Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 3 часа, Панарет рече

Али данас размишљам другачије, даље. 

Даље...до дна понора.

То што ти хоћеш да афирмишеш је чиста самодеструкција. Никада али никад се ни један грех, па и можеложништво, педерастија или хомосексуалност( назови како хоћеш) неће афирмисати у Цркви. Заборави. 

Лепо ти људи причају али ти не слушаш. Има Црква лек  само је питање хоће ли пацијенти да га узму. А сви су људи пацијенти, овакви или онакви.

Напуцао си 100 страна причом о себи и својим слабостима. Прешло је границе сваког укуса.

Подели на овим сајтовима

Ja sve vreme ovde govorim sa stanovista Pisma i Otaca. Pristupam problemu kao vernik i teolog. Ne baziram sam se na nekakvim tzv."naucnim" teorijama, koje idu prilog sodomiji. To me ne interesuje, jer je to obmana i laz. Svetska zdravstvena organizacija je nazivala bolescu i poremecajem, i gle cuda, odjednom bolest vise nije bolest..(!?) Na kraju krajeva, i naslov teme je takav da govori o hriscanskom odnosu prema odredjenom grehu, a nekakvim drugim pogledima.

Ovi momci, sa kojim mi vodimo diskusiju, su mi dragi, ali ne mogu nikada kao hriscanin, koji svoju veru temelji na Jevandjelju, biti saglasan sa njima, jer greh ne moze biti nista drugo do greh, jer uvek je to i bio.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

Колико овде на форуму има теолога и свештеника? Барем десетак. Колико њих је учествовало  на теми на којој се два пуна месеца из дана у дан врши геј пропаганда? Колико вас је изнело јасан и гласан став о томе? Један, о. Мирољуб, и то на моју прозивку, у две реченице. Извињавам се ако сам неког прескочио. Овде неколико лаика износи став којим се противи геј пропаганди. Да ли смо ми у праву или нисмо? Можемо ли да чујемо ваше мишљење? Немогуће да немате никакво мишљење о овом питању. У чему је проблем? 

ovu temu treba ignorisati, tracimo vreme bezveze

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

(malo kasnim sa odgovori...)

... nema sanse da pogresim u kontekstu :D ... pa, od kada sam na forumu i nesto piskaram stalno insistiram da treba da gledamo kontekste stvari.... :dedica: .... malo se salim, ali, mislim da u vezi ovoga sto smo pricali oko ap.Pavla i oko one price koju sam pokrenuo da li je homo stvar po prirodi ili nije .... kratko receno, jednostavno po logici stvari samo je hetero ono sto je po prirodi ili onako kako je priroda odredila ljude kao musko i zensko i kao razliciti polovi koji mogu kroz sex da obezbede razmnozavanje i opstanak nase vrste... i u tom nekom smislu je i bio onaj moj odgovor bratku Zayronu za koji mi nesto zameras da nema logike i pravilnog zakljucivanja, sto mislim da ne stoji. 

Sto se tice ap.Pavla i robovlasnistva, pa upravo on to povezuje sa trpljenjem i sa verom u Spasitelja i njegovu celu nauku o spasenju coveka i duhovnom usavrsavanju, kako bi hriscani mogli odgovarajuce i prilicno imenu hriscanina , da podnesu sluzenje svojim gospodarima.... i to je u kontekstu tog vremena u kome su drzavni i drustveni obicaji bili takvi da je postojalo  robovlasnistvo, mozda cak i nesto u blazoj formi u odnosu na ono koje je postojalo kasnije kroz civilizaciju ....i onda se ap. Pavle nasao u takvoj situaciji,  da kao apostol i propovednik Jevandjelja morao je nekako da uskladi i pomiri ucenje Isusovo da hriscani ne treba da ucestvuju u rusenju drzavnog poretka, sa tim da hriscani koji su sluge dobro sluze svoje gospodare i da trpe cak i ako su oni nepravedni prema njima, kako se ne bi svojim losim ponasanjem hulilo na ime Bozije.... " Робови који су год под јармом да показују сваку част својим господарима, да се не хули на име Божије и на науку."....

Sad brate, ne znam kako tacno mislis da neki argument Pavla u vezi h

U vezi ovoga sta mozemo da ocekujemo od Crkve u buducnosti u vezi homo price, mislim da crkva treba da se drzi toga da karakterise ono sto je greh po veri i pismu i da tu ne sme da bude kompromisa. Ono gde moze nesto da se ucini i gde realno postoji problem jeste kako da se kroz pastirsku brigu i staranje na odgovarajuci i svrsishodni nacin prime u crkvu homo ljude koji zele da (prime) veru.... i to bi trebalo na nivou cele crkve da se nadje neko dobro i spasonosno resenje za sve i za homo ljude i za samu crkvu....

Sta moze crkva da uradi?

Nista ne moze ako oni ne zele da se promene. Ako zelele da se " izlece" moze im se ponuditi " lek" preko ispovesti, pricesta, primanja u zajednicu. Ne vidim drugi nacin. Svi su primljeni onda kada su se pokajali, i prestali da ponavljaju greh. A je ovde ne vidim da to ovi sto drze propagandu o prijemu pedera u crkvu zele da se " izlece" vec da se prihvate takvi kakvi su, tj da se pogaze Boziji zakoni. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Жика рече

На доста места има код светитеља да је гордост већи грех од блуда и од многих других. Јер човек може да се смири кад сагреши неким грехом, а кад се горди сматра да је већи од других, да је светитељ, осуђује итд. 

A zasto se u braku preljuba tretira kao nesto zbog cega treba napustiti brak, a nigde ne pise da se zbog gordosti treba brak napustiti? Znaci opet pricamo o bludu.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Софија, ову тему не можемо игнорисати јер је актуелна и износи, тачније намеће, ставове о мужеложништву који су супротни учењу Цркве. Два месеца из дана у дан се врши пропаганда да хомосексуалност није грех и намеће се прича да Црква треба да прихвати хомосексуалце такве какви јесу. Њих двојица, Панарет и Роланд, имају јасан циљ, и игнорисање ту није од помоћи. Јер ће остати само њихова реч и пропаганда. Оно што има смисла јесте затворити тему због тога што је све већ давно речено и остаје само да се понавља нешто што је већ речено. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Родољуб Лазић рече

Софија, ову тему не можемо игнорисати јер је актуелна и износи, тачније намеће, ставове о мужеложништву који су супротни учењу Цркве. Два месеца из дана у дан се врши пропаганда да хомосексуалност није грех и намеће се прича да Црква треба да прихвати хомосексуалце такве какви јесу. Њих двојица, Панарет и Роланд, имају јасан циљ, и игнорисање ту није од помоћи. Јер ће остати само њихова реч и пропаганда. Оно што има смисла јесте затворити тему због тога што је све већ давно речено и остаје само да се понавља нешто што је већ речено. 

.

To je zato što mu homoseksualnost nije jedini greh. U par navrata pokazao je i par drugih. A takodje i jedan ovde očevidan, na 90 strana ove teme. 

Rodoljube tema je generalno ozbiljna, ali Sofija je u pravu samog panareta treba ignorisati. On se ovom temom hrani, kao i, verovatno, na temi muška lepota. Na jednoj drugoj je pukao kao zvečka tj. pokazao svoje naličje. Tužno naličje jednog gej lika.

... Panaret, nek ti je Bog na pomoći, ako je moguće ... ali čini se ne daješ prostora za to.

.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

Svasta je Crkva pretrpela u zadnjih 2000god, pa je opstala i ostala zahvaljujuci jedinoj istini a to je Hristos.Nije ovo prvi put da se propagira...eno na onoj temi o muskoj lepoti postavio je dva muskarca kako se ljube...ne znam zasto mu to admini tolerisu, ili i ne prate....znaci i ignorisanje i zakljucavanje teme definitivno!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Sofija_ рече

eno na onoj temi o muskoj lepoti postavio je dva muskarca kako se ljube...ne znam zasto mu to admini tolerisu, ili i ne prate..

Та тема ме није занимала :coolio:. Али ако јер тако, требало би да пријавиш поруку админима. Ако јеси, било би занимљиво знати зашто је нису уклонили. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Срђан К. рече

Pavle je potpuno jasan. On govori o grehu kao necem univerzalnom za sva vremena. A, pazite, to govori on "koji je bio svima sve". Neznaboscima je bio kao neznabozac, pogledajte kakva ljubav, ali greh je greh.

Ljudi, braco, pa on govori o korintskom bludniku... 1. Kor. 5 glava "i vi ste naduveniumjesto da placete... da se takav preda Satani na mucenje tijela, da bi se duh spasao u dan Gospoda Isusa Hrista..."

Sta bi on tek rekao o sodomitu, kada ovako govori o bludniku???

Ту се не ради о обичном блуднику.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Flojd рече

A zasto se u braku preljuba tretira kao nesto zbog cega treba napustiti brak, a nigde ne pise da se zbog gordosti treba brak napustiti? Znaci opet pricamo o bludu.

Гордост је многе одвела у раскол, а Свети Кипријан каже да ни мученичка крв не може да опере грех раскола. Сад погледај да ли је горе кад неки владика на пример поведе доста људи у раскол због гордости или прељуба? Мада си ти у првој поруци помињао само блуд, касније си поменуо прељубу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Колико овде на форуму има теолога и свештеника? Барем десетак. Колико њих је учествовало  на теми на којој се два пуна месеца из дана у дан врши геј пропаганда? Колико вас је изнело јасан и гласан став о томе? Један, о. Мирољуб, и то на моју прозивку, у две реченице. Извињавам се ако сам неког прескочио. Овде неколико лаика износи став којим се противи геј пропаганди. Да ли смо ми у праву или нисмо? Можемо ли да чујемо ваше мишљење? Немогуће да немате никакво мишљење о овом питању. У чему је проблем? 

Знамо шта апостол Павле пише, ради се о томе да их не треба одбацивати и осуђивати. Светитељи су видели себе грешнијим од свих. Ако осећамо да смо грешни и да не можемо ништа без Бога онда нема потребе да гледамо хомосексуалце са висине.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Родољуб Лазић рече

Бориславе, ако је нешто квазинаучно, онда је то ваша, твоја и Панаретова тврдња, тј. мит да је хомосексуалност урођена и непроменљива. То је прича на којој овде јашете пуна два месеца и залуђујете и збуњујете народ и читаоце. Сви треба да знају да је то чиста пропаганда хомо лобија. Односно лаж. Не постоји научна литература која потврђује мит о урођености хомосексуалности. 

Jednostavno ne postoje dokazi za konvertovanje homosexualaca na hetero, ja sam ih pogledao manje ili vise sve koje su uradjeni u vidu studija na tu temu, tako da jedino mozes da dijelis one kvazinaucne sa ruskih sajtova. Male homosexuality je najfiksija uz male heterosexuality. Mislim gledajuci i tvoja ranija pisanja izvan ovog foruma ideoloska ostrascenost nije zanemariva strana tvojih pisanja.

Postoji mnostvo gena koji ucestvuju u formiranju homosexualnosti tako da ne vidim zasto bih tebe pravnika slusao o ovoj temi a ne ljude koji sa bave biologijom homosexualnosti, genetikom, epigenetikom i developmental biology.

Upravo homo lobiji ni ne zele studije o genetici homosexualnosti tako da ti nisi upucen u to sta koji lobiji rade a narocito homo oko kojih se kod nas stvorio mit, kao i oko svega.

Takodje do 90-ih nije bilo studija o biologiji homosexualnosti jer su  finansiranja tog tipa blokirali protestantski lobiji kao sto je profesor Michael Bailey objasnio, a i uradio je par takvih studija.

Tebi samo ostaje ideolosko pisanje i istrascenost sto te prati od verujem.org pa tako redom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...