Sofija_ Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 1 минут, Хаеул рече Епископ Максим је крајње провидан. Тактика којом се служи неће заварати никога иоле интелигентног. a ti si mi posebno sumnjiv, da nisi ti ubacen zapadnoamerikanske eparhije spijun, takvi obicno najvise pljuju po nalogodavcu, ne bi li dobili poverenje strane u koju se ubacuju Ведран*, Trifke, Vladan :::. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 4 часа, Ведран* рече Владика Максим није појаснио да ли су њему они "канонски" захваљујући чињеници да су у "канонској јурисдикцији". Da, imam utisak da se ovo zaobilazi kao kisa oko Kragujevac,... Ведран*, Trifke, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 15 минута, Хаеул рече Епископ Максим је крајње провидан. Тактика којом се служи неће заварати никога иоле интелигентног. Ja ti ,brajko moj, ne stojim dobro sa inteligencijom pa zato i napisah ono što napisah Ведран*, Zoran Đurović and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan61 Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Није мајка карала сина што коцка него што се вади. Уместо једноставног “праштај старији брате био сам у криву” он и даље “епископ Бачки је мало поматушио, привиђа му се, није као ја добар са новим технологијама ,стара школа превазиђена , требало би да препусти неком млађем место потпарола ..... итд” , а све остале Г. В. Максим голошки сматра Дарвиновим малим мајмунима који ће све то да прогутају. Inviato dal mio iPad utilizzando Pouke.org Ведран*, farisejski.bukvojed and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 52 минута, Хаеул рече Епископ Максим је крајње провидан. Тактика којом се служи неће заварати никога иоле интелигентног. Ali će zaludeti nikoga iole inteligentnog da mu piše replike. Dok mu prvi nijednom neće odgovoriti. Drugi, čitaj nebitni, će reći da svejedno ima da mala ikone... tako da nema veze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 1 hour ago, Trifke рече Meni je interesantno da se Maxim čak nije ni osvrnuo na potpise ai na neke druge teme koje je Irinej pomenuo. Sve mi je ovo jako čudno. Počinjem da se osećam kao Alisa u zemlji čuda. Максим се као и до сада осврће само на оно на шта жели, а речима које су му упућене даје значење онако како би он желео... Све је извесније да ће 9-ог бити болно разобличавање... Zoran Đurović, farisejski.bukvojed and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 1 минут, Предраг М рече Максим се као и до сада осврће само на оно на шта жели, а речима које су му упућене даје значење онако како би он желео... Све је извесније да ће 9-ог бити болно разобличавање... Teško da će se bilo šta desiti. Ljudi su činili i teže grehe pa su čak ,možemo reći, bili nagrađivani na saboru. Vladan :::., Ведран* and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 @Trifke видећемо. Максим је "вешто" избегавао да да неке одговоре на постављена му питања и на неке своје тврдње изнете у овим препискама. Верујем да на сабору неће моћи то да избегне... Ведран*, Vladan :::., Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 43 минута, Nebojš.a рече Ali će zaludeti nikoga iole inteligentnog da mu piše replike. Dok mu prvi nijednom neće odgovoriti. Ужасан је као саговорник, посебно за некога пристојног и поштеног, ко не жели да се спушта на његов ниво. пре 1 сат, Sofija_ рече a ti si mi posebno sumnjiv, da nisi ti ubacen zapadnoamerikanske eparhije spijun, takvi obicno najvise pljuju po nalogodavcu, ne bi li dobili poverenje strane u koju se ubacuju Мутиводо! Ја само знам да бих морао бити тинејџерка испотпросечне интелигенције, и озбиљно зацмекан(а) у Преосвећеног, да бих му после свега овога ишта поверовао. Мало је рећи да га доживљавам као дволичног. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 1 hour ago, Trifke рече Ja ti ,brajko moj, ne stojim dobro sa inteligencijom pa zato i napisah ono što napisah Поента је да Преосвећени није ни приближно тако интелигентан као што вероватно мисли, и да је његово тактицизирање видно свима - а добра тактика то никако не би смела бити. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 4 часа, Хаеул рече затрпавајући свог старијег брата овим безвредним инстант-текстовима, које он склепа за пола сата, док владика Иринеј потроши дане на своје пажљиво састављене и врло поучне трактате Као баба Јелици која седи на гајбици пред продавницом, јавља ми се да Еп Максим има писце помоћнике, "пчелице радилице" и саветнике па је зато брз ... Vladan :::. and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Управо сада, Ведран* рече Као баба Јелици која седи на гајбици пред продавницом, јавља ми се да Еп Максим има писце помоћнике, "пчелице радилице" и саветнике па је зато брз ... Нисам ни помишљао да је то зато што је натпросечно надарен. Ако ишта можемо закључити из целе ове афере, то је да Преосвећени није ни приближно тако вешт и бистар као што се некима можда чини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 3 часа, Trifke рече Malo kasnim sa ovim tekstom kako u čitanju tako i u komentarima. Evo, nešto bih da podelim sa svima vama. IMAM UTISAK DA BI OVDE NEKO HTEO DA NAS SVE PREVEDE ŽEDNE PREKO VODE. Meni je interesantno da se Maxim čak nije ni osvrnuo na potpise ai na neke druge teme koje je Irinej pomenuo. Sve mi je ovo jako čudno. Počinjem da se osećam kao Alisa u zemlji čuda. И ти си баба Јелица на гајбици пред продавницом. Ош кафу или пиво? Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 21 минута, Ведран* рече И ти си баба Јелица на гајбици пред продавницом. Ош кафу или пиво? izgleda da problem(svih nas baka Jelica) pijanica polaHko prerasta u zabrinjavajucu fazu PUTOVIĆI:PIJANICE ISPRED SEOSKE PRODAVNICE NASRĆU NA VJERNIKE KOJI SE VRAĆAJU IZ DŽAMIJE Zenica – Na adresu Saffa stiglo je pismo od jednog našeg čitaoca iz sela Putovići kod Zenice. U spomenutom pismu opisan je problem sa osobama koje konzumiraju alkohol u seoskoj prodavnici. Naime, u posljednjih mjesec dana pijanice veoma često provociraju vjernike koji se vraćaju iz džamije sa jacije namaza. Vjernicima se upućuju psovke, uvrede, prijetnje, a dogode se i fizički nasrtaji, kao što je bio slučaj u proteklu nedjelju. Samo zahvaljujući prisebnosti vjernika izbjegnut je veći>> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net <<incident. Ovaj problem je veliki izazov za mještane sela Putovići jer se radi o komšijskom iskušenju, zato većina Putovićana izbjegava da se uhvati u koštac sa ovom nesretnom pojavom.Međutim, kako piše naš čitaoc, problem polahko prerasta u zabrinjavajuću fazu. U selu Putovići žive samo Bošnjaci. Nadamo se da će vlasnik spomenute prodavnice shvatiti da se igra sa vatrom i da će poduzeti neophodne korake na sprečavanju izazivanja incidenta. Sramota je za jedno bošnjačko selo da vjernici ne mogu na miru obavljati molitvu u prelijepoj seoskoj džamiji. (saff) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Putovići:Pijanice ispred seoske prodavnice nasrću na vjernike koji se vraćaju iz džamije Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vuk Mob Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Максим се крајње елегантно извукао из цијеле приче. Након почетне агресивности, почео је да спинује, и сад смо дошли до тога "слажемо се у свему". Додатни проблем је што Иринеју треба три мјесеца да напише одговор, па се сад више нико ни не сјећа шта је заправо била тема и повод за дискусију. Максимови текстови су кратки јасни и питки, и сами за себе имају неку унутрашњу логику и систем, који не може да прође судар са стварношћу, али могу у бесконачним дописивањима. Ова тема више никог не занима и због тога је Максим овде побједио тактиком и техником. Иринеју остаје утјеха да је морални побједник, ако му то ишта значи. Игра је завршена, некима је јасно да имамо Јуду међу апостолима, некима није. Мислим да ће се Максим провући на Сабору, тј неће се десити ништа спектакуларно. Иринеј максимално може да извуче неко оштрије саопштење против Украјине, које неће импресионирати никога. Грци су сад у својим унутрашњим сукобима око упражњених златних кока у Америци и Аустралији и Енглеској, чим се стабилизују вратиће се да нас прогутају. Већ јастребови пријете да ће одузети Косово и дати га Албанској цркви јер она може боље да управља и брине се о храмовима. Бугари јуче помињу Охрид и Климента Охридског као дио своје Цркве пред Папом, а ми ћемо да се бавимо еволуцијом и глупостима ко је геј, а ко није, и ко има каква кола. Истовремено пишу нам се црни дани. Мудра кадровска политика и пастирски рад су учинили да имамо преко 80% мање студената и ђака у црквеним школама, тако да ћемо кадровски попуцати за пар деценија. Румунија је неки дан потписала са Пакистаном споразум у коме примају 500 000 Пакистанаца који ће бити радници и живјети тамо. Питање је дана кад ће то урадити и остале балканске земље. Дакле, имаћемо Пакистанце или Афганистанце, а нећемо имати ни кадар, ни могућност да се припремимо за то, нити да одговоримо мисијом . У исто вријеме, сви остали се спремају и имају планове за тај сценарио. Папа мијења Устав Католичке цркве у коме се доктирна вјере подређује мисији и евангелизацији и припремају се за Европу пуну муслимана. Сви ће се снаћи, само ћемо ми пропасти. Жао ми је само што они који су криви за нашу пропаст неће бити живи да виде шта су урадили и коме су нас оставили. Немам никакве наде, песимиста сам. Баба, Срђан Шијакињић, w.a.mozart and 5 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука