Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 минута, obi-wan рече

U stvari, sad vidim da smo ovde na temi pricali o jednoj epizodi Simpsonovih, u kojoj se navodno pojavljuje ime.
A ja gledao tu epizodu, i naravno - nema toga. Falsifikat

Malagurski je raskrinkao u jednom videu dosta tih lažnih memova i vijesti, dotakao se i te epizode Simpsonovih koja je falsifikat. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Malagurski je raskrinkao u jednom videu dosta tih lažnih memova i vijesti, dotakao se i te epizode Simpsonovih koja je falsifikat. 

E pa eto, nisam to gledao, ali sam pretpostavio da je tako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Амерички научници представили су податке који се тичу питања колико се вирус корона преноси при разговору и закључили да је поштовање строгих мера социјалног дистанцирања апсолутно неопходно, јер се Ковид-19 може пренети и само разговором лице у лице.

Како су научници објаснили, када особа говори, она шири око себе аеросолну смешу која се састоји од респираторних честица пречника око једног микрона. Ове честице нису видљиве голим оком, али лако могу бити преносиоци вируса, укључујући и САРС-КоВ-2.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Амерички научници представили су податке који се тичу питања колико се вирус корона преноси при разговору и...
WWW.TANDFONLINE.COM

Подели на овим сајтовима

Evo zašto Dr. Sonja Pekova iz Praga tvrdi da je ovaj COVID - 19 nastao u laboratorijama a nije rezultat prirodnih mutacija, tj. da su mutacije izazvane isključivo ljudskim pričinjenim tj. posljedica su sofistikovanih laboratorijskih metoda a ne nikakvog evolucijskog procesa prilagodjavanja u prirodi. Ostavimo sad na stranu pitanja čija bi ta laboratorija imala biti i čijim novcima je rad na tim projektima bio finansiran. Nalazila se dakle u Wuhanu, svejedno ko su bili njeni vlasnici i svejedno da li je kineska vlada i vojska za to znala (a s najvećom vjerovatnoćom da jeste, za takve stvari u Kini je nezamislivo tako nešto da bi e odigravale bez znanja kineskih državnih orgna tj. praktično se ne mogu desiti bez "blagoslova" i dozvole a vjerovatno i narudžbe Partije, Države i Armije, bez zadavanja zadatka, svejedno da li su ta istraživanja glavnim projektom (vojnim, civilnim) ili sporedni produkt, nusprodukt nekih drugih farmakoloških i sličnih istraživanja.. Na kraju je Dr. Pekova dopustila da ona sama kao naučnik ne može isključiti i mogućnost da su te mutacije zaista nastale "prirodno" a ne u laboratoriji, no, to bi se onda moralo na neki način dokazati kako se to desilo bez intervencije ljudske ruke što se na osnovu toga što ona tvrdi ravna s praktičnom nemogućnošću - u prirodi takve istovremene i masovne mutacije ogledalove, delece (brisanja), bodove (lokalizovane na odredjenim mjestima u genomu) se ne mogu praktično  nigdje drugdje vidjeti. Dakle takva jedna tvrdnja koja je ravna teoretskom čudu da su u prirodi otkriveni u nekonm zabačenom dijelu Afrike i da postoje npr. mutirani nilski konji sa krilima koji lete je tvrdnja sa sličnim stepenom teoretske vjerovatnoće. Ne zaboravljajući na to da onaj koji takvo nešto tvrdi bi trebao objasniti onda i taj način na koji su se te takve "prirone" mutacije "prirodno" desile. Ljudska intervencija u odnosu na to je neusporedivo vjerovatnija i lakše prokazateljna.  Namjestio sam minutažu tačno na tom mjestu gdje to objašnjava a poslije možete pogledati cio video. Ja sam neku dobu proveo na Veterinarskom fakultetu kao student i s tim što sam saznao tamo na predavanjima iz genetike i molekularne biologije  sasvim mi je jasno o čemu se radi i šta to ona tvrdi.) Tamo je očigledan trag ljudske ruke a to sve ïzgleda kao da se tamo "iživljavao" neki ludjak, u prirodi takve stvari ne postoje. To je zbog toga što ako želite da vam uspije i povede vam se za rukom odredjena mutacija, morate pri tom provesti cijeli niz lančanih intervencija na funkcionalno genetski medjussobno povezanim lokalitetima genoma što na kraju pruža tačno tu sliku pootvaranih ormara i poizbacivanih stvari iz njih kao prilikom policijskog pretresa koju spominje Dr. Pekova. Takve intervencije se ne mogu sakriti i zatajiti. Svako upućen u tehnologiju manipulacijskih genetskih metoda na genomu može rekonstruisati šta se tamo radilo i sa kakvim metodama i namjerama, .kakvi su to i koji tačno bili ciljevi tih intervencija i manipulacija.  Radije o tome ni ne misliti, šta se sve može, rekla je ona.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

U stvari, sad vidim da smo ovde na temi pricali o jednoj epizodi Simpsonovih, u kojoj se navodno pojavljuje ime.
A ja gledao tu epizodu, i naravno - nema toga. Falsifikat.

A za Asterixa nisam detaljno gledao, ali mi se cini da sam negde naleteo da je ili fake ili je prosto se potrefilo ime, kao sto su oni mnogo puta koristili razne medicinske fore kao imena ("Virus Caries" mi je bio jedan od omiljenih antagonista sa rimske strane).

Sad, moze da se proveri, ali ako mene pitas - u strahu su velike oci. Cak i ako jeste to ime, to je ime poznato unazad skoro 70 godina, tako da nije cudno da je mozda sasvim nenamerno iskorisceno i u stripu.

I da ti kazem - vec mi je neopisano muka od tih raznih teoreticara, imam par njih koji me na fb na privatnim porukama svakodnevno zasipaju takvim budalastinama da nemam reci da objasnim, ne znam sta me jos sprecava da ih blokiram. I ovo je, kako god okrenes, samo lozenje mase, i skretanje paznje sa pravih problema.

Ма наравно, не нислим да је завера него занимљивост и случајност. Скоро сам сигуран онако по сећању да јесу користили то име за типа са маском  ког су Римљани избацили као фаворита, да победи. Ал тек за неколко месеци могу да проверим. :smeh1:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

...

Jel ovaj stvarno ovo rek`o ili je neka sprdnja u pitanju? Prosto da ne verujes da ovoga moze da ima.

Mislim da jeste, posto znaju za ovu recenicu i moji roditelji, a oni su po ceo dan ispred TV/a samo bruje o koroni. Ne mogu da ih nateram da pogledaju nesto drugo, makar neku pesmu, popese mi se na glavu vise sa koronom...

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Ма наравно, не нислим да је завера него занимљивост и случајност. Скоро сам сигуран онако по сећању да јесу користили то име за типа са маском  ког су Римљани избацили као фаворита, да победи. Ал тек за неколко месеци могу да проверим. :smeh1:

Ma da, ali oni su terali segu sa imenima prakticno uvek.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Flojd рече

Mislim da jeste

Ma jeste, eno ga snimak tu stavljen pre neku stranu.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Ево како се шири паника:

WWW.TELEGRAF.RS

Građani zatečeni i sa ljubimcima i sa decom

Наслов

Srbi jednostavno ne shvataju! Imamo još 7 mrtvih, ali i šetače po Knezu i decu na rolerima

А у тексту пише да су људи изашли да прошетају по лепом времену Кнез Михајловом. Сами, са децом, са кућним љубимцима, како ко.

Ко да је ово зомби апокалипса, па ко изађе појешће га а кући си безбедан јер не могу да уђу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Ево како се шири паника:

WWW.TELEGRAF.RS

Наслов

А у тексту пише да су људи изашли да прошетају по лепом времену Кнез Михајловом. Сами, са децом, са кућним љубимцима, како ко.

Ко да је ово зомби апокалипса, па ко изађе појешће га а кући си безбедан јер не могу да уђу.

Једна девојка данас пала у плићу провалију пењући се на Каблар. Значи дивљина и екстремни спорт. Ниђе народа. Срећом је прошла са мањим повредама.

Коментари отприлике: ”Тако јој и треба кад није остала у кући током ванредног стања.”

Нису политичари ту нешто посебно другачији од народа. Једни друге заслужују.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, GeniusAtWork said:

Ево како се шири паника:

WWW.TELEGRAF.RS

Наслов

Mora na vreme da se ostavi trag: Eto Psiho je dao sve od sebe, ali nije mogao sam protiv svih, vecina je shvatila koliko se zalagao, ali znatan broj nesavesnih ljudi je doprineo da situacija izmakne kontroli. A, bili smo na pragu ZlatnogDoba...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...