Jump to content

Šta žene žele?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Рапсоди рече

То капирам, али ти не верујем да не волиш мамин или свекрвин ајвар, џемове и такооо  то .

Ko kaže da spremaju i one ajvar i džemove? Valjda i one imaju pravo da im presedne sve to.

Generalno, ne uzimam đakonije jer se razvlače u frižideru 100 godina. Koliko sam samo toga nažalost bacila jer niko ne jede. Pre ću da kupim kad se uželim. I to jednu teglicu, dovoljno da me želja mine a da se ne ubuđa. Nisam ja tip da nešto mora da bude domaće. 

Sad bez zezanja, nisam čula da neka žena moje generacije, o mlađim da ne pričam, sprema zimnicu. Promenio se način života...ja babama ni dete ne ostavljam na čuvanje. Pomerila se granica rađanja i rada. Ranije žene radile do 58e, postane baka do 55e...i imaš vitalnu ženu koja može da ti pomogne. Danas postane baba oko 60e, radi do 63e, ogromna razlika u energiji. Ja imam klinca godinu i po i čuvam ga samo ja...plus što sam u šestom mesecu. Kakav ajvar :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Сања Т. рече

( Prvo da se ografim- volim mami i veoma poštujem , čak i branim svekrvu)

Evo ti moj primer. Moja mama ne pravi zimniu, ni torte. Neće žena ( i ne mora, ako je njoj tako lepo)

Svekrva nije baš vešta, ali se trudi. Par tegli za nju i starog...i? Od koga ja da dobijem :smeh1:

Sa druge strane, od tetke, babe i komšinice sam učila da pravim, jer je mene to interesovalo. Pravim za svoju porodicu, ne delim nikome. 

Briga me  ko će šta da kuva i čime će da se hrani. Od 18. sama kuvam. Takođe ne dam da mi se izmišlja. Ko hoće specijalitete ima restoran. Za sve ostalo, tu sam.

Богме, ја све мамино и свекрвино волим, некако ми слађи њихови ајвари и џемови, ипак то оне боље знају :smeh1:  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Богме ја све мамино и свекрвино волим, некако ми слађи њихови ајвари и џемови, ипак то оне боље знају :smeh1:  

Blago tebi kad znaju, hoće, a imaju i da daju ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Сања Т. рече

Blago tebi kad znaju, hoće, a imaju i da daju ;)

Е вала баш...нека, нека, коме ће, ако неће нама својој деци :D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Богме ја све мамино и свекрвино волим, некако ми слађи њихови ајвари и џемови, ипак то оне боље знају :smeh1:  

One su odavno u penziji...njima je to zanimacija. Moja i majka i svekrva i dalje rade. Majka udovica, nije ona više za to. Svekrva spremi...dala mi letos teglu džema...evo još stoji u frižideru, ni do pola nije potrošena, iako je jako lepo spremljeno.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Сања Т. рече

( Prvo da se ogradim- volim mamu i veoma poštujem , čak i branim svekrvu)

Evo ti moj primer. Moja mama ne pravi zimnicu, ni torte. Neće žena ( i ne mora, ako je njoj tako lepo)

Svekrva nije baš vešta, ali se trudi. Par tegli za nju i starog...i? Od koga ja da dobijem :smeh1:

Sa druge strane, od tetke, babe i komšinice sam učila da pravim, jer je mene to interesovalo. Pravim za svoju porodicu, ne delim nikome. 

Briga me  ko će šta da kuva i čime će da se hrani. Od 18. sama kuvam. Takođe ne dam da mi se izmišlja. Ko hoće specijalitete ima restoran. Za sve ostalo, tu sam.

:skidamkapu:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Е вала баш...нека,нека, коме ће ако неће нама својој деци :D

Nego...za šta si se ti opredelila? Učiš li , dok su žive, ili ćeš pustiti da i zanat zamre s njima :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Flojd рече

Ako imas lose iskustvo sa time onda mogu ovakav tvoj stav da razumem.

U suprotnom, ili si frustrirana pa tako pises ili volis da budes uvek u pravu.

Moje misljenje je da je to dobro i da se tako stvaraju jake familije i porodice, pod uslovom da su starci tolerantni kao i  njihova deca i sin i snajka.

Није то Флојд, него кад се живи у великој заједници, истој кући, ту може да дође до великих проблема. Пусти ти те приче ,,јака породица" и слично, кад имаш пуно њих на окупу, свако гледа себе, те приче о ,,заједништву" су само приче. Мама и тата ће увек синовљеву жену да гледају као странца, али увек, увек ће тражити мане и увек ће бити неке сукобљености. Чак и око најмањих глупости. И увек ће ти старији мислити како су они били у праву, како је исправно само оно што су они радили, а ови други млађи не знају ништа и све раде погрешно. А кад дође неко нови у кућу, па млађи још, он сигурно ради другачије. Е ту одмах почиње сукоб. 

И што се тиче овог болдованог- тај услов, углавном, није испуњен. Нажалост, али у већини случајева није. Тако да то јесте тај главни узрок проблема. 

А ако не може да функционише, боље се одвојити, него живети заједно, на силу, а све само да би кућа била пуна, или због ,,јаке породице", итд. Џабе све то, ако људи који су у тој кући пролазе кроз свађе, сукобе и остало. Знам доста лоших примера, где се то све завршило јако, јако лоше. Тако да...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

evo još stoji u frižideru, ni do pola nije potrošena, iako je jako lepo spremljeno

Направи шустер питу са остатком џема, лако се спрема, феноменална је, посна је, не можеш да оманеш.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Сања Т. рече

Nego...za šta si se ti opredelila? Učiš li , dok su žive, ili ćeš pustiti da i zanat zamre s njima :smeh1:

Џемове спремам сама, ајвар добијамо на поклон, сокове правим сама, понеки и поделим . За ајвар имам добру адресу где да поручим, стиже поузећем, прави домаћи. :)  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

Sad joj baš treba posna pita :smeh1::D:smeh1:

Ја је спремам и када мрсимо, напросто је феноменална...укуснија него било који мрсни колач.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...