Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 10 часа, fsa рече

Plus što su, uporedo sa vakcinacijom, držali i ostale mere.

Ali zato, od 1. oktobra

- Restaurants with no maximum limit of people per group;
- End of requirement for digital certificate or negative test for access to restaurants;
- End of timetable restrictions;
- End of capacity limits, namely in local commerce establishments, in weddings and baptisms and in cultural shows;
- Opening of bars and clubs;
- End of limitation on the sale and consumption of alcohol.

WWW.VISITPORTUGAL.COM

Measures Implemented in Portugal[Updated on September 30] Portuguese government has been taking all necessary public...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Плаво Небо рече

Видиш, када купим лек у апотеци са њиме у кутији добијем и декларацију о нежељеним ефектима, контраиндикацијама итд. Остављена је и могућност да се они нежељени ефекти који нису наведени, а који се појаве да се могу додатно пријавити. Дакле, купио сам лек добровољно и ко ми је крив ако ме нешто стрефи. Што се тиче вакцине ту никакве декларације нема и зато се они могу вадити само тиме да су ме као обавестили и ја да штиклирам да сам сагласан са имунизацијом. Сагласан? Поједини би пре рекли да су присиљени. Значи лек добровољно користим, а на вакцину сам присиљен ако сам на пример студент Медицинског факултета у Београду. И онда ме од те исте вакцине стрефи шлог и хоће ли декан који ме је условио да се вакцинишем или да у супротном не могу да студирам да ме издржава и излечи ако останем непокретан? Што је у Словенији тренутно обустављена вакцинација Џонсоновом вакцином? Мом оцу је од кинеске вакцине и после прве и после друге дозе трнула уста и језик. И.. Баталите те приче више о условљавању, нека се вакцинише ко хоће.

Постоји декларација и о нежељеним ефектима вакцине. Узећу за примјер једну уређену земљу, гдје се о томе води више рачуна јер су код нас немарни по том питању, рецимо Аустралија гдје уз сагласност, лицу које прима вакцину треба да се предочи и декларација о вакцини гдје је све натанане објашњено. И то какве нус појаве вакцина, шта садржи, како пријавити симптоме како се и кад консултовати са доктором. Аустралија има базу података за увид јавности, гдје се могу видјети пријављени симптоми за све лијекове које неко узима, а који су одобрени од надлежног регулаторног тијела. Наравно много ових симптома нема на крају никакве везе са узетим лијеком, али имати их на гомили је јако добро код праћења стања и стварног закључивања о ефикасности лијека и потребним мјерарма ради отклањања нежељених узрока. Сви могу да пријаве и доктори који дају, и пацијенти који примају и произвођачи који праве. У Аустралији чак није обавезно да се баш овај образац даје пацијенту прије давања вакцине, може било какав друга форма с тим да се не смије на тој форми написати "Влада Аустралије" што је сасвим јасно. Суштина сагласности је да пацијент буде обавјештен, јер му се даје лијек на добровољној бази, а не да му се потури правни документ који наводно лишава одговорности било кога у ланцу вакцинисања. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ovako država brine o zdravlju svojih građana:

HELLOCARE.COM.AU

Footage of an elderly woman being knocked to the floor and pepper-sprayed by police during Victoria’s lockdown protest is being investigated by Victoria Police’s Professional Standards...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, slovoA рече

Сама та премиса, нема никакве везе са доказима које изводиш. Премиса је ту, питање одговорности, па изволи докажи да се фармацеутске куће нису већ оградиле од практично сваке одговорности. Значи, тај папир је ту и те како битан, по питању одговорности. А сасвим је друга ствар, што фармацеутске куће нису, нити могу бити одговорне за много шта ту. О томе ни не причамо, или бар ја не причам, већ само о одговорности која је тако у потпуности пребачена на корисника. 

Ни на филму више нема да неко уопште постави то питање одговорности фармацеутских кућа.

Ако се ја и ти расправљамо да ли камиле могу да лете, и ти тврдиш да могу, а ја да не могу, не могу ја да доказујем да не лете, него ти треба да покажеш конкретан доказ да лете. Дакле треба да покажеш конкретан доказ да су се произвођачи оградили. Потпис на папиру да си обавјештен о начину дјеловања вакцине, није никакав правни доказ да си преузео комплетну одговорност и да су се произвођачи оградили од одговорности. Одговорност произвођача увијек стоји у оној домени у коме су произвели неки лијек, чије су се штетне нус појаве могле предивдјети и елиминисати током производње, а нису. Постоји одговорност љекара и медицинског особља како поступају са вакцином, да ли је складиште по протоколу итд...Углавном, много се више трабуња, и изводе бијесне глисте око коначног исхода вакцинисања и претјерано троши енергија на нус појаве и одбацују у потпуности све добробити које вакцине носе што свакако није никакав показатељ рационалног и здраворазумског приступа антивакцера. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, sanja84 рече

Vakcina nije lek! To je "preventiva". To bi značilo i da svi koji se ne bave fizičkom aktivnosti, jedu čips i čokoladu ne smeju biti primljeni u bolnicu. 

Ne vredi ti Justine, fašista si I tačka. 

Кад будемо због чипса и чоколаде пунили интензивне његе у кратком времену, можемо пробати разговарати, до тад стварно ме мани мрмотских фора. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Branka62 рече

Ali zato, od 1. oktobra

- End of requirement for digital certificate or negative test for access to restaurants;
- End of capacity limits, namely in local commerce establishments, in weddings and baptisms and in cultural shows;

WWW.VISITPORTUGAL.COM

Measures Implemented in Portugal[Updated on September 30] Portuguese government has been taking all necessary public...

Znači kreće Digitalni Gulag?  :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Bokisd рече

https://www.comirnatyeducation.rs/files/uputstvo_za_lek.pdf ....

"Za ovaj lek je izdata „uslovna dozvola za lek”, na period od 12 meseci. To znači da se očekuju dodatni podaci o ovom leku. Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije će najmanje jednom godišnje procenjivati nove informacije o ovom leku i ažuriraće Uputstvo za lek ukoliko je neophodno."

0703_read

Добро и? Ти мислиш да се сви остали лијекови не допуњују и издају нове информације? Јел мислиш да лијек када је једном на полици, апсолутно је сигуран и провјерен да никад ништа неће изазвати? Ниси чуо никад да су неки лијекови повучени, не употребљавају се више? 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Branka62 рече

Ali zato, od 1. oktobra

WWW.VISITPORTUGAL.COM

Pa vratiće ih lol.

Kada postane dominantan muuuuu soj.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Tumaralo. рече

Pa vratiće ih lol.

Kada postane dominantan muuuuu soj.

Da li hožeš reći kako restrikcije ipak postoje zbog zaštite od virusa a ne zbog želje overlorda da zavladaju svetom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...