Александар Милојков Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 @Ćiriličar иди мешај малтер, боље је него да лупаш глупости. Нећу више одговарати на твоја баљезгања а уколико наставиш да ме спопадаш идеш на блок листу. Жика and Панарет је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 12:49, Trifke рече Meni je najzanimljiviji ovaj deo intervijua. Verujem da će ta poseta razrešiti mnoge neizvesnosti koje sada postoje oko toga kako će Vaseljenska patrijaršija delovati na našim terenima. Nadam se da im neće pasti na pamet da ucenjuju u stilu onog arhimandrita, koji je pisao o vladici Amfilohiju. Mada od Grka se sada može svašta očekivati! Expand Ovi borbaši su to pisali još pre deset dana: https://verujem.home.blog/2019/07/26/вартоломеј-шаље-зизјуласа-на-прегово/ Стаљиново унуче, Vladan :::. and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 13:29, Жељко рече Ovi borbaši su to pisali još pre deset dana: https://verujem.home.blog/2019/07/26/вартоломеј-шаље-зизјуласа-на-прегово/ Expand Nekako nemam stomak da ih čitam. Najzad da i oni nešto pametno kažu pa makar to bilo i saopštenje. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 Milojov, sve Zizjulasove zablude, a on je zaista predubok covek, ce izaci na cistac. Kapiras. Ovo sto Zizjulas ovde govori, sto nam je Popovic preo - pa to je uzas koji se desio u Ukrajini. Sta se izvlacis.... On 3. 8. 2019. at 13:05, Ćiriličar рече Он Каже: „Православним црквама је потребан први. Оне (православне цркве) не смеју чинити ништа што се тиче Православне цркве у целини без његовог уплива“ (стр. 64). Патријарх у Цариграду је за њега „једини гласноговорник Православља када се оно као целина обраћа свету“ (Исто, стр. 64). При томе каже да се на тај начин спасава јединство Православља. Дакле, „гласноговорник“ и „спасавање јединства Православља“, и други епитети које Високопреосвећени митрополит приписује цариградском патријарху, нису нимало у духу канона и Предања. Како другачије треба разумети и митрополитове речи у једном другом, недавно објављеном чланку: „Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити“ (Чланак, Црква у освит трећег хиљадугодишта, прев. јерођакон Максим Васиљевић, Православље бр. 791, 1. март 2001. године). Овде само недостају још неки епитети (викаријус, непогрешиви, корифеј…), па да буду истоветни са, нажалост, претензијама римског епископа. Многи, стога, данас све више и с правом говоре о томе да је нови папа већ на помолу, друго плућно крило већ је увелико активирано. Expand Aleksandre, brate, ne zavodi za Goles planinu! Eto tebi tvoji masteri na Zizjulasu i tvoj mentor koga na svakom cosetu pravdas - ako imas kad pisi analize, materijala, rece sam imas. Meni je z_a_o ljudi koji su opijeni tim, koji kusaju to kao neko putevoditeljstvo Nemam master ali sam polozio Zizjulasa (i ne treba mi master dok ga darvinisti dele), a ono sto sam citao, mnogo sam naucio i prihvatio. Znas sta mi nikad nije islo u glavu - nema Etike nidje! Ono sto je, tek kad je vladika David jauknuo, shvatio sam da jesam pregresan ali da nisam bas toliko glup. Zizjulas je meni, sa ono malo sto sam citao, "polupao loncice". Znas li kako? Vidi, brate, tako sto je mene Nikolaj "zanebesao" - nakon svega, a procitao sam svaku rec koja je od njega objavljena (zvrc!) dosao je Zizjulas...poceo sam da se "ljuljam" brate. Nesto nije dalo da to samo kusam. Ispolago i iscitao sto sam morao, ajd zdravo...al skontao sam - nema, covece Etike nidje! Znas ono, Siluan, Nikolaj, Sofronije....ne voli njih David slucajno. Zizjulas, poklon Cinu njegovm, za mene, ma da je sve sto je napisao pravoslavno, je stetan po mlade generacije, jer ce, drzeci se SAMO njega, da zabasaju u nedodjiju. Brate, moja mati, nepismena, posle 10 000 strana Nikolaja, posle teologije i Zizjulasa, posle celog sveta koji upoznah znas sta sam skontao? Srpska teologija ide u ambis, ako se HITNO ne vrati sa akademskog komoditeta u realan zivot (koji Zizjulas nema, uzgred), i ako ne pojmi da ne bi trebala da z_u_c_a bez paralelnog podviznistva, zrtve i Etike! Sta ocu reci. Ovo: oces da pises knjigu, bilo ko, i pametujes teoloze? Lepo, uzmi blagoslov, ali kad promenis pelene, pokopas kukuruz, opers zeni sudje, odradis svoj posao koji radis, das deci ljubav i sve poradis - e, onda se pomoli dobrano Bogu, pa bdi i pisi. Ali, ali, ali, kad budes pisao - prvo se upitaj, zaroni duuuu-booo-ko u sebe i kazi: dobro bre covece, a sto oces da pises? Odgovra ima raznih... Vladan :::., Просечан србенда, Стаљиново унуче and 5 осталих је реаговао/ла на ово 2 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 Не видим да се Зизјулас нешто буни око Вартоломејевог деловања у Украјини. Zoran Đurović, Стаљиново унуче, Vladan :::. and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 13:53, Жика рече Не видим да се Зизјулас нешто буни око Вартоломејевог деловања у Украјини. Expand Да, није се јавно оглашавао. Зато и кажем да ће бити занимљиво чути га шта има да каже. Понављам, ако буде доследан самим себи - не видим како ће бранити поступак ЦП. Али, можда је митрополит радикално променио мишљење. Остаје да нас у то увери. Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 Pravi covek na pravom mestu. Miran i sirok kao Backa. Odlican intervju. Trifke, Стаљиново унуче, Zoran Đurović and 5 осталих је реаговао/ла на ово 4 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 13:56, Александар Милојков рече Да, није се јавно оглашавао. Зато и кажем да ће бити занимљиво чути га шта има да каже. Понављам, ако буде доследан самим себи - не видим како ће бранити поступак ЦП. Али, можда је митрополит радикално променио мишљење. Остаје да нас у то увери. Expand Већ је доста прошло а није се огласио. Зато га људи и критикују. Једно је шта је писао, а друго шта ради у пракси. Trifke, Стаљиново унуче and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 Bombasi kazu da i Emanuil Galski dolazi u toj delegaciji. Verovatno su dobro obavesteni. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 13:58, Жика рече Већ је доста прошло а није се огласио. Зато га људи и критикују. Једно је шта је писао, а друго шта ради у пракси. Expand Да, у оваквим ситуацијама велики треба први да говоре а не да ћуте или да говоре а да их не чујемо. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 14:00, Александар Милојков рече Да, у оваквим ситуацијама велики треба први да говоре а не да ћуте или да говоре а да их не чујемо. Expand Pošto dobro poznaješ Zikija ajde potraži ovo što je citirano u članku i proveri pa daj svoje mišljenje. Baš me zanima do čega ćeš doći! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 PS Milojkov: Dosadilo je brate vise slusati: licnost, zajednica ljubav, drugi...kad ono, iza svega se krije ko li? P_r_v_i! Gledam sebe, gledam vas, gledam nas - gledam moju mati (ne sto je moja, nisam dostojan da se hvalim njome, tako...rodio se ja), ceo zivot sluzi. Ona ima samo jedan "poriv" - da daje. I zao mi samog sebe kad shvatih koliko sam nula. Ok, teologisite - ljudi, treba sluziti! Sluziti i to tako da ne vidis sebe, da te nema, nego da samo osecas sta drugome treba...e to je ljubav, ne Maksimove fore. Kapiras li zasto se lako prepozna, ako si othranjen tom ljubavlju, ne moze ti niko prodavati drugu - teoretksu. Odveo sam majku jednom popu, dobar cova, lokalnom, oce mucenica da pita, da se posavetuje...kad su zavrsili, ode u kola a popa me zadrza - place covek! Pune oci suza. Kaze: "Znas brate, dodju tako, ali retko, ovakve bakice, ja ih ispovedam ili posavetujem sta me pitaju - a mene stid. Kad njih nestane, a nesta, nece valjati"! Zizjulas je napravio citavu teologiju o onome sto su nasi stari znali nepismeni, cime je Srbija u vecini zivela, u vreme oslobadjanja od Turaka pa do Skerlica. Tu je problem.... Aleksandre, upamti sta ti brat kaze, dolazi vreme kad ce studente biti sramota da Zizjulasa stave u fusnotu. A poklon Cinu njegovom (dok smo jos jedno Telo, dace Bog da budemo za navek). Ali kao stoje stvari... Broken, The Godfather, Tristatri and 6 осталих је реаговао/ла на ово 5 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 Meni nikako nije jasno koji je razlog da se skine sa fakulteta Maksim? Posto vidim da ovo oko autokefalnosti SPC nije u pitanju, uputio je izvinjenje, pretpostavljam da nije ni podrska teoriji evolucije, ali sta je u pitanju? Ako su to ove radnje koje se pominju u USA, zasto mu nisu oduzeli episkopski cin, nema mi to nikakve veze sa fakultetom? A drugo pitanje je koji je razlog da se otpusti i ovaj docent, Marko Vilotic? Druga stvar oko glasanja i vecine kao demokratskog modela u Crkvi( na Saboru) je izuzetno losa jer vecina ne mora da bude u pravu. Evo oko teorije evolucije, vecina je bila protiv i na kraju kreacionizam zavrsi na stranici SPC, bez obzira sto niko veze o biologiji nema. Панарет, "Tamo daleko", Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 On 3. 8. 2019. at 13:59, Вукашин рече Bombasi kazu da i Emanuil Galski dolazi u toj delegaciji. Verovatno su dobro obavesteni. Expand Ко је тај? Има ли нека Википедија? Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Август 3, 2019 Пријави Подели Написано Август 3, 2019 PSS Milojkov: I da zavrsim, pa pametujte - Aleksandre, izblamirao si se na brzaka konstatacijom. Eto ja neuk, em te matirah Rasinim clankom, em ti pokazah da nisi citao sve sto je objavljeno. Ocigledno je da ovo sto Popovic stavlja u izvor i o cem pise nisi. Valda je nebitno za eklisiologiju, ili ti tumacis drugacije...ko mentor ti Svetosavsku autokefaliju. Ljudi bre....niko vam ne spori dobronamernosti, ali vidite li u kojim ste zabludama - neznalicarstvu, ako se hvalimo znanjem (zvrc!) - i koja to opsnost sutra deci neukoj prenositi. Ocekujem da protumacis auditorijumu Zikijevu eklisiologiju prvogda! Dosta smo slusali o drugosti, ajde malo o prvosti - Milojkov je ekspert, za Zikija, tako da nesto naucimo... Moram se ispricati - tekao sam da Zizjulas samo teoretise. zbrzao sam, njegova eklisologija se odeltvorila u Ukrajini - bukvalno! Sledi Milojkovoga analiza te eklisiologije (?). The Godfather and Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука