Jump to content

Rtanj

Члан
  • Број садржаја

    9
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Rtanj

  • Рођендан 04/28/1985

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rtanj's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

7

Форумска репутација

  1. Срећна и успешна нек је свима ова Нова Година. Пуно здравља, љубави и среће у њој.
  2. Šta mislte o tzv savremenoj psihologiji: Moć podsvesti, Najveći trgovac na svetu, Moć pozitivnog mišljenja, Sve se dešava s razlogom, Put kojim se ređe ide... U kojoj meri mogu pomoći ljudima da savladaju svoje strahove, probleme i nedoumice? Ako nemate pozitivno mišljenje o toj literaturi, molim vas predložite onu koja po vama može pomoći ljudima u postizanju duhovnog mira. Sveto Pismo se podrazumeva. Post i Molitva takođe.
  3. Rtanj

    Teologija

    Ok. Kupujem ja u hramovima. Ali pročitah ovde na forumu, neko reče, ako si jak u veri možeš pročitati i knjige drugih crkava, uvideti gde greše i neprihvatiti to. Ima zatim, jako puno siromašnih vernika koji nisu u mogućnosti da kupuju često knjige, nemaju kompijuter. Evo ja baš imam jednog takvog prijatelja, koji ima jaku želju da čita što više, a živi u krajnje očajnim uslovima bez struje. Mislim da bi trebalo organizovati što više akcija poklanjanja, kao što ste uradili ovde na sajtu. Mogu postaviti njegovu adresu, pa ko je u mogućnosti da mu pošalje neku knjigu. P.S. Nisam uspeo da se snađem i pronađem knjige za download. Može mala pomoć, link do tog dela foruma gde se mogu skinuti knjige. Hvala unapred.
  4. Rtanj

    Teologija

    Marfi se obraća i ateistima, provlačeći između redova neophodnost verovanja u Boga. On je čak i pastor u nekoj crkvi. Njegova poruka je da sve možemo ukoliko u to zaista i verujemo. Stalno kroz svoje knjige provlači citate iz Biblije da kad kaže podsvest zapravo mislo Bog. Bar sam ja tako na to gledao. Hvala na preporukama.
  5. Rtanj

    Teologija

    U poslednje vreme: Pravoslavni brak, porodica i vaspitanje dece, Hadži Goran Radovanović - Sveštenik, Vreoci, Preumljenje - Ljubiša Jovanović, Zašto Bog dopušta stradanja - Dragan Kršić, Misli o dobru i zlu - Vladika Nikolaj, Poučni Primeri - Gavrilo Raletinački, Čitao sam dosta i tzv Savremenu psihologiju, prožetu teologijom: Og Mandino, Norman Vinsent Pil, Džozef Marfi... Sad sam naručio dvadesetak naslova iz Eden Kuće Knjiga. Međutim malo ima dostupne Pravoslavne literature i zato bih voleo da mi predložite neke. Ne znam koliko je u redu čitati ovu besplatnu literaturu koja se delu na sajmovima?
  6. Poštovana Aleksandra, Tokom studija, veliki problem mi je predstavljao usmeni ispit, kao i izlaganje seminarskih radova. Iako sam uvek bio siguran u svoje znanje, dolazilo je do toga da me savlada strah, počne da mi drhti glas i zastane knedla u grlu. To bi odavalo osećaj nesigurnosti, što bi mene dodatno unervozilo, i usledio bi niz lančanih reakcija koje su po nekad dovodile do odustajanja od ispita. Vremenom sam uvideo da se to kasnije prenelo i na posao. Strah od javnog obraćanja i medija. Postoji li mogućnost prevazići ovaj problem, jer kako mi se čini, on vremenom postaje intenzivniji? Hvala.
  7. Rtanj

    Teologija

    Čitao sam uvek. I tokom srednje škole i fakulteta. I kasnije kad sam se zaposlio. Zadnjih 10-ak godina, moglo bi se reći da sam aktivniji u čitanju. Ali prošle godine sam počeo sa detaljnom analizom i pokušajem da shvatim i razumem svaku misao. Međutim to mi ne ide baš lako kao neobavezno čitanje teološke literature.
  8. Rtanj

    Teologija

    Poštovani, Imam 33 godine. Master diplomu ekomije i preko 10 godina radnog iskustva. U meni se rodila želja da otpočnem sa teološkim obrazovanjem. Počeo sam sa samostalnim čitanjem Biblije i druge teološke literature. Međutim to mi nije dovoljno, a zbog posla, porodice i godina smatram da nisam u mogućnosti da upisujem teologiju. Pa me interesuje da li postoji neko neformalno ili dopisno obrazovanje iz teologije. Hvala unapred.
×
×
  • Креирај ново...