Jump to content

Будућност образовања у условима светске пандемије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта ви мислите? Која је будућност образовања? На који начин ће деца завршавати школу? Да ли ће заиста све бити онлајн? Да ли то, самим тим, значи да ћемо имати огроман вишеак радне снаге, просветних радника, школских зградâ, куварица итд...?

Кажу да треба да се навикнемо да живимо у тој "новој реалности"...

Које је ваше мишљење? Тама је, мислим, веома, веома битна.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Пре сат времена, sanja84 рече

Meni je to super. Pogotovu za one koji ne žive u univerzitetskim gradovima

"Нова реалност" је нешто што свет очекује... могуће да је прериод опште пандемије најбољи да се то спроведе у дело. Но, питање је да ли би то могало да буде решење за образовање, за школство... мислим да није.

Такође, јасно је да индустрија какву познајемо неће постојати. То ће довести до вишка радне снаге за многе делатности. Да ли је то тај рестарт који треба да доживи ова планета?

Значајно питање је питање школства и ја појма немам где све ово може да оде.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Иван Ц. рече

Шта ви мислите? Која је будућност образовања? На који начин ће деца завршавати школу? Да ли ће заиста све бити онлајн? Да ли то, самим тим, значи да ћемо имати огроман вишеак радне снаге, просветних радника, школских зградâ, куварица итд...?

Кажу да треба да се навикнемо да живимо у тој "новој реалности"...

Које је ваше мишљење? Тама је, мислим, веома, веома битна.

Мислим да је нова реалност баш тама. Тако да је ова ваша словна грешка уствари била одлична.

Тама је из више разлога. Први, ако све буде онлајн гарантујем да ћемо имати апсолутно необразовање и фабрику зомбија. Друго, тачно је да ће бити вишка радне снаге, а то су шрафови зарђали који иду на отпад у очима врлог новог света. Треће, нове генерације од којих ће нова реалност направити зомбије неће имати никакво нормално одрастање већ ће бити одвојени и максимално отуђени. Четврто,  кад се споје прва три разлога и промисли о још којечему мислим да је "нова реалност" утабавање пута антихристу, припрема за потпуно кретенизацију народа како би прихватио ахринепријатеља,  то можда нећемо доживети али ово је то по мом мишљењу, пут ка томе. Молим да ме не оптужују да са апокалиптичар или шта већ, нисам неко ко нон стоп мисли о последњим времениманити тражи "старце" који ће му о томе причати али нисам ни неко ко каже да последњих времена неће ни бити. Ово пишем потпуно смирено и без икакве панике за коју разлога нема ако се Христа држимо свим својим слабим снагама.

Наравно, остављам могућност да сам дебело промашио али сада мислим овако што никога ни нашта не обавезује.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Вилер Текс рече

Мислим да је нова реалност баш тама. Тако да је ова ваша словна грешка уствари била одлична.

Тама је из више разлога. Први, ако све буде онлајн гарантујем да ћемо имати апсолутно необразовање и фабрику зомбија.

Ne slažem se. Online obrazovanje je podjednako dobro, možda i bolje od  klasičnog. Jedino za neke praktične manuelne postupke... Problem je ovaj koji ističe o. Ivan. Na jednog predavača i jedan kurs dođu po hiljadu studenata. Radna mesta se gase...znači otvaraće se  i izmišljati nova radna mesta (pre svega u IT sektoru.) i to je to...preduzetništvo...

Prosto neki restorani koji su bili zatvoreni, su odlučili da u drugom talasu epidemije dostavljaju hranu na kućnu adresu...i dali na svakoj zgradi oglas. Hrana na kućnu adresu .Pošto oni u karantinu ne mogu da izlaze...cveta im biznis, a bili su u očajanju- a čak nisu ni promenili posao. TAko... dok je veka, biće i leka.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Мислим да је нова реалност баш тама

Да, има смисла та моја словна грешка :)

Из ове наше садашње перспективе јесте тамна, али можда не мора све тако да буде. Размишљам о свему овоме, волео бих да видим неку студију, неки квалитетан видео запис о свему овоме...

Владика Давид стобијски је у једном од предавања које смо држали за време карантина рекао, везано за теологију: Теологија ће да се сада дели пре короне, за време короне и после короне...

Тако и свет

Подели на овим сајтовима

Биће катастрофа. Деца која излазе из традиционалних школа су врхунски и широко образована, спремна за живот, обучена за рад, имају развијено критичко мишљење...

Не смем ни да замислим шта би се десило да традиционалне школе изумру. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Иван Ц. рече

Да, има смисла та моја словна грешка :)

Из ове наше садашње перспективе јесте тамна, али можда не мора све тако да буде. Размишљам о свему овоме, волео бих да видим неку студију, неки квалитетан видео запис о свему овоме...

Владика Давид стобијски је у једном од предавања које смо држали за време карантина рекао, везано за теологију: Теологија ће да се сада дели пре короне, за време короне и после короне...

Тако и свет

Наравно, овакав догађаји води до тога да се све измени. Мислим да се ствари не дешавају стихијски ,као међ панкерима на Академији у 2 ујутро, већ се кризе изазивају ради разних циљева, а како ми се чини сви ти циљеви воде ка тоталитаризму. Из тога следи и онај закључак који сам изнео горе. Само када крене да се прича о тим темама човек се гледа као да је луд (не кажем без резлога) али ипак не може се тако гледати јер смо дужни да промишљамо о свему и да препознајемо ствари које нису добре, а тоталитаризам који се по мом мишљењу крије иза овога јесте таква ствар.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, sanja84 рече

Ne slažem se. Online obrazovanje je podjednako dobro, možda i bolje od  klasičnog. Jedino za neke praktične manuelne postupke... Problem je ovaj koji ističe o. Ivan. Na jednog predavača i jedan kurs dođu po hiljadu studenata. Radna mesta se gase...znači otvaraće se  i izmišljati nova radna mesta (pre svega u IT sektoru.) i to je to...preduzetništvo...

Prosto neki restorani koji su bili zatvoreni, su odlučili da u drugom talasu epidemije dostavljaju hranu na kućnu adresu...i dali na svakoj zgradi oglas. Hrana na kućnu adresu .Pošto oni u karantinu ne mogu da izlaze...cveta im biznis, a bili su u očajanju- a čak nisu ni promenili posao. TAko... dok je veka, biće i leka.

Не слажем се да таква врста образовања може бити боља или подједнако добра. Да би ствари међу људима људски функционисале, потребан је контакт. Постоје области које су изузете од тога, али образовање по мом мишљењу не.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Juanito рече

Биће катастрофа. Деца која излазе из традиционалних школа су врхунски и широко образована, спремна за живот, обучена за рад, имају развијено критичко мишљење...

Не смем ни да замислим шта би се десило да традиционалне школе изумру. 

Ради се о тенденцији да све буде површно. 

Подели на овим сајтовима

Ne vjerujem da će online školovanje tako brzo zaživjeti, jer škole su još uvijek najbolja zamjena za tutorstvo nad djecom dok roditelji rade. 

Ali mogućnosti za reformu školstva, pristup znanju, sticanje novog znanja, način ocjenjivanja, način rada su beskonačne i tu bi se trebalo poraditi i trebaju da se naprave temeljne reforme. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Justin Waters рече

Ali mogućnosti za reformu školstva, pristup znanju, sticanje novog znanja, način ocjenjivanja, način rada su beskonačne i tu bi se trebalo poraditi i trebaju da se naprave temeljne reforme.

Свакако, само за ово треба добро настројење мада чисто сумњам да владајуће касте желе образованог човека способног да мисли ван задатих граница.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...