Jump to content

Мајкама са 3 и више деце бенифицирани радни стаж и плата 600е

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Sofija_ рече

moze i u Srbiji da se stvara, sve zavisi od prohteva ljudi...znam puno malih porodicnih firmi koje lepo zive, zadovoljni su...nisu politicki aktivni, cute i rade..

To je super, za svaku pohvalu.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Ако се случајно усудим да приговорим одма сам ”рејсист”.

Расизам је држање тих људи у беди и сматрање да су они по природи неспособни да се сами брину о себи, те да им је социјална помоћ једина опција отприлике до века.

Иначе, можда нема баш много везе са темом, можда и има, нем појма, ал једна тамнопута познаница, која ради у Бурундију у компанији за производњу кафе, ми је рекла да никад и никако не треба финансијску помоћ слати у Африку (разграбе и потроше политичари), него треба помоћи (логистички и финансијски) онима који хоће да отварају компаније.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Sofija_ рече

moze i u Srbiji da se stvara, sve zavisi od prohteva ljudi...znam puno malih porodicnih firmi koje lepo zive, zadovoljni su...nisu politicki aktivni, cute i rade..

Може може, ево баш од јануара доносе закон који ће да уништи све програмере који раде за странце или да их отера у илегалу или (највероватније) да их отера из земље. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Može se i nasledstvo umnožavati, nema tu ništa loše. Ali si dobio radnu etiku, obrazovanje, vaspitanje, sve što ti je potrebno sam da stvoriš potiče iz kućnog odgoja.

da, kazu da roditeljstvo promeni pogled na svet.. dace Bog pa to dozivim... ali Natasa nemaju svi roditelje kao ti i ja

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Може може, ево баш од јануара доносе закон који ће да уништи све програмере који раде за странце или да их отера у илегалу или (највероватније) да их отера из земље. 

za programere ne znam, mada programer moze na razne strane da trazi posao...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Расизам је држање тих људи у беди и сматрање да су они по природи неспособни да се сами брину о себи, те да им је социјална помоћ једина опција отприлике до века.

Niko ne smatra da su nesposobni, upravo o tome i pišemo. Obrazovanje je rešenje...neće svi ići na Harvard, ali srednja se mora završiti i bar neki zanat izučiti. Kontracepcija se treba koristiti, a ne sa 16 da zatrudni, rodi, batali školovanje i ne može da se izvuče iz bede nikad. Daleko od toga da bilo ko misli da su nesposobni, ali mnogi Romi su jednostavno bezobrazni. Imaju taj mentalni sklop da uzmu sve što im nudiš i nastavi da čergari i ubira socijalu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Niko ne smatra da su nesposobni, upravo o tome i pišemo. Obrazovanje je rešenje...neće svi ići na Harvard, ali srednja se mora završiti i bar neki zanat izučiti. Kontracepcija se treba koristiti, a ne sa 16 da zatrudni, rodi, batali školovanje i ne može da se izvuče iz bede nikad. Daleko od toga da bilo ko misli da su nesposobni, ali mnogi Romi su jednostavno bezobrazni. Imaju taj mentalni sklop da uzmu sve što im nudiš i nastavi da čergari i ubira socijalu.

to kazu nemci za nase :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ekatarina_mala рече

to kazu nemci za nase :)

Baš čudno :smeh1:.

Mada ne znam nikog da je otišao da ubira socijalu i zloupotrebljava prava. Uglavnom ljudi idu da rade, pa živnu jer znaju barem zašta rade.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Baš čudno :smeh1:.

Mada ne znam nikog da je otišao da ubira socijalu i zloupotrebljava prava. Uglavnom ljudi idu da rade, pa živnu jer znaju barem zašta rade.

ma ima nasih balkanaca... gledam po youtubu... ma i to sto kazes sirotinja gleda kkao da prezivi... izvini... nisam se setila da u porodici imam ljude koji su otisli u nemacku... :) e odoh da spavam user za userom

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Juanito рече

Иначе, можда нема баш много везе са темом, можда и има, нем појма, ал једна тамнопута познаница, која ради у Бурундију у компанији за производњу кафе, ми је рекла да никад и никако не треба финансијску помоћ слати у Африку (разграбе и потроше политичари), него треба помоћи (логистички и финансијски) онима који хоће да отварају компаније.

Ima i ovde u Kanadi jako puno (pretezno mladih ljudi) koji smatraju da ne treba kupovati proizvode iz siromasnih zemalja jer tamo ljudi rade u fabrikama za koricu hleba po ceo dan a vlasnik im uzme sve ostalo. Ja ih onda pitam, a dobro sta ce onda taj mucenik ako ja ne kupim proizvod pa on ostane i bez te korice hleba. “Vlasnik ce ostati bez prihoda” Pa dobro, ali dok vlasnik ostane bez prihoda, onaj mucenik ce tri puta umreti od gladi...Cudna je logika kod nekih ljudi...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Natasa. рече

Ma ok, to je ispravno, svako neka rađa i plaća prema mogućnostima i materijalnim i psihičkim. Treba dete iznegovati, a to nije lako.

Samo čemu taj otpor prema povremenoj "milostinji" da se tako izrazim. Kao da ćemo osiromašiti za 200 din...naravno, bez podsticanja socijalnih slučajeva.

To samo tako izgleda. Kada vidis Kanadjane kako gledaju svaki cent, pomislila bi da ne postoje vece cicije na svetu. Medjutim, kada dodje sezona poreza pa im vidis poreske prijave (radila sam pa znam), ne mozes da verujes koliko novca daju u humanitarne svrhe.

Poenta je samo u slobodi. Oni hoce da daju i daju mnoooogo vise nego drzava, ali zele da sami odluce kome ce pokloniti svoj novac. I iskreno da ti kazem, ja to potpuno razumem i podrzavam.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, florenntina рече

Ima i ovde u Kanadi jako puno (pretezno mladih ljudi) koji smatraju da ne treba kupovati proizvode iz siromasnih zemalja jer tamo ljudi rade u fabrikama za koricu hleba po ceo dan a vlasnik im uzme sve ostalo. Ja ih onda pitam, a dobro sta ce onda taj mucenik ako ja ne kupim proizvod pa on ostane i bez te korice hleba. “Vlasnik ce ostati bez prihoda” Pa dobro, ali dok vlasnik ostane bez prihoda, onaj mucenik ce tri puta umreti od gladi...Cudna je logika kod nekih ljudi...

Ма да, ал овде се чак ни не ради о таквим корпорацијама, него је мислила на тамошње младе локалне људе који имају идеје и желе да их спроведу у дело, али немају довољно практичног пословног знања, типа где да нађу новац и слично. И онда таквим људима треба неко да их погура.  Рецимо, као што овај чова ради:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...