Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

4 hours ago, obi-wan said:

I onda masa vas, bez da i trenutak ukljuci mozak, podrzava te iste u zatvaranju hramova i opstem izivljavanju na celokupnom stanovnistvu.

Кад имаш гебелсовску пропаганду која даноноћно сеје панику и страх да не сме да се излази напоље иначе ће сви помремо, ово је потпуно очекиван резулатат.

Јуче у коментарима на неку вест написао сам једном који се успаничио да ће сви страдамо ако се не забијемо у подруме, како то да гомила држава у Европи укида и ублажује мере а да никада нису ни уводили забране кретања као у Србији? Одговор је био нешто типа "Због вас демократа ћемо газити преко лешева на улицама на крају".

А веруј ми, ово је сасвим умерено у односу на оно што други људи пишу ових дана  :) 

• Љут 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, obi-wan рече

Bravo. To si odlicno uocio. NEMA VEZE SA CRKVOM. Niti moze da ima.

Pa ipak, ovdasnji neomarksisti siledzijski zatvaraju hramove pod toboznjim izgovorom brige za ljude. To rade isti oni koji godinama doslovno raskucuju celu drzavu, koji temeljno upropascuju privredu i ekonomiju. I onda masa vas, bez da i trenutak ukljuci mozak, podrzava te iste u zatvaranju hramova i opstem izivljavanju na celokupnom stanovnistvu.

Ali koga briga, ovde vanredno stanje ionako traje unazad 20+ godina.

Ево, твој мозак је укључен, ал је у леру са све подигнутом ручном.

Сад ћеш ти да ми шта је привреда и економија и да се неко иживљава надамном.

Подели на овим сајтовима

Др. Штрек, дао интервју за CNBC пре 5 дана. Прича о налазима до којих су дошли у најтеже погођеном граду у Немачкој (Хајнзберг, ил тако нешто), кога тамо називају немачки Вухан.

Око 15% испитаника има антитела, што значи да су били изложени вирусу. Што би у преводу значило да је колективни имунитет сасвим реална опција. И друго - тврди да је реална смртност од коронавируса 0.37%. И да је таква смртност свуда у свету, а тамо где се чини много већом (као тренутно нпр. у Њујорку) вероватно има много више случајева позитивних него што је откривено.

Подели на овим сајтовима

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Baš me zanima, pukla je vest da od posle Vaskrsa kreće testiranje cele Moskve i to sa jako pouzdanim testovima. Prvo lekari i med. osoblje pa celo stanovnistvo. Kako ce to sprovesti ne znam, ali ako bude bas me zanima...verujem da je masa ljudi imalo virus i nije ni osetilo.

Verovatno Rusi hoce to i da vide, koliko je stvorilo imunitet/antitela. Mada kako ce testirati tolike ljude ne znam. Sputnik je prenao, ali i oni udare naslov koji veze nema sa tekstom.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

Кад схватиш да има и луђих од тебе, а ти хтео да их водиш "преко воде до слободе".

Што те не чини мање лудим.

Али - и моменат луцидности се убраја...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Ево, твој мозак је укључен, ал је у леру са све подигнутом ручном.

Сад ћеш ти да ми шта је привреда и економија и да се неко иживљава надамном.

Админ који напада ад-хоминем?

Повређена сујета?

Који економски параметри осим акцизе на гориво су нам позитивни?

Хајде, просветли нас.

"Ако лагах докажи.

Ако не лагах - зашто ме бијеш?"

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic Па он је велики паничар, не би да судим јер не знам колико је стручан, али сигурно дува и тикву фармаколога и СЗО, ту нема говора.

Вучић је изманипулисао и Несторовићем и њим - ипак су то лекари и имају неку етику, посебно Несторовић је патриота тежак.

Дакле, Несторовића је довео када је требало да смири ситуацију, човек је баш увек оптимиста....само пар дана након тога довео је Кона на чело (свог) штаба (кризног) и као велики политички дрматург кренуо тоталну другу причу. То ти је као да се човек истушира, излешшкари у кади у води од 40 степени и онда га бациш кроз прозор на пртину, у нег на минс 10. ТО је Вучић урадио.

Кон и Несторовић су у личном сукобу. Онда се искукао Кини и исцмиздрио, и поносна нација шта је њима да дају помоћ. Тактика је да се кинески модел преузме - кад то кажем, онда ту нема шта много да се кука, јер рекао је ПреЦедник да ће бити ако Кинези кажу, но на страну то.

Дакле, не знам како и зашто, сигуран сам да је Вучић манипулисао и Несторовићем и Коном...сад ће се ублаћавати мере и Кон иде....постао је потпуковник и ајмо даље.

Мени није јасно само како се ни оваке ситуације не могу решавати без мућки и шибицарења.

Нека иде, одлично. Класична "стаклена" фаца која цепа све по каталозима СЗО-а. Ако немамо бољих онда нека нам буде како буде.

Подели на овим сајтовима

If you believe Alex Jones and his Infowars stuff, then you're being a dick to your brain. You're saying *screw you* to your own brain.
—Christopher Rehage

WWW.THEDAILYBEAST.COM

The FDA sent a letter to the infamous conspiracy theorist on Thursday saying he needed to stop pushing colloidal silver as a therapy for COVID-19

Подели на овим сајтовима

Пар ствари које се не преносе много на вестима:

• Сваки дан се дезинфикује улаз у нашу зграду (а колико видим и у околним зградама). Претпостављам да се то ради по целој Москви. Зашто? Наша зграда јесте у центру, али ту живи обичан народ, нема неких главешин, има у суседном улазу неки/нека државни службеник јер често сам видео ујутро да бесна црна кола долазе, са плавом ротацијом на крову (искљученом и спремном), јер када повезе човека/жену и уђе у гротло велеграда сви службеници се пробијају са ротацијама - дакле, то нема везе са дезинфекцијом наше зграде, и верујем да се сви улази у Москив дезификују.
  • Превозна средства се дезинфикују сва. Видим да се улице чеће перу и да је више пене...видим око зграда људе у белим оделима заштитним са прскалицама и боцама (изгледа језиво) али се то ради дискретно и мало се пише о томе.
  • Дакле, овде се дају упуте, али се информише тако да се не ствара паника. Ради се ВИШЕ од онога што се каже (за разлику од нас где се помпастично све препричава).

Око Русије су Амери поставили свууда лабараторије које финасирају, раде нека лудачка био-итраживања, а јавна је тајна да се истражује вирус који би могао да напада одређене групе људи путем генетике.

Подразумева се да Русија то прати и има јаку заштиту. Сада се не зна о чему се овде ради, предузимају се мере што јавно што тајно. Пример, упркос трговинској размени у јануару је одамх затворена граница са Кином! Без милости - што је чудо, с обзиром на трговину и односе Руса и Кинеза. Показало се одлчним потезом...ФСБ одрађује свој део посла.

Све о вирусу су нагађања! Још се, уствари ништа не зна са сигурношћу. И сада, главно, везано за Цркву: сматрам да је РЦ, у консултацији са државом убеђен сам(!) донела добру меру ради заштите из простог разлога јер се НЕ зна скоро ништа са сигурношћу о вирусу.

Све су то нагађања на основу симптома и статистике која се води месец дана! Осим тога, та статистика је мачку о реп, јер да ли се умире са или од короне; колико их умре од короне да се не зна, и др. И шта ако је корона много опаснија него што се показује? Шта ако се врати, ако се нее стиче имунитет или ако се стиче није дуг и милион других ствари. Помињем Русију јер врабац зна да аки ико они имају јаку АБХ заштиту! Ако ико иа, они имају ради војске.

Даље, Путин неће да разори ионаку не јау привреду, санкције је тресу, нафта тресе руску привреду, рубаљ скаче и пада као семафор што ења боје...ИПАК мере у Русији трајо од јануара! дакле већ 4 месеца Русија је под мерама: затварање граница са одређеним земљама и авио-летова, контрола на аеродромима (мерење температуре и карантини)...све је то без икаве помпе спровођено. Онда како се појачавало недењу дана нерад, па сада месец дана и јаче препоруке...

Поента? ради ових "исповедника" који поредее бабе и жабе, пореде Грузију и Србију, Кавказ и Милано и сл. - то везе са везом нема. Црква је предузела мере не у неком чињеничном стању, него у стању глобалне пандемије нечега о чему се скоро НИШТА не зна. Те приче недења, две недеље, крива иде на горе и доле...то је мачку о реп!

Једино што се сада сигурно зна, остало су СИМТОМАЛНА нагађања - зна се сигурно да земље где је косиштена БЕ-СЕ-ЖЕ вакцина имају много мању смртност! Колико је "оболелих", оних који су "закачили" вирус то је прича за себе, јер НЕМА тестирања. Мораш тестирати цео народ да би знао!

Дакле "исповедници", не ради се овде о периоду од 10 година да неко калаузи цркве, него се ради о јако опасној ствари, не треба паничити, али ни једна Русија са својом војном традицијом, свим институтима Стаљиновим који раде и у којима су врхински светски стручњаци под плаштом и плаом ДРЖАВЕ и окриљем намоћније восје света - НЕ ЗНА тачно о чему се ради, осим што се, за сада, н аоснову симтома и последица доносе закључци!

Па кад је тако, онда се јави неки "исповедник" који не само да зна боље од руског ФСБа и стручњака са Ломоносова, него и бољи је теолог о рсуког патријарха - људи, бре! У малој СПЦ умро је један Епископ и један малд човек, теолог, вероучитељ - па САМО то је довољно да будемо опрезни.

Поновићу, не јуначим се, ја ходам убез маске, ходам више него што би требао и више што држава препоручујее (дакле и кршим мере, али чувам друге никог не угрожавам до себе и фамилију), причестио бих се последњи било где у било којој помесној Цркви канонској и Саборној у свету - али стварати сада држави, ма кава да је, проблеме, кавге и свађе и у време пандемије...па још све Синоду и Синодима ударати чвоке и претендовати неку информисаност и знање веће од њих - много је и глупо је!

Подели на овим сајтовима

И ево како те "демократе" из ЕУ, килаве и неспособне да збрину народ у пандемији одговарају и политички ћаре:

Сутра ће шведски политичар, који каже да његова баба ТРЕБА да умре и препусти болнички креват млађем, да каже ову доле говнарију о земљи која брине о свом народу. Па ако збрине народ, рећи ће да лаже, да су позакопавали милоне по шумама...то је сатанистичка демонократија и извртање теза у најгоре лажи. Пази, молим те, кад моја баба умре јер НЕЋУ да је збринем јер ме заболе, онда је она "хуманиста" и жртвује се за другог, а кад Русија ефикасно спречава заразу и брине о народу - онда они шире пропаганду. Сотоне! Та говна могу да кусају само илиузионисти који су изградили свој свет кусајући првише виртуалну сварност. па су накупили "чињеница" милионе, али су се зезнули, јер су предозирали ФОРМУ и суптина им је промакла...још су је засладили горчином жеља и свог виђења, и ето "истине".

"Високи званичници ЕУ оптужују Кремљ да скрива праве информације о обиму епидемије у Русији, јер је наводно ситуација гора од оне у Италији, изјавио је Константин Косачев шефа одбора за међународне односе Савета Федерације у интервјуу за „Евроњуз“.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Високи званичници ЕУ оптужују Кремљ да скрива праве информације о обиму епидемије у Русији, јер је наводно...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, GeniusAtWork рече

Око 15% испитаника има антитела, што значи да су били изложени вирусу. Што би у преводу значило да је колективни имунитет сасвим реална опција

Malo je ovo za kolektivni u pogledu korone. Zadnje istraživanje je pokazalo da je R0 = 5.7, znači mnogo veći procenat je potreban. 

A tu je i ono oko manjka antitijela, u J.Koreji trenutno proučavaju ove slučajeve i dali su povezani sa reaktivacijom bolesti koja zabilježena skoro. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да не буде да само грдимо овог нашег. Има и тежих случајева изгледа:

KOSSEV.INFO

Vitia: Od srede građani će imati pravo da se kreću samo 90 minuta - KoSSev

На Косову се уводи стални полицијски час, старији од 16 год. могу само сат и по у току дана да бораве ван куће, искључиво ради набавке или плаћања рачуна. Млађи од 16 исто 90 минута, али са њима мора да буде члан њихове породице. Када ће неко смети да изађе одређиваће се по задњим цифрама матичног броја.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, obi-wan рече

Crkve su STALNO otvorene, sluzbe teku kao i obicno, postuje se mera o drzanju rastojanja. Ljudi ljube krstove i ikone, uzimaju blagoslov od svestenika, kao sto to uvek i rade. I sto je najvaznije - NORMALNO SE PRICESCUJU KAO I UVEK.

Međutim, koja je poenta držanja distance ako će posle svi ljubiti isti krst/ikonu?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...