Jump to content

Н. Велимировић о делу Др Чедомира Марјановића - Образовање женскиња и наше средње школе

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 14. 2. 2020. at 13:41, БанеЛ рече

Мало смо се размазили. Ко је питао наше деде и бабе и старије, па колико деце изродише? Какви њихови услови, не може да се упореди са овим данашњим. 

Expand  

Da su imali naše uslove i obrazovanje ne bi izrodili toliku decu. Nema to veze sa nama, takva je ljudska priroda, konstantno. Oni su samo ljudi svog prostora i vremena, kao i mi.

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2020. at 9:22, БанеЛ рече

Хиљаде и хиљаде лепих и здравих девојака остају неудате и постају - робиње. Робиње најмучнијег и најгнуснијег ропства. "

Expand  

Pa pre je udata žena robinja :)).

Pošto Nata voli ravnopravnost-i muževi su robovi :)).

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2020. at 19:03, Natasa. рече

Što misliš da su udate žene zadovoljne? Znaš koliko depresije i razočaranja ćeš da nađeš među bračnim parovima?

Kakva crna udaja posle srednje škole??? To bre ne zna gde je levo, gde će da se udaje? I za koga? Balavca njenog uzrasta...matorca? 

Expand  

Не сећам се да сам написао да су удате задовољне. Ееее, сестро слатка да знаш колико њих није ни завршило школу, а отишле у брачне воде. :)))А то да не знају где терају, јасно је. Најјачи ми је кад се сетим коментара једне мајке, која је рекла ћерки: Кад је могао онај мали црномањасти да заврши математику, можеш и ти. Удаде се Јагода у другом средње за десетак година старијег.  :D То су све екстреми који ми нису интересантни. Занима ме златна средина, наћи праву меру у којој ће жена бити задовољна улогом у породици и друштву. Нити да буде робиња породице, а ни система. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2020. at 19:10, Natasa. рече

Pošto Nata voli ravnopravnost-i muževi su robovi :)).

Expand  

Ми јесмо, него рекосмо бар вас да поштеде. :smeh1: 

Хвала ти што учествујеш у теми! :skidamkapu:

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2020. at 19:14, БанеЛ рече

Удаде се Јагода у другом средње за десетак година старијег.  :D 

Expand  

Vidim ja kod dr, da li sam bila trudna ili se porodila ne sećam se bivšu učenicu koja je tad trebalo da bude negde osmi razred...a nije se pojavljivala u školi od sedmog. Primetim da se malo ubucila, al rekoh pubertet, promene. Kad ne lezi vraže-ona se porodila. Užas.

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2020. at 19:39, Natasa. рече

Vidim ja kod dr, da li sam bila trudna ili se porodila ne sećam se bivšu učenicu koja je tad trebalo da bude negde osmi razred...a nije se pojavljivala u školi od sedmog. Primetim da se malo ubucila, al rekoh pubertet, promene. Kad ne lezi vraže-ona se porodila. Užas.

Expand  

Живела љубав! 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 11:49, БанеЛ рече

Живела љубав! 

Expand  

Pre zlostavljanje deteta :(.

I još kad kažu "u vreme naših baba"...pa to je vreme naših baba, pubertet i udaju te tvoji. Vreme naših starina je za današnja poimanja zlostavljanje deteta.

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 12:42, Natasa. рече

Pre zlostavljanje deteta :(.

Expand  

Има и тога. Има и случајева где су се деца "мало" заиграла. 

Него, мене занима шта би ви поручили данашњим девојкама, ако је већ тема о томе.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 13:37, БанеЛ рече

Него, мене занима шта би ви поручили данашњим девојкама, ако је већ тема о томе.

Expand  

Da joj ne padne napamet da ostane bez svojih para. I roditeljima da joj od malens daju podršku da uvek ima gde da se vrati.

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 14:50, Natasa. рече

Da joj ne padne napamet da ostane bez svojih para. I roditeljima da joj od malens daju podršku da uvek ima gde da se vrati.

Expand  

Да научи обавезно неку самоодбрану, злу не требало.

Да се пуно моли Господу, да зна да није сама никада.

Да држи до себе тако што ће на евентуалне фамилијарне несугласице одговорити стрпљењем, да не дозволи лако да буде испровоцирана. 

Да никако не одустане од свог образовања, многи велики умови нису имали дипломе, а сами су учили шта су желели и шта их је интересовало, а данас, као никад пре, то је скоро сасвим бесплатно.

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 17:24, Milica Bajic рече

евентуалне фамилијарне несугласице одговорити стрпљењем, да не дозволи лако да буде испровоцирана

Expand  

Ma kakvo strpljenje...ako misliš na muževljevu familiju, bolje da im odma' postavi granice...0405_feel

Ko je još video vajdu od strpljenja u porodičnim odnosima :smeh1:, nemoj da me diraš j. ti mater. I to kažem ja, koja nema ženske dece :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

@Natasa. и то што кажеш... у ствари то одмах треба да уради, не да чека да се накупи па да плане и изгуби контролу, него онако ладне главе да се одмах постави јер снајка је снајка...јбга...

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 18:22, Milica Bajic рече

@Natasa. и то што кажеш... у ствари то одмах треба да уради, не да чека да се накупи па да плане и изгуби контролу, него онако ладне главе да се одмах постави јер снајка је снајка...јбга...

Expand  

Ja da imam ćeru naučila bih je ovako-nađi muža, rodi dete/decu i vrati se mami. Ali nemam, pa će moja mudrost ostati neiskorišćena, ipak se nadam da neko mlado i neiskusno žensko čedo ovo čita i promisli malo...a ne da kaže ovo neka luda tetka. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2020. at 18:22, Milica Bajic рече

Expand  

Ma da, kakvo strpljenje, to namirišu pa je jašu jer misle da mogu. Lepo se dogovori sa čovekom dokle ko sme da ide i drže se toga oboje od početka. Kako se stvari postave na početku tako se gura do sudnjega dana, nema tu biće bolje. Mnogo mi je drago što nisam glumila neku preteranu ljubaznost da se bilo kome dopadnem.

Подели на овим сајтовима

Да не паничи, у ова времена, а времена увек била. Уствари кад би нам породице биле стабилније, не би се говорило ни о родној равноправности, а тек ту тему не подносим. Не иде ми.

Сваки дан, неки дан,узбрдо, па низбрдо, на кривинама прикочиш мало.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...