Jump to content

Teologija uz jutarnju kafu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 часа, Ralex рече

Nije tačno da dela nisu potrebna za spasenje,  Dela su proizvod vere i ako neko nema dela onda je njegova vera lažna,  Jer ko ima veru u Hrista a ne čini ono šta je Hristos govorio da treba činiti, postavlja se pitanje pa u šta onda taj neko veruje. U neko drugo jevanđelje koje nije od Hrista koji je jasno rekao šta trebamo činiti. Da se na šamar okrene i drugi obraz, da se blagosiljaju oni koji na kunu, da nahranimo i neprijatelje svoje, da ih napojimo..... Dakle ko nema sve to, taj  i nema veru u ono šta je Hristos govorio. Zavarava sebe da veruje, Pa i đavoli veruju i drhću al ne čine dobro. uzalud tako veruju na prazno. 

A dela se ne uračunavaju u spasenje jer su dela od Boga, Duh Božiji gleda naše misli i našu volju pa kad vidi da imamo volju da iz vere učinimo neko dobro on to sprovede u delo. Duh pokreće telo, a mi smo um koji samo izrazi volju, Duh vidi da smo izrazili volju i pošto je nama data slobodna volja to duh to sptovodi u delo pokrećući telo na akciju.Tako da je delo od Boga kao posledica volje nas kao umova, zato se delo ne uračunava u pravdu nego vera, jer poverovali smo Hristu i rešili da tvorimo dobro onako kako je rekao. Zato se vera uzima u pravdu jer je ona od nas kao duhovnih bića kao Umova, a dela se ne uzimaju u pravdu jer su od Boga.

Ali su ljudi pogrešno razumeli da se dela ne uzimaju u pravdu pa su protumačili da dela nisu potrebna.

A Pavle lepo kaže da je vera bez dela mrtva.

Pa o tome nije bilo riječi ali dobro slažem se sa tobom kao što bi se složili i sa ova dva vrhunska teologa.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, kopitar рече

Pa o tome nije bilo riječi ali dobro slažem se sa tobom kao što bi se složili i sa ova dva vrhunska teologa.

Kako nije bilo reči, negde oko polovine na 3:30 on jasno govori da dela nisu potrebna za spasenje,  A bez dela vera je mrtva iako dela nisu od nas već od Bogać On dobro razume da su dela od Boga pripremljena za nas, ali ne vidi da su dela posledica naše vere koja je pokrenula volju u nama da činimo dobra dela. 

Te je Bog videvši našu veru i volju pripremio dela za nas,  Dakle nije Bog tek tako pripremio dela za nas već radi naše vere i volje. zato se vera i uzima u pravdu jer je  od nje poteklo delo.

Tako bi neko ko nema dela mogao da kaže kako nije on kriv što nema dobra dela jer ih Bog nije pripremio za njega. 

Zato je bitno da znamo da nam je Bog dao slobodnu volju i da nam radi toga što smo izrazili volju priprema dela.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, kopitar рече

Ako je neko vrhuinski teolog to ne znači da je ono šta priča istina. 

On ne zna da Duh koji nam je od boga dat radi po navici, pa ako smo jednom u nekoj situaciji odreagovali burno on će i za svaku sličnu situaciju da primenjuje isti model. Ako je naš telesni roditelj od koga smo dobili vaspitanje imao loše navike te navike će  preslikati na naš duh i mi ćemo loše postupati po tom duhu. Da bi se navika promenila i da bi mi počeli da se ponašamo u svetom duhu da naša dela budu u svetom duhu mi moramo dugo vremena da obučavamo duha koji nam je dat , da puno puta izrazimo volju da drugačije postupamo kako bi se nova navika ustalila. Normalno Bog će nam pomoći kad vidi našu veru i naš trud ali neće uraditi za nas ono šta mi moramo da uradimo svojom voljom. On će biti tu davaće nam ideje kako da razmišljamo i da postupamo ali našu volju neće prestupiti tako da mi moramo sami dosta toga da obavimo.

Zato je Hristos u Besedi na gori dao uputstva šta treba da radi onaj koji veruje u Njega; Kad ti ko udari šamar okreni i drugi obraz. 

Zver u nama bi na šamar skočila da ubije ako smo jači,  Da nahranimo i neprijatelje svoje a ne da ih ubijamo, da blagosiljamo kad nas kunu....

On je dobar teolog na rečima ali nema iskustva u delima zato i ne zna ovo šta ti pričam.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ralex рече

Ako je neko vrhuinski teolog to ne znači da je ono šta priča istina. 

On ne zna da Duh koji nam je od boga dat radi po navici, pa ako smo jednom u nekoj situaciji odreagovali burno on će i za svaku sličnu situaciju da primenjuje isti model. Ako je naš telesni roditelj od koga smo dobili vaspitanje imao loše navike te navike će  preslikati na naš duh i mi ćemo loše postupati po tom duhu. Da bi se navika promenila i da bi mi počeli da se ponašamo u svetom duhu da naša dela budu u svetom duhu mi moramo dugo vremena da obučavamo duha koji nam je dat , da puno puta izrazimo volju da drugačije postupamo kako bi se nova navika ustalila. Normalno Bog će nam pomoći kad vidi našu veru i naš trud ali neće uraditi za nas ono šta mi moramo da uradimo svojom voljom. On će biti tu davaće nam ideje kako da razmišljamo i da postupamo ali našu volju neće prestupiti tako da mi moramo sami dosta toga da obavimo.

Zato je Hristos u Besedi na gori dao uputstva šta treba da radi onaj koji veruje u Njega; Kad ti ko udari šamar okreni i drugi obraz. 

Zver u nama bi na šamar skočila da ubije ako smo jači,  Da nahranimo i neprijatelje svoje a ne da ih ubijamo, da blagosiljamo kad nas kunu....

On je dobar teolog na rečima ali nema iskustva u delima zato i ne zna ovo šta ti pričam.

To mi liči na nekakvu protestansku iskrivljenu teoriju....Pismo jasno kaže da se spašavamo po vjeri i to je tako.

Kao što je i subota dan odmora jer tako kaže Pismo i mi ne možemo reći da nije tako...to su neke početne postavke ako želimo razgovarati i nekoj temi , uvjek se kreće od onog što piše.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, kopitar рече

To mi liči na nekakvu protestansku iskrivljenu teoriju....

SVITANJE.RS

Za carstvo nebesko Hristos kaže da je tu u nama,da je deo nas, i onda, ako mu verujemo mi možemo razumeti da je carstvo...

Da ne trošiš vreme. Smarač spamuje tekstove sa ove stranice.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, sanja84 рече
SVITANJE.RS

Za carstvo nebesko Hristos kaže da je tu u nama,da je deo nas, i onda, ako mu verujemo mi možemo razumeti da je carstvo...

Ja mu rekoh par puta da ovde okaci svoj sajt pa ko voli nek izvoli. Al mu sladje da samo reprodukuje ovde. Nista zato idemo dalje, svetosavlje se umiriti nece :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, sanja84 рече
SVITANJE.RS

Ne kužim

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, sanja84 рече
SVITANJE.RS

Bravo Sanja, da, i meni deluje kao da su njegove poruke vecinom kopi pejst, i onda doda i nesto malo svoje, deluje ko da mu neki AI pise poruke. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, sampaganini92 рече

To je njegov sajt ili prenosi sa njega sta god, sve sto pise ovde je samo prekopirano sa tog sajta. Ocigledno je da ne pripada nijednoj denominaciji nego je slobodan strelac. :D

Која је секта у питању?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sampaganini92 рече

Ma pojma nemam. Slusao sami na jutjubu sta prica, neka gnosticka bunila. Zao mi bas, deluje kao dobar covek zeljan Istine ali malko nabreako od gordosti pa istinu apsolutizuje u sebi.

Kakve taj ima veze sa " teologija uz jutarnju kafu i pastorom Berom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...