Jump to content

Ђорђе Балашевић, Србин

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Justin Waters рече

Jedan od najglupljih mitova da je burek s mesom, i da su sve ostalo pite. A börek, originalna turska riječ, odnosi se na vrstu uvijenog jela od tijesta punjeno bilo čime, ne samo mesom.

А чак и да јесте изворно са месом, какве везе има, неко га је касније направио са сиром, печуркама.. и ко зна чиме још.

Време мења све, па и бурек.

Али то су Босанчероси, направише догму од бурека.

То је исто као кад би рекли да је телефон само фиксни, а мобилни не признају. хд

Што се Балашевића тиче, можда приватно и није тако лош, мада се ни мени његов јавни ангажман не допада.

Мој другар му је пришао у ресторану, док је овај ручао са супругом, а Балаш га је пристојно дочекао и чак отишао до паркинга да узме диск из аута да му поклони.

Ето, да не буде да је Ђоле апсолутни скот. :-) 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Istopljeni kamen рече

од чега највише волите бурек или питу? 

То масно тесто ми скроз досадило, ретко једем, пекаре ми преко главе. 

Волим да спремам храну, успут једем само кад морам. Иначе, бурек само са сиром (:-п), јер сумњиво ми оно месо што стављају у њега, ко зна шта мељу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Натан рече

То масно тесто ми скроз досадило, ретко једем, пекаре ми преко главе. 

Волим да спремам храну, успут једем само кад морам. Иначе, бурек само са сиром (:-п), јер сумњиво ми оно месо што стављају у њега, ко зна шта мељу.

Да...и ја не волим масан бурек а ни са месом,  само са сиром...и кад је пост печурке и зеље..наравно спремам и ја, него некад....

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Istopljeni kamen рече

Ма дајте људи опустите се.. :coolio: битно је да имамо бурек и да га волимо е сад како се где зове ...нећемо од тога правити расправе.......:)) посебна тема ...од чега највише волите бурек или питу? 

Vidis, sve je to u kontextu teme - Djole upravo i ismeva tu gvozdenu zadrtost ovdasnjih ljudi, koji jedino gledaju kako da budu u pravu (a svi drugi u krivu).

Umesto da ljudi teze da budu blagorazumni, i da prevazidju koliko je god moguce tu razdrobljenost i isparcelisanost, oni se i posle besmislenih i krvavih ratova jos i dalje prepucavaju, i to oko neverovatnih gluposti. Ne svi, naravno, ali solidan broj njih.

Sektaski mentalitet definitivno i dalje dominira ovim prostorima, a Nadrealisti su i to prorocki predvideli (klip sto je postavio Juanito).

Daj nam Boze zdrave pameti, ostalo cemo lako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Натан рече

Мој другар му је пришао у ресторану, док је овај ручао са супругом, а Балаш га је пристојно дочекао и чак отишао до паркинга да узме диск из аута да му поклони.

A koga briga za tu osnovnu covecnost kad nije "nas"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

A koga briga za tu osnovnu covecnost kad nije "nas"...

Додуше, та човечност, у овом случају, више припада његовој жени, пропустио сам да кажем да му је она рекла: Шта чекаш, иди до аута и донеси дечку ЦД. Морао је да послуша, као и сваки Лала - папучар.

Нисам присуствовао, тај друг ми испричо.

Јер, ако он лаже мене, и ја лажем вас. :-)

Да је био сам, можда би га отерао у материну. Ко зна? 

А можда и не би.  

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Натан рече

Додуше, та човечност, у овом случају, више припада његовој жени, пропустио сам да кажем да му је она рекла: Шта чекаш, иди до аута и донеси дечку ЦД. Морао је да послуша, као и сваки Лала - папучар.

Нисам присуствовао, тај друг ми испричо.

Јер, ако он лаже мене, и ја лажем вас. :-)

Да је био сам, можда би га отерао у материну. Ко зна? 

А можда и не би.  

Ma nebitno, poenta je da se ovde na temi cede komarci a gutaju kamile, o tome se radi.

Подели на овим сајтовима

On 6.9.2019. at 8:22, Милан Ракић рече

К'о и Борисав Ђорђевић који није амбасадор мира истина, ал' ошо да живи код тих "коњушара" 

Него, кад је Балашевић певао са Томпсоном? 

99954_balasevic-tompson_f.jpg
WWW.INTERMAGAZIN.RS

Познати новосадски певач и кантаутор Ђорђе Балашевић, веровали или не, певаће у Хрватској, ни мање ни више него 4. августа, на 21. годишњицу злочиначке акције „Олуја“, у којој...

Подели на овим сајтовима

On 6.9.2019. at 10:19, Драшко рече

kolko znam on je "autonomas" mozda cak i "drugosrbijanac"...mada bih ja rekao Srbo-skeptik jer nije "nacionalista"

Ali ovoliki rafal govana po coveku...aman

I na kraju, izgleda da svima promice sarkazam iz ovog videa a ne neki otvoreni autosovinizam

Да смо нормална држава, он не би могао да се после наступа у Хрватској врати овде у Србију да живи. Да почнемо од тога...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Палермо рече

Да смо нормална држава, он не би могао да се после наступа у Хрватској врати овде у Србију да живи. Да почнемо од тога...

U kojoj normalnoj državi neko može državljaninu da zabrani povratak iz bilo kog razloga, a posebno zato što je svirao i pevao negde?

Da počnemo od toga da li su tvoje teze normalne...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Палермо 

I je l`pevao? Ovo je nekakva nazovinajava - `de su snimci, vesti i zapisi sa tog nastupa? Nema ih. Nema niceg, osim, naravno, ovog opskurnog bacanja prasine u oci na dezurnim balegarnicama, kao sto je ova koju si naveo. Pa nije valjda da bi svi ti pomijari propustili takav penal, da o njemu ne pisu svoje krokodilske pamflete obavezno filovane otvorenim psovanjem??...

Panonska pizda bruka sramota

A da, i ovo je bila "najava"... Pa dajte da vidimo taj nastup, da znamo sta je tacno bilo, pa da ga onda svi ljucki ispljujemo za ono sto je stvarno bilo.

...

A znas sta je daleko najsatanskije i najogavnije u ovome? Sto ovakve pamfletice redovno sastavlja "stampa" koju finansiraju i odrzavaju najzakletiji stvarni neprijatelji Sbije. I vi se neki i dalje, ponovo, stalno, neprestano, pecate na njihovo kurjacko arlaukanje, i "mislite da Bogu sluzbu cinite"??...

Avaj, i sto puta avaj, tesko nama sa nama samima.

Подели на овим сајтовима

On 6.9.2019. at 19:33, Justin Waters рече

Jedan od najglupljih mitova da je burek s mesom, i da su sve ostalo pite. A börek, originalna turska riječ, odnosi se na vrstu uvijenog jela od tijesta punjeno bilo čime, ne samo mesom.

@Срндаћ

Nista ti, nema te da odlucno pobijes ovo bestidno huljenje... 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Палермо рече

Da smo normalna drzava imali bi selo, grad, puteve, metro, obrazovanje, kulturu, drzanje....itd....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Драшко рече

Da smo normalna drzava imali bi selo, grad, puteve, metro, obrazovanje, kulturu, drzanje....itd....

Vaspitanje, pa nadogradnju obrazovanje, i sve redom što ti napisa i još mnogo toga... nesretni Željko Mitrović vaspitava naciju i Vučićević laje svako jutro, doza umobolije. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Палермо рече
99954_balasevic-tompson_f.jpg
WWW.INTERMAGAZIN.RS

Познати новосадски певач и кантаутор Ђорђе Балашевић, веровали или не, певаће у Хрватској, ни мање ни више него 4. августа, на 21. годишњицу злочиначке акције „Олуја“, у којој...

Ti si dečače neozbiljan. Nema potrebe osvrtati se na ovo

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...