Natasa. Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 26 минута, Ekatarina_mala рече mešaće se iz navike Iz dobrih namera . Nikad ne možeš da odrasteš uz babu i njene "dobre namere". http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 6 минута, Natasa. рече Iz dobrih namera . Nikad ne možeš da odrasteš uz babu i njene "dobre namere". Ma ne znaš kako, kad dvoje odjednom započnu život udvoje....kad počnu da se taru one navike koje nose iz kuće. Te kod nas žensko baca đubre dok muško pegla...ne ne ne kod nas muško pere šolju dok žena glanca cipele. ..petkom se peru roletne, nene utorkom... i tako zilion glupih primera koje su neki ljudi hteli nehteli prisvojili u svojim domovima...to sve traje dok dvoje ljudi muž i žena ne ustale neke svoje rasporede pranje zavesa i shvate da nije bitno da li je to prvi petak u mesecu ili prva ravnodnevnica posle halajeve komete ako pada u sredu. Šalu na stranu...dvoje se mogu dogovoriti oko životnih pitanja i oni imaju interesa da se menjaju...ali ako to obuhvata celu njegovu i njenu porodicu, koji ne moraju da se prilagođavaju i ne treba...što bi? ja prva ne bih... - O tim navikama ja pričam...ali ok dobre namere ali budimo iskreni obične navike, koje nikad nismo preispitivali , niti imamo razloga da ih preispitujemo. Svoja kućica, svoja slobodica... stevan911 је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јануар 17, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 2 часа, Flojd рече Jeste manje zlo, mangupa mozes ukrotiti a " jezicaru" ne. Ona uvek ima sta da kaze, i uvek ima neka svoja prava, ona je uvek u pravu. Jedino sto zna je da stiti neka svoja prava. Mangup je neko ko je pun dosetki, sa nekom frizuricom, i nekim stavom.... Ima i onih koji misle da su smekeri jer rade sve naopako i bukvalno se ponasaju kao odrasli i sve su probali oni su u svemu prvi ali ih je voma malo. Uglavnom je to jedan i oko njega jos, jedan dvoica. Mangupa je mnogo vise. Pa sta se desi? Eto voleo bih da znam? Desi se to da se ukrote spolja, ali iznutra postanu ološ,u izvornom značenju reči. Takav čovek nije za porodicu. Žene ne vole mangupiranje odrasle osobe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 2 минута, Сања Т. рече Desi se to da se ukrote spolja, ali iznutra postanu ološ,u izvornom značenju reči. Takav čovek nije za porodicu. Žene ne vole mangupiranje odrasle osobe Mislim da gresis. Ne znam sta je za tebe dedinicija mangupa? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јануар 17, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 Управо сада, Flojd рече Mislim da gresis. Ne znam sta je za tebe dedinicija mangupa? Pogrešan način izražavanja sebe. Umesto iskrenog i otvorenog pristupa, puca na forice, kasnije na neslane šale i pokušaje- koji ako ne uspeju, uvek pripiše šali ili umišljaju. Obično ismeva druge. (Samo jedan vid mangupiranja.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 1 сат, Natasa. рече Brate mili, ja ni sa rođenom majkom nisam nikad delila kuhinju . Naučila sam sve sama...mi neko tu stoji i upada dok prčkam i seckam, neko bi dobio batine . Нато, злато ....а ајвар...јесте заједно спремале, или јој тада уступиш кухињу ? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 14 минута, Рапсоди рече Нато, злато ....а ајвар...јесте заједно спремале, или јој тада уступиш кухињу ? Ne znam nijednu ženu moje generacije koja sprema ajvar...to je više vaš fah . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 Управо сада, Natasa. рече Ne znam nijednu ženu moje generacije koja sprema ajvar...to je više vaš fah . Нисам те питала чији је фах Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 1 минут, Рапсоди рече Нисам те питала чији је фах Pa ja ti rekoh da se ne mešam u spremanje ajvara...ako ga se uželim kupiću teglu želja da me mine. Šalu na stranu, zimnica mi je gubljenje vremena...nemamo preča posla nego da spremamo ajvar... Sad će da me napadnu loša domaćica, ovo ono...dokone babe . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 1 минут, Natasa. рече Pa ja ti rekoh da se ne mešam u spremanje ajvara...ako ga se uželim kupiću teglu želja da me mine. Šalu na stranu, zimnica mi je gubljenje vremena...nemamo preča posla nego da spremamo ajvar... Sad će da me napadnu loša domaćica, ovo ono...dokone babe . Нисам те то питала, средовечна до старија жено Питам те само јеси ли мами уступала хухињу када је правила ајвар за тебе ? Много нешто волимо самосталност, да нам се нико не меша, али што воооолимо мамине и свекрвине ајваре, џемове и све те лепе ђаконије, ма сумњива ми је та твоја самосталност. stevan911 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 Управо сада, Рапсоди рече Питам те само јеси ли мами уступала хухињу када је правила ајвар за тебе ? Slabo sam ulazila u kuhinju dok sam bila sa mamom...tata i mama si bili tim, 40 godina zajedno do njegove smrti. Dok se nisam udala, bolelo me uvo za kuhinju...sad sam ja tu glavna i to je ok. Je l sam ti odgovorila, starija gospođo do bako. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 5 минута, Рапсоди рече самосталност Je l ti možeš da skapiraš da postoje žene koje same kuvaju? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 6 часа, Flojd рече Ne, naprotiv. U normalnim porodicama se normalno i zivi. Svuda ima konflikata, ali je bitno njihovo resavanje. I ako koncepcija takva da postoji neko postovanje tu moze da se zivi zajedno. Флојд, и у најидеалнијим условима опет ће постојати неко трвење и нека напетост. Једноставно, свекрва и снајка се никад неће слагати у потпуности, увек ће бити разлике међу њима, једна ће увек хтети овако, једна онако, итд. Увек ће тога бити. Сваки пример који ја знам је такав. Е сад има оних бољих - где се све завршава безазлено, али има и оних горих, где се свађају и то излази на велико. Кућа не живи лепо. У таквој ситуацији, боље је да се муж и жена одвоје са децом, него да живе у истој кући са свекрвом и свекром и да се свађају (не дај Боже бију) и да им се животи претворе у катастрофу. Ево ти један конкретан пример - моја тетка и теча су живели код његове мајке и оца. У истој кући су живели, на селу, са децом и плус, течин брат је ту био са својом женом. Три жене у кући (тетка, свекрва и од течиног брата жена), сваки дан су се свађале, биле су зврчке, провокације, једноставно лоше. Деца су све то гледала и нимало им није било пријатно. На крају је тетка решила да де, да купи стан у граду и да тамо живе и рекла течи да ако он неће да иде, да ће она отићи сама јер не жели да јој се живот претвори у пакао. Хвала Богу, па је он пристао, отишли су у град, купили стан. И сад живе много боље, посећују свекрву и све то је фино, сад се више и не свађају толико. Дакле, боље им је тако и то је то. Значи, једноставно, постоје различите ситуације. Постоје ситуације када може да се живи заједно у истој кући, али постоје и када не може. Нека људи који су у браку сами процене како им је боље (да ли заједно или одвојено) и нека тако живе. Најгоре је да им неко други одређује шта је боље или шта ,,ваља", итд. Треба пустити људе да сами одкуче шта је најбоље за њих и њихову децу. stevan911 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 17, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 2 минута, Natasa. рече Je l ti možeš da skapiraš da postoje žene koje same kuvaju? То капирам, али ти не верујем да не волиш мамин или свекрвин ајвар, џемове и такооо то . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јануар 17, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2020 пре 10 минута, Рапсоди рече То капирам, али ти не верујем да не волиш мамин или свекрвин ајвар, џемове и такооо то . ( Prvo da se ogradim- volim mamu i veoma poštujem , čak i branim svekrvu) Evo ti moj primer. Moja mama ne pravi zimnicu, ni torte. Neće žena ( i ne mora, ako je njoj tako lepo) Svekrva nije baš vešta, ali se trudi. Par tegli za nju i starog...i? Od koga ja da dobijem Sa druge strane, od tetke, babe i komšinice sam učila da pravim, jer je mene to interesovalo. Pravim za svoju porodicu, ne delim nikome. Briga me ko će šta da kuva i čime će da se hrani. Od 18. sama kuvam. Takođe ne dam da mi se izmišlja. Ko hoće specijalitete ima restoran. Za sve ostalo, tu sam. Milica Bajic, Natasa., AnaLaz and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука