Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Edmund рече

sto SNS nije hteo nikada jer im odgovara polupismeno glasacko telo :) vreteno

Свакоме одговара полуписмено гласачко тело и сви се поштено боре да га придобију. И заблуда је да су сви полуписмени и сви кретеноиди у Србији само уз СНС... мало су и против њих.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Вилер Текс рече

Ја бих први волео да ова власт оде мирно. Међутим, с обзирмо колико имају погрешних потеза да ли мислиш да би они хтели мирно да оду?

Да ли теби врх ове власти личи на људе који би добровољно отишли са позиција?

Просто причамо шта је реално на основу њиховог понашања.

Realno deluje da ce da odu ako osete da im krcka led pod nogama :) a poceo je. To jest to je pocetak odlaska, kasnije treba dovesti pricu do kraja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тражитељ рече

Свакоме одговара полуписмено гласачко тело и сви се поштено боре да га придобију. И заблуда је да су сви полуписмени и сви кретеноиди у Србији само уз СНС... мало су и против њих.

Mozda si u pravu :)  ali utisak je da narod nikad nije bio manje kulturno i obrazovno "obezbedjen" nego danas.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Edmund рече

Realno deluje da ce da odu ako osete da im krcka led pod nogama :) a poceo je. To jest to je pocetak odlaska, kasnije treba dovesti pricu do kraja.

Само што то није миран одлазак него бежанија.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Edmund рече

E ali pazi, ovo vec deset godina citam na forumu ...

Znaci od 2012 pa na ovamo ..

Gotov je, samo sto nije, jos malo pa odlaze, nece jos dugo, narod se digao ...

:)) :))  :))

Moracu da potrazim po starim temama da se podsetim malo ..

:)) 

Kako nekome pukne guma na autoputu odmah krene "smena vlasti"..

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Edmund рече

sto SNS nije hteo nikada jer im odgovara polupismeno glasacko telo :) vreteno

Одговара им за њихову пропаганду, да. Али далеко од тога да СНС чине само полуписмени. Чини је и огроман број формално образованих опортуниста, људи без морала и скрупула којима одговара овакав систем где могу да добију нешто што у уређеним друштвима никада не би имали. Или би имали, али би морали да се жешће помуче за то.

Што није карактеристика само СНС, нормално, али са њима оваква негативна селекција достиже до сада невиђен ниво. А самим тим и потпуно урушавање државе и друштва.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Тражитељ рече

Ма мени се чини да нико у Србији досад осим Коштунице и Николића није добровољно уступио позиције моћи кад су хтели да их смене... а и Николић се батргао. Ја бих радикалније демонстрације подржао једино у случајевима да подржавам оног ко их организује, да будем брутално искрен. Ако се и на челу нечега у шта лично верујем нађу ликови попут Ђиласа, Обрадовића или Вучића, мене тамо највероватније неће бити, евентуално ћу подржати пасивно. Моја, назовимо је тако, тренутна "пасивност" према СНС-у је само због тога што је сада тешко разделити шта је ту странка и њени људи, а шта су државне институције. Ја заиста колико год да је лоша партија на власти (осим ако су комунисти), не бих рушио државу да бих њих скинуо. А људи то нажалост не виде, убијањем људи у појам како гласање није битно, како не треба ни гласати ако твоја странка нема шансе да победи и генерално пумпање неповерења према свему: изборима, школству, полицији, лекарима... ја сам дубоког убеђења да то оставља трајне последице по саму шансу да овде икад заживи нешто што ће бар личити на нормално.

Осим, наравно, ако нам не скроје државу попут САД, где ће 50% људи да верује у људе-гуштере и летеће тањире, а државом управљати крупни капитал који контролише медије, док ће се сами политичари смењивати као марионете.

Ове демонстрације колико ја видим немају чело, а многи би да се поставе на чело. На жалост ја не видим како би ови отишли мирно,јер да нису уништили земљу не би се бојали него би отишли и рекли идемо на пецање а ви видите шта ћете. Што се тиче избора, какви су, ја мислим да снсовци никада не би прихватили да су изгубили изборе већ би намештали резултате као Слоба, што је на крају довело до 5. октобра. Нажалост мислим да је то реалност. А волео бих да се склоне и да дају оставке и покају се за све и да све буде мирно.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Edmund рече

Mozda si u pravu :)  ali utisak je da narod nikad nije bio manje kulturno i obrazovno "obezbedjen" nego danas.

Ипак је мноооого гора ситуација била 1990-их по том питању. :)

Једина је разлика што је данас папир много јефтинији, свако штампа шта хоће од књига до новина, сваки тип људи има ТВ канал намењен његовом профилу и премного људи је на друштвеним мрежама, Ју-Тјубу и интернету генерално, па смо много свеснији народног просека и пресека него икада раније. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

E ali pazi, ovo vec deset godina citam na forumu ...

Znaci od 2012 pa na ovamo ..

Gotov je, samo sto nije, jos malo pa odlaze, nece jos dugo, narod se digao ...

:)) :))  :))

Moracu da potrazim po starim temama da se podsetim malo ..

zar je ovaj forum toliko star ??

Ali dobro, narod se digao :)

Ti navijaj za tvoje :)

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ове демонстрације колико ја видим немају чело, а многи би да се поставе на чело. На жалост ја не видим како би ови отишли мирно,јер да нису уништили земљу не би се бојали него би отишли и рекли идемо на пецање а ви видите шта ћете. Што се тиче избора, какви су, ја мислим да снсовци никада не би прихватили да су изгубили изборе већ би намештали резултате као Слоба, што је на крају довело до 5. октобра. Нажалост мислим да је то реалност. А волео бих да се склоне и да дају оставке и покају се за све и да све буде мирно.

Ово за изборе што сам болдовао, то да се деси, и ја бих изашао на улицу да гутам сузавац па ма колико година тад имао и ко год победио... добро, не бих баш за "кога год" лично устао, али бих подржао оне који су устали.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...