Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, sanja84 рече

E vidiš...takva priča je prošla i kod tebe i kod mnogih će. I ti i takvi kao ti će uskoro postati moji lični najveći dušmani jer će kršiti moja lična prava. I ako se ovakva priča nastavi, stvoriće se mržnja i razdor između ljudi i možda poneki građanski rat...

Дапаче лако могу да те сматрам својим душманом јер својим понашањем угрожаваш и мене и себе и остале људе. Твоја слобода и права престају тамо гдје својом "слободом" и позивањем на своја права угрожаваш друге људе. Напротив, само вам се указује да својим понашањем доприносите да се ова пандемија одужи и да много људи страда што директно од болести што индиректно од преоптерећености здравственог система и мјера које се морају наложити јер вирус још увијек циркулише у великој мјери у људској популацији и циркулисаћњ док год се значајан број људи не вакцинише. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, sanja84 рече

Da, to smo apsolvirali.

Не ти си апсолвирала ко би ти могли бити душмани ја се само надовезујем

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, dragisa рече

@fsa

ja sam glup za ove prepiske, ali iz komentara ne može pouzdano da se shvati koju je on opciju izabrao, da se vakciniše ili da se ne vakciniše.

jel ima link ka toj prepisci?

По објавама очигледно је да није имао намјеру да се вакцинише, иако је имао довољно времена. Објаву о старцу који неће дати благослов је поставио прије 13 седмица, значи почетком године, имао је времена да прими једну ако не и две дозе. У међу времену је крајем марта заглавио са тежом клиничком сликом и нажалост подлегао. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sanja84 рече

sad se vadiš:aplauz:

Немам се шта вадити, прва си, споменула душмане, и само ти наводим да немам грижу савјест, да ти узвратим да би могао твоју сорту да сматрам такођер душманима, а ти онда излећеш као да је идеја о душманима моја. 

Не знам ко се ту вади, размисли два пута. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, GeniusAtWork рече

Мислим да овакво изношење података о некоме ко је настрадао да би се поентирало у расправи нема никаквог смисла. Знам да је то са јавне фејсбук групе, али ипак ми не знамо никакве детаље нити историјат овог случаја да бисмо могли да доносимо закључке. А и да знамо, опет би требало испоштовати човека и не објављивати макар име овако јавно.

Ne vidim problem. Negativne stavove o vakcinaciji čovek je izneo javno, uporedivši one koji se vakcinišu s ludacima i dobrovoljnim zamorčićima koji igraju ruski rulet i ne brinu o svojoj bezbednosti. Na žalost, svoju pogrešnu procenu da je bezbednije rizikovati kovid i ne vakcinisati se platio je glavom.

@dragisa https://www.facebook.com/groups/hriscani.u.pokusaju/permalink/1000768936997878/

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Justin Waters рече

Немам се шта вадити, прва си, споменула душмане, и само ти наводим да немам грижу савјест, да ти узвратим да би могао твоју сорту да сматрам такођер душманима, а ти онда излећеш као да је идеја о душманима моја. 

Не знам ко се ту вади, размисли два пута. 

pa rekao si da bi nas izolovao i proterao u šumu...to rade samo dušmani...no...nije ni bitno

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, sanja84 рече

pa rekao si da bi nas izolovao i proterao u šumu...to rade samo dušmani...no...nije ni bitno

Нисам, врати се и прочитај. Нисам споменуо "да бих вас" , или сл. Него ако већ тврдоглаво одбијате вакцинацију, да идете у шуму док не прође пандемија, добровољно јер само на тај начин ваксоскептичан став ће бити хуман и принципијелан. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Justin Waters рече

По објавама очигледно је да није имао намјеру да се вакцинише, иако је имао довољно времена. Објаву о старцу који неће дати благослов је поставио прије 13 седмица, значи почетком године, имао је времена да прими једну ако не и две дозе. У међу времену је крајем марта заглавио са тежом клиничком сликом и нажалост подлегао. 

zato kažem ja stvarno slabo kapiram te društvene mreže pogotovo kad je skrinšot (npr ne kapiram jel on objavio ili je kvotovao blagojevića ili je blagojević objavio pa šalje njemu...itd)

u svakom slučaju, verujem da je ovako kako kažeš, odnosno tako sam i razumeo da on to objavljuje, ali (čuveno ali) to što je postavio snimak ne mora da znači da se slaže sa snimkom, ima deo gde koristi termin "zamorci" ali čak i to može biti da se sprda sa "antivakserima" koji koriste taj termin... zato kažem da se:

пре 48 минута, dragisa рече

ne može pouzdano da se shvati koju je on opciju izabrao

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, dragisa рече

zato kažem ja stvarno slabo kapiram te društvene mreže pogotovo kad je skrinšot (npr ne kapiram jel on objavio ili je kvotovao blagojevića ili je blagojević objavio pa šalje njemu...itd)

u svakom slučaju, verujem da je ovako kako kažeš, odnosno tako sam i razumeo da on to objavljuje, ali (čuveno ali) to što je postavio snimak ne mora da znači da se slaže sa snimkom, ima deo gde koristi termin "zamorci" ali čak i to može biti da se sprda sa "antivakserima" koji koriste taj termin... zato kažem da se:

Није га цитирао, Благојевић је врло смјеран човјек и подржава вакцинацију без задршке, покренуо је дискусију с клипом Архиепископа Јована који се вакцинисао, а онда је покојни Тома убацио клип неког старца који паламуди да не даје благослов за вакцинисање, даље прочитај у дискусији изјављује да би се вакцинисао, ако би имао гаранције да вакцине нису штетне. Ово је најгори став којег можеш имати јер кад се уплетеш у овакве мисли озбиљно онда ти ни Св. Петар не може помоћи. По свему судећи двоумио се, сумњао превише и на крају га је то коштало. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Саветник Франсоа Митерана (1981) Интервју са Мишелом Саломоном, колекција Les  Cisages de lavenir, izdanje Seghers.

Врло занимљиво.

Zanimljiva izmišljotina...

FACTUEL.AFP.COM

Une citation attribuée à Jacques Attali, ancien conseiller politique de François Mitterrand, dans laquelle il semble soutenir...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates
of COVID- 19: An overview of systematic evaluations

Conclusions: All systematic evaluations of seroprevalence data converge that
SARS- CoV- 2 infection is widely spread globally. Acknowledging residual uncer-
tainties, the available evidence suggests average global IFR of ~0.15% and ~1.5- 2.0
billion infections by February 2021 with substantial differences in IFR and in infec-
tion spread across continents, countries and locations.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...