Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 4 минута, Bokisd рече da li ti uopste i citas sve ovo sto postavljam od svetih otaca Ако у првој реченици пасуса скренеш са теме онда не читам ништа на даље јер нема ни потребе. пре 6 минута, Bokisd рече u Raju koji je kako se kaze u postanju sam Bog zasadio i opskrbio svojim energijama Нити се помиње Рај нити енергије него пише да је то врт пун лепог воћа који је напајала река пре 9 минута, Bokisd рече Sad, ako i dalje kazes da je samo duhovna smrt u pitanju, a, onda bi trebao i da navedes konkretne citate iz pisma kako bi to dokazao Наравно да сам то урадио већ неколико пута. Слободно претражи и ову и претходну тему Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 5 минута, Bokisd рече Ma, nije, nego se kaze da je imao prijemcivost da bude i smrtan i besmrtan, ne samo potencijal da bude besmrtan i onda odpada ovo da je bio smrtan i onda potencijal da bude besmrtan,.... a zasto ne bi bilo drugacije, nema nikakvih razloga.... Компликујеш непотребно. Није окусио од дрвета Живота и зато је био смртан. Чак каже један од Отаца да је плод дрвета знања једино што су тамо окусили толико их је то привлачило да нису ни стигли да окусе нешто друго. Али ја се са таквим тумачењем не слажем, мислим да су јели остало што су имали док није дошло оно са змијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 Управо сада, Vladan :::. рече пре 11 минута, Bokisd рече da li ti uopste i citas sve ovo sto postavljam od svetih otaca Ако у првој реченици пасуса скренеш са теме онда не читам ништа на даље јер нема ни потребе. Ma, dajem ti citate u poruci, bar to mozes da procitas, i ti citati su saglasni sa mojim recenicama .... i evo, ako ti imas neki citat koji se slaze sa tvojim recenicam, mozes da postavis.... пре 4 минута, Vladan :::. рече пре 14 минута, Bokisd рече u Raju koji je kako se kaze u postanju sam Bog zasadio i opskrbio svojim energijama Нити се помиње Рај нити енергије него пише да је то врт пун лепог воћа који је напајала река Pa, majka mu stara, ajd se opredeli, jel to voce samo kao voce ili ima i neku drugu funkciju, jel kada se kaze da obradjuje Raj, to znaci da uzme motiku ili mozda i nesto drugo,... Raj je stanje blagodati ...itd... пре 6 минута, Vladan :::. рече пре 16 минута, Bokisd рече Sad, ako i dalje kazes da je samo duhovna smrt u pitanju, a, onda bi trebao i da navedes konkretne citate iz pisma kako bi to dokazao Наравно да сам то урадио већ неколико пута. Слободно претражи и ову и претходну тему cu potrazim .... ali, samo za ovu temu, pa necemo valjda da se jurimo po temama (mozes da prebacis i na ovu temu) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 8 минута, Vladan :::. рече пре 10 минута, Bokisd рече Ma, nije, nego se kaze da je imao prijemcivost da bude i smrtan i besmrtan, ne samo potencijal da bude besmrtan i onda odpada ovo da je bio smrtan i onda potencijal da bude besmrtan,.... a zasto ne bi bilo drugacije, nema nikakvih razloga.... Компликујеш непотребно. Није окусио од дрвета Живота и зато је био смртан. Чак каже један од Отаца да је плод дрвета знања једино што су тамо окусили толико их је то привлачило да нису ни стигли да окусе нешто друго. Али ја се са таквим тумачењем не слажем, мислим да су јели остало што су имали док није дошло оно са змијом. Ma, ne komplikujem, nego ne mozes da uredjujes logicke sledove, kako tebi odgovara, nego mora da bude po logici stvari... Naveo sam, sveti Zlatoust i Avgustin kazu da je jeo sa drveta zivota... i u sustini je mozda 'nebitno' pitanje ako sveti oci tumace da je Adam bio besmrtan u Raju.... sad da li dovode njegovu besmrtnost sa pitanjem jedenja sa drveta zivota onda je bitna stvar, Zlatoust i Avgustin pisu i da je bio besmrtan i za jedenje od drveta zivota. Ovo gore je zanimljivo, po meni ima nekih osnova (ne tvrdim) da je odmah probao sa drveta znanja, ali, bilo bi dobro ako imas konkretan citat da vidimu full kontekst... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 19 минута, Bokisd рече jel to voce samo kao voce ili ima i neku drugu funkciju jel kada se kaze da obradjuje Raj, to znaci da uzme motiku ili mozda i nesto drugo Само за дрво знања и Живота пише да није било воће као воће него и још нешто више. Каже му Бог да ради и чува врт. А сад ти види како се ради врт и од чега се чува. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 5 минута, Bokisd рече Naveo sam, sveti Zlatoust i Avgustin kazu da je jeo sa drveta zivota... А Бог каже да није. (Могуће да нису то рекли ни светитељи него си ти то по твојој логици ствари из твог контекста учитао.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 Не могу да верујем Владане о чему причаш. Па, ако тако наставите, наћи ће се и општи пад у Символу вере. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Не могу да верујем Владане о чему причаш. Па, ако тако наставите, наћи ће се и општи пад у Символу вере. Какав општи пад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 Адама и Еве и остале творевине. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 23 минута, Bokisd рече Ovo gore je zanimljivo, po meni ima nekih osnova (ne tvrdim) da je odmah probao sa drveta znanja, ali, bilo bi dobro ako imas konkretan citat da vidimu full kontekst... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 6 минута, Vladan :::. рече пре 21 минута, Bokisd рече jel to voce samo kao voce ili ima i neku drugu funkciju jel kada se kaze da obradjuje Raj, to znaci da uzme motiku ili mozda i nesto drugo Само за дрво знања и Живота пише да није било воће као воће него и још нешто више. Каже му Бог да ради и чува врт. А сад ти види како се ради врт и од чега се чува. Onda znaci, bilo obicno voce i Adam obradjivao vrt.... ili je moda bilo ovako kako pise sv.Jovan Damaskin : https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/26/ "Неки су рај замишљали чувственим, а други, опет, умственим. Мени се, међутим. чини да, као што је човек створен истовремено и чувственим и умственим. тако је и његов најсветији сасуд створен истовремено и чувствен н умствен, те има двоструко обличје: јер човек је, као што смо то већ казали, телом био настањен у најбожанственијем и прекрасном простору, док је душом пребивао на узвишенијем и још краснијем месту, пребивајући у Божијем станишту и имајући Њега као свеславну одежду. Одевен је био у Његову благодат и наслађивао се јединственим преслатким плодом, гледањем[8] у Њега, као неки други анђео, и тиме се хранио, тако да је оно достојно названо дрветом живота; јер сладост божанског заједничарења онима који се Њиме причешћују предаје живот који се не прекида смрћу. А то дрво је, као што је познато, Бог назвао сваким дрветом, говорећи: Једи слободно од свакога дрвета у врту;[9] јер Он је све, и у Њему и кроз Њега је све саздано. Dvostruko oblicje, i materijalno ali i duhovno i umstveno, jedenje sa svih drveca (sad, da li mi znamo tacno kako su izgledala ta drveca i voca) u Raju (osim onog jednog).... ali, evo i Damaskin (ajd procitaj ... da ne bude da je to neki moj kontekst ) pise da se Adam.... kao neki drugi andjeo koji je bio odeven u Njegovu blagodat, nasladjivao sa gledanjem u Njega i time se hranio i da je zbog toga ono (drvo) dostojno nazvano drvetom zivota i da se tako Adamu predaje zivot koji se ne prikida smrcu (samo nemoj ono duhovna smrt...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Адама и Еве и остале творевине. Не размем те о чему говориш и шта те буни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 15 минута, Bokisd рече Неки су рај замишљали чувственим, а други, опет, умственим. Мени се, међутим. чини да, као што је човек створен истовремено и чувственим и умственим. тако је и његов најсветији сасуд створен истовремено и чувствен н умствен Видиш како је светитељ свестан и отворен за различита мишљења а за своје мишљење каже да му се тако "чини", дакле, не тврди да је без поговора баш тако било. А преко тога он каже да је био и чувствен и умствен, дакле, могао је и да обрађује врт као и сваки други и да истовремено созерцава ствари као анђео. Али теби одговара другачије, да је све умствено, па га тако и представљаш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 пре 5 минута, Vladan :::. рече Не размем те о чему говориш и шта те буни. Не разумеш ти зато што не желиш. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 13, 2019 Пријави Подели Написано Август 13, 2019 Што ти се боље нацрта то више одбацујеш. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука