Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Branka62 рече

Nije. Baš si tvrdoglav:). Otvori linkove i pročitaj članove 20 i 21 odnosno 21 i 22. Videćeš da se pisana saglasnost traži za sve preporučene vakcine 

1) varičela;

2) oboljenja izazvana humanim papiloma virusima;

3) hepatitis A;

4) hepatitis B;

5) grip;

6) oboljenja izazvana Streptokokom pneumonije;

7) zoster;

8) rota virusne infekcije;

9) meningokokna bolest;

10) difterija;

11) tetanus;

12) veliki kašalj;

13) rubela;

14) krpeljski meningoencefalitis;

15) druge zarazne bolesti u skladu sa zakonom po epidemiološkim indikacijama.

i

1) hepatitis A;

2) hepatitis B;

3) grip;

4) oboljenja izazvana Streptokokom pneumonije;

5) druge zarazne bolesti u skladu sa zakonom.

Zarazne bolesti protiv kojih se sprovodi preporučena pasivna imunizacija lica po kliničkim indikacijama su:

1) male boginje;

2) ovčije boginje;

3) infekcija citomegalovirusom;

4) druge zarazne bolesti u skladu sa zakonom.

a to su sve vakcine koje se odavno daju i za njih je izdata trajna dozvolja od strane Agencije.

Ali ovde imamo vakcinu koja je u fazi ispitivanja i uslovna dozvola na 12 meseci, ima i ono u vezi Informativne saglasnosti kada se proizvodjaci u slucaju medicinskih ispitivanja zasticuju tom saglasnoscu od mogucih tuzbi.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Branka62 рече

Ne prisiljavaju se.

Добро, а да ли студенти Медицинског факултета у Београду могу да студирају иако су потпуно здрави и немају никакве симптоме ковида 19, али неће да се вакцинишу из разлога што се на пример плаше нежељених ефеката вакцинације?!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sanja84 рече

Uvek ima čovek izbor. 

Tako je. Na ulaznim vratima u zgradu Suda, preko puta moje zgrade, već godinama stoji obaveštenje Zabranjen ulazak (u zgradu) u japankama, šorcu, bermudama (za muškarce), i na vratima stoji rmpalija. Koji ti, ako se oglušiš o zabranu, ne dozvoljava da udješ. Nikoga ne prisiljavaju da nazuje cipele, obuče pantalone... već, da te parafraziram, Cipele ili ne možeš ući. Nisam čula da se neko žalio kako je to prisila.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Плаво Небо рече

Добро, а да ли студенти Медицинског факултета у Београду могу да студирају иако су потпуно здрави и немају никакве симптоме ковида 19, али неће да се вакцинишу из разлога што се на пример плаше нежељених ефеката вакцинације?!

Dobro, a kakve ovo ima veze sa pisanom saglasnosti? Nikakve. Nego oprobani Gish gallop.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Плаво Небо рече

Plaše se zvanične medicine a hoće da je "studiraju"? Kakva glupost

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

Ali ovde imamo vakcinu koja je u fazi ispitivanja

Nije.

пре 30 минута, Bokisd рече

ima i ono u vezi Informativne saglasnosti kada se proizvodjaci u slucaju medicinskih ispitivanja zasticuju tom saglasnoscu od mogucih tuzbi.

Ovo nije taj slučaj - nije u pitanju medicinsko ispitivanje. 3. faza kliničkih ispitivanja je davno završena. Nakon toga je FDA izdao EUA. Krajem avgusta je Fajzer dobio FDA approved.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Branka62 рече

Dobro, a kakve ovo ima veze sa pisanom saglasnosti? Nikakve. Nego oprobani Gish gallop.

Врдаш, врдаш.. И те како има. Ево још један пример. Предузетник сам на пример. Жена ми се разболи од короне, али нема везе, могу да наставим да радим јер сам вакцинисан. Мој комшија је исто предузетник и њему се члан породице разболи од короне али он мора у изолацију и не сме да ради 14 дана јер није вакцинисан. Студије кажу да и вакцинисани могу да преносе корону, како то да онда ја могу да радим?! Сагласност потписујем али сам приморан на вакцинацију јер у супротном ми не дозвољавају 14 дана да радим и да издржавам породицу! Ето, тако се присиљава на вакцинацију!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Плаво Небо рече

Врдаш, врдаш

Ne, nego pitaš nešto što veze nema sa onim što smo Boki i ja pisali.

Da li bi bilo šta od ovoga

пре 5 минута, Плаво Небо рече

Предузетник сам на пример. Жена ми се разболи од короне, али нема везе, могу да наставим да радим јер сам вакцинисан. Мој комшија је исто предузетник и њему се члан породице разболи од короне али он мора у изолацију и не сме да ради 14 дана јер није вакцинисан. Студије кажу да и вакцинисани могу да преносе корону, како то да онда ја могу да радим?! 

bilo drugačije da se ne daje pisana saglasnost za vakcinaciju? Ne bi. Dakle, nema veze sa pisanim.

Pitao si

пре 54 минута, Branka62 рече

što, takodje nema veze sa pričom o pisanoj saglasnosti. fsa ti je odgovorio a odgovorila sam i ja (pre par dana - u odgovoru Sanji). Ponoviću, nije problem; lekarima koji odbijaju vakcinaciju treba oduzeti licencu jer nisu "savladali gradivo" - ne razumeju značaj vakcina/vakcinacije. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...