Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 36 минута, Bernard рече

Higjenske (zaštitne) rukavice, maske i dezinfekciona sredstva možeš kupiti i na bezinskoj pumpi.

Pomozite malo svojim prijateljima Njemcima i Francuzima. Možda da im date što god tih zaliha sa benzinskih pumpi

WWW.INSIDER.COM

One of the doctors, named Ruben Bernau, told a German magazine for doctors: "The nudity is a symbol of how vulnerable...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan said:

To ne mozemo da znamo dok u matematiku ne ubacimo i Belorusiju i njoj slicne primere.

I opet - Belorusija je neuporedivo veca od Grcke.
Velicina zemlje i naroda igra kljucnu ulogu u ovakvim racunima.

Belorusija ima nešto manje stanovnika od Grčke i gotovo duplo manju gustinu naseljenosti od Grčke.

Ako posmatramo samo taj podatak trebalo bi da je Belorusija u prednosti u odnosu na Grčku u borbi sa epidemijom, zar ne?

Međutim, Belorusija je juče imala 1745 novozaraženih, a Grčka samo 28. Dok se kod njih epidemija tek zahuktava i iz dana u dan je stanje sve gore u Grčkoj se dešava potpuno suprotno.

Što se tiče broja umrlih, ima mnogo svedočanstava da se taj broj u Belorusiji pod pritiskom vladajuće garniture svesno umanjuje, tj. da se preminuli koji su bili pozitivni na COVID-19 vode kao preminuli od upale pluća i dr. bolesti. Pravi broj umrlih je verovatno daleko veći.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan said:

Ali mi smo narod koji se `99.-te krio od pomracenja Sunca, i tu mozemo slobodno da zavrsimo pricu.

E dobro me podseti. Sramota i brika za vjek vjekova. 

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, fsa рече

Belorusija ima nešto manje stanovnika od Grčke i gotovo duplo manju gustinu naseljenosti od Grčke.

Ako posmatramo samo taj podatak trebalo bi da je Belorusija u prednosti u odnosu na Grčku u borbi sa epidemijom, zar ne?

Međutim, Belorusija je juče imala 1745 novozaraženih, a Grčka samo 28. Dok se kod njih epidemija tek zahuktava i iz dana u dan je stanje sve gore u Grčkoj se dešava potpuno suprotno.

Što se tiče broja umrlih, ima mnogo svedočanstava da se taj broj u Belorusiji pod pritiskom vladajuće garniture svesno umanjuje, tj. da se preminuli koji su bili pozitivni na COVID-19 vode kao preminuli od upale pluća i dr. bolesti. Pravi broj umrlih je verovatno daleko veći.

Takodje, iz `Murice imamo svedocanstva da je masa preminulih zapisivana kao preminuli od virusa, a prakticno bez ikakve jasne potvrde.

U svakom slucaju, poenta svega ovog recenog je da je kod nas, a i na nekim drugim mestima, itekako moglo da se prodje sa znatno uravnotezenijim merama, bez ovog nebuloznog zatvaranja svih i svega, pri cemu bi se postigao dupli ucinak - stare i ugrozene izolujes i obezbedis im sve, a ostali nazad na rad da odrzavaju sistem i upravo brinu o starima i ugrozenima. I sacuvani oni koji treba da se sacuvaju, i podrzana cela ekonomija da se ne urusi, sto tek moze da ima visestruko gore posledice od samog virusa, a o cemu zmuri vecina koja je prepadnuta napucavanjem panike iz tzv. medija.

Takodje, sticanje kolektivnog imuniteta nije moguce dok smo svi zatvoreni, a to dodatno i znatno ugrozava zdravlje svih.

Da ne pricamo o kumulativnim efektima na psihicko zdravlje, to tek ima da nas sustize.

...

Dakle, mora da se uzme u obzir nekoliko stvari koje se nadovezuju jedna na drugu: ovaj virus ne moze da bude prosto zaustavljen, i to nikakvim merama, jer je suvise virulentan (tako je stelovan, ocigledno). Bolnicki kapaciteti NIGDE nisu ni do pola popunjeni, cak i u zemljama koje nemaju nikakve mere, sto svedoci da nije ni izbliza opasan kao što neki epidemiolozi tvrde (izuzetak je bio SAMO Bergamo i samo tokom kratkog perioda, a znamo i zasto). Trece, insistiranje na lockdown merama dok se ne pronađe efektni lek ili vakcina je neverovatno kratkovido i sumanuto - a ja velim, kao i mnogi drugi, i vrlo zlonamerno - i imace za posledicu smrt ekonomije i drastican pad budzeta za npr. zdravstvo, sto ce neminovno da dovede i do drasticnog porasta % umiranja od izlecivih bolesti. Time dolazimo do zakljucka da je ovaj virus potrebno umereno da ignorisemo i da zivimo kao i do sada, uz razumljivo postovanje higijenskih mera, ali bez zadiranja u bunilo tipa kupanja u asepsolu. I bez retardiranog zatvaranja na nivou gestapoa koje se sprovodi kod nas (narocito bez nocnog i svakog drugog izivljavanja na starima, a pod maskom brige za njih!).

Niko za sada ne raspolaze sa dovoljno statistike i podataka da bi mogao da sistematizuje ni priblizno kompletnu studiju o virusu. U moru oprecnih stavova i pene iz usta koja se svuda prosipa, ja biram neposredno opazanje, citanje vesti iz respektabilnih izvora i zdrav razum. Sve to mi govori da nema mesta paralisucem strahu (koji se npr. na ovoj temi prakticno neguje od samog pocetka; isto tako i u tzv. medijima, samo kod njih ocigledno namerno i namenski) i kojekakvom sklanjanju u misju rupu, vec SAMO umerenom oprezu i ravnotezi.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Pinocchio's Half Brother рече

Hvala dragom Zevsu & svim Olimpljanima

Многобожац?

пре 4 часа, Pinocchio's Half Brother рече

zločini još uvek neosvetljeni

Ако имаш доказе изнеси ако немаш ћути или спремај паре за парницу.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, VaSa110 рече

E dobro me podseti. Sramota i brika za vjek vjekova. 

Cuti, kad se setim podilazi me jeza. Kao neki los horor film.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Укључење шпанског новинара Алфонса Мерлоса у једну емисију постало је вирално, али не због његовог мишљења...

Istraživačko novinarstvo...pablik servis....
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Србољуб+ said:

Многобожац?

Ma ne, šta ti je... Sačuvaj me Zevse & sakloni! :))

Svi današnji, savremeni, politeisti (rodnoverci, wiccanci, asatruovci, dodekateisti... you name it) su mala deca koja vole da se igraju. I ništa drugo. Lično nisam sreo niti razgovarao ni sa jednim mnogobožačkim dilberom, ali sam gledao mnoge YT uradke gde oni nešto trkeljaju, ceremonišu i štatijaznam sve ne rade, no me uopšte nisu uverili da oni sami veruju u to što govore & rade. "Deca cveća", uglavnom. Mrtvo je sve to & prazno, odavno.

Ако имаш доказе изнеси 

Nemam. Ono što sam uspeo da pročitam i vidim o njegovom kejsu uverilo me je da je to tako kao što sam i rekao. Dakle, nerasvetljeno.  Ništa me nije razuverilo da je sve laž i samo laž. Bokan zvanično nije optužen ni za jedan zločin kao komandant Belih orlova. A ni mnogi drugi. Ali to je sasvim druga (i)storija. 

ако немаш ћути 

Ih, sad...! 

или спремај паре за парницу.

Moš me odma` u tvorza. 

Nemam pare... a i da imam, odakle mi...:cheesy3:

Svašta, stvarno svašta...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

To ne mozemo da znamo dok u matematiku ne ubacimo i Belorusiju i njoj slicne primere.

I opet - Belorusija je neuporedivo veca od Grcke.
Velicina zemlje i naroda igra kljucnu ulogu u ovakvim racunima.

Вајдеру опет срљаш. Највише бих волео да си у праву, али мислим да ниси.

Белорусија има 9,5 милиона становника. Број нових случајева стално расте 28.04. 919 нових. Касне за нама једну-две седмице.

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Belarus Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current...

Ми смо имали само четири дана преко 400 нових (максимум 445) Белорусија већ шест дана има преко 750 нових. И број расте нажалост.

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Serbia Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current...

Пошто касне за Европом за три-четири седмице надам се да су се спремили. 

Виде ћемо када се све заврши. Онако одокативно претећи ће нас али не много.

Пре неколико седмица слично се причало за бритонсе па погледај колико мртвих имају. Погледај Русе.

Јуче Немци (Роберт Кох институт) кажу да је Р0 скочио са 0,8 на 1 (на почетку 2,5-3,5) ако је то истина испада да мере/попуштање које они примењују нису довољне/успешне и да стварно прети други талас, наравно мањи.

Треба смањити тешке речи, подела/мржања у Србији је велика а то нама неодговара. Једва да има нешто добро да се каже о овој власти али када налетим на логор, гестапо, фашизам и слично ја престајем да читам. Немамо право да релативизујемо те појмове.

Сви смо нервозни али то не значи да треба видимо само оно што одговара сопственом ставу.

Смирење пре свега. Несмирени углавном лупају свашта и нико их не узима за озбиљно.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Pinocchio's Half Brother рече

sve ne rade, no me uopšte nisu uverili da oni sami veruju u to što govore & rade. "Deca cveća", uglavnom. Mrtvo je sve to & prazno, odavno.

Пре сат времена, Србољуб+ рече

Ако имаш доказе изнеси 

Nemam. Ono što sam uspeo da pročitam i vidim o njegovom kejsu uverilo me je da je to tako kao što sam i rekao. Dakle, nerasvetljeno.  Ništa me nije razuverilo da je sve laž i samo laž. Bokan zvanično nije optužen ni za jedan zločin kao komandant Belih orlova. A ni mnogi drugi. Ali to je sasvim druga (i)storija. 

Видиш један број људи ништа није разуверило да 5Г није штетан. И утицај ЕМ зрачења на организме није расветљен.

Сада си сам упао у оно што друге исмеваш, теорије завере.

"Ни по Бабу ни стричевима већ по правди Бога истинога."

Подели на овим сајтовима

WWW.INDEX.HR

BROJ umrlih od koronavirusa u Indiji u srijedu je službeno prešao 1000, a zaraženih je u zemlji oko 31.000, puno manje nego u...

Indija - kako jedna zemlja od 1.3MLD stanovnika ima ovako malo slučajeva...pa naučnici vjeruju da je mlado stanovništvo, pa da su u pitanju BCG vakcine, pa da je broj umrli svakako veći ali ne ulaze dobronamjerno u statistiku...

Kina - kako jedna zemlja od 1.4MLD stanovnika ima ovako malo slučajeca?...CIA je dokazala da je umrlo 2.5 miliona, jer je 2.5 miliona telefona bilo naglo isključeno, Kinezi kriju brojke oni ne znaju ništa...

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Србољуб+ 

U odnosu na nas, a obzirom da nemaju nikakve mere, Belorusi su super, i tu moze da kaze drukcije samo ko totalno zmuri na sve. Njihov pristup je kudikamo bolji nego nas, jer mi doslovno satiremo sopstvenu ekonomiju bez ikakvog razloga za tako nesto. Dugorocno, oni ce da steknu kolektivni imunitet i da sacuvaju sistem koji moze stvarno da nosi i cuva zive ljude, a mi cemo da u najboljem slucaju potonemo u nove kilometarske zajmove i dugove, sa masovno narusenim zdravljem, narocito psihickim.

Problem ljudi kao sto si ti, i jos ne malo njih, je apsolutno neshvatljiva kratkovidost, kao da je samo ovaj virus opasan po zdravlje i zivot, a ne jos mali milion drugih stvari. Evo, vec sad masovna glad se ubrzano nadvija nad africkim i nekim drugim zemljama, ali oni kao da nisu ljudi; i umesto da se sve mere svuda sprovedu selektivno, samo prema stvarno ugrozenima, ovako smo usli u totalnu destrukciju na mnogo nivoa.

Zasto? Jer su tako rekli na televizor`. A mozak neka ga, sta ce nam on.

Takodje, masovno se steluju i falsifikuju podaci o preminulim od virusa, nesto o tome je vec isplivalo u `Murici; zamisli sta jos nije isplivalo.

Uostalom, vec sam ovo pisao na prosloj strani, ne vidim svrhu da isto pricam ljudima koji nece da gledaju stvarnost svojim ocima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...