Jump to content

Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...

Препоручена порука

• Одговори 421
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

opet ja o arhimandritu Gavrilu

ovako je on resavao probleme na diskusijama (koji i nisu mogli da se pojave:)

legendaran, divan!

o.Gavrilo NAPOMENA: Svaki komentar koji se ne bude odnosio na postavljenu fotografiju biće obrisan. Takođe, molim Vas da ne kopirate druge tekstove i onda ih stavljate u komentare, nego svojim rečima – svako za sebe, bez diskusije sa drugim komentatorima i iznošenja kritika na račun drugih - napišite svoj komentar. Izbegavajte i postavljanja linkova na razne klipove sa You Tubea.

Svako ko bude vređao ili širio mržnju na verskoj, nacionalnoj osnovi biće udaljen i banovan. "Svoje čuvaj tuđe poštuj"

Ovde je mesto samo za komentare na postavljen tekst. Molim Vas da poštujete ovu napomenu.
o_Gavrilo(349).jpgo.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2020. at 20:33, Драгана Милошевић рече

Сви имате Вибер? !

Expand  

ЖРУ-вибер група

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2020. at 15:28, Juanito рече

Запослени професионалци који ће да преузму технички део и паре да се све то плати. Не може пројекат ове величине да се води на добровољној бази. Мора да постоји неко ко то ради за плату и ко сходно томе има одговорност и ко није емотивно везан за пројекат.

Expand  

Ја могу да постављам кликбејт наслове који НИКОГА неће оставити РАВНОДУШНИМ!!!

Подели на овим сајтовима

Gledam ve` i cudim se sta sve pisete. Jeste para problem, ali nije najveci, ni blizu toga.

Daleko najveci problem je upravljanje sajtom i redovno provetravanje. To trazi dobrovoljce koji ce svaki dan neki deo vremena da odvoje za vodjenje foruma. Posto sam u redakciji bio cca 2 god. ili tako nesto, ovo tvrdim iza licnog iskustva, a verujem da ce svi sada`nji urednici to rado da potvrde.

Znaci, lakse je da se nadje para, ali mnogo teze je da se nadju ljudi.

E sad, obzirom da se ovde ima jos nekih mesec dana, dobro bi bilo da se u medjuvremenu odvoji malo vremena da se bar ponesto sacuva, ako ne moze sve. Npr. tema "Pitajte oca Savu" bi mogla da se pretoci u knjigu, i bila bi ne samo steta nego i neodgovornost da ona prosto nestane. I neke slicne teme, kao i arhiva knjiga i ostalog.

Inace, svaka tema, po zelji, moze - ako nista drugo - da se sacuva i rucno, stranu po stranu, pa ako nema drugog nacina, javljajte da neki od nas uzmu na sebe da preuzmu te teme u obliku slika (svaka strana je po jedna slika, pa kad se preuzmu sve mogu da se prebace u pdf).

Ja licno nisam bio za gasenje, kao i vecina clanova, ali ocigledno fale ljudi koji ce da na tome rade.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I ovo da dodamo: postoje besplatni softveri za forume - oni nisu bas pouzdani kao placeni, ali ako imate forum za prosto okupljanje i druzenje, tj. koji ne pretenduje da bude misionarski alat i tome slicno, onda tu nema bojazni za gubljenje neceg narocito vaznog. Takav je npr. SMF, na kome je ovaj forum bio u pocetku.

Evo ovde jedne teme da razmotrimo, ako se slazete, sve mogucnosti koje imamo, pa da eventualno nesto i preduzmemo.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Иван Ц.

Podpitanje: zasto se gasi Sveto Pismo? Zar ono nije softverski odvojeno?

Me`s cini da bi ono moglo lako da se izdvoji i odrzava kao sasvim odvojen projekat.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Не слажем се да је форум као форма превазиђен! Форум је једино место где можете слободно размењивати идеје! Оно што је уништило овај форум, а морамо признати да је уништен јер се не би угасио да нисмо дигли руке од њега, је то што се почело инсистирати на личним именима уместо на никнејмовима и квалитетним богословским дискусијама. Кад имате познате учеснике, онда је форум стварно у заостатку на вибер, фејсбук итд. Форум циља на уже групе жељне размене идеја и није погодан за оне жељне личног признања или мушко-женских односа. Штетило је и правило да можете отварати исту тему икс пута, итд. Има доста фактора, а, по мени, нерешив проблем је настао када је форум нападнут од ДБ-а и попустило се разним Ђуровићима који су профанисали теологију и ово свето место. У тренутку када сам последњи пут напустио форум, он је био више налик на Митровићеве и Бренине ријалитије и Вучићеву Скупштину. Потпуно необразовани атеисти су нам држали лекције о логици, а наводни хришћани су пред путиром дрхтали од страха од болести. Додајмо томе да је одједном дозвољено пљување по владикама и епархијско странчарење у којима су лично учествовали чак и епископи, секретари, попадије, па и администратори форума. Касно се реаговало и сада је чак и безвезе тражити да се подржи пројекат који је испуштен из руку. Можда се и није могло одбранити од тих насртаја и сада је читава СПЦ у проблему – више се не може чути слободно мишљење, а оно се могло чути само овде, читав низ година!
Што неко рече, ред је да неко преузме млађи. Слажем се, јер давно је било када је отац Иван дужио тамо неку убогу сеоску парохију. Човек је сада угледни градски протојереј – урадио је више од 99% српских прота и владика – и нема чега да се стиди нити да му се нешто замера.
Ја сам овде ушао од првог дана, Бог зна како сам сазнао, јер нисам био део екипе која га је основала. Штавише, ушао сам више као њуејџер него као православац. Хоћу рећи, то је мој први православни форум, а пре тога сам се на интернету више бавио астрологијом, мистиком, магијом, реинкарнацијом, србовањем. Одмах сам почео свима да паметујем, сећам се својих дискусија са Машом ( @Маша), окорелом православком, а ћерком покојне Миље Вујановић Регулус. Брисала је патос са мном, а веровао сам да је побеђујем. Ту се негде нашао и @sasluzitelj, момак који ме је путем приватних порука за кратко време преваспитао и већ после пола године активности на форуму уписујем ПБФ, еј! Сећам се, нисам могао да верујем када сам чуо да је напустио форум јер се замонашио. Тај момак је сада игуман манастира Тумане! Никада га у животу нисам срео, а утицао је овде на мене у духовном смислу, више него рођени отац.
Ако може некако да се форум спаси и професионализује, било би добро, ако не може, бар нек остане http://www.pouke.org/svetopismo/
Тај би пројекат вредело финансијски подржати и радо ћу учествовати у томе. 

Подели на овим сајтовима

Данас сам заиста много потрешен, није ми добро како се осећам...

Малочас дођох из шетње са мојим пријатељем о. Ненадом, разговарамо о свему... о овде постигнутим резултатима, о свему што се за кратко време издешавало, неке надреалне сцене... Каже читао данас ово што сам написао, читао коментаре људи...

Мене данас звало, ни сам не знам колико људи, који се овде и не појављују као писци, али као они који читају-то чине свакодневно!

Уопште не желим да причам о томе шта је све учинио овај сајт, које је све ствари изродио... игумане, свештенике, професоре... ма ко зна кога све... бракове, дружења, хуманитарне акције итд...

Ево, ова тема за један дан скоро 6000 читања... колико и одговора, колико приватних коментара...

Заиста не знам шта нам је радити. Жртвујем много тога зарад овог места, свесни сте тога, надам се... Знам да је гашење Поука радост многима који се не радују мисији Цркве.

Малочас гледам како изгледа нови апдејт за сајт, који нисам урадио, јер треба да се купи лиценца и још штошта... изгледа толико добро да сам се у секунди заљубио... ја сам велики "залуђеник" у софтвере.. али испред свега, свих тих добрих опција итд... ово место је место за људе...

Ух, касно је... одох да мало одморим, испред нас је доста времена... 5 недеља још...

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2020. at 21:34, obi-wan рече

@Иван Ц.

Podpitanje: zasto se gasi Sveto Pismo? Zar ono nije softverski odvojeno?

Me`s cini da bi ono moglo lako da se izdvoji i odrzava kao sasvim odvojen projekat.

Expand  

Ако се Поуке гасе, ништа друго нема смисла да постоји посебно... Уосталом, Сајт Свето Писмо сам хтео да дам, да допунимо, још неке ствари дорадимо. Звало ме је бар 10ак људи молећи да не гасимо управо сајт Свето Писмо...

Али ту је и Кана, која има сада већ преко 1000 чланова, Црква.нет /друштвена мрежа...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2020. at 21:29, Tragalac рече

Moze Miroljub da drzi i finansira forum a SPC ne moze. Ocito je da nekome ne odgovara ovaj forum i da previse pritiskaju admine zbog toga kojima nije ni malo lako. Svakako fin forum i steta sto se gasi ima dosta zanimljivih tema i clanova.

Expand  

Ова платформа на којој пишемо није бесплатна, већ кошта.

Месечни проток, и то кошта.

Закуп домена. И то кошта.

И не рачунамо време и живце.

Мирољубов форум је, ако се не варам, бесплатан облик форума, нисам посматрао колико посећују његов форум.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...