Jump to content

HRONOLOGIJA ZLA: 10 stvari zbog kojih nikada nećemo zaboraviti bitangu Miloševića i "crnu udovicu" Mirjanu Marković

Оцени ову тему

Препоручена порука

баш глуп текст, Слоба крив јер су нас бомбардовали? Слоба покретао ратове? Слоба изгубио Косово? Слоба крив за шверц бензина? ... Толико ствари има које је погрешно урадио али већина ових наведених у тексту - нон сенс... Руски народ има једну дивну колективну особину коју сам запазио код многих, Руски народ нникада не пљује СВОЈЕ владаре ма колико они неисправни били, код њих никада нећете чути нешто типа "вучићу педеру" "Слобо лопове" итд. У Русији када неког питате за Стаљина нећете чути нешто увредљиво, у великој већини случајева добићете одговор типа "да, било је тешко живети у време Стаљина" ... 

Подели на овим сајтовима

On 31.3.2019. at 23:54, Јелена М. рече

Живели смо тада у незамисливим условима. Без ичега.

То ме је пробудило и окренула сам се Богу!

Све остало из тог времена желим да заборавим.

значи: Боже, хвала ти што си ми послао Слобу јер те другачије не бих упознала!!! 

Подели на овим сајтовима

Најлакше је оптужити једног човека а сви око њега су као цвећке? У Србији код огромне већине грађана је много псовки и клетви, обезбожених огроман број, идолопоклонства на све стране. Па чему онда чуђење што нас је безбожник водио и што се је десило онако како се десило? Добро смо још и прошли а Косова и Метохије нисмо ни достојни, једино ако нам се Бог  смилује.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Предраг М рече

Руски народ има једну дивну колективну особину коју сам запазио код многих, Руски народ нникада не пљује СВОЈЕ владаре ма колико они неисправни били, код њих никада нећете чути нешто типа "вучићу педеру" "Слобо лопове" итд. У Русији када неког питате за Стаљина нећете чути нешто увредљиво, у великој већини случајева добићете одговор типа "да, било је тешко живети у време Стаљина" ... 

Ne upuštajući se u to da li je zaista tako u Rusiji... moram da te pitam šta je tebi divno u ideji da se ne priča ništa uvredljivo o zlotvoru (ma koliko da je to istina) zato što je to "tvoj" zlotvor???

U kojem vrednosnom sistemu je to divno... i šta bi pozitivno tako nešto trebalo da postigne? Kao da će se činjenice promeniti ako ih ne pominješ...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Предраг М рече

баш глуп текст, Слоба крив јер су нас бомбардовали? Слоба покретао ратове? Слоба изгубио Косово? Слоба крив за шверц бензина? ... Толико ствари има које је погрешно урадио али већина ових наведених у тексту - нон сенс... Руски народ има једну дивну колективну особину коју сам запазио код многих, Руски народ нникада не пљује СВОЈЕ владаре ма колико они неисправни били, код њих никада нећете чути нешто типа "вучићу педеру" "Слобо лопове" итд. У Русији када неког питате за Стаљина нећете чути нешто увредљиво, у великој већини случајева добићете одговор типа "да, било је тешко живети у време Стаљина" ... 

пре 56 минута, Avocado рече

Ne upuštajući se u to da li je zaista tako u Rusiji... moram da te pitam šta je tebi divno u ideji da se ne priča ništa uvredljivo o zlotvoru (ma koliko da je to istina) zato što je to "tvoj" zlotvor???

U kojem vrednosnom sistemu je to divno... i šta bi pozitivno tako nešto trebalo da postigne? Kao da će se činjenice promeniti ako ih ne pominješ...

Moram da se složim sa Predragom, barem u meri onoga što sam iskusio sa Rusima koji rade ovde. Elem, pre neku godinu, u povodu 100-te obljetnice srpskog vojnog zrakoplovstva, kolega i ja smo bili u redakciji jednog ruskog servisa na srpskom jeziku kako bi imali razgovor za njihove slušaoce/čitaoce.

I dok smo spremali se za razgovor i neobavezno ćaskali sa urednikom programa, kolega je, prethodno kroz diskusiju dobivši šlagvort za komentar o Borisu Nikolajeviču, upotrebio već oveštalu frazu "pijani Jeljcin".

Urednik naravno ogradivši se zbog prava za mišljenje druge strane, reče da "ipak je on bio naš Predsednik" i da se "ne slaže sa takvim sozercanjem".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

реци ти мени у којем вредносном систему је да се пљује свој народ само зато што има другачије мишљење? тај Слоба је можда теби злотвор, неком другом је херој, опет трећима је лопов, четвртима борац против глобализма итд. значи врло широк спектар и дефинитивно у сваком има бар мало истине и веома је подложно дубокој анализи, наравно уз чињенице које нама нажалост нису доступне. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Предраг М рече

реци ти мени у којем вредносном систему је да се пљује свој народ само зато што има другачије мишљење? тај Слоба је можда теби злотвор, неком другом је херој, опет трећима је лопов, четвртима борац против глобализма итд. значи врло широк спектар и дефинитивно у сваком има бар мало истине и веома је подложно дубокој анализи, наравно уз чињенице које нама нажалост нису доступне. 

Svakako. S obzirom na činjenice dostupne mi, nemam dvojbu!

Подели на овим сајтовима

Hronologija zla je davno pocela, jos pre Tita, Slobo je to samo nastavio, i ovi danasnji unucici koji vladaju,ne zaostaju...

Ima ona pesma od Vl. Nikolaja(Pesma o Srbima): kud godj Srbi hodili, pa se Bogu molili...svud su dobro stizali,

i s pesmom se vracali...kad se nisu molili, vratove su lomili(isto kao na snimku kad se tuku zbog kile hleba, uzas)

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Предраг М рече

реци ти мени у којем вредносном систему је да се пљује свој народ само зато што има другачије мишљење?

Ne znam. Ne znam ni što me to pitaš. Jel sam ja nekog pljuvao samo zato što ima drugačije mišljenje? a pogotovo svoj ili bilo koji narod pri čemu ne znam ni kako narod može da ima neko konkretno i to drugačije mišljenje?

Цитат

тај Слоба је можда теби злотвор, неком другом је херој, опет трећима је лопов, четвртима борац против глобализма итд. значи врло широк спектар и дефинитивно у сваком има бар мало истине и веома је подложно дубокој анализи, наравно уз чињенице које нама нажалост нису доступне. 

Ja tebe nisam to pitao... nisam rekao ni implicirao da npr. svako mora da misli da je Staljin bio loš... već koliko sam te razumeo, ti smatraš da je kod Rusa divno to što čak i ako npr. intimno misle da je Staljin bio loš, oni to neće javno reći jer se o svojim predsednicima ne priča ništa ružno... pa sam te pitao šta je divno u tome?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

Ne znam. Ne znam ni što me to pitaš. Jel sam ja nekog pljuvao samo zato što ima drugačije mišljenje? a pogotovo svoj ili bilo koji narod pri čemu ne znam ni kako narod može da ima neko konkretno i to drugačije mišljenje?

Ja tebe nisam to pitao... nisam rekao ni implicirao da npr. svako mora da misli da je Staljin bio loš... već koliko sam te razumeo, ti smatraš da je kod Rusa divno to što čak i ako npr. intimno misle da je Staljin bio loš, oni to neće javno reći jer se o svojim predsednicima ne priča ništa ružno... pa sam te pitao šta je divno u tome?

не кажем да си ти пљувао, значи ништа лично. Само скрећем пажњу да се ми Срби "мрзимо" међусобно више него било који други народ. Делимо се, свађамо, мрзимо, пљујемо једни друге а очекујемо нормалниу Србију. Па док год смо такви неће је бити. 

Не знам тачно шта Руси мисле и осећају но ти кажем оно што причају. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Предраг М рече

Само скрећем пажњу да се ми Срби "мрзимо" међусобно више него било који други народ. Делимо се, свађамо, мрзимо, пљујемо једни друге а очекујемо нормалниу Србију. Па док год смо такви неће је бити.

Sasvim je normalno da drugačiji ljudi u okviru istog naroda imaju drugačije mišljenje o raznim stvarima i da se usled toga svađaju i pljuju... i tu nismo ništa drugačiji od bilo kojeg naroda... jedino što kod nas zbog onog poznatog 4s slogana desnica misli da nekom može da proda priču kako bi sve bilo super kad bi se svi slagali... sa njihovim mišljenjem... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

Sasvim je normalno da drugačiji ljudi u okviru istog naroda imaju drugačije mišljenje o raznim stvarima i da se usled toga svađaju i pljuju... i tu nismo ništa drugačiji od bilo kojeg naroda... jedino što kod nas zbog onog poznatog 4s slogana desnica misli da nekom može da proda priču kako bi sve bilo super kad bi se svi slagali... sa njihovim mišljenjem... ;)

но но но опет ћорак тј опет се не разумемо. без конфликта мишљења нема  напретка, сукоб и различита мишљења су добродошла. Па уз конструктиван и аргументован дијалог ЉУДИ нађу заједничко решење. Ту се слажемо. Али код нас се догађа другачији феномен који се може упоредити са мржњом ближњег свог. Код нас не постоји конструктиван дијалог међу народом. код нас се убијају на митинзима због различитих политичких ставова, код нас се дијалог своди на оно уличарско: "ти си сендвичар", "ма ти си другосрбијанац", "ти си издајник", "ћути ти беззуби",  "фашисто"... У таквој атмосфери где сам ја у праву и не занима ме твоје мишљење није нормално градити ни пољски вц а не државу и друштво... 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...