Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Kako Jevreji tretiraju ortodoksne koji su i pored zabrane izašli na Pashu. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Асепсолом их праше! ? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Mitropolit Porfirije: U Sloveniji i Hrvatskoj pričešće u manjim grupama Zabrana okupljanja na javnom mestu za više od pet ljudi i dalje je na snazi u Hrvatskoj i Sloveniji, a to se odnosi i na hramove i crkve. Vernicima će za vreme Uskrsa biti omogućeno da se pričeste, ali u manjim grupama kako se ne bi kršile propisane mere. FOTO: Đ. KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije - Za vreme katoločkog Uskrsa bilo je kršenja mere zabrane okupljanja od strane nekoliko katoličkih sveštenika. Tom prilikom je reagovala policija. Pošto mera Vlade predviđa da u hramu ne može da bude više od pet ljudi, služićemo liturgiju u skladu sa preporukom. Nažalost, prinuđeni smo da posle liturgije, tokom dana pričešćujemo narod koji će dolaziti u manjim grupama po dvoje, troje, po unapred dogovorenom redu. Pri tom, javni servis će direktno prenositi vaskršnju liturgiju - kaže za "Blic" mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 24 минута, Zmaj Pisum рече Suština na valjanom primeru koju treba razumeti AS IS. Давно сам читао, нисам сигуран да је тачно, да је након првог светског или већ неког рата, СПЦ забранила на 7 година причешће свим учесницима рата јер је постојала могућност да су убили некога. ronin and Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 4 minutes ago, Дејан said: Давно сам читао, нисам сигуран да је тачно, да је након првог светског или већ неког рата, СПЦ забранила на 7 година причешће свим учесницима рата јер је постојала могућност да су убили некога. Čuo sam za to, ali nisam siguran o kom ratu je reč i da li su naši ili je neko drugi u pitanju. Pokušaću da nadjem, pa ako.. postaviću. Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 CITAT ЈЕРОМОНАХ ДИМИТРИЈ ПЕРШИН ОНИМА КОЈИ ЋЕ УМИРАТИ ЗБОГ НАШЕ КРИВИЦЕ МИ ЋЕМО РЕЋИ: «ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!»? Да ли је могуће да у години коронаморе која је прогутала планету нећемо да будемо у привременом Пасхалном затвору по речима нашег Сјатјајшег оца? Не помолити се на Пасхалном богослужењу дан Оданија Пасхе? Да ли би заиста боље било да постанемо жртве и расадници убиствене заразе? И самим тим дати повода онима споља да одбаце хришћанство због бесмисланог фанатизма, каквим су се већ показали неки неадекватни муслимани у Ирану и неки неадекватни Јевреји у Израелу и, да не тајимо грех, неки неадекватни протестанти и православци (за католике не знам) у другим државама? Име Божије хули се од оних споља због наше кривице. Хоћемо ли ми да се на нашу Пасху прилепи име коронавирусном и заразном? Да би кроз недељу дана после ње био забележен експлозивни раст оних који су се разболели? Тако да лекари не би успели да укажу помоћ како њима тако и другим болесницима, чија ће одељења и реанимације бити препуни као у Италији или САД – у жртвама Ковида – 19? Хоћемо ли ми тако да прославимо Христа – распетог и васкрслог ради нашега спасења? Или изабрати пут Пасхалне молитве у кућној Цркви? Канонског читања и појања у скривеној тишини наших домова? Тест на любовь. Какой будет Пасха в мире пандемии Иеромонах Димитрий (Першин) 11 апреля, 2020 KRAJ CITATA Sanja Т., dragisa, Desiderius Erasmus and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Чекај у уторак на трећи дан Васкрса има литургија? Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 1 минут, draganzzz рече Чекај у уторак на трећи дан Васкрса има литургија? Има „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 6 минута, Zmaj Pisum рече CITAT ЈЕРОМОНАХ ДИМИТРИЈ ПЕРШИН ОНИМА КОЈИ ЋЕ УМИРАТИ ЗБОГ НАШЕ КРИВИЦЕ МИ ЋЕМО РЕЋИ: «ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!»? Да ли је могуће да у години коронаморе која је прогутала планету нећемо да будемо у привременом Пасхалном затвору по речима нашег Сјатјајшег оца? Не помолити се на Пасхалном богослужењу дан Оданија Пасхе? Да ли би заиста боље било да постанемо жртве и расадници убиствене заразе? И самим тим дати повода онима споља да одбаце хришћанство због бесмисланог фанатизма, каквим су се већ показали неки неадекватни муслимани у Ирану и неки неадекватни Јевреји у Израелу и, да не тајимо грех, неки неадекватни протестанти и православци (за католике не знам) у другим државама? Име Божије хули се од оних споља због наше кривице. Хоћемо ли ми да се на нашу Пасху прилепи име коронавирусном и заразном? Да би кроз недељу дана после ње био забележен експлозивни раст оних који су се разболели? Тако да лекари не би успели да укажу помоћ како њима тако и другим болесницима, чија ће одељења и реанимације бити препуни као у Италији или САД – у жртвама Ковида – 19? Хоћемо ли ми тако да прославимо Христа – распетог и васкрслог ради нашега спасења? Или изабрати пут Пасхалне молитве у кућној Цркви? Канонског читања и појања у скривеној тишини наших домова? Тест на любовь. Какой будет Пасха в мире пандемии Иеромонах Димитрий (Першин) 11 апреля, 2020 KRAJ CITATA Шта бре трабуња овај маловерни екомуниста! ? Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Н И Н Е, Zmaj Pisum and Драшко је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 2 minutes ago, draganzzz said: Шта бре трабуња овај маловерни екомуниста! Isto što i sveštenstvo i monaštvo Kijevske Lavre. draganzzz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 2 минута, ana čarnojević рече Нешто због деце. И шта сад, нисам у току...нису уважили молбу Светог Синода?. То је званично? A misliš da će policija proveravati ko je unutar hrama tj da li imaju pravo da ulaze? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Ljudi, može li neko da mi ovo dešifruje, ali ozbiljno. CITAT "„Našavši se u ovakvim nevoljama moramo učiniti sve da sebi i drugima pomognemo, da razumemo i podržimo napore i programe nadležnih zdravstvenih, sanitarnih i državnih institucija kako bi nas zaštitile od zaraze… Možda nam to trenutno teško pada, ali sve što je na opštu korist moramo prihvatiti i podržati, a sebe i svoje ponašanje tome podrediti“, naveo je patrijarh Irinej. On je dodao i da iznad svega treba da se molimo Bogu da nas izbavi od ove epidemije i sličnih opasnosti. „Molimo se Bogu, učestvujmo redovno i aktivno u svetoj Liturgiji, kajmo se za svoje grehe i vodimo računa o svome zdravlju i zdravlju drugih“, naveo je poglavar SPC. Prema njegovim rečima, ovo je prilika da dobro razmislimo sami o sebi i o čitavom svetu. „Gle, jedan virus je uzdrmao i bacio na kolena čitav svet i doveo u opasnost zdravlje i živote miliona ljudi. ‘Smiri se, gordi čoveče’, poručio je svojevremeno Dostojevski. Njegova poruka je, rekli bismo, aktuelnija danas nego što je bila tada kada je izrečena“, naglasio je patrijarh Irinej. On je konstatovao da je čitav svet zahvaćen i ugrožen jednim virusom. „Da li će gordi i sebični čovek današnjice izvući ikakav zaključak iz te činjenice. Ili će i dalje, bez pokajanja i bez ljubavi, istrajavati na samoubilačkom projektu stvaranja svog lažnog ovozemaljskog raja u kojem nema mesta ni za Boga ni za čoveka kao bogoliko, duhovno biće“, upitao je patrijarh Irinej. KRAJ CITATA Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 25 минута, draganzzz рече Шта бре трабуња овај маловерни екомуниста! ? Ili se šališ, ili nisi dobro razumeo tekst...ili ga možda ja nisam dobro razumela...? ? Aj da pročitamo još jednom, al pažljivo draganzzz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Kad se jednom sve ovo završi i karantin prestane Н И Н Е and Branka62 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука