Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 минута, Ćiriličar рече

Pa, izašli su iz te zone opasnosti po toj psihološko-ideološkoj ravni....sada je pasnost finasijski sektor jer je to država u državi, ali to je već stvar geopolitičkog razvoja...zato Putin menja Ustav. Ojačaće institucije skroz i državu kroz ustav...detalji ne izlaze mnogo u javnost, a i ova korona je skrenula pažnju...u Ustva Rusije čak ulazi Bog! Ulaze tradicionalne vrednosti i sl....tako da...Rusija je već na stabilnim temeljima demokratije koja treba da se dodatno izgrađuje...skoro ih je nemoguće porušiti....nova oružja joj daju da mirno spava naredne 2-3 decenije, kada kroz ustav ojača institucije biće jako teško da je i iznutra išta poljulja.

Sa druge strane Crkva ima ogromnu unutrašnju misiju i to jača svest. Inač, slažem se, najslabija karika Rusije je iznutra....ali ta opasnost je prošla....ona sada stoji stameno na svim poljima....ekonomija je problem jer je ogromna, a to iziskuje pare da održavaš i demorafija....to su slabe taćke i nikako da se tu popravi....

Smatram da (zato je Putin makeo Medvedeva) uz sposobne ljude za 4-5 godina svaki Rus bi mogao imati platu 2-3000 evra, ali trebaju sposobni ljudi...prosto, ni teoretski nije moglo to da se poravi drastično jer je bila u kolapsu, pa se odigralo na dve karte: ekonomski na energente, jer tu su brze pare neophodne, i jačawe vojske...regioni su se razvijali kao svaka lokalna zajednica...zato je Moskva buknula i ćivi se jako kvalitetno.

Bilo je trzavica, sankcije, nafta i rubalj gore-dole, ali Medvedev je nesposoban čovek, a Putin nije bog...Medvedev je duvao u tikvu finansijkom sekttoru...na budžetsko planu i na planu duga, rezervi i oslobađanja od kandži svetskih bankara Rusija je sve rešila, ima dug mislim negde oko 15% BDP-a, što je fenomenalno, ima velike rezerve zlata koje povećava....probleem je finasijski sektor na unutrašnjem planu...

Uglavnom nema više Rusija ni spoljne ni unutrašnje opasnosti, sa promenom ustava stavlja se tačka na sve. Ostaje ekonomija i demografija....kako će nova vlada da se pokaže videćemo...može Moskva bez ikavih proena da bude metropola u svetskom vrhu jer to je država u državi, ogromni novci se slivaju u budžet, ali problem je cela Rusija...uglanom, ti autošovinisti su izbačeni iz igre, postali su podsmeh....ni blizu jako kao kod nas...procentualno.

To je dobro sve onda za čuti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Србољуб+ рече

Управо тако! Дегутантно је да придикују из земље која се обогатила  на робовском раду и пљачки остатка планете. Европским демократијама је сретењски уств био сувише слободарски. По том уставу Ако неки роб ступи на тло Србије он тиме постаје слободан човек. у том тренутку робовласништво још постоји у тзв. слободарском свету, фуј. У двадесетом веку су три пута долазили да нас преваспитавају тј. да нас пљачкају и није им доста. Морамо ми да се излечимо од опчињености западом и да живимо/стварамо своју историју. Имамо на кога да се ослонимо.

Ево на пример Коста Стојановић:

WWW.RTS.RS

У разговору са проф. др Александром Петровићем, представљамо Косту Стојановића, 1867-1921...

Eto nikad čuo za Kostu Stojanovića...hvala puno, memorisao da proučim kasnije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Grizzly Adams рече

Све је то ОК. Сигурно постоје историјски и други разлози зашто је то тако. Само што нама та ”објашњења” ништа практично не значе. Није овде питање ”ко је за шта крив” него ”шта је за нас добро”.

Значило би нам да од сваког од њих узмемо оно што је најбоље - од запада слободарство, уређење, од истока духовност, уметност итд.

Pa da Medo, ali pazi, sada je ceo svet u probemu jer je suspendovan ustav SAD i demokratija je off....NIKAKVE spoljašnje sile - jer prejaka je SAD - ne mogu menjati stanje u SADu, ono se mora promeniti iznutra, da narod ponovo vrati državu u svoje ruke...ok, uvek će to biti elite, ali koje? Dolar j eproblem celog sveta, a to je poluga kojom upravlja mali broj ljudi.

Ok je što upralja (nije, ali ajde neka je) ali tompolugom oni razaraju i svoj narod i ceo svet....tu je problem. Zato samo promena u SADu iznutra vodi ka boljitku Amerikanaca ali i celog sveta....ceo svet je prihvatio američku i kulturu (mislim na povšinskom nivou, Srbi igraju kolo ali slupaju deep purple) i model ne perfektne, ali velike demokratije i slobodarstva - ali o+to je odsreljeno sa Kendijem...ne da je on neki bog i spasilac...nego kao dogadjaj kljucan za modernu svetsku istoriju....ubijstvo Kenedija je prekretnica za celu istoriju planetee, pokazalo se. Berlinski zid je mala maca za Dalas. Zato ja ćivim za dan da SAD postane kao ona od pre toga.

I Bog zna kakvu su ulogu bankari dodelili Kinezima....zato Tramp roka Kineze....ne bih ja baš bio oduševljen da Kinezi vladaju svetom....njihov, naizgled, suverenistički globalizam - ja mu ne verujem! Oni su preveslali Zapad, to znači da se nije igrati sa njima....a j aizmeđu Komfučija i Hrista biram Hrista! Jer ma kako odlutali u stranu, i SAD i evropske demokratje sada propale temellje se na Hristu! Hriščanskim vrednostima sloboda (sada se to izopačilo sve).

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, Grizzly Adams said:

Значило би нам да од сваког од њих узмемо оно што је најбоље - од запада слободарство, уређење, од истока духовност, уметност итд.

Нити је све на западну слободарствено нити све на истоку духовно, нити западу недостаје духовности нити истоку слободарства. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ćiriličar said:

Pa da Medo, ali pazi, sada je ceo svet u probemu jer je suspendovan ustav SAD i demokratija je off....NIKAKVE spoljašnje sile - jer prejaka je SAD - ne mogu menjati stanje u SADu, ono se mora promeniti iznutra, da narod ponovo vrati državu u svoje ruke...ok, uvek će to biti elite, ali koje? Dolar j eproblem celog sveta, a to je poluga kojom upravlja mali broj ljudi.

Ok je što upralja (nije, ali ajde neka je) ali tompolugom oni razaraju i svoj narod i ceo svet....tu je problem. Zato samo promena u SADu iznutra vodi ka boljitku Amerikanaca ali i celog sveta....ceo svet je prihvatio američku i kulturu (mislim na povšinskom nivou, Srbi igraju kolo ali slupaju deep purple) i model ne perfektne, ali velike demokratije i slobodarstva - ali o+to je odsreljeno sa Kendijem...ne da je on neki bog i spasilac...nego kao dogadjaj kljucan za modernu svetsku istoriju....ubijstvo Kenedija je prekretnica za celu istoriju planetee, pokazalo se. Berlinski zid je mala maca za Dalas. Zato ja ćivim za dan da SAD postane kao ona od pre toga.

I Bog zna kakvu su ulogu bankari dodelili Kinezima....zato Tramp roka Kineze....ne bih ja baš bio oduševljen da Kinezi vladaju svetom....njihov, naizgled, suverenistički globalizam - ja mu ne verujem! Oni su preveslali Zapad, to znači da se nije igrati sa njima....a j aizmeđu Komfučija i Hrista biram Hrista! Jer ma kako odlutali u stranu, i SAD i evropske demokratje sada propale temellje se na Hristu! Hriščanskim vrednostima sloboda (sada se to izopačilo sve).

Па види бро, има ту пуно истине. САД има пуно проблема са Фед-ом, банкарима, војно-индустријским комплексом, поквареним политичарима итд.

Али темељи САД су и даље слободарски, народ је и даље већином слободарски. Где су још били протести против овог вирусног-тоталитаризма осим у САД? Нигде. Напротив, у другим државама народ већином подржава и још тражи тоталитарне мере. Једино Американци су свесни онога што је рекао Френклин својевремено - ”народ који жртвује слободу ради сигурности не заслужује ни једно ни друго”.

Ствар је у томе да постоје две Америке. Једна изворна, ”народна, од народа и за народ” и ова друга политичарска, банкарска, милитантна итд. И оне су у непрестаном сукобу од почетка. Другачије и не може, живимо у палом свету. На овом свету је непрестана и никад довршена борба за слободу и правду. То је изгледа оно што људи не разумеју.

Земље континенталне Европе, ма колико ”безазлене” деловале са својим ”социјалним демократијама” су увек на корак од тоталитаризма. Јер је народ Европе ”убијен у појам”, нема тај бунтовнички, слободарски дух. Они су ”покорени”, ”укроћени”. Прихватају ћутке све што им газде кажу. Питање је само кад и какав ”газда” ће да дође. Од њих нема ништа.

Та изворна Америка је слободарска ”светлост свету”. Не треба то одбацити због ових других.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Grizzly Adams рече

Све је то ОК. Сигурно постоје историјски и други разлози зашто је то тако. Само што нама та ”објашњења” ништа практично не значе. Није овде питање ”ко је за шта крив” него ”шта је за нас добро”.

Za bilo kakvu reformu u tom pravcu, treba elita, koju mi sad nemamo i koja je stradala kroz ratove, ili je emigrirala. 

To je samo dio, Srbija nažalost ima vrlo loš geopolitički položaj, i bojim se da zbog njega nećemo biti u stanju, dok god je on nepovoljan po nas doći do daha, i mira makar u jednoj generaciji, tako da ona druga dobije priliku da svoju državu i drušvo uredi tako da bude funkcionalno i dobro.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Justin Waters said:

Za bilo kakvu reformu u tom pravcu, treba elita, koju mi sad nemamo i koja je stradala kroz ratove, ili je emigrirala. 

To je samo dio, Srbija nažalost ima vrlo loš geopolitički položaj, i bojim se da zbog njega nećemo biti u stanju, dok god je on nepovoljan po nas doći do daha, i mira makar u jednoj generaciji, tako da ona druga dobije priliku da svoju državu i drušvo uredi tako da bude funkcionalno i dobro.

Па то је то. Кроз ове разговоре стварамо ту ”елиту”. То су људи који су, без обзира на околности, свесни најважнијих темељних вредности. Без обзира колико изгледале ”немогуће” тренутно - онда нам је задатак само да их ширимо и пренесемо на наредну генерацију. Можда ми нећемо имати прилику да их спроведемо у дело, али ће можда наша деца моћи - ако их научимо.

Онда, кад дође историјска прилика, та ће група људи бити спремна да уради праву ствар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Justin Waters said:

:amen:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Па види бро, има ту пуно истине. САД има пуно проблема са Фед-ом, банкарима, војно-индустријским комплексом, поквареним политичарима итд.

Али темељи САД су и даље слободарски, народ је и даље већином слободарски. Где су још били протести против овог вирусног-тоталитаризма осим у САД? Нигде. Напротив, у другим државама народ већином подржава и још тражи тоталитарне мере. Једино Американци су свесни онога што је рекао Френклин својевремено - ”народ који жртвује слободу ради сигурности не заслужује ни једно ни друго”.

Ствар је у томе да постоје две Америке. Једна изворна, ”народна, од народа и за народ” и ова друга политичарска, банкарска, милитантна итд. И оне су у непрестаном сукобу од почетка. Другачије и не може, живимо у палом свету. На овом свету је непрестана и никад довршена борба за слободу и правду. То је изгледа оно што људи не разумеју.

Земље континенталне Европе, ма колико ”безазлене” деловале са својим ”социјалним демократијама” су увек на корак од тоталитаризма. Јер је народ Европе ”убијен у појам”, нема тај бунтовнички, слободарски дух. Они су ”покорени”, ”укроћени”. Прихватају ћутке све што им газде кажу. Питање је само кад и какав ”газда” ће да дође. Од њих нема ништа.

Та изворна Америка је слободарска ”светлост свету”. Не треба то одбацити због ових других.

Ово горе си одлично рекао. Знам ја ту поларизацију, зато и кажем све оно моје о променам изнутра.

Шта потврђује твоју тезу у поређењу са Европом? Много, али ево једно само. Немрељива је снага америчких лобија, разних, те које смо побројали рецимо, са неким шведским, а они Шведску развале сад-па-сад. Зато се слажем посебно оно о тоталитаризму. Јер он је јако лако могућ у већини ЕУ (сем истока) земаља. Показали су се свеснији народи који су били под чизмом Стаљина (говорим о чланицама ЕУ, него Јевропљани "главни".

Од оснутка САД (не знам историју детаљно, али знам основе нека) почела је да клија "дубока држава". ФЕД се устоличио 1913. али било је жестоких борби око новца. После ФЕД-а САД су још биле високо демократска земља, по мени, негде до 60-их, када је превагнуло на страну, назови, "дубоке државе", људи ван јавног деловања. АЛИ, то је била превага, прекретница, и после тога "таљига" демократија, али после берлинског зида и најн-илевен се урушава драстично и то зло прелива се глобално.

Настаје поларизација са Кином економски и Русијом војно и сада је то замрзнуто и нико не зна куд ће пући.

Но све то, уопште не пориче то што си рекао. Да је менталитет Швеђана или Холађана или Немаца у америчком народу, па тамо би било бог-зна-шта. Шведско друштво је оболело скроз путем брејн-воша за 20 година. Немци оболевају јер хтијући се ослободити кривице Другог рата постају нешто што нису, али унутар куља "дух предака" на нихилизму, изабраној раси и сл. Шизофренија туха која се није пројавила...ја не верујем у немачку демократију, таква не постоји, то је само сенка у историји из нужде. А и таква је дошла из САД јер је Немчак изграђена САД парама и демократизована.

Краће, процес испирања мозга, процес подвргавања народа процесима елита који често имају сатанистичке обрисе много таже иде код Американаца него у Европи....западној Европи.

Зато се ја и надам да ће соћи снаге, Амери, да свргну своје болесне елите и тиме помоћи целом свету.

Пропаганда против Руса у САД је смешна, Кина је опасност и Русији и САД-у и свету....и зато очекујем у будућности савез САД-Русија...САД приморава Русију политиком да се окреће Кини, али Русија чека САД, то се види јасно, али овај пут без потреба да се улизује. Кина и демографски и економски просто није заусзављива....по историјским токовима се зна, иначе да светом не може нико да влада, а поларизација природна је Кина на једној а САД и Русија на другој страни...

Но да не ширим, да, килавост Европе "старе даме" је позната, није само килава на грех, на лрв и на лицемерје...ја сам птценио Трампа...мислим да иза Трампа стоје баш ти људи о којим причамо, који хоће изворну Америку....која ЕУ, који црни свет, хоћу слободу, паре, стандард....видећемо како ће бити,

Не знам твоје политилке ставове, исам те нешто пратио, али баш ме занима мишљење из прве руке какве су шансе Амера суверениста наспрам Амера глобалиста.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Ćiriličar рече

Mislim da daješ previše značaja ubistvu Kenedija. To su 60-te period onih čuvenih seksualnih i drugih revolucija i butnovništva protiv tadašnjih tradicionalnih i ustaljenih vrijednosti. Nešto se tad dogodilo, nisam previše čitao o tom periodu, ali nije to tek tako jednim političkim atentatom nastalo. A ondai maš 90-te pad berlinskog zida...nešto tad kao da se preokrenulo preko noći...70 i 80 su bile slične u kulturi, ali 90 su bilo mnogo različite, a onda 2000te skroz neka svoja priča...Moguće je da je tu kumovalo i prodor IT tehnolovije koja rapidno oblikovala svijet u kome živimo i danas.

пре 41 минута, Ćiriličar рече

Rokaju Kinu, ne zato što Tramp zna nešto o Kini, nego se Kina profiliše kao globalni oponent, i što tehnološki prodiru na zapad što je za zapad nedopustivo. dopustivo je samo kad zapad prodred tehnološki bilo gdje u svijetu. Kinezima se nema šta vjerovati, niti oni traže neko povjerenje. Oni žele da budu igrač u globalnoj utakmici, a ne hegemon koji bi da nameće i svoju ekonomiju, i svoju kulturu i svoj pogled na svijet po cijenu izazivanja ratova i subverzivnog djelovanja kroz političke strukture. Kina je stara civilizacija, i velika, zaista velika, neki od par kineskih izuma su oblikovali čitav svijet i bili kamen ugani u tehnološkom razvoju, a imaju milion ostalih ne manje poznatih izuma, a stalno im se zamjera da su neka kopi ket nacija što je besmisleno. Konfučije i nije toliko loš, niti je konfučije ikad bio ikome silom nametan u istoriji, što se za razne verzije Hristosa ne može reći. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Mislim da daješ previše značaja ubistvu Kenedija. To su 60-te period onih čuvenih seksualnih i drugih revolucija i butnovništva protiv tadašnjih tradicionalnih i ustaljenih vrijednosti. Nešto se tad dogodilo, nisam previše čitao o tom periodu, ali nije to tek tako jednim političkim atentatom nastalo. A ondai maš 90-te pad berlinskog zida...nešto tad kao da se preokrenulo preko noći...70 i 80 su bile slične u kulturi, ali 90 su bilo mnogo različite, a onda 2000te skroz neka svoja priča...Moguće je da je tu kumovalo i prodor IT tehnolovije koja rapidno oblikovala svijet u kome živimo i danas.

Мислим да се вараш овде....пази, нема везе ту овај-онај лик. Кенеди је дошао у периоду када су амарике елите хтеле да се шири глобално, профит, роде, не зна за константе, он само рате...Кенеди је био суверениста, али победиле су елите глобализма који се тада зачињао....ја зато потенцирамтај догађај. А кад погледаш даље, поитику Џонсона па Никсона и даље...јасно се види. Берлински зид и најн-илевен су след догађаја.

Види, Владика Николај 1955/56 пред смрт, дакле Светац тог калибра, велики англофил, пише дело Жетве Господње - поооојма нема о гловбализацији, свет је тада поларизованији но икад, али он ту детектује "неке силе које хоће да уједине свет"....и јасно их раскринкава. Он је то видео као Светитељ и свет је задеисло оно што је Николај назрео....и берлински зид и најн-илевен су след догађаја....није то роде један догађај....процес, Медо то зна, борбе банкарских еелита са америчким председницима траје од оснутка САДа.

Убијством Кенедија дата је порука свим будућим председницима...Трамп је први председник после Кенедија који је суверениста. Како ће проћи видећемо...није то Трамп као он сам...иза Трампа је друга група америчких елита, не знам која, али јака и јако способна....сада је у САД борба две групе елита, глобалистичка и суверенистичка, два концепта погледа на свет и Америку.

Убиство Кенедија је део процеса...то не значи теорија завере...не, па новац, роде, не познаје ни брата, ни овог ни оног....процес у систему власника новца....90% нафте се тргје у долару. 60% светске трговине је у долару...а долар штампају приватне руке, САД нема контролу над тим...а тај процес је отпочео 1913., а борио се за ту позицију током целе САД историје...Медо то зна. Како се смењивало ко ће, држава или приватници штампати долар. Већ 107 година је то у рукама приватним. Од Регана нема ни покрића...то је виртуална моћ...када изгуби војну моћ која то штити, пада све као кула од карата...али чиме заменити и како заменити. То мора да се промени али полако, да се приземлји....иначе оде све у...

Мислим да ако Трамп победи да ће ударити на ФЕД...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ćiriličar said:

Не знам твоје политилке ставове, исам те нешто пратио, али баш ме занима мишљење из прве руке какве су шансе Амера суверениста наспрам Амера глобалиста.

Ја сам, по њиховој терминологији, ”libertarian".

Ако Трамп добије други мандат мислим да имају веома добре шансе. Какав год био, он је унео пометњу у владајућу ”класу” САД, у потпуном су расулу тренутно. Битно их је докрајчити пре него што се поврате и реорганизују.

41 minutes ago, Ćiriličar said:

Мислим да ако Трамп победи да ће ударити на ФЕД...

Врло вероватно, мислим да је то и помињао. Веома је занимљиво, на пример, ко је један од његових главних економских саветника и кандидат за председавајућег Феда:

Judy Shelton is an American economic advisor to President Donald Trump. She is known for her advocacy for a return to the gold standard and for her criticisms of the Federal Reserve. Trump announced on July 2, 2019, that he would nominate Shelton to the Fed, and her nomination is currently pending in the Senate.

https://en.wikipedia.org/wiki/Judy_Shelton

П.С.

Дуг видео, али довољно је одгледати првих 5 минута. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Grizzly Adams рече

Judy Shelton is an American economic advisor to President Donald Trump. She is known for her advocacy for a return to the gold standard and for her criticisms of the Federal Reserve.

Ууух, сад сам убеђен да иза Трампа стоје велики играчи, и, искрено, поред што ми је драго, дивим им се, јер по речима ове даме, иако то она прича женски-меко, бре то је удар на Гризлија :) и то у оба ока право у мозак.

Јер она не увија, каже буквално да то нема везе са економијом, да треба да иду у казино. Сад ако ударе, ако уопште победе, ко знакако би то спровели уз које потресе...то није смао прича, од тога ће се потрести свет....али дивим се...па ово је било просто не-за-ми-сли-во пре пар година, није нико могао ни сањати.

Овакве ствари изазивају светске ратове...

Ако сме да покрене  ову причу током кампање, мислим,  убедљиво ће да победи. Нисам имао појма, само сам нагађао онако, да је отишло тако далеко....па имати снаге ударити на зе фаце...то је Трампу 100% карта за 2 мандат. А и показатељ, то је нака вододелница да се види колики део САД друштва је остао здрав, јер ови перу мозгове преко мејнстрима.

САД инфраструктура пропада, народ ради много више него што заради, индустрија пропада, а ова багра се коцка и птампа паре и књижи властитој држави и властитом народу дуг - то је лудило, да им то допуштају више.

Једно питање, нећу коментаристаи јер угушили смо тему: по теби, ко стоји из Трампа, кислим који делови елита? Индустријалци, ови што још нису виртуални? Или?

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ćiriličar said:

Једно питање, нећу коментаристаи јер угушили смо тему: по теби, ко стоји из Трампа, кислим који делови елита? Индустријалци, ови што још нису виртуални? Или?

Па види, и међу тим имућним индустријалцима постоје поштени, слободарски орјентисани људи који не воле све ово што смо ми критиковали претходно. Мислим да си у праву да су то већином људи из ”традиционалних” грана - пољопривреда, аутомобилска индустрија и сл. Углавном ови који су највише страдали од наопаког ”глобализма”, монетарне експанзије итд.

Мада и међу овим ”виртуелним” их има, на пример: https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Thiel

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...