Jump to content

Зоран Ђуровић: Лажни духовници

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево чист примјер лажног духовништва у коме сам ја актер, да не кажем и жртва, ПБФ капела, заједница попа Владана Перишћа, мени монах Александар, данашњи ђакон, објављује Божију вољу да оженем неку Х, ок вјенча нас Перишић, либерена заједница, сви смо наши:0222_shocked:, остави ме Х, шта ћу јадан кажем ђакону Аци- Сулету, воља је Божија шта да се ради, бићу сам и чекати ди краја живота. Не! Али ти си ми рекао да је то воља Божија... то се мјења? dobardeckoКо ти је крив што си био глуп па слушао!

Сцена трећа,:1405_love: оженим Y, настаје болна ситуација за читаву "заједницу" посебно за Z, онда  се са амвона чују невиђене небулозе, чујем да се воља Божија опет мјења, да би било љубав да се вратим Х, итд.

Гледам не вјерујем, воља Божија је оно што ми хоћемо, оно што нам у овом тренутку одговара!  И даље иде нека клерикална и каква хоћеш апологија тога.    

То траје, +Атанасије ме прозива да ми је жена много боља од мене, говори  да се развести ништа, да је то код њега у селу нормално, говори како смо ја и Ж увјек весели, Ж ми се јавља у молитви руковођена... ово за молитву, не могу доказати, друго је на свјетлу дана.:sunce:

Плус,поднесем Перишићу захтјев за развод, он га намјерно изгуби, пет година посље ја се женим други пут, а папири кажу да сам жењен!...

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Bokisd рече

To je ekstremni ekumenizam i sa pravom se kritikuje od strane tradicionalista,..... cak su meni i simpa ti vasi tradicionalisti, kazu to i tako i ne fermaju papu,...:D

Evo, pa i meni se ne svidja Vartolomejev i Zizjulasov ekumenizam i drugih....itd... od tog ekumenizma VP i Vaselj. patrijaraha se i izrodila Ukrajina i mnogi drugi raskoli u PC.

E pa sad je došlo vrijeme extremnog ekumenizma. Sigurno je i u XI i XII vijeku bilo takvih na obe strane i na Zapadu i na Istoku koji su tvrdili, neće to moći tako, ipak smo jedna Crkva. A oni radikalni u oba tabora i na obe strane im odgovorili, nema da ne može, neko rješenje se mora naći jer s njima u istoj Crkvi ostati nećemo. A sad se sve to obrnulo. Protiv radikalnog raskola radikalni ekumenizam.  Protiv teškoj bolesti, gorka ljekarija! :D 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zayron рече

Pa imamo mi takav neki mehanizam i tamo je odredjeno ko smije i na koji način da kritikuje papu ali je to više-manje pjevanje borbenih. Prije bi to upalilo i sa Lukašenkom i Putinom i s Kimom zajedno nego s papom.   :D 

https://www.katyd.cz/clanky/synovska-korekce-svateho-otce.html

http://www.correctiofilialis.org/

Pa kakav je to mehanizam, mislim da prvi put cujem. 

I, drugo, ako je argumentovana kritika, kako je onda to regulisano u tom sistemu. Inace, Zayrone koliko sam video, ti borbeni najvise i podrzavaju papsku vlast onako kako je zasnovana kroz ex cathedru,...itd....

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Bokisd рече

I, drugo, ako je argumentovana kritika, kako je onda to regulisano u tom sistemu. Inace, Zayrone koliko sam video, ti borbeni najvise i podrzavaju papsku vlast onako kako je zasnovana kroz ex cathedru,...itd....

No, oni jesu borbeni i podržavaju papsku vlast samo ukoliko se papa prema pravoslavcima i prema protestantima ponaša kao prema šizmaticima i hereticima i kaže im, vratite se sa stranputice u ovčarnik svetog Petra, priznajte papu i odrecite se svojih jeresi. Ukoliko tako ne postupa onda nije pravi papa, Petrov prestol je upražnjem, to tvrde sedevakantisti. Sa šizmaticima i jereticima nema nikakvog dogovoranja ili nedaj Bože ekumenisanja. Problem je ta njihova pozicija. Slično kao što ima ona poslovica "sa teroristima se ne pregovara" oni bi htjeli da i danas u Crkvi važi takvo pravilo "sa šizmaticima, raskolnicima i jereticima se ne pregovara". Ti radikalni tradicionalisti pravoslavce i protestante imaju bukvalno za takve nekakve "crkvene anarho-teroriste".

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

https://novusordowatch.org/tag/correctio-filialis/ 

SSPX.ORG

A letter of support for Pope Francis’ “pastoral initiatives and their theological justification” has now been published at...

WWW.FIRSTTHINGS.COM

The debate over Amoris laetitia seems strange and strident largely because it is the first to take place in the world of social...

WWW.CATHOLICNEWSAGENCY.COM

After Catholic scholars issued what they termed a “filial correction” of Pope Francis, what exactly were their charges and...

WWW.CORRISPONDENZAROMANA.IT

The “filial correction” addressed to Pope Francis by more than 60 priests and scholars of the Church, has had an extraordinary...

Подели на овим сајтовима

E pa sad je došlo vrijeme extremnog ekumenizma. Sigurno je i u XI i XII vijeku bilo takvih na obe strane i na Zapadu i na Istoku koji su tvrdili, neće to moći tako, ipak smo jedna Crkva. A oni radikalni u oba tabora i na obe strane im odgovorili, nema da ne može, neko rješenje se mora naći jer s njima u istoj Crkvi ostati nećemo. A sad se sve to obrnulo. Protiv radikalnog raskola radikalni ekumenizam.  Protiv teškoj bolesti, gorka ljekarija! :D 

Mozda jeste doslo ili dolazi vreme,......  ali ovo drugo mislim da si malo promasio kontekst :idea:

Te koje spominjes da su radikalni (nisu oni radikalni, nije dobar pojam, vise su tradicionalisti i konzervativni, .... sto ne znaci automatski i radikalan....) bili su ipak vecina u 11 i 12 veku i narocito u kasnijim vekovima (na obe strane, .... ne gledamo ko je bio u pravu...), dok je ovih extrem. ekumenista bilo u manjini. Mislim i da su i danas u PC extr. ekumenisti u manjini (ne znam za RC), mozda u buducnosti i dobiju na masovnosti , videcemo.

I, ipak je suprotno,..... ide prvo radikalni ekumenizam i onda tradicionalizam, ..... tako da je lek za ekumenizam,..... tradicionalizam,.... :viber_slika_2019-09-26_19-18-39:

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Bokisd рече

WWW.LIFESITENEWS.COM

The cardinal has released the Manifesto to a worldwide audience, in seven different languages.

WWW.DOCUMENTCLOUD.ORG

Source document contributed to DocumentCloud by Pete Baklinski (LifeSiteNews).

WWW.DOCUMENTCLOUD.ORG

Source document contributed to DocumentCloud by Pete Baklinski (LifeSiteNews).

Подели на овим сајтовима

No, oni jesu borbeni i podržavaju papsku vlast samo ukoliko se papa prema pravoslavcima i prema protestantima ponaša kao prema šizmaticima i hereticima i kaže im, vratite se sa stranputice u ovčarnik svetog Petra, priznajte papu i odrecite se svojih jeresi. Ukoliko tako ne postupa onda nije pravi papa, Petrov prestol je upražnjem, to tvrde sedevakantisti. Sa šizmaticima i jereticima nema nikakvog dogovoranja ili nedaj Bože ekumenisanja. Problem je ta njihova pozicija. Slično kao što ima ona poslovica "sa teroristima se ne pregovara" oni bi htjeli da i danas u Crkvi važi takvo pravilio "sa šizmaticima, raskolnicima i jereticima se ne pregovara". Ti radikalni tradicionalisti pravoslavce i protestante imaju bukvalno za takve nekakve "crkvene anarho-teroriste".

Aha, dobro, cuo sam za sedevakantiste, ali cini mi se da ima i drugih tradicionalista koji se ne slazu sa ekumenizmom papa, ali su i dalje u RK i priznaju papu i njegovu vlast.

Inace, licno smatram da su svi ti tradicionalisti u RK u pravu sto se tice ekumenizma papa, i znam da smo mi u PC za njih i dalje sizmatici (kao sto su i oni za nas...:D)

Ali, se slazem da se sa sizmaticima i raskolnicima i jereticima ne pregovara,..... pa, to nikada nisu radili ni svetitelji i sabori i Crkva, uvek su pozivani da ostave svoju zabludu i vrate se istinitoj i pravoj Crkvi.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ми се руководимо писмом и оцима, а ко хоће духовника, нека се губи из овог манастира! Свети Нил сорски

Ovo me bas interesuje, odakle je tacno navedeno,..... iskreno, nesto mi tu ne pije vodu,...ne_shvata.... ko zna kakav je tacan kontekst.... :laie_14:

P.S.... ima ovo od sv.Nila Sorskog :

Ако живиш отшелнички, или у општежићу: пажљиво слушај Свето Писмо и следи стопе Отаца, или се покоравај ономе ко је познат као узоран духовник – у речи, животу и мишљењу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Mozda jeste doslo ili dolazi vreme,......  ali ovo drugo mislim da si malo promasio kontekst :idea:

Te koje spominjes da su radikalni (nisu oni radikalni, nije dobar pojam, vise su tradicionalisti i konzervativni, .... sto ne znaci automatski i radikalan....) bili su ipak vecina u 11 i 12 veku i narocito u kasnijim vekovima (na obe strane, .... ne gledamo ko je bio u pravu...), dok je ovih extrem. ekumenista bilo u manjini. Mislim i da su i danas u PC extr. ekumenisti u manjini (ne znam za RC), mozda u buducnosti i dobiju na masovnosti , videcemo.

I, ipak je suprotno,..... ide prvo radikalni ekumenizam i onda tradicionalizam, ..... tako da je lek za ekumenizam,..... tradicionalizam,.... :viber_slika_2019-09-26_19-18-39:

Suvišno komplikuješ, stvar je jednostavna. Ako ikad dodje ekumenizam do te tačke da će se početi razmišljati o ponovnom sjedinjenju Zapadne tradicionalne Crkve tj. KC i Istočne tradicionalne Crkve  tj. PC (zatim bez protestanata) ili dodje do značajnog nadilaženja ili prevladavanja, premoštavanja ili prevazilaženja "velikog raskola" to sigurno neće biti zaslugom ni zapadnih tridentinskih tradicionalista tipa "gdje je papa (Petar) tamo je i Crkva" koji u pravoslavcima i protestantima vide "crkvene anarhoteroriste" a ni zaslugom istočnih pravoslavnih esfigmen tradicionalista  tipa "pravoslavlje ili smrt" koji u katolicima i protestantima vide teške jeretike a u papi arhijeretika. Njihovom zaslugom i kao rezultat njihovih dogovora, sporazuma ili diskusija i pregovaranja to sigurno biti neće! Sad na koje i kakve tradicionaliste ti misliš, to ne znam! Možda postoje takvi koje ti poznaješ i kod nas i kod vas kojima ništa neće smetati ni predstavljati nekakav problem a nazivaju se "tradicionalistima" ali ja takve još nisam sreo ni kod vas a ni kod nas.  To sam stvarno radoznao da mi ih pokažeš i upoznaš me s takvim "tradicionalistima" ako ih znaš gdje su i koji su to!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Aha, dobro, cuo sam za sedevakantiste, ali cini mi se da ima i drugih tradicionalista koji se ne slazu sa ekumenizmom papa, ali su i dalje u RK i priznaju papu i njegovu vlast.I

Ima ih i mi ih ne smatramo "radikalnim tradicionalistima" jer priznaju  aktuelnog papu ali većina njih su itekako i dalje radikalni u otporu prema vama pravoslavcima i prema protestantima i neće ni da čuju o nekakvom ekumenisanju ni sa pravoslavcima a ni sa protestantima. Samo iščekavaju zajedno sa sedevakantistima novog "tradicionalnog papu" koji će sve to vratiti ""na svoje mjesto" a u medjuvremenu za razliku od sedevakantista ne idu tako daleko da odriču aktuelnom papi poslušnost. Dakle takva "peta kolona" sedevakantistička u Crkvi. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zayron рече

Suvišno komplikuješ, stvar je jednostavna. Ako ikad dodje ekumenizam do te tačke da će se početi razmišljati o ponovnom sjedinjenju Zapadne tradicionalne Crkve tj. KC i Istočne tradicionalne Crkve  tj. PC (zatim bez protestanata) ili dodje do značajnog nadilaženja ili prevladavanja, premoštavanja ili prevazilaženja "velikog raskola" to sigurno neće biti zaslugom ni zapadnih tridentinskih tradicionalista tipa "gdje je papa (Petar) tamo je i Crkva" koji u pravoslavcima i protestantima vide "crkvene anarhoteroriste" a ni zaslugom istočnih pravoslavnih esfigmen tradicionalista  tipa "pravoslavlje ili smrt" koji u katolicima i protestantima vide teške jeretike a u papi arhijeretika. Njihovom zaslugom i kao rezultat njihovih dogovora, sporazuma ili diskusija i pregovaranja to sigurno biti neće! Sad na koje i kakve tradicionaliste ti misliš, to ne znam! Možda postoje takvi koje ti poznaješ i kod nas i kod vas kojima ništa neće smetati ni predstavljati nekakav problem a nazivaju se "tradicionalistima" ali ja takve još nisam sreo ni kod vas a ni kod nas.  To sam stvarno radoznao da mi ih pokažeš i upoznaš me s takvim "tradicionalistima" ako ih znaš gdje su i koji su to!

Ja ne znam gde je complicaciones',....... ti kazes, ekumenizam i ponovno sjedinjenje Zapada i Istoka putem prevladavanja i prevazilazenja velikog raskola. I, na tome rade ekumenizam i ekumenisti i kod RC i PC, ali ipak na pogresnim osnovama i na to ukazuju tradicionalisti i na jednoj i drugoj strani. 

Znaci imamo dve stvari, ekumenisti i tradicionalisti koji imaju suprotne stavove po pitanju nacina ujedinjenja Zapada i Istoka i to je to, .... ili jesi ili nisi Lav (ko u reklami)....:D.... ili je jedno okey, ili drugo,....samo je jedno Lav....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Bokisd рече

Ja ne znam gde je complicacion',....... ti kazes, ekumenizam i ponovno sjedinjenje Zapada i Istoka putem prevladavanja i prevazilazenja velikog raskola. I, na tome rade ekumenizam i ekumenisti i kod RC i PC, ali ipak na pogresnim osnovama i na to ukazuju tradicionalisti i na jednoj i drugoj strani. 

Znaci imamo dve stvari, ekumenisti i tradicionalisti koji imaju suprotne stavove po pitanju nacina ujedinjenja Zapada i Istoka i to je to, .... ili jesi ili nisi Lav (ko u reklami)....:D.... ili je jedno okey, ili drugo,....samo je jedno Lav....:smeh1:

Ma razumijem ja o šta tebi ide, medjutim ono što tvrdim ja je "tvrda stvarnost", tj. praksa medjucrkvenog dijaloga. njega ima, nekada ovoliko, nekada onoliko, nekada je to super a nekad k ničemu ali ga uopšte nema kad za sto sjednu ti takvi tvoji "pregovarači"- vaši i naši "tradicionalisti" sa svojim "ispravnim osnovama" i počnu se uzajamno mlatit knjižurinama Palaminim i Tome Akvinskog po glavama i urlat da je nešto nemoguće i da su to sve "sasvim pogrešne osnove" za dijalog. S tim se samo "okrenemo na peti" i opet smo tamo gdje smo bili na početku - na ničemu. Jedni drugima medjusobno priznamo naše "ispravne osnove" i dalje potom ništa nejde s tim uraditi. Pozdravimo se i kažemo, do vidjenja do sljedeći put, baš se lijepo ispričasmo. A rezultat nikakav.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Ако живиш отшелнички, или у општежићу: пажљиво слушај Свето Писмо и следи стопе Отаца, или се покоравај ономе ко је познат као узоран духовник – у речи, животу и мишљењу.

Следи из овога свашта.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...