Jump to content

Секс пре брака

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, mario beloti рече

Након што сам прочитао текст од руског попа сетио сам се да у нашој Цркви попови у већини случајева не раде како треба са омладином, подилазе им непотребном икономијом да би их придобили да изгледају модерно што је у ствари јерес и тако су и завршили и РК и протестанти што се стално прилагођавају мамону и тону све дуље у муљ. Јако је важно да се прича омладини да треба да чувају целомудреност пре брака, то је велики дар, а не да се проћерда јер то је данас бесмислено. Владика Порфирије је ту нешто говорио, али је на крају било више реда ради него као свакодневна агенда коју онда попови треба да причају деци и онима који се спремају за велику тајну брака. Ево пример са Цркве на Новом Гробљу у Бг, није важно који је поп био. Поп дели нафору и мајка му се жали како ћерка има једно 15 година хоће да иде  са дечком на море и да је посаветује, а поп уместо да подржи мајку и да каже како не треба да иде, он у две речи каже ма иди ти само пази шта радиш. На прсте могу да се наброје попови који саветују брачни пар да се моли Богу пре спавања да све буде као треба,  али зато се молимо да дете упише медицину или да положи испит полива се вода.

Mislim da veci deo toga izlazi iz kuce. Ja sam barem kuci naucio da se treba cuvati pre braka, uz pomoc par knjiga (npr o. Ilija Sugajev: Jednom za ceo zivot) i definitivno mislim da treba voditi racuna o tome.

Подели на овим сајтовима

о тој књизи сам причао, али он је поп и тако треба да ради православни  поп као он. Нарвано да долази од куће, али по мени Владике су криве што не терају попове да раде правилно са омладином. Ова мајка је то сигурно ћерки причала, али када је дошла код попа да је подржи овај јој поткопао ауторитет.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vasilije. рече

Одраз љубави и верности је и од 3 и од 8 милиметара, али супругицастије тете носе шире и имају елегантније руке са дужим прстима.

Ja sam svoju burmu izgubila. Sad nosim običan prsten. :) Liči izdaleka na burmu, ali šta češ.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vasilije. рече

Одраз љубави и верности је и од 3 и од 8 милиметара, али супругицастије тете носе шире и имају елегантније руке са дужим прстима.

Нисам истраживала. ??

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, haveaniceday рече

lako je bilo onima pre 100 godina da pricaju protiv seksa pre braka kada se zenili sa 16 godina ?

Pa da budem iskren, pitam se koliki procenat od tih tinejdzerskih brakova je uopste i bio dobrovoljan 

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Jelena.3 рече

Да ли као хришћани ступате у интимне односе пре брака или се уздржавате док се не венчате у цркви?

Поштована сестро,
Хришќани, а посебно православни не ступају у интимне односе пре брака, јер то је промашај и грех пред Богом. Да је грех, сведочи нам и Свето Писмо, но и свето Предање и свете каноне. Сведочи нам за то и наша Хришќанска култура и Хришќански морал.
Дали је то могуќе? Могуќе је. Ја познајем много хришќане, који живе у чистоти и честитости. Имам друг и другарица, 7 година су били у вези, али се нису осквернили. За оне који су биле у краќе везе неќу да причам. Борба је велика! Али у муци познају се јунаци.
Они који се исмевају са девствености и чистоти, исмевају се не са девственике који сада живе, него са свете девственике: Господа Иисуса Христа, Пресвета Богородица, свети Јован Крстител, свети Јован Богослов, свети апостол Павле и небројни свети који су живели у чистоти, читав живот или бар до брака. Како пева и последни стих Блаженства? Они који се исмевају, они су мучитељи новог доба. Није свако мучеништво у крви. И трпљење исмевања, Христа ради је мучеништво. На овом форуму, пре 4-5 година, исто овако су се потсмевали са једну честиту девојку! Али она је схватила, да они који јој се потсмевају, плеу и још један венац - мученички!
Предбрачна чистота, можда неќе да нам донеси ништа посебно у овај живот, али донеќе нам венац девственички у онај живот! Чак и ако ступимо у брак и исти брак не осквернимо са прељубама или брачнога блуда, тај нам венац остаје!

Ако још живите девствени живот, радујте се и веселите се! Ваше је небесно наслеѓе велико! Ако сте изгубиле венас девственички, стремите се да задобијете венац покајнички.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Jecić рече

Нисам истраживала. ??

Наравно да треба да имају елегантне, супругицасте руке, а не папкасте, са кратким и дебелим прстима. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Orthophill рече

Поштована сестро,
Хришќани, а посебно православни не ступају у интимне односе пре брака, јер то је промашај и грех пред Богом. Да је грех, сведочи нам и Свето Писмо, но и свето Предање и свете каноне. Сведочи нам за то и наша Хришќанска култура и Хришќански морал.
Дали је то могуќе? Могуќе је. Ја познајем много хришќане, који живе у чистоти и честитости. Имам друг и другарица, 7 година су били у вези, али се нису осквернили. За оне који су биле у краќе везе неќу да причам. Борба је велика! Али у муци познају се јунаци.
Они који се исмевају са девствености и чистоти, исмевају се не са девственике који сада живе, него са свете девственике: Господа Иисуса Христа, Пресвета Богородица, свети Јован Крстител, свети Јован Богослов, свети апостол Павле и небројни свети који су живели у чистоти, читав живот или бар до брака. Како пева и последни стих Блаженства? Они који се исмевају, они су мучитељи новог доба. Није свако мучеништво у крви. И трпљење исмевања, Христа ради је мучеништво. На овом форуму, пре 4-5 година, исто овако су се потсмевали са једну честиту девојку! Али она је схватила, да они који јој се потсмевају, плеу и још један венац - мученички!
Предбрачна чистота, можда неќе да нам донеси ништа посебно у овај живот, али донеќе нам венац девственички у онај живот! Чак и ако ступимо у брак и исти брак не осквернимо са прељубама или брачнога блуда, тај нам венац остаје!

Ако још живите девствени живот, радујте се и веселите се! Ваше је небесно наслеѓе велико! Ако сте изгубиле венас девственички, стремите се да задобијете венац покајнички.

Девственост је нешто најлепше и посебно.

Лично не бих могла да будем са неким ко је девствен а  ја да  нисам. Не бих могла то поднети.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vasilije. рече

Наравно да треба да имају елегантне, супругицасте руке, а не папкасте, са кратким и дебелим прстима. :)))

Да то је лепо неговане руке са елегантним прстима а не чевапчићи.???

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...