Jump to content

Избори у Црној Гори 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

ИСТОРИЧАР АЛЕКСАНДАР РАКОВИЋ: Неприхватљиве намере тројице свештеника, СПЦ ће у потпуности сачувати свој поредак
Novosti online

22. 02. 2022.

ИСТОРИЧАР Александар Раковић казао је данас на ТВ Хепи да ће Српска православна црква у потпуности сачувати свој поредак и да око тога не треба бринути.

Раковић је рекао како нема потребе да се тестира одлука Светог архијерејског синода СПЦ на челу с патријархом Порфиријем (1. фебруар 2022) којом је епископима, свештеницима и монасима забрањено бављење страначком политиком.

С тим у вези Раковић је подвукао како верује да ће Свети архијерејски сабор СПЦ још више појачати ову одлуку коју је донео Свети архијерејски синод СПЦ.

Раковић је казао да ће они који не поштују поредак Српске православне цркве сигурно сносити канонске последице.

Према Раковићу, у заштиту поретка Српске православне цркве спада у целости и њено име као и заштита идентитета српског народа који је створио Српску православну цркву.

Раковић је посебно подвукао да су сви српски епископи у Црној Гори и скоро све српско свештенство у Црној Гори одани Српској православној цркви, њеном имену, устројству и идентитету.

Стога су, нагласио је Раковић, потпуно неприхватљиве намере тројице црногорских свештеника да се у оквиру редова Митрополије црногорско-приморске ствара “црногорски грађански идентитет” на штету српског националног идентитета.

Раковић је закључио да су ти тзв. светосавци у Црној Гори с намером зауставили узлет српске националне идеје током литијске 2020. године и тиме себе ставили насупрот светосавцима.

(Борба.ме)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
WWW.NOVOSTI.RS

ИЗБОР Дритана Абазовића за новог премијера Црне Горе политички аналитичар Драгољуб Анђелковић...

Подели на овим сајтовима

И? А мени овде говорише ови "не може преко ноћи" да сам шовиниста јер сам говорио да је Дритан човек коме не треба веровати...Срам да буде све из наших редова који су свесно/несвесно превеслали Србе у Црној Гору, а и шире.

Подели на овим сајтовима

Свако ко је у било ком погледу нападао ,,Београд'', не може ни у ком случају да ради у интересу Срба.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Свако ко је у било ком погледу нападао ,,Београд'', не може ни у ком случају да ради у интересу Срба.

Апсолутно. Ја сам сад прелиставао поруке на овој теми уназад, просто да не поверујеш која наивност и отворено глупост се могла видети у ставовима неких. 

Надам се да су сад прогледали, @Bokisd?

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Вилер Текс рече

Апсолутно. Ја сам сад прелиставао поруке на овој теми уназад, просто да не поверујеш која наивност и отворено глупост се могла видети у ставовима неких. 

Надам се да су сад прогледали, @Bokisd?

Bila je prilika da se normalizuju stvari, evo sad kad vise nema Krivokapica da vidimo kako ce ovi nasi tamo i ovi nasi ovde u Srbiji da brane bolje i jace nase srpske i crkvene interese u CG.

Vidim da su nesto pomenuli Temeljni sporazum da vidimo da li imaju nameru da razgovaju i sto je najbitnije kako ce izgledati, sa Krivokapicem se teralo mak na konac da vidimo kako ce ici sa ovima , ali nadam se da ce doci do razgovora.

https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/1112412/crna-gora-marko-kovac-nova-vlada-spc-temeljni-ugovor

Подели на овим сајтовима

Не вреди докле год Британци аминују ко сме да влада, како са Кривокапићем тако и сада. Што кажу, историја нас учи да из историје ништа нисмо научили.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bokisd рече

Bila je prilika da se normalizuju stvari, evo sad kad vise nema Krivokapica da vidimo kako ce ovi nasi tamo i ovi nasi ovde u Srbiji da brane bolje i jace nase srpske i crkvene interese u CG.

Vidim da su nesto pomenuli Temeljni sporazum da vidimo da li imaju nameru da razgovaju i sto je najbitnije kako ce izgledati, sa Krivokapicem se teralo mak na konac da vidimo kako ce ici sa ovima , ali nadam se da ce doci do razgovora.

https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/1112412/crna-gora-marko-kovac-nova-vlada-spc-temeljni-ugovor

Ти си невероватан. Па Кривокапић и они који су га довели, они који су тражили да  дф не буде у власти, они који су потписали у септембру 2020 онај коалициони споразум су кумовали да Дритан сада постане премијер. То је последица њихових идеја и потеза из 2020.  И то си бранио ти и сад покушах да те раздрнам. Сад видех да си у некој од предходних порука на овој теми написао да је за тебе МПЦ свака епархија на теритирији Црне Горе. Ако то и даље мислиш ти не поштујеш Цркву и њен поредак. 

Подели на овим сајтовима

On 3.5.2022. at 1:21, Вилер Текс рече

Ти си невероватан. Па Кривокапић и они који су га довели, они који су тражили да  дф не буде у власти, они који су потписали у септембру 2020 онај коалициони споразум су кумовали да Дритан сада постане премијер. То је последица њихових идеја и потеза из 2020.  И то си бранио ти и сад покушах да те раздрнам. Сад видех да си у некој од предходних порука на овој теми написао да је за тебе МПЦ свака епархија на теритирији Црне Горе. Ако то и даље мислиш ти не поштујеш Цркву и њен поредак. 

Jeste ja zelim raskol u CG, ajd ne pricaj napamet. :0201wink:

Sta, DF je bas hteo sa Krivokapicem u vlast, evo posle njihove borbe protiv Krivokapica i te vlade sad imaju sansu sve da isprave na nekim novim izborima, samo da ne bude kao poslednjih godina kada je Milo lagano dobijao izbore i vlast.

I da vidimo kako ce ici ako budu dogovori oko Temeljnog sporazuma, nije valjao Krivokapic, da vidimo kako cemo sad sa ovima da prodjemo. Ipak se nadam da se nece vratiti vreme Mila i njegovog terora nad crkvom.

(nije valjda da citas stare poruke,.... ti si ludji i od mene....:stadaradim:)

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Bokisd рече

Jeste ja zelim raskol u CG, ajd ne pricaj napamet. :0201wink:

Sta, DF je bas hteo sa Krivokapicem u vlast, evo posle njihove borbe protiv Krivokapica i te vlade sad imaju sansu sve da isprave na nekim novim izborima, samo da ne bude kao poslednjih godina kada je Milo lagano dobijao izbore i vlast.

I da vidimo kako ce ici ako budu dogovori oko Temeljnog sporazuma, nije valjao Krivokapic, da vidimo kako cemo sad sa ovima da prodjemo. Ipak se nadam da se nece vratiti vreme Mila i njegovog terora nad crkvom.

(nije valjda da citas stare poruke,.... ti si ludji i od mene....:stadaradim:)

Мислим да ти ни сам не знаш шта желиш. Сад сам ја луд јер си ти причао којешта и нема теорије да кажеш да си причао безвезе...Ал да не улазимо у расправу. Наравно да није ваљао Кривокапић, он је би степеник преко кога се дошло до Дритана премијера. 

Заиста си невероватан, испада по овоме што ти кажеш да је Темељни уговор могао да се потпише са Кривим.

Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

ПРЕДСЕДНИК Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...