gavrosaurus Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 Цитат „Ако је „закон исти за све“ под хитно бацити сузавац у тржни центар Делта у Подгорици, ухапсити власника бутика Зара, све запослене и одредити им за почетак притвор од 72 сата…„, написао је Игор Дамјановић на свом фејсбук профилу. in4s Вилер Текс and Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 2 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 1 сат, VaSa110 рече Nego nije li malo preterano "bore za opstanak bukvalno"? Srpstvo se tamo satire već više od dve decenije. Reakcija je bila nikakva ili slaba. Ali kad je na red došla imovina crkve ("svetinje") odjednom borba za srpstvo poprima kolosalne razmere. Српство и Православље су нераздвојни. Историја је показала да ко престане да буде Србин апсолутно престаје да буде и Православац. И обрнуто. То је аутентично православље у Срба и о томе сведчи и Свети Ава Јустин. Hadzi Vladimir Petrovic and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mario beloti Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 Треба нам искуство неке државе како је отерала НАТО пакт са своје тероторије. Без помоћи Русије тешко ће то да буде. Британска амбасадорка је подржала отимачниу Цркве као одличан закон. Значи Мило има одрешене руке од стране запада. gavrosaurus and Тражитељ је реаговао/ла на ово 1 1 Слава Богу на свему Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 31 minutes ago, Вилер Текс said: Српство и Православље су нераздвојни. Историја је показала да ко престане да буде Србин апсолутно престаје да буде и Православац. И обрнуто. То је аутентично православље у Срба и о томе сведчи и Свети Ава Јустин. Ово је проузроковало трагедију нашег народа. Сузили смо српство само на православље, и браћу смо исписали из свог рода, србе католике и србе муслимане. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 3 минута, Ђорђе Р рече Ово је проузроковало трагедију нашег народа. Сузили смо српство само на православље, и браћу смо исписали из свог рода, србе католике и србе муслимане. Брате, није то изазвало нашу трагедију. То је националистичко тумачење, какво има рецимо Шешељ. Погледај само како се односио Свети Марко Ефески, свештеници, монаси, народ у Цариграду према оним епископима који су у примили унију. Исти однос је овде показан према онима који су међу Србима прешли у друге вере. Али морам приметити да данас нико од Срба нема ништа против Горанаца и оних муслимана који нису антисрпски настројени већ су муслимани који воле и поштују Србе и Православље а од којих се неки и изјашњавају као Срби муслимани. Међутим то је мањина, већина су присталице Алијиног поглда на свет. Сматрам да ниси у праву. Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 U principu, trebalo je naći neki način da se u nacionalni korpus obuhvate i Srbi drugih vera. Ako su to mogli Nemci ili Švajcarci, što ne bismo mogli i mi. Naravno, musliman ne može da bude svetosavski Srbin, ali ne vidim zašto ne bi mogao da bude etnički Srbin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 11 минута, Desiderius Erasmus рече U principu, trebalo je naći neki način da se u nacionalni korpus obuhvate i Srbi drugih vera. Ako su to mogli Nemci ili Švajcarci, što ne bismo mogli i mi. Naravno, musliman ne može da bude svetosavski Srbin, ali ne vidim zašto ne bi mogao da bude etnički Srbin. Бојим се да је то теорија. Јер на свом искуству знамо да се 90% конвертита са гађењем односи према Србима и Православљу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 27 minutes ago, Вилер Текс said: Бојим се да је то теорија. Јер на свом искуству знамо да се 90% конвертита са гађењем односи према Србима и Православљу. Колико ти конвертита лично знаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 48 минута, Вилер Текс рече Бојим се да је то теорија. Јер на свом искуству знамо да се 90% конвертита са гађењем односи према Србима и Православљу. Nije ovo baš tačno za sve konvertite u reigji...Za bosanske muslimane uveliko fula...Tamo se 90% ne gadi, a možda 10% gadi...čak mislim da je i 10% prevelik procenat. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 43 минута, Ђорђе Р рече Колико ти конвертита лично знаш? А ти? Шта су ти конвертити (било који Хрвати, муслимани) у животу одузели? Да ли си осетио рат и њихову мржњу на својој кожи? Да ли видиш какаво је већинско (мејнстрим) расположење према Србима у Хрватској или Федерацији? Ја на основу тога закључујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 29 минута, Justin Waters рече Nije ovo baš tačno za sve konvertite u reigji...Za bosanske muslimane uveliko fula...Tamo se 90% ne gadi, a možda 10% gadi...čak mislim da je i 10% prevelik procenat. Волео бих да је тако. Али да није тако никад Алија и син му Бакир не би владали. Једно су лично односи које ми можда имамо са неким а друго испадне кад дође стани пани. Што не значи да неко неће некоме помоћи на личном нивоу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 3 минута, Вилер Текс рече Волео бих да је тако. Али да није тако никад Алија и син му Бакир не би владали. Pa sve što ti misliš o Aliji ili Bakiru, i oni misle o Dodiku i Vučiću. пре 3 минута, Вилер Текс рече Једно су лично односи које ми можда имамо са неким а друго испадне кад дође стани пани. Што не значи да неко неће некоме помоћи на личном нивоу. Isto i oni imaju takav osjećaj, kada je bilo stani pani ili kada bude stani pani da će im Srbi zabiti nož u leđa. Što se tiče pojedinaca izvan stani pani, to jeste tako. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 пре 7 минута, Justin Waters рече Pa sve što ti misliš o Aliji ili Bakiru, i oni misle o Dodiku i Vučiću. Isto i oni imaju takav osjećaj, kada je bilo stani pani ili kada bude stani pani da će im Srbi zabiti nož u leđa. Što se tiče pojedinaca izvan stani pani, to jeste tako. Додик и Вучић какви год били нису исламски фундаменталисти и пријатељи дрекаваца као Бакир и Алија. Нису исто ни у сну. Ја сам говорио кад дође стани пани, на личном нивоу сигурно да ће неко некоме помоћи. Србин муслиману или муслиман Србину. Ал није тема то. Извињавам се за скретање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 4 hours ago, VaSa110 said: Nego nije li malo preterano "bore za opstanak bukvalno"? Srpstvo se tamo satire već više od dve decenije. Reakcija je bila nikakva ili slaba. Ali kad je na red došla imovina crkve ("svetinje") odjednom borba za srpstvo poprima kolosalne razmere. Питај оне што су сад решили да дају пун гас у идентициду. Они су бирали време кад ће да испадне фрка. Мислим да има и нешто у ономе што многи причају да губе полако структуре које су их подржавале па мисле да што пре ово одраде да би опстали и наставили да раде то што раде. VaSa110 and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 15, 2020 Пријави Подели Написано Мај 15, 2020 35 minutes ago, Вилер Текс said: А ти? Шта су ти конвертити (било који Хрвати, муслимани) у животу одузели? Да ли си осетио рат и њихову мржњу на својој кожи? Да ли видиш какаво је већинско (мејнстрим) расположење према Србима у Хрватској или Федерацији? Ја на основу тога закључујем. То о чему причаш нису конвертити него припадници другог народа чији су преци некад били конвертити. Не познајем ни једног конвертита. Слушао сам причу једног, врховног религијског вођу муслимана у Србији. Београђанин, рођак Ружице Сокић. Не бих рекао да он мрзи Србе православце. По тој причи да су срби само православци, он више није србин? Родитељи су му срби, који су славили славу, и примали свештеника у време комунизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука