Jump to content

Четири личности из романа (наша и светска књижевност) којима смо слични.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па почните...које су то личности из наше и светске књижевности  у којима проналазимо себе ?

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Пошто нико неће  да прича са мном :(

Личност мале Хајди из истоимене књиге . :sunce:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Прва асоцијација на себе ми је из оних књига сестара Бронте, била сам једна од оних уплашених девојчица, стварно сада не могу тачно да се сетим, али знам да сам се тада препознавала у тим књигама, то су моја прва одушевљења.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milica Bajic рече

Прва асоцијација на себе ми је из оних књига сестара Бронте, била сам једна од оних уплашених девојчица, стварно сада не могу тачно да се сетим, али знам да сам се тада препознавала у тим књигама, то су моја прва одушевљења.

Џејн Ејр, можда .

Подели на овим сајтовима

Волим сестре Бронте, радо  им се изнова враћам када се ужелим романтике :D

Подели на овим сајтовима

Златоусти, из Хесеовог романа Нарцис и Златоусти .  Више мисаона Златоустова сфера, делатна  не :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Златоусти, из Хесеовог романа Нарцис и Златоусти .  Више мисаона Златоустова сфера, делатна  не :smeh1:

Za trenutak sa pomislila - Narcis sto posto hihih

(nisam čitala knjigu, nego nemampojmašto:)

Подели на овим сајтовима

@Рапсоди браво за тему...

један од најранијих и наупечатљивијих ликова са којима сам се поистоветила била је Фани...

глави лик књиге која је оставила неизбрисив траг у мојој раној младости...

zbogom_mojih_petnaest_godina_v.jpg"Zbogom mojih petnaest godina" je priča o odrastanju, to jest, o onom najosetljivijem dobu u životu svakog čoveka, dobu kada se opraštamo od detinjstva a još nismo spremni da zakoračimo u svet odraslih.
Petnaestogodišnja Fani, koja nam pripoveda ovu priču, zaljubljuje se u mladića Jana iz Norveške, koji je u vihoru Drugog svetskog rata ostao bez roditelja i obreo se u Francuskoj, gde je odrastao ne znajući ništa o svom poreklu. Kroz niz traumatičnih iskustava i uzbudljivih doživljaja tokom pet meseci njihovog poznanstva oboje sazrevaju i pre vremena odrastaju... 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milica Bajic рече

Za trenutak sa pomislila - Narcis sto posto hihih

(nisam čitala knjigu, nego nemampojmašto:)

Феноменална је...ако волиш фолозофске, није просто ток свести, има и доста радње.Фантастичне мисли о уметности, животу уопште. Најтоплија препорука. 

Подели на овим сајтовима

Мали Принц :D

Подели на овим сајтовима

и морам овде да ставим цитат који ћу памтити ...увек...

Jane, ti zbog koga je prvi put uzdrhtalo moje petnaestogodišnje srce, i koje ćeš možda jednog dana, jednog dalekog dana, možda… uzbuditi mnogo jaĉe, ne oĉekuJeš li od mene upravo to: jednu Fani, istovremeno vedru i ozbiljnu, pokornu i gordu, koja jednostavno prima svaki trenutak i ide pravo svojim putem, putem mladih devojaka, putem dugog i blagog strpljenja — ka tebi, Jane, — ako to život bude hteo…

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Kod mene sve malo drugačije- to je bilo Ružno pače! :smeh2:

A kasnije - Vasilisa premudra hahahhahaha

Da bih na kraju dosta razmišljala o Slici Dorijana Greja, ali se nisam poistovetila- nije mi se sviđalo :smeh1:

Na kraju je u moje srce ušla jedna Marija- oprostite, nek ostane samo meni koja :1405_love: 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...