Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

,,Иван Цветковић,, цитат:

Твоје 2+2 је мало конфузно.

Да сам на твом мјесту ја бих одмах удијелио 100 опомена, да је округао број, пошто сам се изјаснио

да сам Србин и Православац.

Ово у цитату написано црвеним словима не нађох на шта може да се односи, јер ја нисам коментарисао

ни једног члана овог форума, но јесам као члана форума ,,Видовдан.орг,, , члана тог форума који носи надимак ,,Жељко,,.

Умјесто да ми неко од уредника одговори да ли је дотични члан форума ,,Жељко,, исти онај са

сајта ,,Видовдан.орг,, и питао сам да ли је он овдје уредник, ако јесте бришите ме из евиденције,

тај не трпи Србе и Православце на сајтовима гдје он уређује.

Трпи само оне који мисле као Он и дијеле његова убјеђења.

Нисам ја ништа показао и није ми била намјера, ако си на бази неколико реченица, које колико

видим ниси ни прочитао како треба, извукао неки закључак нек ти буде ти си администратор

ти си у прави и кад ниси.

Кажеш да нисам за разговор, очигледно је да ниси сагледао суштину мог питања везано за

члана форума ,,Жељко,,, тамо гдје је он уредник није могућ никакав нормалан разговор, кад би причали о цестама и кривинама он би одмах поставио питање: јесу ли те кривине у складу са Православљем.

Он Православљем брише подове као неком крпом.

У мом крају се према Православљу односи са видним респектом, и не трпа се тамо гдје му није мјесто,

односно гдје не приличи.

,,Фарисеј,, цитат:

Од тебе да научим нешто, добар виц.

,,Фарисеј,, цитат:

Да искористим прилику да те мало подучим.

Кажеш ,, Јевреји су убили Бога Христа...,, ...видим да ти је зање основних појмова импозантно, као прво

Јевреји нису убили Господа Исуса Христа већ Римљани, само су то подметнули Јеврејима и оно што је

Важније да знаш Исус Христ није Бог.

Господ Бог, Врховно Божанско Биће је Један, он Господ Бог даје, твори, силу(свјетло) од кога богови

Створитељи стварају свјетове.

Мало боље проучи прву од десет Божијих заповиједи.

И на крају питаш да ли сам прочитао:

И твоје 2+2 нешто клима, јер су та дјела на која се позиваш написана у Ватикану између шестог

И осмог вијека, оригинална дјела апостолска нису ушла у састав данашње Библије.

Срби посједују оригиналне текстове кнјига ,,Торе,, од којих је састављен Стари завјет, посједују и

доста дјела која се називају дјела Новог завјета.

Текстове оригиналне Торе и текстови Сртарог завјета у Билији се не слажу.

Ја ћу да те уведем како можеш да провјериш моје наводе.

Прва реченица у Библији, Стари завјет, Прва књига Мојсијева:

,,У почетку створи Бог небо и земљу,,

Нађи исту реченицу да је на Старохебрејском и преведи је на наш језик.

Обрати пажњу на ријеч ,,елохим,, (elohim), ако пише елохим онда је то множина.

Па би тачан превод те реченице био: ,,У почетку створише богови небо и земљу,,

(Само Бог се пише великим словом, богови се пишу малим, да се представи евидентна разлика.)

Питаш да ли сам прочитао...па ја сам неписмен, не умијем да читам, добро је да си ти писмен.

Тиме је моје гостовање на овом форуму завршено, избјегавајте питања и коментаре у виду

питања јер нећу више да долазим овдје имам 100 опомена једна од админа и 99 од мене,

довољно.

Мајко мила, па какви су ово трипови од веровања ?!?!?!?

Каква је ово руска салата од свих могућих и немогућих неуро-религиозних трипова?!?!!?

У којој си ти пријатељу секти ???

Или си само још један од верских луталица мајке Србије?

Видите ли људи шта се све човек налупа када нема основу и усмерење у једној и правој вери и духовности?

Упознао сам ја много оваквох слободних летача.... Тешка обмана, и најчешће се поклапа са психо- дијагнозом. Такви људи су веома лабилне личности. Није ни чудо, када им научна фантастика замени религију.

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У праву је о. Агапије. Наше је брате да људе прихватимо и подучавамо, а Господ ће видети да ли је пало на плодно тло или не.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

,,ZvonkoM,, цитат:

У праву је о. Агапије. Наше је брате да људе прихватимо и подучавамо, а Господ ће видети да ли је пало на плодно тло или не.

Извод из цитата:

,,... Наше је брате да људе прихватимо и подучавамо...,,

Пошто су ме након већег броја година научили како се крсти, и савладах Оче Наш и то напамет,...

Ред је и да научим нешто о историји Срба и историји српске Цркве.

Видим да Сте се јавили на нерасписан конкурс за подучавање, питања која слиједе су упућена

искључиво Вама (ZvonkoM).

Као се звала српска држава у периоду између 204. Године ПНЕ и 17. Године ПНЕ.

(Ово ,,ПНЕ,, значи прије наше ере)

Како се звао владар те државе.

Које просторе је заузимала та држава.

Гдје је било сједиште те државе.

Као је било име Патријарху Цркве која је била званична у тој држави.

Како је та Црква била организована.

Наведи ми бар један манастир или Цркву из тог периода са тог подручја.

Не журим, очекујем одговоре бар за 5 година, тад ћу да навратим да се просвијетлим.

Подели на овим сајтовима

Мајко мила, па какви су ово трипови од веровања ?!?!?!?

Каква је ово руска салата од свих могућих и немогућих неуро-религиозних трипова?!?!!?

У којој си ти пријатељу секти ???

Или си само још један од верских луталица мајке Србије?

Видите ли људи шта се све човек налупа када нема основу и усмерење у једној и правој вери и духовности?

Упознао сам ја много оваквох слободних летача.... Тешка обмана, и најчешће се поклапа са психо- дијагнозом. Такви људи су веома лабилне личности. Није ни чудо, када им научна фантастика замени религију.

Moram priznat da sad mene zbunjuje to što se Petar II zaista smatra pravoslavcem, nešto slično valjda kao oni takozvani "rodnovjerni pravoslavci", hoće reći "poganski pravoslavci" na Ukrajini koji si misle da mogu hodati u pravoslavnu crkvu na liturgiju i pri tom istovremeno žrtvovat i klanjat se i odavat poštu Perunu i ostalim slovenskim bogovima i upražnjavat slovenske poganske običaje i rituale, kult predaka itd. Da li je stvarno pravoslavlje tako sveobuhvatan pojam da sve to zaista može bez problema sadržavati i značiti? Netko ko poriče Isusu Hristu božstvo bi se teško mogao nazvati uopšte hrišćanom a kamo li pravoslavcem, bar tako je to bilo do sada.

Да искористим прилику да те мало подучим.

Кажеш ,, Јевреји су убили Бога Христа...,, ...видим да ти је зање основних појмова импозантно, као прво

Јевреји нису убили Господа Исуса Христа већ Римљани, само су то подметнули Јеврејима и оно што је

Важније да знаш Исус Христ није Бог.

Господ Бог, Врховно Божанско Биће је Један, он Господ Бог даје, твори, силу(свјетло) од кога богови

Створитељи стварају свјетове.

Мало боље проучи прву од десет Божијих заповиједи.

И на крају питаш да ли сам прочитао:

Подели на овим сајтовима

ajde otvori nove teme, jer ovde je to sasvim offtopic :)

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

,,ZvonkoM,, цитат:

Извод из цитата:

Пошто су ме након већег броја година научили како се крсти, и савладах Оче Наш и то напамет,...

Ред је и да научим нешто о историји Срба и историји српске Цркве.

Видим да Сте се јавили на нерасписан конкурс за подучавање, питања која слиједе су упућена

искључиво Вама (ZvonkoM).

Као се звала српска држава у периоду између 204. Године ПНЕ и 17. Године ПНЕ.

(Ово ,,ПНЕ,, значи прије наше ере)

Како се звао владар те државе.

Које просторе је заузимала та држава.

Гдје је било сједиште те државе.

Као је било име Патријарху Цркве која је била званична у тој држави.

Како је та Црква била организована.

Наведи ми бар један манастир или Цркву из тог периода са тог подручја.

Не журим, очекујем одговоре бар за 5 година, тад ћу да навратим да се просвијетлим.

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Е Звоно и Агапије , одговори вам ( да се не изражавам) овај Пера 2 .

Како ви очекивасте добро и прођосте , хахахахахаха , ааааа умријех од смијеха !!!

Ко зна можда Пера мени из ината почме слушати попове. Инат ти је чудо једно код Србаља.

Ал неверујем ...

Подели на овим сајтовима

А ко је овај господин случај? Мислим... јесу то печурке ове године родиле опако, или ш-та?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

А ко је овај господин случај? Мислим... јесу то печурке ове године родиле опако, или ш-та?

Nisu pečurke već ovo:

psilocybe_bohemica3_medium.jpg

Lysohlávky

Ovdje se zovu lysohlávky, ni ne znam naš naziv.

http://www.drogy-info.cz/index.php/info/ilegalni_drogy/halucinogeny/halucinogenni_houby_novy_trend_v_uzivani_drog

http://www.drogy-info.cz/index.php/info/ilegalni_drogy/halucinogeny/lysohlavky

http://www.emcdda.europa.eu/publications/thematic-papers/mushrooms

Подели на овим сајтовима

kad smo vec u offtopicu, ako niste znali koja je najhalucinogenija gljiva na svetu, ja cu vam reci- Psilocybe serbica naravno greengrin

e sad sta je cudno u toj celoj prici sa pecurkama jeste to sto i neki ateisti kad uzmu desi im se religiozno iskustvo :laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

,,o. Агапије,, цитат:

Петре, мислим да не треба толико да журиш и да будеш нервозан.

Овде те нико неће бановат, ма колико се не слагао са уредништвом овог форума. Потребно је само да на један обичан начин изнесеш своје мишљење, при том, не вређајући и не омаловажавајући саговорнике.

Ти си сада изнео поприлично чудна размишљања и веровања. Било би добро, да се не журиш са одласком и да останеш овде...

Ја знам да Њу Ејџ култ Раелијанаца говори о Елохиму ( знам за тај назив Бога, као и за Адонај и Јахве), па да ли си и ти у том покрету ?

Свако ти добро желим.

Нисам нервозан пуно тога са претрпио лошег на сајту ,,Видовдан.орг,, , не само од претходно наведеног

уредника већ и од других који су уређивали форум.

Ако сам кога вријеђао слобдно цитирајте мој коментар, ако неко мене омаловажи ја га одмах на исти

начин приземљим.

Моје вјеровање што се тиче наше религије је можда Вама чудно, мени није јер ми је тако пренешено

од мојих предака, ништа није додато нити одузето.

То је што се тиче религије.

Ваш проблем је тај што Ви мијешате учење о религији и учење о Природи Господа Бога.

Учење о религији је кап воде у океану у односу на учење о Природи Господа Бога.

Наше учење о религији се не коси са Природом Господа Бога, без разлике парктикује ли се теоретски

или практично.

Ако Вам је нешто чудно у нашем упражњавању религије проучавајте је, она је веома стара.

Прије неколико година добили смо новог свештеника, и имали смо веома дуге и исцрпне разговоре

везано за наше практиковање вјере и учење које је стекао нови свештаник.

Осим ситних детаља, који су више традиционалне природе, нисмо нашли да има сукоба између

нашег практиковања вјере и онога како је научио на Богословији нови свештеник.

Код нас није никад направљена нека секта или нешто слично томе.

Ако на Богословији предавачи уводе нека учења која се косе са предањима наших предака,

то је Ваш проблем, нама тако нешто никада неће наметнути, нису нам наметнули ни Римљани

ни Ватикан ни Турци ни комуности.

Моји преци су саградили, између осталог, три импозантна манастира који су били слободно речено

опточени златом, то су биле светиње над светињама, ту је боравио велики бриј монаха.

Како сам већ навео када је огромна турска војска провалила зидине комплекса манастира

побила је све монахе који су бранили те светиње, и опљачкали што су нашли.

Све битно из тих манастира је склоњено на сигурно, само ја знам гдје се то налази.

Није неопходно да компликујете ствари и нарочито није неопходно да један најобичнији научни

примјер везујете за неке како их Ви називате ,,Њу ејџ култ,, , не разумијем на бази чега сте

повезали мој текст са овим култом.

Проблематика је веома проста ако је посматрате без предрасуда.

Ја се увијек водим простом и што једноставнијом логиком, а то да је већа вјероватноћа тачности

ако је текст што старији, односно да постостији мања могућност да је компромитован.

Због тога сам се позвао на Старохебрејски, већина текстова на том језику је изворна, или тачна

често се показало да су преводи тих текстова погрешни.

Примјер који сам навео везано за прву реченицу у Билији, је показни примјер, но евидентно је

да је погрешан превод направљен намјерно, да је та реченица фалсификована.

Сами можете да изведете због чега је то урађено.

То што тамо неки ,,Њу ејџ...,, користи тај назив не значи ништа осим бомбастичности, јер

претпостављам на бази назива култа да је остало на енглеском језику.

Питате јесам ли члан тог покрета, свакако да нисам, ја имам у наслеђе од предака моју

религију, није ми потребна друга мени је добра задовољан сам оним што ми је

пренешено у наслеђе.

Такође не практикујем туђа учења кад је у питању проучавање Божанске Креације, имам

своје учење, а ослањам се на изворне старе текстове.

Своја запажања дијелим са другима и често ме упуте да ми се ,,учење,, поклапа са тамо

неким истраживачем па чак и неком групом коју декларишу као секта.

Да појасним гдје гријешите као религија.

Кад одређени људи дођу до одређених спознаја по питању нек проблематике и кад се

та спознаја у суштини поклопи са учењем неке назовимо секте никако не значи да су тај

појединац или група секташи.

Треба да Вас подсјетим да је према логици коју практикују наши представници Цркве

у односу на оне који нису припадници наше Цркве, и наша Црква секта, олако се

пуцају тим квалификацијама.

Данашња Српска Православна Црва је напустила Светоотачку Цркву и заједно са

западним варварима ушла у нову Хришћанску Цркву, то је доказана истина.

Ова наша данашња Црква је у суштини иста као и она прије но што се препаковала

У Хришћанску Цркву, а чим си изашао из једне Цркве и ушао у другу, према нашим

Црквеним великодостојницима, ти си секта.

На бази горе наведеног текста, сматрате ли да је наша Црква секта.

Није из више разлога, као прво промјена имена Цркве није нешто посебно утицала

на оно најбитније како се упражњава вјера, без разлике што се Цркву девастирали

актима то није могло проћи код народа, у народу је Црква остала иста.

Због тога сам рекао да је народ чувар Цркве, односно да је Црква у суштини вјерни народ.

И да не останем недоречен, кад је у питању наш велики Светитељ Сава.

Прије но што је Свети Сава издејствовао самосталност Српске Цркве, некад је та црква имала

самосталност, сплетом историјских околности она је поништена.

Сбако добро ,,о. Агапије,,

Подели на овим сајтовима

Ау, ау, ау, decxko, па ти си начисто изгубљен међу космосима... Како би рекао велики Софроније Летхорн, изгледаш збуњеније од два лудака у бурету. Саосјећам с тобом, а рецепт за излечење је веома једноставан, само ако си решен да се оправиш и будеш човек.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

,,Dejan,, цитат:

Treba Petre da shvatis da pravoslavlje jeste religija kada ga nasledis od predaka a kada se susretnes sa.Hristom onda je pravoslavlje vera.Svako dobro.

Колико видим по Вама постоји разлика у терминологији, бар код нас ријечи вјера и религија имају исто

значење.

Могуће је да сте у праву, треба мало да простудирам могуће разлике.

Кад причам о вјери или религији, конкретно оној коју сам ја наслиједио од предака, да напоменем

да се ради о Српској Православној Цркви, Српска Партијаршија, Дабробосанска митрополија,

Дабробосанска епархија.

Данашња Дабробосанска епархија се помиње у документима сабора у Солину, у петом вијеку,

тада је епархијом управљао епископ Андрија.

Захвањујем на сугестији.

Свако добро и Вама!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...