Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 28. 2. 2020. at 10:15, Bokisd рече

Kazi im da kako se drzavne teritorije menjaju tako se priblizno menjaju i crkvene i kanonske teritorije, pa je SPC tada bila na tim teritorijama, danas na ovim. Recimo, MPC je jos uvek kanonski deo SPC i ako se nadje resenje za njenu autokefaliju i slozi se SPC, onda vise nece biti sastavni deo SPC.... tako se menja teritorija i crkvene oblasti.

I, mislim, ono, sv.Sava srpskog roda, u tadasnjoj Srbiji je ziveo, brat mu bio kralj Srbije, veliki Zicki sabor utvrdio srpskog kralja i simfoniju drzave i srpske crkve, sv.Sava sam rukopolagao episkope sa Srpsku crkvu i oblasti (grcke episkope zamenjivao srpskim), pa, naslednici Save se rukopolagali u Srbiji za srpsku drzavu,.... ako to nije autokefalnost Srpske crkve, onda ne znam sta je..... a, kako su Turci ukinuli Pecku patrijarsiju,.... :scratch_head:.... jel to neka imaginarna crkva,....

Expand  
Mislim da ti je jasno da pećka patrijaršija nije isto što i SPC!
Srbi su donedavno bili beogradski pašaluk...vojvodina je bila AU....Bosna je bila Turska, pa o 1878. /1907/AustraUgarska

Srbi su stoljećima bili sluge Turcima...otuda su i dobili ime ...sluge turske kojima su turci manipulirali i koristili ih protiv hrvata , katolika na ovim područjima
Turci su da oslabe katolički živalj i katolički utjecaj u Bih ( velika većina u BIH do dolaska turaka je bilaA KATOLIČKO/ HRVATSKA VEČINA!... srbima i hrvatima koji bi prešli na pravoslavlje Turci davali povlastice, zemlju, veća prava...zato su mnogi hrvati iz Bih dolaskom muslimana u bih, prešli na islam ili pravoslavlje

a u srbiji imaš mišung svega...vlaha, cincara, tu je u igri Raška itd

Što se tiče SPC o kojoj cijelo vrijeme pričamo ona je nastala 1920 !...sve druge priče su laž!
Velikosrbi i kralj SHS je tada platio 1,5 milijuna zlatnih franaka da SPC dobije tomos od carigradske patrijaršije i autokefalnost na većem teritoriju na koji se tada SILOM, nasiljem proširila SPC( i na Crnu Goru!)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...