Аристарх Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 39 минута, Smaragdni kamičak рече Odgovorni smo za svaku datu lažnu nadu, neispunjeno obećanje. Ne lome se srca tek tako. Зашто то ја увек имам девојке које само својом појавом, дају лажну наду околини (кад ја нисам ту наравно)? дал су оне криве за та силна сломљена срца. Колико си ти лажних нада дала, а да ниси ни свесна? Sapientia је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Треба се трудити да се одржи. Наравно. То је основа. Али боли јел је бол, одрастстање или сазревање душе. Зна да траје и боли, али сазрева душа, учи се трпљењу. Тврда срца су срца острашћена. Само човек мора да направи границу, где воли себе а где воли другу особу, да ли је та патња самосажаљење ( повређене емоције) или љубав ( безусловна.. пусти је и пожели јој срећу).Трудити се свакако, да. Свеједно ако је љубав безусловна онај који воли природно и највише и пре свега жели да усрећи партнера свог, али пожелети да то уради неко други мора да буде болно. Добро, друга тема. [emoji4]Послато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Татјана H Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Мили моји, толико прочитах овде савета и теорија о љубави. Као да нико никада није имао сопствено искуство и окусио бол/недоумице/страх итд. Теоријски љубав лепо звучи... Можда би корисније било неко реално животно искуство. Оптостите што ја то овако... Више ми све звучи као неки "час" о љубави. Шта сте ви у пракси окусили/дали/примили? Кад вас је болело како сте се тада опходили према себи, тој особи, према Господу? Неком можда више може да то да помогне него "теоретисање" које може да прочита у некој књизи. Не схватите погрешно. Дељење личног искуства је неупоредиво корисније. Поготово ако сте "победили", успели на прави начин да се "извучете" из нечега. Sapientia and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 5 минута, Sapientia рече Под 'миран' сам мислио растанак ком нису претходили насиље, свађе и др већ само жеља једног партнера да се удаљи, али је свакако под наводницима. Ово о везама и атеизму је занимљиво. твоје схватање насиља је мени упитно. Насиље може да буде пасивно, подсвесно, непознато жртви... Ја мислим да су раскиди позитивни у првим везама, јер доводе до јачања личности. не видим ту никакав грех, грех је преварити некога, не поштовати... А бол од раскида везе, је само привремен. Има кобних ситуација, али то је ретко и нисам имао таква искуства. Углавном су ме малтретирале жене током везе, како сам се развијао као човек и мењао па ме нису могле испратит. Ихаааа, тад сам ја схватио да са леним женама немам шта да тражим Sapientia је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 16 минута, Аристарх рече Зашто то ја увек имам девојке које само својом појавом, дају лажну наду околини (кад ја нисам ту наравно)? дал су оне криве за та силна сломљена срца. Колико си ти лажних нада дала, а да ниси ни свесна? Podrazumeva se, naravno, svesno davanje lažne nade. Tema nisam ja. Аристарх, Sapientia and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 2 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Раскид услед ишчезавања осећања код једног партнера, без конфликта.Мислите ли да та остављања утичу, на оне који то чине, на будући брачни живот и његов склад? твоје схватање насиља је мени упитно. Насиље може да буде пасивно, подсвесно, непознато жртви... Ја мислим да су раскиди позитивни у првим везама, јер доводе до јачања личности. не видим ту никакав грех, грех је преварити некога, не поштовати... А бол од раскида везе, је само привремен. Има кобних ситуација, али то је ретко и нисам имао таква искуства. Углавном су ме малтретирале жене током везе, како сам се развијао као човек и мењао па ме нису могле испратит. Ихаааа, тад сам ја схватио да са леним женама немам шта да тражимПослато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Моје искуство је поприлично тешко али и велика лекција о мени самом. Штавише схватио сам да имам мање вере него што сам мислио а видео и много својих мана на, наравно, непријатан начин. Не бих да смарам људе приватношћу, али у име те лекције свима нама, схватио сам да није наивно волети али и наставити волети након таквог искуства, где чека искушење мржње и много чега још. Љубав, она искрена, је заиста мач са две оштрице - не може се волети а да се уједно не да моћ ономе вољеном да те и повреди. Мили моји, толико прочитах овде савета и теорија о љубави. Као да нико никада није имао сопствено искуство и окусио бол/недоумице/страх итд. Теоријски љубав лепо звучи... [emoji4] Можда би корисније било неко реално животно искуство. Оптостите што ја то овако... Више ми све звучи као неки "час" о љубави. Шта сте ви у пракси окусили/дали/примили? Кад вас је болело како сте се тада опходили према себи, тој особи, према Господу? Неком можда више може да то да помогне него "теоретисање" које може да прочита у некој књизи. Не схватите погрешно. Дељење личног искуства је неупоредиво корисније. Поготово ако сте "победили", успели на прави начин да се "извучете" из нечега.Послато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 33 минута, Аристарх рече Зашто то ја увек имам девојке које само својом појавом, дају лажну наду околини (кад ја нисам ту наравно)? дал су оне криве за та силна сломљена срца. Колико си ти лажних нада дала, а да ниси ни свесна? Шта си сад написао. Како девојка може својом појавом да да лажну наду? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 23 минута, Татјана H рече Не схватите погрешно. Дељење личног искуства је неупоредиво корисније. Поготово ако сте "победили", успели на прави начин да се "извучете" из нечега. Све што пишемо је лично искуство. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 3 минута, Sapientia рече Раскид услед ишчезавања осећања код једног партнера, без конфликта.Мислите ли да та остављања утичу, на оне који то чине, на будући брачни живот и његов склад? Послато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Ко не тренира или физички не ради, мора да скрене од околности у животу које све нас сусрећу. Јер превише времена за размишљање води у интелектуални конфликт самог човека. А био хемија организма сама по себи тада прави још гори ефекат јер човек не превазилази природне напоре. Самопоуздање пада... пре 5 минута, Sapientia рече Љубав, она искрена, је заиста мач са две оштрице - не може се волети а да се уједно не да моћ ономе вољеном да те и повреди. Хаха, то је када човек жели некоме да докаже да га воли, јер сам не верује у то. Производи се само контра ефекат, јер женама треба стамен човек... Не воле жене кад им неко претерано отвара да га повреде. Обично онда врте неке конце. Кад човек падне (не мсм. духовно), онда је он рањив и ту се види жена. Исто је обрнуто. Тако сам ја то себи објаснио Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 1 hour ago, Sapientia рече Да ли то говори да је онај остављени сам по себи и у потпуности одговоран за своју бол јер је био искрен и пун љубави? Може ли се тако рећи? Послато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију На неки начин да. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Татјана H Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 3 минута, Flojd рече Све што пишемо је лично искуство. Буквално само на тебе нисам мислила :-) :-) Flojd and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 4 часа, Рапсоди рече Jедном за цео живот и тачка.Што Бог састваи нико да не растави. Уосталом све добро објасни Татјана Н. Зато добро размислите пре него што уђете у брак. Могу да разумем да људи одлазе због прељубе једно од другог или жена мужа напушта због батина, сваки други разлог ми је неприхватљив, шта бре нема више осећања и љубави или није било довољно љубави....ми смо ти који доливамо уље у кандило брака да се не угаси. I npr. desilo se da su ljudi stupili u brak da stupe u brak, nije bilo ili je bilo malo ljubavi, i sve posle nekog vremena pocinje da bude obicno mucenje, a u najboljem slucaju prezivljavanje. I onda, recimo, zena naidje na nekog ko je prosto odusevi i ukapira da je to ono za cim je trebalo da ide od pocetka, a nije. Sta onda? Sta bi ti savetovala takvom bracnom paru? Ono, kapiras, desi se da ljudi omase nezlonamerno, iz nezrelosti ili nekog drugog razloga - mi ljudi smo, za razliku od vas Marsovaca, ipak gresni i slabi. Jednom za ceo zivot je sjajan ideal, jedini ideal u ovoj vrsti price, ali ne bas lako dostizan, a narocito u ovo danasnje vreme raslabljenih. Paradoksologija, Sanja Т., "Tamo daleko" and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 29 минута, Татјана H рече Неком можда више може да то да помогне него "теоретисање" које може да прочита у некој књизи. ?Свој коментар и написах на основу личног искуства. Требало је доста патње и гордости да прође мојим срцем да бих схватио оно најбитније. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Пошто сам само човек признаћу: Дуго времена ми је требало да прекинем везу која не води никуд. Даљина и побољшано кочење су учинили своје. Лакше ми је. Flojd, Milica Bajic and Sapientia је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука