Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

https://youtu.be/esr6CYmwu1Q

1980 Совјетски научник Фатеи Схипунов организовао је експедицију за проучавање звона. Резултати истраживања су били запањујући. Сензори су забиљежили осцилације таласа на мјесту манастира уништеног прије 50 година. Научник је сугерисао да се звоно чува у простору и времену и ствара неку врсту звучне заштите - невидљиву џиновску капу.

Али све то је изгубљено 1930-их. Током Првог светског рата, звона су растопљена и извезена у Русију и Немачку. Већина се никада није вратила.

Доласком совјетске власти уништавање је почело с новом енергијом и трајало неколико деценија. Али било је људи који су сматрали својом обавезом да сачувају звона. И само захваљујући њима у Белорусији можете пронаћи јединствене древне примерке.

Зашто је звоно тако драга људима? Како разумети језик звоњаве? Зашто су, ризикујући чак и живот, обични Белоруси спасили звона? А шта је спречило Фатеи Схипунов да открије тајну звона?

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Рапсоди рече

Будите одговорни, али не и успаничени...радујте се Бре људи , сунце сија, срне скачу, све је пробехарало и све мирише, живите пуним плућима :smeh1: ко зна колико ћемо ....

Са нагласком на  "ко зна колико ћемо... "!!

Мислим да је потребно постити (наравно пост је) , исповедити се и причестити се што пре.

Да мрем како треба.

Ако идем пред Господа да будем колико могу чист, овако јадан.

По мени је то важније од тога хоћу ли или нећу закачити круну и умрети од ње.

Зато мислим да је ускраћивање причешћа врло контраверзно.

Ако дођем на респиратор, бићу у индукованој коми и нећу моћи ни да се исповедим ни причестим.

Баш ме занима шта о овом мисле наши историчари теологије ако су у стању да се уздрже од вређања и прозивања.

Остале аналфабете молим такође да не вређају са коми доскочицама, нека оду на неки зилотски сајт/форум па тамо паметују. Биће са себи сличнима.

Ова криза искушава веру сваког верујућег до крајних граница и угрожава систем вредности који обично примамо здраво за готово.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, emilija рече

Ja napravih tri maske:)))

Stizu u Belgiju ali ce biti konfiskovane za medicinare , policiju i ostale izlozene....ne budi lenj, proucih, napravih, desetak minuta za jednu.

Nikako pamuk, ovlascena fabrika preporucuje poliester....Ja nadjoh nesto fino plastificirano, ne mozes ni da dises a kamo li virus da prodje. Bitna je  dobra fizicka prepreka izmedju lica i spoljnog vazduha. Potrebno je platno, neka savitljiva zica koja se ubaci u porub oko nosa, heftalica i gumice:)

Подржавам сам свој мајсор иницијативу 100 %. Примедба :Ако је много густо да једва дишеш онда ће ваздух да пролази између платна и лица. 

Мислим да нема ништа без шиваће машине. Само нека се пазе оне свилене са дугим ноктима то није посао за девојке већ за жене и мушкарце. Озбиљна шала.

• Свиђа ми се 1

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, obi-wan рече

Djogo...

...

Ово су времена искушења.
Времена када смо дужни да знамо шта су приоритети и који је ред и поредак у Православној Цркви.

Да се разумијемо: не треба и не смије да нас савлада малодушност. Не треба да подпаднемо под атмосферу страха. Не треба ни да искушавамо Бога живога, нити да посумњамо у Његову ријеч да ће увијек бити са нама до свршетка вијека и да ће нам дати силу да одолимо сваком искушењу. Ниједно ни друго нису добре крајности. Али треба да разазнајемо и распознајемо шта јесте шта.

Причешће. Много се говори. Изнанађујуће је и мени колико и сами људи у свештенству различито о томе пишу и размишљају. Тужан сам, не мало због тога. Ја не сумњам, ни једне секудне. Ја знам. Могу да вам посвједоче Оци који сам мном служе да причешће у највећем броју случајева послије свих људи који се причесте употријебим ја. Наравно, и сви остали оци учествују. Дакле, ако је егзактност мјерило нечега, егзактно је да не живим на инфективном, иако осим Ковида19, који засад нисмо забиљежили, у Фочи су забиљежени случајеви и Н1Х1 и других вироза. Светиња Тијела и Крви јесте светиња.

Ако вам је вјера на искушeњу: причестили бисте се, али имате неко "али" (дајте одвојене кашичице, дајте ово или оно) - уздржите се од причешћа. И не, не осуђујем, вас, браћо мила. Грлим вас и волим, али најбоље јесте да се изборимо сви са сумњама и страховима. И желим да вас опет видим у Цркви, препорођене. Немојте да се сасвим удаљимо и немојте да разумом називамо сумњу. Само толико. Останите кући. Боље него да роптећи долазите и проклињете и нас "фундаменталисте" и све око вас. Ако је срце затрептало, нека га кући. Боље него у смутњи свеопштој.

А још битније је: морамо да раздвојимо оно обичајно од Светиње. Знам да смо ми Срби навикли да је то једно те исто: па нам онда и Причешће дође као обичај, а саучешће као света тајна.

Али то тако није. Напросто није.

Причешће је Света Тајна. Саучешће (предавање саучешћа) није.

Када пођемо на саучешће, да испоштујемо све што се од нас тражи. Причам сваки дан и час са вјерујућим љекарима. Кажу: знамо да нећемо спреијечити долазак ове или било које друге пандемије, али нам треба времена да можемо да помогнемо људима. Ми сада купујемо вријеме. И зато је врло, ВРЛО ВАЖНО да поштујемо све мјере предострожности. Ако је икако могуће, да се не грлимо, не љубимо, по могућности - не рукујемо. Поклонимо се једни другима и рецимо из дубине срца да нам је жао. Знам да је болно. И мени је још свјежа једна рана. Али је врло битно да купимо вријеме за наше љекаре. Да сведемо све контакте на минимум. Проћи ће и ово.

Стари људи су нарочито осјетљиви. Молим вас: неће старцима ништа бити од причешћа. Али могу бити изложени до Цркве и назад. Зато, ето ме да причестим свакога ко то жели. 066 812 630 Или позовите вашег парохијског свештеника. Сваки ће се одазвати.

Чувајмо једни друге да бисмо се сви заједно Христу предали!

https://www.facebook.com/ddjogo?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBbU6tCsZ-HP3yGz6DBY

Како могу да дам три срца ?

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Србољуб+ рече

По мени је то важније од тога хоћу ли или нећу закачити круну и умрети од ње.

Тачно тако.
Шта вреди корона (или не), шта вреди и тона брашна, вагон тоалет папира, базен ужеглог уља ако без Бога останем?
Ако без Царства Небеског останем?
Ако се не покајем и не причестим, било ту вируса или не, какав је био смисао овог живота који сам провео на доброј Земљи?
И ко год ми то ускрати...каквог добра ти мени уистину желиш, брате...оче, Хришћанине.
А болести је било, и биће их.

Слава Богу за све.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Ако је у Вухану епидемија изгубила даха без вакцинације, према епидемиолошким искуствима, то значи да се отприлике 2/3, или преко 30 (од 56) милиона житеља ове кинеске провинције заразило Корона вирусом, од којих је нешто више од 3 хиљаде њих умрло.
Дакле од овог грипа умире само 1 од 10 хиљада заражених. Гледано за Србију то би значило да број умрлих ни у ком случају не би требао да надиђе 450 људи. То је најгори могући исход, али уз Божју помоћ верујем да ће се смртност зауставити на неколико пута мањој бројци.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, obi-wan рече

A ovde da dodamo da se zabrana odnosi i na Svetu Goru, sto je tek kapitalni apsurd.

Ili kako ono kaze ona narodna - "ispod mire, sto djavola vire".

Је ли ово истина? Ципрас као левичар а ови ђавоимани.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Бездомник рече

Ако је у Вухану епидемија изгубила даха без вакцинације, према епидемиолошким искуствима, то значи да се отприлике 2/3, или преко 30 (од 56) милиона житеља ове кинеске провинције заразило Корона вирусом, од којих је нешто више од 3 хиљаде њих умрло.
Дакле од овог грипа умире само 1 од 10 хиљада заражених. Гледано за Србију то би значило да број умрлих ни у ком случају не би требао да надиђе 450 људи. То је најгори могући исход, али уз Божју помоћ верујем да ће се смртност зауставити на неколико пута мањој бројци.

Не мора да значи, епидемија у Кини је изгубила дах тек пошто су ставили пола земље у потпуни карантин. Да нису то урадили, вероватно би се заразило 70-80% становништва, али би извесно и број умрлих био много већи. Од болести од које умире 1 од 10.000 тешко да може да за мало колабира здравство земље као што је Италија. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

Не мора да значи, епидемија у Кини је изгубила дах тек пошто су ставили пола земље у потпуни карантин. Да нису то урадили, вероватно би се заразило 70-80% становништва, али би извесно и број умрлих био много већи. Од болести од које умире 1 од 10.000 тешко да може да за мало колабира здравство земље као што је Италија. 

За сада је умрло 1/20000 Италијана.  Вероватно ће смртност у Италији бити већа од оне у Кини, а унаточ пренатрпаности здравственог система.

Подели на овим сајтовима

Ако неког занима ево може да погледа једну од статистика од чега су претходно боловали они који су преминули од корона вируса:

Italia Covid 19.png

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, uomo del Ve.Te. рече

Ако неког занима ево може да погледа једну од статистика од чега су претходно боловали они који су преминули од корона вируса:

Italia Covid 19.png

пре 5 часа, obi-wan рече

Kipar je teritorajlno i po broju ljudi mali, ne meri se stradanje Boga radi na taj nacin.

I niko ne kaze da Rusi nisu stradali, nego da se ni po cemu ne odvajaju od ostalih u tome, svako je stradao na svoj nacin, pa i Kiparski Grci. A to sam napomenuo posto si ih bez pardona strpao u mulj i medju najgore, ne da bih merio ko je vise ili manje stradao.

Jel se zna možda kolko će kod nas da traje karantin?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...