Jump to content

Predsednik koji zaslužuje Crkveni orden?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 часа, Жељко рече

Исту причу вози Вучић

Ниђе везе. 

Вучић на сваки начин гуши демократију у Србији и настоји да је што више сузбију. Вучић влада на исти начин као и Милошевић- аутократија и диктатура, плус огавна квазионационална демагогија и популизам. Плус, Шешељ и насилна шешељизација Србије коју Вучић не само да толерише него и подржава. 

Зато је илузорно и непримерено поредити Вучића, Злободановог и Шешељевог ђака, са др. Зораном Ђинђићем. Ништа они заједничко немају, па ни визију Србије. Вучићева и Ђинђићева Србија ничег заједничког немају. 

Подели на овим сајтовима

On 18.10.2019. at 23:32, Православни Србин рече

Легалан" и то је упитно, пошто је човек редовно крао изборе, што је на крају и признао. И последње је хтео да покраде, али је нартоду прекипело и решио је да престане са тим. 

Народу као прекипело, а отпор је плаћао сорош и подбуњивао народ, 5. Октобар је организовала циа и страни плаћеници досмански. Револуција на улици све до сада узима данак.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Просечан србенда рече

Народу као прекипело, а отпор је плаћао сорош и подбуњивао народ, 5. Октобар је организовала циа и страни плаћеници досмански. Револуција на улици све до сада узима данак.

Zapad jeste bio umešan u 5. oktobar, ali to ne znači da narodu nije prekipelo. I u 27. mart su bili umešani Englezi, ali to ne znači da mi nismo bili protiv pakta sa Hitlerom (ne ulazim sad u to koliko nam je taj potez bio pametan). 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Жељко рече

Исту причу вози Вучић

Niko vise ne pada na te relativizacije. Da, svi su isti pa zato treba da trpimo Vucica jos 100g? Ili je mozda sladja ona- izdali ste Srbiju isporucivanjem Milosevica pa vas zato sad Bog kaznjava ili ipak ona: kakav narod takva vlast? Hoces da se molimo Bogu i radimo na sebi dok se vlast ne obozi ili ti je draze da suskamo kako vl. Amfilohije pravi dilove sa Milom? A ne, ipak najbolje prolazi ona za NATO narocito ako se uveze sa domacim izdajnicima...

Je li ti stvarno mislis da smo mi slepi i da ne vidimo ni duple naloge ni podmetnute postove ni obaranje foruma ni organizovane hajke... E moj Zeljko, uzgajivacu pasa i pevacu u crkvenom horu, kako se sam opisa pre 2-3 godine...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Просечан србенда рече

Није ,,као", народу је стварно прекипело и Злободан је тога итекако био свестан. То што су Срош и екипа новчано помогли опозиционе покрете, не мења чињеницу да је народу дошла преко главе владавина брачног пара Милошевић. 

Подели на овим сајтовима

On 19.10.2019. at 11:01, о.Небојша рече

Који план З-4 ? Хрвати су Србе избацили из Устава 1990. и шта им је био проблем да то потпишу и наставе по старом. Као то су и Олуји пролазили поред снага УНПРОФОР-а или данас ускраћују Србима основна грађанска права ?

Нису могли да наставе по старом, јер је Запад стајао иза тог плана, као што је стајао и иза Дејтона. И као што су приморали Алију (који исто није хтео постојање РС као ентитета него унитарну и исламизовану Босну) да прихвати Дејтон, тако би приморали и Хрвате да прихвате крајишку аутономију. 

Да су Срби прихватили, и Хрвати би били приморани да, хтели не хтели, прихвате тај план који се њима уопште није свиђао и био је против њихових главних циљева и интереса. Да је било бар мало мудрости међу крајишким руководством и да нису слепо слушали Злободана из Београда, прихватили би тај план и ,,Олуја" се не би десила. 

Нажалост нашу, Милошевић је водио главну реч, зато је све и прошло тако како је прошло. 

On 19.10.2019. at 11:05, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Дуци не лаже

Дуци, рекох, можда има добре намере, али човек је фанатизован комунизмом, искључив је и веома иритантан. Па навео сам како Дуци води ,,дискусију" са неистомишљеницима- чим му се понуде контраргументи, он крене да виче и вређа. Дакле, не трпи другачије мишљење. 

Друго, Дуци велича комунизам, за њега је Октобарска револуцијка ,,позитиван догађај", комунистичка диктатура и тоталитаризам су му ок, он велича Лењина (човек који је наредио да се побије царска породица Романов и који је започео са терором и прогоном над православним руским народом), брани Стаљина (једног масовног убицу и диктатора), замисли, представља се као ,,хуманиста" а брани осведоченог крвника руског народа, а других народа који су били потлачени у СССР-у. 

Што се тиче Господа Исуса Христа- да, он ,,цени" Христа, али каже како се Христос мора ,,да се отргне из руку Цркве", за Дуција Христос није благи Спаситељ, већ револуционар, анархиста, претеча Лењина, Боже ме сачувај. Да, тако Дуци гледа на Христа. А то је зас нас православне хришћане неприхватљиво, или би бар требало да буде. 

Да не помињем да Дуци многе ствари не зна, у економију се веома слабо или нимало не разуме, затим многе историјске чињенице не познаје или их сасвим погрешно тумачи, у складу са својом идеологијом, итд. 

Ако морам да бирам међу комунистима бирам стаљинисте.

Страшно, ово је тужно што говориш. Па стаљинисти су ојадили народе над којима су владали. 

Иронија са Ћинћићем је што је био за земаљску Србију а праве свеца од њега.

Те његове речи су се веома погрешно тумачиле, Ђинђић није хтео да каже да треба одбацити веру и идеале наше вере, већ је то значило нешто сасвим друго- да се води прагматична национална политика, не заснована на национал-романтизму, већ на реалним основама. 

Да Ђинђић није био анти-светосавац и да није био противник Цркве и Православља, сведочи и чињеница да је он увео веронауку у српске школе након комунизма и да се он активно залагао за обнову Храма Светог Саве. 

Не вршим суд над њим, добро је да се повежемо са Њемцима на рачун Енглеза и Амера.

Треба бити повезан са свима и гледати да, у тренутним околностима, најбоље извучемо за Србију. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Православни Србин рече

Нису могли да наставе по старом, јер је Запад стајао иза тог плана, као што је стајао и иза Дејтона. И као што су приморали Алију (који исто није хтео постојање РС као ентитета него унитарну и исламизовану Босну) да прихвати Дејтон, тако би приморали и Хрвате да прихвате крајишку аутономију. 

Да су Срби прихватили, и Хрвати би били приморани да, хтели не хтели, прихвате тај план који се њима уопште није свиђао и био је против њихових главних циљева и интереса. Да је било бар мало мудрости међу крајишким руководством и да нису слепо слушали Злободана из Београда, прихватили би тај план и ,,Олуја" се не би десила. 

Нажалост нашу, Милошевић је водио главну реч, зато је све и прошло тако како је прошло. 

Дуци, рекох, можда има добре намере, али човек је фанатизован комунизмом, искључив је и веома иритантан. Па навео сам како Дуци води ,,дискусију" са неистомишљеницима- чим му се понуде контраргументи, он крене да виче и вређа. Дакле, не трпи другачије мишљење. 

Друго, Дуци велича комунизам, за њега је Октобарска револуцијка ,,позитиван догађај", комунистичка диктатура и тоталитаризам су му ок, он велича Лењина (човек који је наредио да се побије царска породица Романов и који је започео са терором и прогоном над православним руским народом), брани Стаљина (једног масовног убицу и диктатора), замисли, представља се као ,,хуманиста" а брани осведоченог крвника руског народа, а других народа који су били потлачени у СССР-у. 

Што се тиче Господа Исуса Христа- да, он ,,цени" Христа, али каже како се Христос мора ,,да се отргне из руку Цркве", за Дуција Христос није благи Спаситељ, већ револуционар, анархиста, претеча Лењина, Боже ме сачувај. Да, тако Дуци гледа на Христа. А то је зас нас православне хришћане неприхватљиво, или би бар требало да буде. 

Да не помињем да Дуци многе ствари не зна, у економију се веома слабо или нимало не разуме, затим многе историјске чињенице не познаје или их сасвим погрешно тумачи, у складу са својом идеологијом, итд. 

Страшно, ово је тужно што говориш. Па стаљинисти су ојадили народе над којима су владали. 

Те његове речи су се веома погрешно тумачиле, Ђинђић није хтео да каже да треба одбацити веру и идеале наше вере, већ је то значило нешто сасвим друго- да се води прагматична национална политика, не заснована на национал-романтизму, већ на реалним основама. 

Да Ђинђић није био анти-светосавац и да није био противник Цркве и Православља, сведочи и чињеница да је он увео веронауку у српске школе након комунизма и да се он активно залагао за обнову Храма Светог Саве. 

Треба бити повезан са свима и гледати да, у тренутним околностима, најбоље извучемо за Србију. 

Мораш да проучиш веома важну 48-у.(када је проваљено да је агент на челу Југославије) за србе трагичну.

Не смета мени воли ти Ђилета, али ако Дуци каже да је радио за БНД и да је њега врбовао, ја му вјерујем, то потврђује и интервиу са људима који су му били обезбјеђење, такође блиским њемцима и како је пустен низ воду, односно остављен без заштите.

Неко ко поштује Ђинђића требао би (по моме) да се бави прагматичним стварима и јача везе са њемцима, а не да прави светца од њега, јер то је изругивање, као што је изругивање и Кораћева комисија.

Да ја правим атентат гађао бих из два правца, а то су радили професионалци на лептир...

Мислим да је глупо да уносиш емоције у приче о држави - чувај то за неку жену или Цркву - србине.

Ми смо под енглеском окупацијом а Ђиле је хтјео да нас пребаци под Њемце и то је смртни грјех.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, florenntina рече

Niko vise ne pada na te relativizacije. Da, svi su isti pa zato treba da trpimo Vucica jos 100g? 

Бојим се да је добар део људи управо у том фазону, макар гледајући моју околину. "Сви су исти" и то им је одбрана да нешто ураде, макар да мрдну стражњицу да гласају кад буду избори. И тиме само олакшавају посао екипи на власти - што мања излазност, СНС сигурније побеђује.

Подели на овим сајтовима

Потписали су Хрвати мирну реинтеграцију Источне Славоније и Барање, па се маса српског народа иселила, а онима преосталим се стално крше основна људска права.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Мораш да проучиш веома важну 48-у.(када је проваљено да је агент на челу Југославије) за србе трагичну.

Добро, и какве везе то има са оним о чему сам говорио у горњем посту?

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Не смета мени воли ти Ђилета

Не волим ја њега, поштујем га и уважавам као човека који је коначно хтео да нешто позитивно уради за Србију, који није био квазипатриота који се буса у груди и јак је на речима, већ који је конкретно нешто хтео да уради. 

пре 8 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

али ако Дуци каже да је радио за БНД и да је њега врбовао, ја му вјерујем, то потврђује и интервиу са људима који су му били обезбјеђење, такође блиским њемцима и како је пустен низ воду, односно остављен без заштите.

Само узми у обзир да је Дуци фанатизовани комуниста него што му одмах поверујеш. 

пре 9 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Неко ко поштује Ђинђића требао би (по моме) да се бави прагматичним стварима и јача везе са њемцима, а не да прави светца од њега, јер то је изругивање, као што је изругивање и Кораћева комисија.

Па ко прави Свеца од њега, ја не. 

пре 9 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Мислим да је глупо да уносиш емоције у приче о држави - чувај то за неку жену или Цркву - србине.

Које емоције, какве емоције? Све овде причам хладне главе, без неких емоција, сем једне - жао ми је трагичне судбине мог народа и његовог страдања због зликоваца који су га упропастили, а представили му се као ,,борци за српска права". 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Добро, и какве везе то има са оним о чему сам говорио у горњем посту?

Не волим ја њега, поштујем га и уважавам као човека који је коначно хтео да нешто позитивно уради за Србију, који није био квазипатриота који се буса у груди и јак је на речима, већ који је конкретно нешто хтео да уради. 

Само узми у обзир да је Дуци фанатизовани комуниста него што му одмах поверујеш. 

Па ко прави Свеца од њега, ја не. 

Које емоције, какве емоције? Све овде причам хладне главе, без неких емоција, сем једне - жао ми је трагичне судбине мог народа и његовог страдања због зликоваца који су га упропастили, а представили му се као ,,борци за српска права". 

Има везе, јер сам ти одговарао на примједбе у вези са врстама комуниста, пусти идеолошке бајке, види 48-у, на крају и ДС су неки дериват настао из тог посљератног расцјепа на љевици. 

Дуцију вјерујем у смислу да не лаже....и већ сам горе објаснио, вјерујем и вехабији кад га питам гдје има добра баклава.

Дуци је озбиљан доктор филозофије (комуниста) и нудили су му амбасадорска мјеста и катедре и дилове али он није хтјео, а погледај шта раде "наши" какве намјештаљке и на шта су спремни, погледај неке докторате: Колико је сати? 15.54, честитамо....био сам присутан. Не кажем ти ја да будеш комуниста, него бољи, а не гори.

Не могу да сагледам шта је све узрок наших трагедија, сигурно није један човјек, оба та лика која супростављаш су умрла ради нас.

Не разумијем се, и не знам много о томе, Василије Гондикакис каже да је јака она заједница која има јаке везе међу својим члановима, а не она која је бројна.

Зато треба градити друштво одоздо, изградити јаке (парохијске) заједнице које афирмишу дарове чланова (види Лудовикоса).

А не одма Путин, Трамп. Не кажем да ти то радиш, него просјечан србин.

И сад имаш "борце за косово" "веру" "васељену" многима не бих леђа окрено, Дуцију би.

Крај офа.

Подели на овим сајтовима

Како можете да кажете за С. Милошевића да ништа није урадио за Србе у Босни? Србији су због тамошњег помагања заоштраване санкције и ембарго, због тога је предан хагу. Републици Српској Крајини тешко да је било спаса јер није имала подршку страних сила и наши тамошњи захтеви за републиком су били нереални. Мени само није јасно зашто крајишки народ није на време упозорен па да се људски спакују и сигурно извуку а не на онакав катастрофалан начин. Милошевић је био и гарант за успостављање дејтонског споразума који је могао да буде и бољи по нас али ето барем је РС нешто добро из свега тога.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Православни Србин рече

Није ,,као", народу је стварно прекипело и Злободан је тога итекако био свестан. То што су Срош и екипа новчано помогли опозиционе покрете, не мења чињеницу да је народу дошла преко главе владавина брачног пара Милошевић. 

Није само новчано већ се вршила страховита пропаганда против режима и самим тим је обављено дрско мешање других држава у унутрашњу политику Југославије. Досовци су по налогу обећавали куле и градове и лагали народ што је додатно мотивисало да се изађе на улице.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Просечан србенда рече

Како можете да кажете за С. Милошевића да ништа није урадио за Србе у Босни? Србији су због тамошњег помагања заоштраване санкције и ембарго, због тога је предан хагу. Републици Српској Крајини тешко да је било спаса јер није имала подршку страних сила и наши тамошњи захтеви за републиком су били нереални. Мени само није јасно зашто крајишки народ није на време упозорен па да се људски спакују и сигурно извуку а не на онакав катастрофалан начин. Милошевић је био и гарант за успостављање дејтонског споразума који је могао да буде и бољи по нас али ето барем је РС нешто добро из свега тога.

Ti veruješ da je Milošević tada imao svest o prirodi i društvu koje danas ti imaš?

Ja ne verujem, čak mislim da bi ti danas bio bolji predsednik od Miloševića iz doba tada.

Prosto čovek nije imao svest u kom pravcu se treba ispravno kretati.

Dodaj slobodno i druge iz stare SFRJ, nećeš ni tada pogrešiti.

A hijene nam to nisu oprostile.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...