Jump to content

Зоран Ђуровић: Контроверзна писма митрополиту Амфилохију

Оцени ову тему


Препоручена порука

Фанар најављује и да ће  Грчка црква брзих дана признати укро-томос...............

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Η Εκκλησία της Ελλάδος θα αναγνωρίσει πρώτη την Εκκλησία της Ουκρανίας''

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30347-oikoumenikos-patriarxis-i-ekklisia-tis-ellados-tha-anagnorisei-proti-tin-ekklisia-tis-oukranias

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 706
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 часа, Камењарац рече

Притисак на митр. Амфилохија је огроман, тачно је. Али у том притиску учествујете и ви, као петоколонши на челу са Мирашевом продуженом руком, ђурашем.

Taчно је да је притисак на Амфилохија велики, и тачно је да оно што овде пише Ђуровић и његови трабанти, као и оно што пише на Видовдану, доприноси оваквој медијској харанги. Али и Амфилохије не би требало да им " набацује лопту". Разумем потребу да се Мираш елиминише у потпуности, али примање Думенковог емисара, указивање том лже-епископу почасти као да је лице у чину и објављивање Думенковог писма против Мираша је контрапродуктивно. Ко с ђаволом тикве сади....Шта има светло с тамом, Христос са велијаром? Једноставно, за човека са толиким искуством, чудно је да Амфилохије није ове цитиране и хришћанске и народне истине применио у овој смутној ситуацији. А после му је крив и овај и онај што се на њега диже повика. Па немој да повлачиш погрешне потезе, немој давати материјала Ђуровићу, "Радуну" и сличнима, па ће и проблема бити мање. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Камењарац рече

Пратим како сте се распрдели и како бистрите (мутите!)... Рекао би човек да у најмању руку имате приступ свим архивима Цариграда, да присуствујете седницама Синода РПЦ, да са митр. Амфилохијем пијете кафу свако јутро после службе..

А заправо, распирујете причу једног ускоро распопа - шићарџије који се и даље до бесвести нада катедри на ПБФ и евентуалној парохији (нпр. у Бачкој или крушеБачкој!). Толико да му је свест сужена, те није свестан да ће га пустити низ воду.

Улетео вам је овај несретни Јовановић, и купи форе и комемтаре, а онда лепи линкове својих шкработина, које ђураш не пропушта уредно да лајкује... Давно казах за кога пробисвет ради.

Би обичај код краља Николе да се састају јунаци, па како који исприча за неки свој подвиг, изађе на балкон и опали из кубуре. Тако један изађе, кубура не опали, али се он испрђе! Кад се врну унутра, рече један: Издаде га свијетло оружје, ал му гузица образ освјетла!:)) 

Тако ми сличе ове твоје блиставе мисли. Само си једно псето које лаје из мрака. 

Јеси ли ми ти написа тужбу за Фанар? Види се колико си способан... :smeh1: Немо више да браниш Лохија. Да имате барем једног способног ка Јовановић, нешто сувисло бисте и казали, овако само лајете као бесомучни пси. Жао ми је што су се моја предвиђања показала тачним, а све оно што сте ви блебетали управо празном причом. Разобличени сте у лажима и скривањима. Поитајте да се причестите са Епифанијем! 12:smeha: Него, јеси ли узео благослов од Естратија? И он је архиепископ ка Ђед.   

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Taчно је да је притисак на Амфилохија велики, и тачно је да оно што овде пише Ђуровић и његови трабанти, као и оно што пише на Видовдану, доприноси оваквој медијској харанги. Али и Амфилохије не би требало да им " набацује лопту". Разумем потребу да се Мираш елиминише у потпуности, али примање Думенковог емисара, указивање том лже-епископу почасти као да је лице у чину и објављивање Думенковог писма против Мираша је контрапродуктивно. Ко с ђаволом тикве сади...

То, Роћко, лијепо их свјетуј!

Него, како стоји ствар са благодаћу код новотараца? Избегао си да ми одговориш. Да ли потписујеш оно што писаху борбаши? 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@The Godfather Гледај сада како ће Роћко да и на ово питање јуначки одолева!:))12:smeha::))

Питао сам га пре неки дан да ли потписује ову бобрашку бласфемију: 

 

Зашто не треба ићи на новотарске Литургије

Сада долазимо до кључног питања: хоће ли Дух Свети сићи да освети Часне Дарове хулитељима, који својом самовољом мењају поредак богослужења установљен управо тим истим Духом Светим? Ми не верујемо да хоће. Јер ако би било да хоће, то би значило да свештенослужитељи могу кројити поредак до миле воље. Могу да, рецимо, прочитају само Символ Вере и Оче наш, а да ће, упркос томе, Дух Свети и даље бити присутан на таквој служби. Погледајмо апсурд новотарског закључивања: Дух Свети силази на Часне Дарове на Литургији чији је поредак измењен противно Духу Светоме! Има ли ту икакве логике и смисла, утемељеног на учењу Цркве? Али, по речима Оца Јустина, где ђаво забоде своје канџе, ту престаје свака логика.

Ћутао је као заливен!:smeh1:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Ћутао је као заливен

Ђуровићу, требало би да си довољно интелигентан да схватиш да са тобом не комуницирам јер си увредио моје родитеље. То што вређаш мене, једна је ствар, и с тиме ћу лако изаћи на крај. Али што се тиче мојих родитеља, преко тога без извињења не прелазим. И док је тако, са тобом лично немам шта да разговарам.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Камењарац рече

У нестрпљењу ишчекујем дан

Свако чека свој дан по свом срцу... 

Но, некако ми те дође жа, никако да ти се жеља оствари, јер си се био раскокодакао па те блокнули, блок прође, дан радости за тебе не дође...:navijanje: Пази се пак да се и на теби ово не оствари: 

tlSEyoH.jpg 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Камењарац рече

Не бих уопште полагао толико пажње на ту посету, која је била протоколарног карактера. Када могу блажењејши Онуфрије и митр. Антоније и археп. Јона да се цмачу са Сергејем Думенком и Михаилом Денисенком, не видим проблем и да неко руча са неким од њих. 

Ти не би, али неки други би. И то што се Онуфрије и други поздрављају са Думенком, то не значи да је то добро. Црквена политика има донекле смисла, али не би требало да буде у првом плану. "Ако јело саблажњава брата мога, нећу јести меса...". У сваком случају, чак и да је све то у реду, а није, нека размисли да ли је паметно на тај начин давати повода за разне инсинуације и саблажњавања. И нека се после не жали када га нападају и инсинуирају.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

јер си увредио моје родитеље.

Те мучене људе нисам увредио. Одрасли смо људи, знамо како се праве ђеца, осим ако тебе није рода донела... Ја сам прављен по свој прилици на св. Ксенију Петроградску, што објашњава зашто сам сулуд. Па и двојица наших највећих и мени најдражих епископа су зачети у Великом посту, што објашњава њихову љубав ка аскетици. Видиш како је битно кад је неко зачет и кад се роди? Ја сам рођен на папофиле: Милутина, Драгутина и Јелену. Дан зачећа ме обележио лудилом, дан рођења латинофилством. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Камењарац рече

Код кога сваки пут годишње долазе руски архијереји да служе? Код Амфилохија. Ове године: тернопољски Сергије (УПЦ МП), јуријевски Арсеније (РПЦ), верејски Амвросије (РПЦ), претходни тверски Виктор (РПЦ)... Према томе, мислим да је његовог млаћења доста.

Џомо, да те поздравим! И да ти кажем да саставиш једну бољу оптужницу. И да је не шаљеш преко Миловог поштара, то ће да путује мјесец дана. :smeh1:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Камењарац рече

Не бих уопште полагао толико пажње на ту посету, која је била протоколарног карактера.

Да није била протоколарног карактера, не бисте је ни крили. Не знам који је паметњак свјетова Лохија да се то крије? Ви закопасте Ђеда. Ево сада ова твоја глупакча изјава. Ја као правно лице пишем протоколарна писма епископима, свештенству или институцијама. Као физичко лице пишем приватно другима. Евстратије је дошао као представник званичне цркве и протоколарно је примљен. На тај начин их легитимишете. И то му је Лохи рекао да дође после седнице синода да га у Бг не би ништа питали о том митингу. Истина, мало је било дана, али је у вашем случају увек симптоматичан тајминг. Сада ти можеш да кажеш, пошто си више него добро обаештен, јер радиш тамо, да је у неђељу Лохи већ имао заказано (Зорја га звао у петак), али би му било у ствари непријатно да му не да да саслужује, а у понедељак је био синод, тако да је уторак био први слободан дан. 

Него, не рече да ли си узео благослов од самопроглашеног арциепископа? Да, и кажи ми, пошто не знам, ко даде Лохију титулу архиепископа, или је он узео као, његов брат и скори саслужитељ у Кристу, Евстратије?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

Ђуровић и његови трабанти

Ti vise i ne znas cija si prikolica. Markova, Nikodimova, Lohijeva? Gde kod vidis zgodnu " kukicu " ti se prikacis, pa krenes kao pobeshnjeli Max da lupetas i tandrces.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Черногория снова отделяется от Сербии

Ее православная церковь станет автокефальной

https://www.kommersant.ru/doc/4031885

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Камењарац рече

Не знаш ти ништа ;) Само толико да ти кажем. 

А где ја радим и ко сам, биће ти јасно кад се један дан сретнемо ;) Но, неће ти се то свидети.

Ја знам и да радиш за дб, али ми је бата рекао да вас само уредно шаљем у пм. То и овом приликом радим. Знамо ко су озбиљни играчи и ко убија. Ти си само јајара, ништа више. Видиш да те ни Фанар не ферма?  

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Zoran Đurović рече

Те мучене људе нисам увредио. Одрасли смо људи, знамо како се праве ђеца, осим ако тебе није рода донела... Ја сам прављен по свој прилици на св. Ксенију Петроградску, што објашњава зашто сам сулуд. Па и двојица наших највећих и мени најдражих епископа су зачети у Великом посту, што објашњава њихову љубав ка аскетици. Видиш како је битно кад је неко зачет и кад се роди? Ја сам рођен на папофиле: Милутина, Драгутина и Јелену. Дан зачећа ме обележио лудилом, дан рођења латинофилством. 

 Знаш да нисам мислио на пост, него на оно што си рекао да сам зачет на гробљу. А то је увреда за њих.А то што се фолираш и помињеш пост, као разлог, уместо да се извиниш као човек, то говори о теби. Значи, не обраћај ми се.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...