Jump to content

Међународни апел православних академских теолога Светом Синоду Српске Православне Цркве у заштиту академске мисли

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Obozavalac рече

Неће Иринеј постати Патријарх. Свети Ава Јустин му није тако прорекао на самрти. Рекао му је нешто сасвим друго

Ne znam sta je proricao, ali ako ovaj raskol izmedju vas nije vidio, onda da se ne oslanjamo mnogo na to prorocanstvo za ep. Irineja. Cesto puta se pitam javlja li Vam se otac Justin? Kome ce ako ne vama cetvorici? Sto ne kaze Artemiju da se vrati sa puta pogibelji prije nego se u grobu nastani? Da mu se pomolite: "Avo, evo sve smo probali da ga vratimo, ne prima nas. Javi mu se ti, poslusace tebe". Javlja li se vama otac Justin pitam se, pitam....

Подели на овим сајтовима

[mention=4998]logdanov[/mention] нисмо ја и ти рођаци већ браћа у Христу. И мани се тих комунистичких флоскула.

Нисам ни ја, брате, твоје мутаво дете. Важније ствари су овде у питању. Представљаш се као нечији обожавалац, а стављаш слику једног епископа, да би под тим ауторитетом пљувао другог, а са њим и Синод.

И ти и ја ћемо сачекати да владике на Сабору донесу неку одлуку без нашег непосредног учешћа. И поштоваћемо је.

Патетично представљаш е. Максима као великог дисидента, борца против Вучићевог ненародног режима, а знамо обојица, а можда и не знамо, да је Макса далеко од корифеја.

Какве сад то све има везе са комунизмом, то је само теби јасно.

Запитај се које су крајње последице побуне против Цркве и где желиш на крају да будеш. Све остало је младалачка или старачка сујета.

Ја сам, најискреније, саблажњен целом овом ситуацијом и не говорим ништа од овога из пакости или насладе. А твоју слику не могу да повежем са форумским тлапњама. То је, опрости на прејакој речи, хамство.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Obozavalac рече

Неће Иринеј постати Патријарх. Свети Ава Јустин му није тако прорекао на самрти. Рекао му је нешто сасвим друго. Он се пашта да то постане али Бог ће изабрати другог.

Па, зар није владика Атанасије говорио пред прошли избор да је Св. Јустин Нови прорекао да ће један од његових ученика бити патријарх? На крају од три кандидата Бог изабра баш оног који није "Јустиновац."

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Obozavalac рече

Е моја мутава децо. Толико су вам отврднула срца да се и са овако озбиљним стварима спрдате и исмејавате па уз то још и подмећете кукавичје јаја да Тврдош и Владика Атанасије измишљају писма која пристижу од јадних и напаћених људи. Када би ви то само прочитали и видели плакали би и кукакли кроз шта све људи пролазе и шта трпе. Углавном су то жалбе на свемогућег секратара Таличног Тома за кога кажу да је метастазирао у Бачком Цензору. Он је Алфа и Омега свих и свега, апсолутни господар људских судбина. Толико је људи унесрећио да га проклињу у цркви и пред народом где стигну. Он и Бачки му господин заборављају да је Христос рекао да је Он камен и ко на њега удари разбиће се а на кога он падне сатрће га. Sapienti sat!

Ја да сам Талични Том добро бих се замислио пред Христом и сопственом савешћу али и будућношћу. Где ће сутра када више не буде свемогућег му Владике. Шта он мисли када дође неко други на то место. Мисли да ће умрети у фотељи. Сумњам.

Жив је Бог и жива ће бити душа наша!

@Талични Том овај тебе нешто помиње

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Obozavalac рече

Углавном су то жалбе на свемогућег секратара Таличног Тома за кога кажу да је метастазирао у Бачком Цензору. Он је Алфа и Омега свих и свега, апсолутни господар људских судбина. Толико је људи унесрећио да га проклињу у цркви и пред народом где стигну. Он и Бачки му господин заборављају да је Христос рекао да је Он камен и ко на њега удари разбиће се а на кога он падне сатрће га. Sapienti sat!

Ја да сам Талични Том добро бих се замислио пред Христом и сопственом савешћу али и будућношћу. Где ће сутра када више не буде свемогућег му Владике. Шта он мисли када дође неко други на то место. Мисли да ће умрети у фотељи. Сумњам.

Хајде једном за свагда да расчистимо са нечим што већ постаје опсесија свих требињских и херцеговачких тамбураша, Психуља и стоглавих попадија. Ја нисам секретар владике Бачког г. Иринеја (Буловића). Надам се да је ваша знатижеља овим задовољена.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...