Jump to content

Аја Софија у Истамбулу Аја Софија и званично постала џамија

Оцени ову тему

Препоручена порука

ТУРЦИЯ. СБУДЕТСЯ ЛИ ПРОРОЧЕСТВО ПАИСИЯ СВЯТОГОРЦА 
“Не пора ли нам, православные, собираться наконец в очередной крестовый поход на Константинополь?” - именно такие призывы слышны сейчас в интернете после того, как Турция заявила о возможности превратить Святую Софию в мечеть. Неужели в Святой Софии, которая для миллионов христиан остаётся главной мировой святыней, в ближайшее время может зазвучать голос муэдзина? Или всё это просто эпатажные заявления политиков?  

Подели на овим сајтовима

Нека му Дачић (Ердогану) поново Отпева "Осман агу" кад дође. Наши Европејци се нису ни оглашавали поводом овога. Ћуте ко заливени.

Подели на овим сајтовима

Uprkos tome što ukidanje statusa muzeja i vraćanje u funkciju dzamije izgleda kao demonstracija moći, to  je slika nemoći. I to duboke nemoći. Aja Sofija je toliko grandiozna u svom sjaju da sve što su tamo sagradili ne može da je nadmaši i sve podseća na to da ne pripadaju tom tlu već su ga osvojili. Osvojili, ali ne i pokorili. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Треба Ердогану певати Осман-агу и са Турцима треба бити и савезник и пријатељ, али прво да их "поћерамо" из Цариграда и да видимо са Грцима и Јерменима да прво узму од Турске шта је њихово.

Подели на овим сајтовима

Узгред, има ли неке иницијативе за протест због Свете Софије? Неко окупљање солидарности са Грцима, па нека нас је само и 200, да им пошаљемо поруку солидарности и замашемо и ми заставама Грчке и Византије?

У овом мору протеста, ово би био једини на ком бих радо учествовао.

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2020. at 13:55, Тражитељ рече

Узгред, има ли неке иницијативе за протест због Свете Софије? Неко окупљање солидарности са Грцима, па нека нас је само и 200, да им пошаљемо поруку солидарности и замашемо и ми заставама Грчке и Византије?

У овом мору протеста, ово би био једини на ком бих радо учествовао.

Expand  

I ja.

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

ИСТАНБУЛ – У телефонском разговору са председником Турске Реџепом Таипом Ердоганом, васељенски патријарх Вартоломеј захвалио је за рестаурацију православног...

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
RS.SPUTNIKNEWS.COM

Турска влада је одлучила да претвори у џамију познату византијску Цркву Христа Спаситеља у Пољу која се назива Хора. Одлука је објављена у државном листу, преноси грчка...

• Љут 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...