obi-wan Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:01, Тражитељ рече Ово је лажна вест. Не знам да ли схватате колико сте немоћни када у кампањи коју водите против једног стручњака, не што не умете да користите аргументе, него чак не умете ни да му се ругате без лагања? "Ако школе буду затворене на две недеље, дајем оставку: Кон објаснио зашто је СТРУКА ПРОТИВ ПРЕКИДА НАСТАВЕ" је таблоидни наслов на вест да су Кон и стручни кризни штаб саветовали да се школе затворе до краја школске године. О томе је било и опширне приче и овде на Поукама, као врхунцу новинарског безобразлука и новине које иоле држе до себе су до краја дана тај наслов кориговале, јер су се коментари испунили гневним анонимним никоговићима који прочитају наслов, па трче да коментаришу како је Кон нестручан и како би они затворили школе да се питају... Expand Pusti ti tu jednu vest u nizu, nego baci pogled na one prethodne dve izjave. A mozes i da zazmuris. Vidi sta ti vise odgovara. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:15, fsa рече Prema zvaničnim podacima Gruzija ima samo 296 inficiranih Expand A možda ih ima daleko više, ali jeste u Gruziji problem da se to javno kaže, možda baš zbog uticaja crkve na politiku. Mi ništa o Gruziji ne znamo, osim turističkih plakata i vikipedije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:05, Тражитељ рече Боље проводи време са њима, или лези и наспавај се, уместо што другима трујеш и загађујеш читање форума. Пост је, уразуми се. Expand Nemas pojma kol`ko si ovde odvalio. Jer je Janko jedan od daleko najbesprekornijih clanova foruma od kad ima ovog foruma. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:24, fsa рече @Вукашин Po toj logici Gospodu su mnogo draži komunisti u Vijetnamu, jer je tamo pošast još gore prošla nego u pravoslavnoj Gruziji Expand Нису они комунисти, они су људи као ти и ја. fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:03, slovoA рече Ево погледао сам. Али на страну тај Њемац, сад ми је јасно зашто се споримо. Ти би опет у оквиру те љекарске струке нешто да докажеш, а ја кажем просту ствар, та струка је само валидна у оквиру савременог и највећим дијелом обезбоженог друштва и ту је чак и неопходна данас, али ту је крај те приче. Црква је нешто друго и Њене препоруке немају и не могу имати никакве везе с том струком. Глухо било, да нам љекари преписују рецепте (начин) спасења. Expand Pa to sam i ja rek`o. Nista drugo osim toga. Ali ne slazem se da je Kon ikakva struka, jer sam se tu sa mnogima razisao u prici. Onako glupiranje sa izjavama moze da prodje da su pitali nekog laika. Njemu to ne sme da prodje ni u snu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:15, fsa рече @Јанко Prema zvaničnim podacima Gruzija ima samo 296 inficiranih, a Srbija 4465. Prave cifre su bar 5 -10 puta veće. To ne znači da je tamo nemoguće inficirati se u hramovima, ali je opasnost daleko manja nego ovde. Sem toga, uticaj Pravoslavne Crkve u Gruziji je daleko veći nego u Srbiji. Njihovi vlastodršci nemaju petlju da urade ono što savetuju epidemiolozi jer bi im se na sledećim izborima to obilo o glavu Expand Царе, време као фактор... Вирус се ШИРИ, ако полазиш са истих позиција по броју, напредовање је ИСТОМ ПРОГРЕСИЈОМ КРОЗ ПОПУЛАЦИЈУ, с тим да би тамо због фактора ризичних контаката морала бити бржа прогресија. Нема ту пуно замагљивања. Осим ако ти не знаш за неке друге факторе успоравања, да није попут Несторовићеве тезе да их штити геном или вишак женских хормона, шта ли? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Пре ћу да гледам балкан.инфо, него да проведем још пар минута овде Одо. Доста је куме obi-wan, Предраг М and Јанко је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Не знам да ли је нека општа психоза, или сам само ја у питању, али о чему је ова расправа? Молио бих за конкретан одговор, ако је могуће, у једној реченици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:24, Јанко рече Ево, да се види безочност. Ја и моја породица не идемо већ 2 недеље на богослужења држећи се препоруке, ниједном нисам отишао ове недеље на пређеосвећену трудећи се да испоштујем молбу САС и добијем ОВО од (не)човека. Немам речи... Expand Па добро, онда реци да је дошло до неспоразума. Свестан си да овде на форуму свакодневно пишу људи који кажу да би се рађе причестили па се заразили, него да умру непричешћени (ево, Иван Марковић, да не причам у празно), говорећи то у контексту да треба да се одржавају литургије и да треба да се причешћују сви заједно, и да људе који се не слажу са њим вређа као неправославне и говори им да су протестанти? Да није у питању један човек, него да их има много? И ако се нађеш између две ватре без разлога, шта је проблем рећи "Хеј, брате, побркао си ме са неким, ја сам за то и то" и да се мало спусти лопта, него тек након 20 прозивки и препуцавања, па до помињања деце, у 1 ноћу да се дође до тога да си ти заправо један од оних који поштује мере и придржава их, али га боли што стање није нормално? Па зар не мислимо сви онда исто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:24, Јанко рече Ево, да се види безочност. Ја и моја породица не идемо већ 2 недеље на богослужења држећи се препоруке, ниједном нисам отишао ове недеље на пређеосвећену трудећи се да испоштујем молбу САС и добијем ОВО од (не)човека. Немам речи... Expand @Иван Ц. Је ли може неко овог сквернитеља светиња као што су иконе, Плаштаница, руке која Христовим именом благосиља - да удаљите од писања на овом форуму? Šta je ovde isečeno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:31, Тражитељ рече Па добро, онда реци да је дошло до неспоразума. Expand Nigde ja tu Janka nisam direktno prozvao, već sam odgovarao Obiju na to da neodgovorno,ali svesno neodgovorno ponašanje, može nekoga da košta života. fsa, Zmaj Pisum and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:31, slovoA рече Не знам да ли је нека општа психоза, или сам само ја у питању, али о чему је ова расправа? Молио бих за конкретан одговор, ако је могуће, у једној реченици. Expand PITANJE koje dobih maločas: """Meni nije jasno zasto se kod vas toluko potencira sada odlazak u Crkvu ako znate da nemate zdrastveni sistem, epidemiolozi su vam partiski manekeni a ministra zdravlja nema nigde. Svaki javni skup je u ovoj situaciji tempirana bomba.""" ODGOVOR koji sam dao: """To ni meni nije jasno, ali verujem da u neku ruku vlada revniteljsko zilotski momenat koji je nastao usled zbunjujućih mera vlasti i dvosmislenih izjava u crkvi. Uz to, obrazovanje većine populacije nije baš na nekom visokom nivou, posebno ne ono teološko.""" A možda i grešim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:19, Јанко рече Избацио си и своје небулозе где инсинуираш да ја позивам у масу на целивање икона и свега осталог (ЕЈ, ТРАЖИТЕЉ ВЕЋ ВЕРУЈЕ ДА САМ ЈА ТО РЕКАО; А НЕ ТИ!!!) Expand Ма, не верује Тражитељ то, ако те баш занима, на Тражитеља си оставио утисак доброг, поштеног и одговорног човека у приватном животу. Ако ниси нешто рекао или ако сам те нечим увредио, реци, наћи ћемо начина да ти се извиним, ако треба и приватно кад све ово прође, последње што желим јесте да некоме загорчам дан или вече нечим што напишем, па да ми се врати негде где не очекујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:29, obi-wan рече Ali ne slazem se da je Kon ikakva struka, jer sam se tu sa mnogima razisao u prici. Expand Ни много бољи, ни много гори од осталих, то су све нијансе. И то јесте моја поента, бар би данас то морало бити јасно (Пекићево Беснило). Супротстављени двојица колега са студија, један љекар у чувеној болници, који лијечи све и који ће то лако ријешити, и други са неког института, из лабораторије, који је свјестан тога да немамо ни благу представу о томе шта су заиста болести. fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 On 14. 4. 2020. at 22:16, Тражитељ рече Ма нема потребе за повлачењем са форума. Сви смо нервозни, а свако за себе мисли да је само он нервозан и да само њега нервирају. Мене нервира провлачење стручњака кроз таблоиде и јавну поругу, јер се стављам у ту позицију да ако ме држава, или неко из државне власти кога не волим и за кога не гласам, позове да својом стручношћу помогнем, да тиме себе стављам на тапет, и то не тапет аргументоване критике, него тапет грубих прозивки пуних мржње. И што људи у свом кукању како ништа у држави није организовано, не виде да је проблем ако стварамо ситуацију да људи који могу нешто да организују, одбију да се тиме баве јер не желе да имају посла са будалама. Ово у последње време, да атеисти показују већу друштвену одговорност од верника, а лекарска удружења од појединаца из Синода, па то је за колективну бруку свих оних који су у Цркви а са тиме се не слажу. Шта је решење? Ја сам, на пример, добар зилотима и ревнитељима кад треба да набрајају колико се људи на попису изјаснило да припадају СПЦ јер увећавам тај број, а кад проговорим нешто што није никаква јерес, већ став који постоји у Цркви, да ме шиканирају да сам "протестант" и удаљују из Цркве? Зашто, јер ми разум не дозвољава да прихватим да респираторни вируси неким чудом могу да се пренесу преко исте чаше ако се та чаша пије у кафани, а не могу ако се дели негде другде? Да се правимо сви луди над чињеницом да вирус короне јесте ушао у црквене редове, међу свештенике, вероучитеље, монахе и владике, а да нико од њих није ишао на скијање у Италију нити јео шишмише по Вухану? И да прихватим да ми неко продаје причу да је ово данас горе од Диоклецијанових времена, горе од Тита, Хитлера или Турака, јер неко не капира шта је епидемија и верује да је Христос у згради или у чаши, а не у ближњем и да ће безумним понашањем испасти мученик за веру, а не брука за цркву? Expand И сам сам такав у својој средини. Никакав проблем немам са тим да смо смртни и подложни болестима и поред причешћа, оно је изнад свега лек за бесмртност, не антибиотик (мада, по вери нечијој може се и тако нешто догодити, но то није правило већ пре изузетак). Него, ти помену гадости које говоримо админу, па помислих да ћеш бити довољно брат да ми их набројиш, да се покајем и смирим... Дакле, или набројиш моје гадости или се извинеш због клевете. Тамо једно а овде друго - некако ми... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука