Sapientia Написано Мај 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 пре 47 минута, obi-wan рече Evo, da dodamo malo realizma, posto vidim da nekima ne prija "teoretisanje". Licno poznajem 2 bivsa bracna para sasvim crkvujucih ljudi (znaci - pripadnici oba para su se razveli; jedni imaju cetvoro, a drugi troje dece). Dakle, sta biste rekli tim ljudima kad biste imali prilike da razgovarate sa njima? Kako gledate na to sto su se crkvujuci ljudi razveli? Iz ovoga sto sam napisao jasno se vidi da ja ocigledno podrzavam raspadanje brakova, tako da taj deo mozete da preskocite. Одличан одговор! То је добар пример јер ти људи су свакако упознати са свим теоретским питањима и одговорима које ми овде провлачимо у дискусији али, из неког разлога, ту није било решења за њихов опстанак. Тема раскида у предбрачним односима и боли која може бити тако дубока да мења и личност човекову, како је неко навео осакаћује га, је добар основ за питање све чешћих развода и врло кратких бракова. Неки непроверен податак од пре неколико година је да се овде у Нишу сваки четврти пар разведе. Мимо тога што је данашњи "слободарски лајфстајл" тренд и мимо других утицаја, у којој мери лоша и болна љубавна искуства утичу на човеков ум и душу тј способност да из таквог стања уђе у "једном за цео живот" однос? Да ли се стварање микропукотина преноси и на потомство које ће такође бивати све за нијансу горе и горе, што за резултат и даје хаотичност и захлачење међуљудских односа чему смо сведоци? Јер, ако нема класичне породице и љубави у браку, рекао бих да је мање вероватно да ће је бити према маси других људи које називамо странцима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Мај 17, 2019 Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 Ја баш мислим да ће се окренути круг, као са модом и да ће нашој деци, с' обзиром да ће институција брака бити раритет, управо бити у привлачан изазов да се воле до краја живота. Згадиће им се ово чега ће се нагледати код нас. Bokisd, obi-wan and Sapientia је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 пре 43 минута, Milica Bajic рече Ја баш мислим да ће се окренути круг, као са модом и да ће нашој деци, с' обзиром да ће институција брака бити раритет, управо бити у привлачан изазов да се воле до краја живота. Згадиће им се ово чега ће се нагледати код нас. Врло је могуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 1 hour ago, obi-wan рече Pa idealno je da se ostvari veza neraskidive ljubavi. O tome pricamo. A u ovo danasnje vreme egoista to je postalo poprilicno tesko ljudima. Управо тако. Ако нема жртвовања, наравно до разумне мере, за свог партнера зар уопште има и љубави. А питање егоизма то искључује и јасно је да онај који не воли друге или условно воли - можда заправо не воли ни себе. И последица су врло лако раскидиве везе. А нераскидива и несебична љубав тако постаје само то, идеал. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Татјана H Написано Мај 17, 2019 Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 А, шта беше тема? Беж'мо од одговорности и мењајмо теме Sapientia је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 пре 9 часа, obi-wan рече Dabome, i sve one (prilicno brojne danas, u vreme raslabljenih) koji se ne uklapaju u ovaj sumanuti sablon cemo da stavimo u tursiju, `el tako? Pa normalno, kako drukcije, takvi u stvari ne zasluzuju ni da zive, sta ima da kvare savrsenstvo savrsenih svojom gresnoscu. Ништа не морамо, а све можемо....ако хоћемо, нема нигде махања императивима. Ако има више марсоваца од раслабљених, онда је логично да марсовци и марсовски начин живљења нису идеал. Спустамо критеријуме тако ниско да ће доћи време такве раслабљености да ће похвално бити ако рецимо дневно не убијемо ниједног човека . Нека свако ради како мисли да треба....ово је отворена дискусија и треба пазити какву поруку шаљемо својим коментарима, посебно како нешто презентујемо младима. Не треба махати негативним примерима и исте оправдавати. Најлакше је ићи за својим прохтевима и страстима, али куда ће нас то одвести. Сјајно је приметио један наш свештеник на једној јавној трибини (предавању)да су Срби, нажалост народ који мисли доњом половином тела. Него ја све нешто мислим Оби да си ти у кризи средњих година....је си почео да се фарбаш ? пре 9 часа, obi-wan рече Ili jesi raslabljen, ili nisi. Ne postoji kombinacija toga dvoga, sasvim ocigledna i logicna stvar. У мање базичним стварима можеш да будеш раслабљен, у есенцијалним не би требао, а опет није императив. Све се може а ништа се не мора. пре 9 часа, obi-wan рече To za nju ne vazi, ona je ovaplocenje Niceovog nadcoveka. Промашај....ја сам покушај Николајевог свечовека пре 9 часа, obi-wan рече Odlicno je ona razumela o cemu sam pisao, ali zivi zivot se nekako ne uklapa u subotarsko naklapanje. Када недостају аргументи, онда се позивамо на ""ад хоминем "".Браво Оби. Ниједан аргумент логичан немаш само ад хоминем. Ја кажем "" брак је светиња "" Ти кажеш " суботарска наклапања "" Ја кажем "" покушај ка свечовеку "" Ти се вадиш На Ничеа. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 Muškarci su poligamni. Isus jedno rekao Jerotić otkrio šta je u praksi... Татјана H је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 пре 8 часа, Sapientia рече Одличан одговор! То је добар пример јер ти људи су свакако упознати са свим теоретским питањима и одговорима које ми овде провлачимо у дискусији али, из неког разлога, ту није било решења за њихов опстанак. Тема раскида у предбрачним односима и боли која може бити тако дубока да мења и личност човекову, како је неко навео осакаћује га, је добар основ за питање све чешћих развода и врло кратких бракова. Неки непроверен податак од пре неколико година је да се овде у Нишу сваки четврти пар разведе. Мимо тога што је данашњи "слободарски лајфстајл" тренд и мимо других утицаја, у којој мери лоша и болна љубавна искуства утичу на човеков ум и душу тј способност да из таквог стања уђе у "једном за цео живот" однос? Да ли се стварање микропукотина преноси и на потомство које ће такође бивати све за нијансу горе и горе, што за резултат и даје хаотичност и захлачење међуљудских односа чему смо сведоци? Јер, ако нема класичне породице и љубави у браку, рекао бих да је мање вероватно да ће је бити према маси других људи које називамо странцима. Porodica treba da je na prvom mestu... Татјана H, Аристарх, Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 Porodica treba da je na prvom mestu...Слажем се. Очигледно је да нешто није у реду с људима данас. То је и део дискусије. Послато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Аристарх, Рапсоди and Ana B. је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 пре 25 минута, Ana B. рече Muškarci su poligamni. Isus jedno rekao Jerotić otkrio šta je u praksi... није тачно, и Јеротић је рекао да мушкарац који заволи Христоликом љубављу постаје моногаман, тј. само се уз Христоса превазилази та полигамна природа. И још нешто, бити веран/посвећен једној особи је ствар одлуке, а не природе. Ana B., Рапсоди, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 пре 2 минута, Снежана рече није тачно, и Јеротић је рекао да мушкарац који заволи Христоликом љубављу постаје моногаман, тј. само се уз Христоса превазилази та полигамна природа. И још нешто, бити веран/посвећен једној особи је ствар одлуке, а не природе. Одлуке, навике и борбе...више пута поновљена одлука....навика....постаје наша друга природа. Sapientia, Bokisd, Татјана H and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 1 hour ago, Снежана рече није тачно, и Јеротић је рекао да мушкарац који заволи Христоликом љубављу постаје моногаман, тј. само се уз Христоса превазилази та полигамна природа. И још нешто, бити веран/посвећен једној особи је ствар одлуке, а не природе. Da su verni, ma važi... Možda dobro glume. Moraju povremeno da preskaču ogradu da dokažu svoju vrednost... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 1 hour ago, Рапсоди рече Одлуке, навике и борбе...више пута поновљена одлука....навика....постаје наша друга природа. Čast izuzecima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 пре 2 часа, Ana B. рече Muškarci su poligamni. Isus jedno rekao Jerotić otkrio šta je u praksi... Nije Ana,.... Isus je rekao da treba da se borimo da budemo monogamni, ne dolazi to bas samo od sebe,... jer je Isus rekao da strasti dolaze iz srca i da svako ko pogleda zenu sa zeljom u srcu (strast) vec je ucinio preljubu,.... znaci treba da se borimo sa tom poligamnom prirodom i zeljom u sebi, nismo bas idealno izbazdareni ... Ana B., Драгана Милошевић, Татјана H and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 18, 2019 Пријави Подели Написано Мај 18, 2019 пре 4 часа, Рапсоди рече Када недостају аргументи, онда се позивамо на ""ад хоминем "".Браво Оби. Ne pricaj... to mi TI kazes? Vr`... пре 4 часа, Рапсоди рече Нека свако ради како мисли да треба....ово је отворена дискусија и треба пазити какву поруку шаљемо својим коментарима, посебно како нешто презентујемо младима. Не треба махати негативним примерима и исте оправдавати. Најлакше је ићи за својим прохтевима и страстима, али куда ће нас то одвести. Сјајно је приметио један наш свештеник на једној јавној трибини (предавању)да су Срби, нажалост народ који мисли доњом половином тела. Kao i nebrojeno puta do sad, ucitavas svima ono sto niko nije ni pomenuo, kamo li rekao (a najmanje opravdavao)... Nego, de odgovori mi na ovo pitanje, koje - razume se - uredno izbegavas: пре 13 часа, obi-wan рече Evo, da dodamo malo realizma, posto vidim da nekima ne prija "teoretisanje". Licno poznajem 2 bivsa bracna para sasvim crkvujucih ljudi (znaci - pripadnici oba para su se razveli; jedni imaju cetvoro, a drugi troje dece). Dakle, sta biste rekli tim ljudima kad biste imali prilike da razgovarate sa njima? Kako gledate na to sto su se crkvujuci ljudi razveli? Iz ovoga sto sam napisao jasno se vidi da ja ocigledno podrzavam raspadanje brakova, tako da taj deo mozete da preskocite. Sapientia and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука