Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 27 А кажем вам заиста: Има неких међу овима што стоје овдје који неће окусити смрти док не виде Царства Божијега. Мат.:16:28 28 А око осам дана послије ових ријечи, узе он Петра и Јована и Јакова и попе се на гору да се помоли Богу. Мат.:17:1 29 И док се мољаше постаде изглед лица његовог другачији, и одијело његово бијело и блистајуће. 2 Мој:34:292 Мој:34:35 30 И гле, два човјека говораху с њим, а то бијаху Мојсеј и Илија, 2 Цар:2:11Рим.:3:21 31 Који се показаше у слави, и говораху о исходу његовом који је имао да се испуни у Јерусалиму. Псал.:17:15Филиб.:3:21Кол.:3:41 Јов.:3:2 32 А Петар и они с њим бјеху савладани сном; али пробудивши се видјеше славу његову и два човјека што стајаху с њим. 34 А док он то говораше настаде облак и заклони их: и уплашише се када зађоше у облак. 35 И чу се из облака глас који говораше: Ово је Син мој љубљени, њега слушајте. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 Примите, једите, ово је Тело моје, које се за вас ломи на отпуштење грехова. Пијте из чаше ове сви: ово је крв моја Новога завета, која се за вас и многе пролива на отпуштење грехова. Paradoksologija, Натан, Чунга Лунга and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 "Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје. Ви сте пријатељи моји ако творите шта вам ја заповедам." Himna ljubavi : " Не радује се неправди, а радује се истини. " Ведран*, Лапис Лазули and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 "Ово је заповијест моја: да љубите једни друге као што ја вас љубим. Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје." Јн. 15.12-13 АлександраВ, Trifke, Bokisd and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 8 часа, Bokisd рече "Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје. Невероватно! Управо сам послао исти цитат! Сад тек видим да је и мој претходник исти цитат послао. Уз то што ми је ово најомиљенији цитат Св Писма, омиљена икона Спаситеља ми је управо она икона на којој Господ држи отворено јеванђеље управо са овим стихом. Bokisd, Paradoksologija and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 6, 2017 Пријави Подели Написано Јун 6, 2017 Еванђеље по Јовану Глава 15 1 Ја сам прави чокот, а мој Отац је виноградар. 2 Сваку лозу на мени - која не рађа рода - он уклања, и чисти сваку која рађа род - да више рода доноси. 3 Ви сте већ чисти због речи коју сам вам говорио. 4 Останите у мени и ја ћу остати у вама. Као што лоза не може да доноси род сама од себе - ако не остане на чокоту - тако не можете ни ви, ако не останете у мени. 5 Ја сам чокот, ви сте лозе. Ко остаје у мени, и ја у њему. тај доноси много рода, јер без мене не можете ништа чинити. 6 Ако ко не остаје у мени, тога избацују као лозу и суши се, - њу скупљају, бацају у ватру и спаљују. 7 Ако останете у мени и моје речи остану у вама, иштите што год хоћете, и биће вам. 8 Тиме се прославио мој Отац, да доносите много рода и да будете моји ученици. Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 Јеванђеље по Матеју Глава 6, Стихови 22-33 22"Светиљка телу је око. Ако, дакле, око твоје буде добро, цело тело ће бити светло. 23Али, ако је твоје око лоше, цело тело ће бити испуњено тамом. Ако је дакле светлост која је у теби тама, колика је тек та тама! 24"Нико не може два господара служити; или ће једног мрзети, а другога љубити, или ће бити веран једном а другога презирати. Не можете служити Богу и мамону. 25"Зато вам кажем, не брините се за свој живот шта ћете јести, или шта ћете пити; нити о свом телу, шта ћете обући. Није ли живот виш претежнији од хране и тело од одела? 26Погледајте на птице небеске, нити сеју, нити жању, нити сабирају у житнице; а Отац ваш небески храни их. Зар нисте вреднији од њих? 27А ко од вас бринући се може додати један лакат свом расту? 28"Па зашто онда бринете о одећи? Погледајте љиљане у пољу како расту: они нити раде нити преду; 29 а ипак вам кажем да ни Соломон у свој својој слави се не одену као један од њих. 30 Па када Бог тако одева траву у пољу, која данас јесте, а сутра се у пећ баца, неће ли пре вас оденути, ви маловерни? 31"Стога не брините се, говорећи: Шта ћемо јести? или Шта ћемо пити? или Шта ћемо оденути? 32Зар ово све и незнабошци не ишту. Отац ваш небески зна да вам све ово треба. 33 Али иштите најпре Царство Божије и Његову правду, и све потребно ће вам се додати. АлександраВ, Алекс андрос and Trifke је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 5 минута, JESSY рече А ко од вас бринући се може додати један лакат свом расту? Veoma važno. АлександраВ and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 Управо сада, Аурор рече Veoma važno. so, don`t worry... АлександраВ, Аурор and Trifke је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 Mt 11:27. Све је мени предао Отац мој, и нико не зна Сина до Отац; нити Оца ко зна до Син, и ако Син хоће коме открити. Phoebe and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 Moj je koji je prevaren i koji vara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јун 30, 2017 Пријави Подели Написано Јун 30, 2017 пре 6 часа, JESSY рече so, don`t worry... onda Hakuna Matata! JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јун 30, 2017 Пријави Подели Написано Јун 30, 2017 2Cor 13:5 Сами себе окушајте јесте ли у вери, сами себе огледајте. Или не познајете себе да је Исус Христос у вама? Већ ако да у чему нисте ваљани. 2Cor 13:5 Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi. 2Cor 13:5 Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu niste valjani. 2Cor 13:5 Examine yourselves, to see whether you are in the faith. Test yourselves. Or do you not realize this about yourselves, that Jesus Christ is in you?-unless indeed you fail to meet the test! 2Cor 13:5 εαυτους πειραζετε ει εστε εν τη πιστει εαυτους δοκιμαζετε η ουκ επιγινωσκετε εαυτους οτι ιησους χριστος εν υμιν εστιν ει μη τι αδοκιμοι εστε 2Cor 13:5 Vosmetipsos tentate si estis in fide : ipsi vos probate. An non cognoscitis vosmetipsos quia Christus Jesus in vobis est ? nisi forte reprobi estis. 2Cor 13:5 Ἑαυτοὺς πειράζετε εἰ ἐστὲ ἐν τῇ πίστει, ἑαυτοὺς δοκιμάζετε. ἢ οὐκ ἐπιγινώσκετε ἑαυτούς, ὅτι Ἰησοῦς Χριστὸς ἐν ὑμῖν ἐστιν; εἰ μή τι ἀδόκιμοί ἐστε. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 1, 2017 Пријави Подели Написано Јул 1, 2017 Gen 32:24 А кад оста Јаков сам, тада се један човек рваше с њим до зоре. Gen 32:25 И кад виде да га не може свладати, удари га по зглавку у стегну, те се Јакову ишчаши стегно из зглавка, кад се човек рваше с њим. Gen 32:26 Па онда рече: Пусти ме, зора је. А Јаков му рече: Нећу те пустити докле ме не благословиш. Gen 32:27 А човек му рече: Како ти је име. А он одговори: Јаков. Gen 32:28 Тада му рече: Одселе се нећеш звати Јаков, него Израиљ; јер си се јуначки борио и с Богом и с људима, и одолео си. Gen 32:29 А Јаков запита и рече: Кажи ми како је теби име. А Он рече: Што питаш како ми је име? И благослови га онде. Gen 32:30 И Јаков надеде име оном месту Фануил; јер, вели, Бога видех лицем к лицу, и душа се моја избави. Gen 32:26 Potom reče: "Pusti me jer zora sviće!" Ali on odgovori: "Neću te pustiti dok me ne blagosloviš." Gen 32:27 Nato ga onaj zapita: "Kako ti je ime?" Odgovori: "Jakov." Gen 32:28 Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si." Gen 32:29 Onda zapita Jakov: "Reci mi svoje ime!" Odgovori onaj: "Za moje me ime ne smiješ pitati!" I tu ga blagoslovi. Gen 32:30 Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh." Gen 32:26 וַ·יֹּ֣אמֶר שַׁלְּחֵ֔·נִי כִּ֥י עָלָ֖ה הַ·שָּׁ֑חַר וַ·יֹּ֙אמֶר֙ לֹ֣א אֲשַֽׁלֵּחֲ·ךָ֔ כִּ֖י אִם־ בֵּרַכְתָּֽ·נִי׃ Gen 32:27 וַ·יֹּ֥אמֶר אֵלָ֖י·ו מַה־ שְּׁמֶ֑·ךָ וַ·יֹּ֖אמֶר יַעֲקֹֽב׃ Gen 32:28 וַ·יֹּ֗אמֶר לֹ֤א יַעֲקֹב֙ יֵאָמֵ֥ר עוֹד֙ שִׁמְ·ךָ֔ כִּ֖י אִם־ יִשְׂרָאֵ֑ל כִּֽי־ שָׂרִ֧יתָ עִם־ אֱלֹהִ֛ים וְ·עִם־ אֲנָשִׁ֖ים וַ·תּוּכָֽל׃ Gen 32:29 וַ·יִּשְׁאַ֣ל יַעֲקֹ֗ב וַ·יֹּ֙אמֶר֙ הַגִּֽידָ·ה־ נָּ֣א שְׁמֶ֔·ךָ וַ·יֹּ֕אמֶר לָ֥·מָּה זֶּ֖ה תִּשְׁאַ֣ל לִ·שְׁמִ֑·י וַ·יְבָ֥רֶךְ אֹת֖·וֹ שָֽׁם׃ Gen 32:30 וַ·יִּקְרָ֧א יַעֲקֹ֛ב שֵׁ֥ם הַ·מָּק֖וֹם פְּנִיאֵ֑ל כִּֽי־ רָאִ֤יתִי אֱלֹהִים֙ פָּנִ֣ים אֶל־ פָּנִ֔ים וַ·תִּנָּצֵ֖ל נַפְשִֽׁ·י׃ Gen 32:26 Dixitque ad eum : Dimitte me : jam enim ascendit aurora. Respondit : Non dimittam te, nisi benedixeris mihi. Gen 32:27 Ait ergo : Quod nomen est tibi ? Respondit : Jacob. Gen 32:28 At ille : Nequaquam, inquit, Jacob appellabitur nomen tuum, sed Israël : quoniam si contra Deum fortis fuisti, quanto magis contra homines prævalebis ? Gen 32:29 Interrogavit eum Jacob : Dic mihi, quo appellaris nomine ? Respondit : Cur quæris nomen meum ? Et benedixit ei in eodem loco. Gen 32:30 Vocavitque Jacob nomen loci illius Phanuel, dicens : Vidi Deum facie ad faciem, et salva facta est anima mea. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јул 8, 2017 Пријави Подели Написано Јул 8, 2017 Jn 21:15-19 ...a ovo reče ukazujući kakvom će smrću proslaviti Boga. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука