Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 14 минута, Србољуб+ рече

Да ли је то она земља у којој су тинејџери намерно кашљали и кијали старијима у лице, или у храну?

То је земља где је изврешен колективни бреј-вош народу. Нипокризија је са колективног прешла на индивдуалистиички ниво, тако да уопште не постоји искреност. Постоје само лични интереси, али сада је стање такво да лични интереси колидирају са колективним, те је то постала тиха отичачина - борба свакога за себе, али по неким мерилима која то лудило све више продубљује. Речју, колективна лаж, где сви све лажу, али са осмехом и "демократски" и "слободно".

У хитној чекаш 6 сати, али зато кутија антидепресива кошта 200 евра и држава субвенционише...банана држава. Има сада бољих афричких држава.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, mario beloti рече

Ако живиш у Београду и не осећаш добро у смислу кашљеш и имаш повишену температуру и одеш код лекара у дом здравља где ће да те прегледају ту или на Сајму? 

Na svakoj bg opštini je određen dom zdravlja koji prima obolele sa sumnjom na ovaj virus (na mojoj opštini jedan dom zdravlja). Ako u domu zdravlja, nakon što urade laboratoriju i snimak pluća, procene da je pacijent sa težom kliničkkm slikom, šalju ga na Infektivnu kliniku. To je izvesna procedura. Kasnije valjda Infektivna hospitalizuje gde smatra da treba (Sajam, Infektivna, Institut za pulmologiju, Zemunska bolnica i dr). A pacijenti sa lakšom kliničkom slikom se vraćaju kući sa obavezom izolacije i javljanja lekarima u domu zdravlja određeni vremenski period. Pri tom, ne rade se testovi svima koji imaju simptome koji mogu biti i simptomi korona virusa, već samo onima sa lošim nalazima. Test može da uradi i lekar u domu zdravlja, iako kubure sa njima, ali pre praktikuju da teže pacijente proslede Infektivnoj. 

Mog kuma su, recimo, iz Infektivne uputili na Institut za pulmologiju, gde već 12. dan (primljen sa jakom upalom pluća, dubokim kašljem, temperaturom 40) čeka rezultate na virus. Izgubili su brojne urađene testove jer su ih obeležavali nekim markerima (ako sam dobro razumela za bele table) koji su se obrisali i testovi koji su rađeni u tih par dana nisu urađeni jer se nije znalo koji je čiji. 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Никако. Схвати, брате, никако. Значи ми смо јуче шетали од 20:30-22:00, за шта би се у Србији плаћала казна или ишло у затвор. Није вариола, сто му громова. Нек се дивни кинески доктори врате у свој комунистичку лудару од државе и спречавају кретање код свог народа који прихвата да буде роб. Попели су ми се на к више с тим да третирају овај вирус као комбинацију вариоле, куге и нуклеарне катастрофе у сред зомби апокалипсе. Нек сјашу сви. 

A, reci mi, jel' se u Holandiji normalno ide na posao? I, da prostiš, jel' se umire više nego u zemljama koje su sprovele stroge mere?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Justin Waters рече

Kome je do tih staraca koji su ionako usamljeni, i sami su nezavisni i slobodni i završiće ili na konpcu, ili na podu svoja četiri zida dok ih ne pronađe neko tek nakon što se krene širi smrad lešine. 

То је масовна појава, да се леш човека усмрди у стану и онда комшије зову полицију. Дођу, одвезу, фамилија ако дође-дође из каве Америке или Шпаније, једно дете ко зна са киме, а друго ко зна са киме и ко зна где. Кремирају. Компанија дезинфикује стан, ствари, стару софу и књиге прашњаве од 30 година које нико није ни читао, и са ко зна кавим будалашинама унутра, дају у неку радњу, или они бесплатно то одвезу па продају после по 1 евро по комаду. И то је хепиенд.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, kopitar рече

U Hr je kućna izolacija i skladu sa uputama EU.

Pa jasno...nego šta s njima koji napuste kućnu izolaciju? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

A, reci mi, jel' se u Holandiji normalno ide na posao? I, da prostiš, jel' se umire više nego u zemljama koje su sprovele stroge mere?

Ради се од куће где год је могуће. Не раде кафићи. фризери, козметичари, масаже... Отказани су јавни догађаји и не иде се у школе и факултете за сада.

Али можеш да шеташ кад хоћеш и колко хоћеш сам или са породицом или псом. И наравно да не иду сви болесни у логоре, то су само болесни комунистички умови могли да смисле.

Умире се више него у земљама које забрањено све (и мање него у Италији, Шпанији, Француској и Њујорку) Али умирало би се мање и у земљама које забране аутомобиле и то како због саобраћајки, тако  и због загађења. Том логиком треба да забранимо скоро све од чега доказано умиру хиљаде људи.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Никако. Схвати, брате, никако. Значи ми смо јуче шетали од 20:30-22:00, за шта би се у Србији плаћала казна или ишло у затвор. Није вариола, сто му громова. Нек се дивни кинески доктори врате у свој комунистичку лудару од државе и спречавају кретање код свог народа који прихвата да буде роб. Попели су ми се на к више с тим да третирају овај вирус као комбинацију вариоле, куге и нуклеарне катастрофе у сред зомби апокалипсе. Нек сјашу сви. 

Nije variola sto mogu gromova, ali nije ni sezonski grip do vraga. Ali ono što je zastrašujuće je da je stvarno variola, kuga i nuklearna katastrofa ti isti bi opet landrali. To me nevira ta sorta ljudi, i kad nije nikakva epidemija ovakvi su ti oni koji gaze preko leševa u normalnim okonostima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

U Austriji ako 48 sati ne pokazuješ simptome, važi da si izlečen; ni test ne prave sa tobom. Baš čudno za jedan veoma opasan virus. Sa druge strane pre neki dan umro je 69-godišnji lekar koji se zarazio sa korona-virusom, sve je išlo brzo, 25. marta je znao za korona-virus, 4. ili 5. aprila je umro.

A i ovde imamo provizornu bolnicu i izolaciju na sajmu. Bečlije su bili prvi, tek onda Beograd.

Vlada je naredila od ponedeljka da moramo da nosimo maske u prodavnicama, od sledeće nedelje i u javnim prevozima. Moramo. A prodavnice moraju da daju maske zabadava. Vladin dekret. Ne za veliku rewe-kompaniju, oni traže 1 € po masku a daju samo po tri komada, dakle plati 3 €. Boli njih uvo za državu i zakon. 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kopitar рече

Prekršajna kazna.

Pa to je ono što nije djelotvorno..u RSsu su izdali neznan koliko hiljada prekršajnih kazni...ništa platiće par stotina, neki i par hiljada maraka..i opet će nastaviti to da rade. 

Подели на овим сајтовима

Москва је пуста пустахија а нема ни_ка_кви_х казни ако излазиш. Може се слободно ичи на посао ко ради, шетати пса или шетати сам - али СВЕ је пусто!

То је јер је народ дисциплинован. Ми Срби смо ужасно пргав народ. Кад Синод донесе одлуку - одмах кавге. Ено Стање ствари је посало "духовник" Патријарху. Када власт донесе бере, одмах кавга.

И треба увести, треба подуплати казне. Јер ко није нормалан треба му канџија! Та шака јада из круга 2-ке, и још шака јада која је затрована неким баљезгаријама о демократији и слободи, а да им даш шаку власти слали би на Голе отоке - то ништа и не зна него да фекалише по Твитеру.

Наш народ је недисциплинован и то је то - и подржавам власт у мерама, и подржавам Цркву у мерама. Ко не поштује ћаћу и матер, не поштује ни функцију ни институцију. А највише не поштује раскалашена багра, анархична.

Коме се не свеђа нека се сели, или нека улази у политику па нека буде власт. Волиш демократију? Па ето ти демкратске методе па се избори. Не дај Боже да урденици Данас-а сутра воде државу, или да им комад погаче заиштетш. Србин се клинчи увек као да нас је 2 милијарде...бре 20 МИЛИОНА људи без икавих забрана поштује препоруке државе и скоро нико ништа не прича. Прихвати ствар и ћути.

20-милионити град може да поштује препоруке боље него што поштује град(ић) од 2 милиона са полицијским часом - е то смо ми. Мери шта каже патријарх, мери шта каже председник...па буди и ти патријарх и председник ко ти брани бре? Иди калуђеруј 60 година као Иринеј, или вучићуј 30 година по партијама као Вучић па после уживај у функцији. Завршило неки факултетчић, било у три града Европе кад је скупило 400 евра, има неки послић преко везице у неким новинама или где год, и фекалише. Нити зна сијалицу да замени, нити је писмено, нити је шта прочитало - и сад оно, јадно јадаво, нека елита.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ćiriličar рече

То је масовна појава, да се леш човека усмрди у стану и онда комшије зову полицију. Дођу, одвезу, фамилија ако дође-дође из каве Америке или Шпаније, једно дете ко зна са киме, а друго ко зна са киме и ко зна где. Кремирају. Компанија дезинфикује стан, ствари, стару софу и књиге прашњаве од 30 година које нико није ни читао, и са ко зна кавим будалашинама унутра, дају у неку радњу, или они бесплатно то одвезу па продају после по 1 евро по комаду. И то је хепиенд.

Odgledali smo video o "švedskoj sreći"..Ako bi pitao "Belzebuba" kakvu bi ti zemlju poželio, Švedska bi bila idealan opis. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

Москва је пуста пустахија а нема ни_ка_кви_х казни ако излазиш. Може се слободно ичи на посао ко ради, шетати пса или шетати сам - али СВЕ је пусто!

То је јер је народ дисциплинован. Ми Срби смо ужасно пргав народ. Кад Синод донесе одлуку - одмах кавге. Ено Стање ствари је посало "духовник" Патријарху. Када власт донесе бере, одмах кавга.

И треба увести, треба подуплати казне. Јер ко није нормалан треба му канџија! Та шака јада из круга 2-ке, и још шака јада која је затрована неким баљезгаријама о демократији и слободи, а да им даш шаку власти слали би на Голе отоке - то ништа и не зна него да фекалише по Твитеру.

Наш народ је недисциплинован и то је то - и подржавам власт у мерама, и подржавам Цркву у мерама. Ко не поштује ћаћу и матер, не поштује ни функцију ни институцију. А највише не поштује раскалашена багра, анархична.

Коме се не свеђа нека се сели, или нека улази у политику па нека буде власт. Волиш демократију? Па ето ти демкратске методе па се избори. Не дај Боже да урденици Данас-а сутра воде државу, или да им комад погаче заиштетш. Србин се клинчи увек као да нас је 2 милијарде...бре 20 МИЛИОНА људи без икавих забрана поштује препоруке државе и скоро нико ништа не прича. Прихвати ствар и ћути.

Da li bi dizali ustanke da smo disciplinovani? :)

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Dragi рече

Da li bi dizali ustanke da smo disciplinovani?

Ма да, Иринеј окупирао храмове као Турци ономад. Право поређење. Мало реда и дисциплине није на одмет, не каже народ жаба: И међу говедима се зна старији!

Подели на овим сајтовима

A i u Beču narod se šeta masovno po ulicama. To je ono 3 x 3 : jedna trećina ovako, jedna trećina onako, a jedna trećina kako duva vetar. Jedni uzimaju za veoma ozbiljno, drugi su... slobodni i smatraju da je sve glupost^^

Barem po srpskim medijama Srbi su ozbiljniji od Bečlija :)))

No gde bi bili ako Srbi ne bi proklinjali sebe ;) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...