Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

3 minutes ago, Desiderius Erasmus said:

Ali, da li baš toliko ozbiljnom da planeta zbog njega stane - to već nisam siguran.  

Планета је стала јер нико нема ефикасан начин борбе против овога. Већина покушава да карантином смањи број заражених испод неког броја где би се зауставио брзи раст, мањина експериментише са колективним имунитетом.

Нико изгледа није предвидео да овако нешто може да захвати читав свет и зато нема неког јасног плана и тактике.

А ако не урадиш ништа, разориће ти здравствени систем преко ноћи и изгинуће ко зна колико људи којима треба мед. помоћ због нечег другог, али нема где и ко да им је пружи. И онда оде и економија и све остало, и ћао.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече

Ne, daleko od toga da mislim da se sa koronom treba zezati. Jasno je da se ona širi lakše i brže od običnog gripa, kao i da kod malog broja pacijenata ume da razbuca pluća. Dakle, radi se o ozbiljnom virusu (a ni sam grip nije baš bezazlen). Ali, da li baš toliko ozbiljnom da planeta zbog njega stane - to već nisam siguran.  

Не знам, зависи шта ће бити последице застоја :) Потенцијално, могу бити много горе него пуштање вируса да се прошета кроз становништво. Али стварно мислим да то није могуће, све и да то нека држава одлучи. На страну статистике и процене, све се то може можда довести у питање, али колико ја видим, у свим земљама у којима је епидемија снажно избила се десило да болнице буду пребукиране. Мислим да то нико суштински не спори, тешко се може исценирати све то. И то просто оставља такав утисак да парализује друштво... Тако да мислим да је једино решење да се нађе златна средина између убијања економије и убијања здравственог система. А то претпостављам није лако... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече

мислим да је једино решење да се нађе златна средина између убијања економије и убијања здравственог система. А то претпостављам није лако... 

Pa to... propisati da mora da se održava distanca između ljudi, da ne sme bez maske da se izlazi iz kuće... i pustiti život da teče. Ne znam, govorim kao laik, možda i nisam u pravu, možda ovako stvarno mora...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Pa to... propisati da mora da se održava distanca između ljudi, da ne sme bez maske da se izlazi iz kuće... i pustiti život da teče. Ne znam, govorim kao laik, možda i nisam u pravu, možda ovako stvarno mora...

Мислим да нико не зна тачно шта треба и шта мора... :/ Страх је битан фактор, плаше се "италијанског сценарија" и иду на оверкил, нико неће да ризикује да не предузме све што може, мада би и то што предлажеш врв било довољно. Ја први могу да замислим како бих се осећао да предложим умерене мере како бих сачувао неки неодредив број живота који ће индиректно страдати због локдауна у неком будућем периоду, ако би то довело до тога да умре неки релативно одредив број људи у скоријој будућности... Ваљда је у људској природи да се више потреса због мањег зла које се деси данас, него већег зла за три године... А за економију и друге последице можда има и оног размишљања "лако ћемо са тим кад до тога дође", као што је било и за вирус. Све у свему нек нам је Бог на помоћи, овде смо ко кучићи у лифту. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

Sta tacno da pogledamo?

Кажем онима што вичу како треба да слушамо стручњаке. Овај је стручан да стручнији не може бити.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Кажем онима што вичу како треба да слушамо стручњаке. Овај је стручан да стручнији не може бити.

Pa jeste strucan, to sam i ja rek`o.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ромејац рече

...

Brate, ovo je fake, vec vise puta postavljano do sad.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Вукашин рече

:smeh1:

...

Dobro, ima li nekog da mu i dalje nesto nije jasno??
Na veliku zalost, verujem da ce i posle ovakvih bljuvotina ovog fasistickog vepra opet neki da glasaju za njih.

I da ce i dalje neki da nalaze opravdanje za ovo izivljavanje na ljudima, a u vidu pandurske drzave.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Brate, ovo je fake, vec vise puta postavljano do sad.

Јеси ли сигуран. Имам стрип, ал је у Београду је, не могу да проверим. 

Но, ништа није чудно да су користили то име јер је у духу Астерикса, а корона вируси су откривени шездесетих ваљда. Једино би тајминг био занимљив, ал то је све. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Но, ништа није чудно да су користили то име јер је у духу Астерикса, а корона вируси су откривени шездесетих ваљда. Једино би тајминг био занимљив, ал то је све. 

Imam ga na racunaru, vec sam gledao tu epizodu. Prica je o nekoj tamo zarazi, ali ni najblaze veze sa ovim danas.

Olosi falsifikuju sve i svasta, cca 95% onog sto nadjes na netu je fals.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Juanito рече

U stvari, sad vidim da smo ovde na temi pricali o jednoj epizodi Simpsonovih, u kojoj se navodno pojavljuje ime.
A ja gledao tu epizodu, i naravno - nema toga. Falsifikat.

A za Asterixa nisam detaljno gledao, ali mi se cini da sam negde naleteo da je ili fake ili je prosto se potrefilo ime, kao sto su oni mnogo puta koristili razne medicinske fore kao imena ("Virus Caries" mi je bio jedan od omiljenih antagonista sa rimske strane).

Sad, moze da se proveri, ali ako mene pitas - u strahu su velike oci. Cak i ako jeste to ime, to je ime poznato unazad skoro 70 godina, tako da nije cudno da je mozda sasvim nenamerno iskorisceno i u stripu.

I da ti kazem - vec mi je neopisano muka od tih raznih teoreticara, imam par njih koji me na fb na privatnim porukama svakodnevno zasipaju takvim budalastinama da nemam reci da objasnim, ne znam sta me jos sprecava da ih blokiram. I ovo je, kako god okrenes, samo lozenje mase, i skretanje paznje sa pravih problema.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...