Trifke Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 5 минута, kordun рече ma ja ocu da zenim neku od urednica sa foruma, ove sto su lijepe, al nece one, pustile rogove, sta sam ja za njih, obicna sirotinja postena A i stavio si tog namrgodjenog bradonju na profilu pa hoces da se zenis. Nemoze bre to tako! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 2 минута, Trifke рече A i stavio si tog namrgodjenog bradonju na profilu pa hoces da se zenis. Nemoze bre to tako! a htjeo sam da stavim mog rodju dzim kord un-a iz sjeverne koreje, al mi pretio pop rakic da ce me banovati Trifke and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 33 минута, kordun рече a htjeo sam da stavim mog rodju dzim kord un-a iz sjeverne koreje, al mi pretio pop rakic da ce me banovati Mogu ja da ti pozajmim: "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 11 часа, kordun рече al je i cinjenica da se sladite ko kakve hijene i tanki ste ljudi, odaje vas to nasladjivanje U stvari, posto si nas vec razotkrio - u pitanju je naslanjivanje, jer hijene ne jedu slatko... Trifke and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 U osnovi, cela ova prica je posledica odnosno plod sa jednog i istog korena sa kog su i sva ostala slicna naklapanja: subotarskog nacina "razmisljanja". "Ravnozemljasi", "kemtrejlisti", "haarpoviti", itd, itd. - sve su to grane jednog i istog drveta lazi i obmane. Pre neki mesec budem nesto po gradu, ne stignem na bus i uzmem taxi do kuce. Vozac neki pitom sredovecni lik, uzgred zapricamo pomalo o svemu, i odjednom kaze lik: "vidis bre kako nas lazu, Zemlja je u stvari ravna, i ja tako mislim..." Do kuce sam ocutao. Namerno. Tu nema nacina da se bilo sta argumentuje, jer takvoj pameti upravo argumenti deluju kao najveca opasnost i kao najzesci napad na "istinu". To je elementarno i osnovno svojstvo sektaske/subotarske/farisejske pameti - duboko stanje samoobmanutosti, odnosno, ono sto u Crkvi asketskim recnikom zovemo "prelest". I sad, kad nekad stvarno bude potrebe da se uoci neka prava i stvarna zavera, to ce da bude gotovo nemoguce posle ovoliko ludila kroz koje prolazimo. Kao u onoj prici kad mali coban vice "vuk, vuk!" da bi handrio narod (copyight by Milance), a onda kad stvarni vuk naidje niko ne mari i ne dolazi u pomoc, jer su se smorili laznim uzbunama i izmisljotinama. Neka svi subotari po razmisljanju dobro razmisle o ovome... Trifke, Veliki Marko, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 Dupla poruka. Brisite. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 сат, kordun рече nisam na tebe mislio brate, ja tebe postujem, ok je to sto kazes, ali nisam ja ovdje od juce, znam kome je sta glavna atrakcija na forumu i kako se ko ponasa, ko za sta zivi ako oces da uvelicavam, ruzno mi to, jer to nije vise zezanje, to je ko neka strast koju iz godine u godinu stalno gledam, moro sam reci. Ma ne brini, dok je nas normalnih ti sto zive za provokacije nemaju sanse... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 19 часа, RYLAH рече Друго, ниједна жена није абортирала искључиво да би се узеле ћелије, већ су се ћелије узеле кад се то већ догодило. Не могу се ћелије узети "после" , јер су после мртве. Узимају се у току абортуса, док је плод жив. Черупање живог чељадета због болести. пре 19 часа, RYLAH рече Што се тиче да ли је нешто по Божјем благослову или није, као што си већ могла да видиш у клипу у оном чланку, КЦ је већ имала детаљну истрагу око тога и речено је и шта су закључили. Поред тога, имаш ставове СПЦ, Патријарха СПЦ, имаш онај руски приручник који су писали православни лекари за вернике које сам ти поставио а ниси прочитала, итд. На крају, имаш продужен људски век за пар деценија откако су почеле да се користе вакцине. Тешко да то није по Божјем благослову. Ако ћемо чисто са становишта хришћанске етике, наравно да нема оправдање. Разговарамо критички . Или поједини овде користе критичке ставове ( па и када се косе са ставовима званичне СПЦ ) када њима одговора, а када им не одговара онда се позивају на званичне ставове СПЦ . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 16 часа, cloudking рече Vi ste be odlepili svi kolektivno.... Битно је да нисмо одлепршали.... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 35 минута, Рапсоди рече Не могу се ћелије узети "после" , јер су после мртве. Узимају се у току абортуса, док је плод жив. Черупање живог чељадета због болести. To i dalje ne znači da je ta žena abortirala zato da bi se uzele ćelije... naučnici su mogli da uzmu ćelije fetusa jedne od X hiljada žena koje žele da abortiraju... Mešaš dve različite moralne naredbe/zapovesti: - ne abortiraj svoj plod! i - ne uzmi ćelije ploda kojeg je majka abortirala! Nije mi poznato da ova druga postoji u pravoslavlju... kod subotara možda i postoji... A onda tome dodaješ i treću zapovest: - ne koristi u proizvodnji vakcine "potomke" ćelija ploda kojeg je pre 50 godina majka abortirala... Ta je već previše i za subotare... više nekako liči na Jehovine svedoke i njihove tripove sa transfuzijom... ili na neke politeističke "tabu" varijante... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 Мени је невероватна поплава некритичких(тоталитарних) мишљења поводом ове теме, и то за чудо баш од оне групице која се увек према свему поставља критички . Ако хоћемо да будемо демократска земља, а јелте хоћемо, где је онда слобода одлучивања. Ако се већ угледамо на модерни и напредни запад и Европу у којима поводом ове проблематике постоји слобода избора, зашто ми иначе либерални на квадрат , овако тоталитарно размишљамо . Отварање теме нисам схватила као промицију антивакцинаша, већ више као једно критичко и истраживачко деловање поводом постојећих спорних вакцина, која све више и у већем проценту изазивају озбиљне нус појаве. Значи нису проблем вакцине, већ неквалитетне вакцине , као и немање никакве одговорности никога за последице . О томе се ради. Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 13 минута, Avocado рече To i dalje ne znači da je ta žena abortirala zato da bi se uzele ćelije... naučnici su mogli da uzmu ćelije fetusa jedne od X hiljada žena koje žele da abortiraju... Mešaš dve različite moralne naredbe/zapovesti: - ne abortiraj svoj plod! i - ne uzmi ćelije ploda kojeg je majka abortirala! Nije mi poznato da ova druga postoji u pravoslavlju... kod subotara možda i postoji... A onda tome dodaješ i treću zapovest: - ne koristi u proizvodnji vakcine "potomke" ćelija ploda kojeg je pre 50 godina majka abortirala... Ta je već previše i za subotare... više nekako liči na Jehovine svedoke i njihove tripove sa transfuzijom... Не, код тебе су се лончићи побркали. То је једна те иста заповест, коју си ти вешто ( теби својствено ) развукао, прерадио, обрадио да више не личи на саму себе. Исто, као када би рекао и помешао различите моралне заповести (a у суштини исте ) На пример : " Не укради " и " Не користи се украденим плодовима. " А код тебе изгледа ми да важи, ако си већ украо, онда се користи украденим добрима ( умножавај украдено, прави бизнис од украденог....итд) У суштини једна заповест, и један етички принцип. Ако је грех украсти, онда је грех и користити се украденим. Bokisd and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 5 минута, Рапсоди рече Мени је невероватна поплава некритичких(тоталитарних) мишљења поводом ове теме, и то за чудо баш од оне групице која се увек према свему поставља критички . Kojih nekritičkih mišljenja? пре 5 минута, Рапсоди рече Ако хоћемо да будемо демократска земља, а јелте хоћемо, где је онда слобода одлучивања. Ni jedna sloboda nije apsolutna, već je ograničena pravima i slobodama drugih... пре 5 минута, Рапсоди рече Отварање теме нисам схватила као промицију антивакцинаша, већ више као једно критичко и истраживачко деловање поводом постојећих спорних вакцина, која све више и у већем проценту изазивају озбиљне нус појаве. Значи нису проблем вакцине, већ неквалитетне вакцине , као и немање никакве одговорности никога за последице . О томе се ради. "Kritičko razmišljanje" (suprotno čestom pogrešnom shvatanju onih koji ne razmišljaju kritički) ne znači da si protiv nekog mainstream mišljenja... već da racionalno, skeptično i bez predrasuda razmatraš određene činjenice i pokušavaš da iz njih izvučeš racionalne zaključke... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Kojih nekritičkih mišljenja? Хах... пре 1 минут, Avocado рече Ni jedna sloboda nije apsolutna, već je ograničena pravima i slobodama drugih... Па управо ти о томе и причам. Ако је већ закон такав (или ће бити )да можемо одлучивати да или не....о чему ми више причамо...ди енд мај френд. пре 1 минут, Avocado рече "Kritičko razmišljanje" (suprotno čestom pogrešnom shvatanju onih koji ne razmišljaju kritički) ne znači da si protiv nekog mainstream mišljenja... već da racionalno, skeptično i bez predrasuda razmatraš određene činjenice i pokušavaš da iz njih izvučeš racionalne zaključke... И ја о томе причам. Јавност је подељена. Стручни кадар је подељен. Истраживања су подељена. Е ај сад ти на основу подељене јавности, подељених истраживања, подељеног стручног кадра изведи рационалне и без предрасуда закључке...што каже Кратос....мајке ти... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 минут, Рапсоди рече Јавност је подељена. Jeste kao u vezi svega. пре 2 минута, Рапсоди рече Стручни кадар је подељен. Nije poprilično je za fakcine. пре 2 минута, Рапсоди рече Истраживања су подељена. Nije ni to. Kao što smo videli od Dr. svaki naučni rad koji je okačen kao dokaz osporavanja vakcina nije imao veze sa tim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука