Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

За то време, шеф кинеског тима у Србији (значи надређени овом који тражи 24-часовни пол. час) каже да је Србија предузела све могуће мере против ширења. Нигде ни речи и 24 часа, о непоштовању мера...

RS.N1INFO.COM

Šef kineskog ekspertskog tima u Srbiji Peng Džićiang iz Centra za kontrolu zaraznih bolesti iz provincije Guangdong,...

Е, то је оно најгоре што убија овде. Свакодневна поплава потпуно контрадикторних информација са свих страна. И нико нормалан више не разуме шта се дешава.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

За то време, шеф кинеског тима у Србији (значи надређени овом који тражи 24-часовни пол. час) каже да је Србија предузела све могуће мере против ширења. Нигде ни речи и 24 часа, о непоштовању мера...

Pa sad htedoh da kazem - nije valjda da verujete "stampi"???

Naravno da Kinezi nisu nista rekli o 24h necega, nego psihopate maksimalno zloupotrebljavaju prilike.

пре 9 минута, GeniusAtWork рече

Е, то је оно најгоре што убија овде. Свакодневна поплава потпуно контрадикторних информација са свих страна. И нико нормалан више не разуме шта се дешава.

Nema kontradiktornih informacija, samo trubljenje "medija", koji svesno i namenski sire paniku. Cudi me da to ne kapiras.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Natasa. рече

Najsmešniji su mi poznati sa apelima, pa se jave iz svojih kuća na Kopu ili Zlatiboru iz prirode da ti sole pamet da ostaneš u konzervi od stana...#stayathomemyass, #idibegaj.

То су "иконе" овог света...они су за мир у свету...они су се трудили...

Били су и у иностранству више пута...успешни.

Него кад смо код жеља и поздрава :)

"...ја нисам експеримент за напредак у науци,

...моја сатира сатире, не бира.

Мени не треба слава. Моја слава је Свети Сава..."

https://www.youtube.com/watch?v=v6M4fYCKlDU

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

RS.N1INFO.COM

Šef kineskog ekspertskog tima u Srbiji Peng Džićiang iz Centra za kontrolu zaraznih bolesti iz provincije Guangdong,...

Možda je i ovo u pitanju:

1. Šef kineskog ekspertskog tima u Srbiji Peng Džićiang

2. ‘’Nisu dovoljno oprezni i zato smatramo da država treba da produži policijski čas na 24 sata’’, kaže Guo u izjavi za Tanjug putem skajpa.

Prvi kaže da je sve uredu a u Srbiji, drugi kaže treba oštrije, a iz Kine priča. 

Mada ovaj drugi uopšte ne isključuje prvog, već samo iznosi svoje mišljenje da zbog nedogvornosti pojedinaca treba pooštriti mjere (Mada je pitanje koliko ia pravu sliku stanja na terenu), nije rekao nisu dobre i dovoljne same po sebi, pooštrite ih zato. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, obi-wan said:

Nema kontradiktornih informacija, samo trubljenje "medija", koji svesno i namenski sire paniku. Cudi me da to ne kapiras.

Али није само то. Нормално да медији лупетају да би неко кликтао на наслове, али овде људи који су на челу тима који треба да изведе државу из овог хаоса нон-стоп мењају плочу.

Кон ујутру каже "није тако лоше, код нас је ОК ситуација". Увече "а што се не би нама десио италијански сценарио, мислите да не може?". Час "тестова има колико хоћете", час "ми не можемо тек тако да тестирамо било кога".

Пре неки дан онај смс да нам се приближава италијански и шпански сценарио, јуче Несторовић изјављује "Не постоји више шанса за италијански сценарио код нас" (да, знам о коме се ради, али је он један од доктора који највише дају изјаве у овој ситуацији, и његова реч за људе и те како има тежину).

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Кинески стручњаци ТЕСТИРАЛИ зараженог мушкарца и пронашли НОВ СОЈ короне: Био је позитиван на вирус чак 49 дана

Стручњаци наводе да су регистровали случај корона вируса код мушкарца средњих година који је био заражен чак 49 дана

Фото: Илустрација

Кинески истраживачи тврде да су можда открили нови мутиран подтип корона вируса чија је способност да преживи и зарази друге продужена у односу на оно што се до сада знало, пише Дејли Мејл.

Стручњаци наводе да су регистровали случај корона вируса код мушкарца средњих година који је био заражен чак 49 дана, а ово је рекордни период инфекције који је забележен до сада.

Симптоми овог пацијента су били благи, те истраживачи сматрају да је он створио "динамичку равнотежу" са вирусом, као и да је случај пацијента можда "хроничан", што би могло да буде наговештај да је корона вирус мутирао.

"Хронични" случај указује на сој корона вируса који се недељама може ширити међу људима, чак и ако се код домаћина не појављују сви симптоми.

У том случају, изгледа да је теже и опоравити се од вируса Ковид-19 јер су лекари морали оболелом мушкарцу у вену да убризгају крв пацијента који се опоравио од короне. Ово је део експерименталне терапије јер се сматра да када пацијент преболи Ковид-19 он развија антитела за одбрану од вируса.

У извештају је написано да су му лекари, одмах по примању у болницу, урадили ренгенски снимак плућа када су приметили сенке. Срећом, лезије су се веома брзо повукле након хоспитализације.

Како су навели стручњаци, 8. фебруара се у болници у Вухану појавио мушкарац који је пријавио да има високу температуру. Сем тога, није показивао никакве друге симптоме болести.

Лекари су одмах урадили тест на корона вирус, а потом свакодневно пратили његово здравствено стање. Оно што су открили путем тестова потпуно их је збунило - јер су укупно 49 дана успели да забележе присуство вируса Ковид-19 у његовом телу (тестови су рађени 17., 22., 30., 34., 39., 43., 47. и 49 дана).

То значи да је мушкарац био заразан дуже од месец дана, што је рекордни период -  претходна истраживања показивала су да је дужина трајања вируса око 20 дана, а најдужи случај инфекције је трајао 37 дана.

Резултати тестова су изненадили чак и највеће стручњаке. Као објашњење наводи се да је могуће да је пацијент био заражен новим типом короне који је мање заразан и теже га је избацити из организма због чега је присуство вируса у телу домаћина пронађено током 49 дана.

- За сада није могуће рећи да ли је овај нови подтип нека врста ових или један потпуно нови - саопштио је Ли Тан.

Важно је напоменути да ово истраживање објављено у часопису и да још увек није добило званичну потврду.

WWW.NOVOSTI.RS

Стручњаци наводе да су регистровали случај корона вируса код мушкарца средњих година који је био заражен чак 49 дана

• Зачуђен 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Али није само то. Нормално да медији лупетају да би неко кликтао на наслове, али овде људи који су на челу тима који треба да изведе државу из овог хаоса нон-стоп мењају плочу.

Кон ујутру каже "није тако лоше, код нас је ОК ситуација". Увече "а што се не би нама десио италијански сценарио, мислите да не може?". Час "тестова има колико хоћете", час "ми не можемо тек тако да тестирамо било кога".

Пре неки дан онај смс да нам се приближава италијански и шпански сценарио, јуче Несторовић изјављује "Не постоји више шанса за италијански сценарио код нас" (да, знам о коме се ради, али је он један од доктора који највише дају изјаве у овој ситуацији, и његова реч за људе и те како има тежину).

A sta ti je tu cudno?? Zar nije banalno ocigledno da bas pokusavaju da time slude narod, da vise niko ne razabira otvoreno laganje?

Mislim, jesmo li zaboravili gde mi to uopste zivimo??... Nadam se da nismo.

...

"ПИНК ПРОПАГАНДА

Терају нас да се мрзимо.
Исти снимак од 28. марта приказан 04. априла
Када су затворени паркови, тргови, шуме...
Жељко Митроваја пропаганда маестро"

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Justin Waters said:

Možda je i ovo u pitanju:

1. Šef kineskog ekspertskog tima u Srbiji Peng Džićiang

2. ‘’Nisu dovoljno oprezni i zato smatramo da država treba da produži policijski čas na 24 sata’’, kaže Guo u izjavi za Tanjug putem skajpa.

Prvi kaže da je sve uredu a u Srbiji, drugi kaže treba oštrije, a iz Kine priča. 

Mada ovaj drugi uopšte ne isključuje prvog, već samo iznosi svoje mišljenje da zbog nedogvornosti pojedinaca treba pooštriti mjere (Mada je pitanje koliko ia pravu sliku stanja na terenu), nije rekao nisu dobre i dovoljne same po sebi, pooštrite ih zato. 

Ne priča iz Kine... i on je deo tima lekara koji je došao iz Kine u Srbiju

"Izrazio je zadovoljstvo što je deo tima koji je kineska vlada poslala u Srbiju ističući da su u svakom gradu i instituciji bili spremni na saradnju i razmenu iskustava sa kineskim stručnjacima."

WWW.PRVA.RS

Veliki broj građana Srbije ne nosi zaštitne maske, a na ulicama je previše ljudi, kaže član tima kineskih stručnjaka za borbu protiv...

Подели на овим сајтовима

Ја не знам шта да кажем на ово. Боље да ћутим...

Izgleda da i nadležni brže donose zabrane, nego što mogu da se organizuju.

Naime, to pokazuje i slučaj poljoprivrednika iz sela kod Bačke Palanke.

U subotu, kada je zabrana kretanja počela u 13 sati, njemu je, zato što je vozio traktor u 15.55 minuta određena kazna od 50 hiljada dinara. Zabunu unosi to, što na presudi, koju su gledaoci dostavili televiziji N1, piše da je u 15.55 prekršio zabranu koja počinje tek od 17 sati i traje do 5 ujutru.

Inače, poljoprivrednici su već danima zabrinuti kako da, sa ovakvim zabranama, obrađuju svoju zemlju. Pitaju se i kako da bez rada na njivi obezbede hranu za buduće dane. Dok se poljoprivrednici kažnjavaju, biznismeni i stariji od 70 godina, prema rečima predsednika Srbije imaju dozvole za kretanje.

извор

Подели на овим сајтовима

Meni samo nije jasno otkud toliko nepoverenje prema lekarima, našim i Kineskim, koji stoje iza svih ovih mera protiv kojih se pojedinci bune? Svi odjednom postadoše eksperti, svi znaju bolje od lekara kojima je to struka... čak bolje i od onih koji su JEDINI uspeli ovakvim i sličnim merama da zaustave epidemiju u svojoj zemlji.

Ja sam prvi koji ne podnosi ni ovog našeg klovna ni sve one nesposobnjakoviće koji ga okružuju, ali u ovom slučaju moram da priznam da je bio dovoljno pametan da ne glumi da sve zna i prepustio je stručnim ljudima da pokušaju da zaustave ovo zlo. 

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, GeniusAtWork said:

Ја не знам шта да кажем на ово. Боље да ћутим...

Ima i drugačijega mnijenja. 

Pa kaže - 

>> Kako se navodi na sajtu „Agropresa“, prema nezvaničnim potvrdama nadležnih, radi se o čoveku koji je prethodno četiri puta upozoren da ne može traktorom da se voza po selu, te da je moguće koristiti traktor samo tokom radova ili transporta od njive do kuće i obratno. <<

WWW.DANAS.RS

Udruženje novinara koji pišu o poljoprivredi "Agropres" objavilo je danas da je mladi poljoprivrednik iz mesta Silbaš, u blizini Bačkog Petrovca, opravdano kažnjen sa 50.000 dinara zbog kršenja...

Zaista ne znam tko su ove Agrotiskarne novindžije. Prvi puta su mi se danaske ukazali dok sam prelistavao Danas.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, fsa рече

Meni samo nije jasno otkud toliko nepoverenje prema lekarima, našim i Kineskim, koji stoje iza svih ovih mera protiv kojih se pojedinci bune? Svi odjednom postadoše eksperti, svi znaju bolje od lekara kojima je to struka... čak bolje i od onih koji su JEDINI uspeli ovakvim i sličnim merama da zaustave epidemiju u svojoj zemlji.

Ja sam prvi koji ne podnosi ni ovog našeg klovna ni sve one nesposobnjakoviće koji ga okružuju, ali u ovom slučaju moram da priznam da je bio dovoljno pametan da ne glumi da sve zna i prepustio je stručnim ljudima da pokušaju da zaustave ovo zlo. 

Kojim lekarima? Jer mnogi lekari i ovde i van govore prilicno mnogo razlicitih stvari.
A ako mislis na drKona, onda bolje da ne idemo dalje.

Ili valjda oni koji se usude da kazu neku rec drukcije nisu lekari?

I Kinezi su zaustavili sirenje vrlog strogom merom prema JEDNOM MALOM REGIONU, ne prema celoj zemlji. Sta god bila stvarna politicka pozadina pojave virusa - a tu se vecina slaze da je svakako ima - u ostatku sveta je trebalo samo da se izoluju rizicni ljudi, a ostali da nastave dalje, sticuci licni imunitet, i tako stvarajuci i mnogo vazniji kolektivni imunitet.

Ali neeeee, slusajte rezimske gnjide koje vas zatvaraju u getoe i rugaju vam se u lice na svakom koraku.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...