Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Августин рече

Велика је разлика између ових и јеретика .Јеретици су веровали у оно што су говорили, а ови не верују ни у шта.Чак нису ни своја лупетања поставили као неку догму.

не мислим да је велика разлика, можда су ови још гори, али ипак се слажем да изгледа да ови не верују ни у шта осим у власт и новац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 минута, Vladan :::. рече

@Milan Nikolic нисам читао заједницу и другост али и ако јесте з. тако то тумачио око стварања не видим везу са приматом, мајком црквом, васељенскошћу итд. итд.

Све то иде постепено до тријадологије и унутрашњег поретка и примата Бога Оца. Али рекао сам ти, то наметање еволуционизма, које није по себи нетачно, - ево ја сам потпуно уверен да сам потомак примата старог 47 милиона година који је пронађен и којег можемо видети како је изгледао, а имам и јака осећања према таквим фосилима, као мојим стварним прецима, - искоришћено је за хватање теолога са разумом у табор подршке тој такозваној чувеној теологији Зизјуласа и његовом доприносу, који сада треба да оправда поступке Вартоломеја као првога, а засновано на личности првога Бога Оца.

Ево веруј ми, неки су и међу нама опчињени до те мере том погрешном теологијом, да ће подржати Цариград по овом питању, против свих осталих који се буду противили.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Све то иде постепено до тријадологије и унутрашњег поретка и примата Бога Оца. Али рекао сам ти, то наметање еволуционизма, које није по себи нетачно, - ево ја сам потпуно уверен да сам потомак примата старог 47 милиона година који је пронађен и којег можемо видети како је изгледао, а имам и јака осећања према таквим фосилима, као мојим стварним прецима, - искоришћено је за хватање теолога са разумом у табор подршке тој такозваној чувеној теологији Зизјуласа и његовом доприносу, који сада треба да оправда поступке Вартоломеја као првога, а засновано на личности првога Бога Оца.

Ево веруј ми, неки су и међу нама опчињени до те мере том погрешном теологијом, да ће подржати Цариград по овом питању, против свих осталих који се буду противили.

ПОдржао је један али није опчињен теологијом него нечим другим јер га у Сабору зову портпарол Стејтдепартмента.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Августин рече

То је пре свега несусвисла изјава.Непријатељ Цркве и хоће да његово насиље схватимо као теологију и упустимо се у теолошке расправе и да заборавимо да се не ради о теологији него о субверзивној црквенорушилачкој операцији потпомогнутој тајним службама.Да не мислиш и ЦИу да теолошки тумачиш.Немој пасти у искушење да од теологије или квази теологије не видиш Цркву и Бога.

Види Августине. 

Тај патријарх и владике су ипак студирали теологију. И нису они глупи људи, иако у задње време посебно прчају много глупости. 

Имајући то у виду они не би могли да прихвате и да се приме ту политичку и геостратешку причу да њој није дат некакав теолошки плашт. Иако је то политичка ствар, Црква нема ни политичка, ни војна ни било каква друга светска средства да на тај начин одговара и носи се са овим проблемом. Према томе, по својој бити, дужна је да на те теолошке аспекте адекватно одговори јер лажна учења у суштини и јесу једина претња Цркви. Ни убијања, ни прогон, ни притисци, ни ције, ни бије, Цркви не могу ништа. Али лажно учење је уљез којег треба одстранити. И то је Црква увек радила. 

П.С. не мислим на велики прасак :smeh1:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Milan Nikolic рече

Ево питам ја тебе, зашто се то напомиње као прво у учењу које оправдава цариградски примат,

Где то?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Августин рече

Сахранио сам мајку дан пре па да сам био грешан према њој.

Тако ћу и ја вероватно. Ево гроба мога оца који још нисам посетио:

photo_3.JPG

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Види Августине. 

Тај патријарх и владике су ипак студирали теологију. И нису они глупи људи, иако у задње време посебно прчају много глупости. 

Имајући то у виду они не би могли да прихвате и да се приме ту политичку и геостратешку причу да њој није дат некакав теолошки плашт. Иако је то политичка ствар, Црква нема ни политичка, ни војна ни било каква друга светска средства да на тај начин одговара и носи се са овим проблемом. Према томе, по својој бити, дужна је да на те теолошке аспекте адекватно одговори јер лажна учења у суштини и јесу једина претња Цркви. Ни убијања, ни прогон, ни притисци, ни ције, ни бије, Цркви не могу ништа. Али лажно учење је уљез којег треба одстранити. И то је Црква увек радила. 

П.С. не мислим на велики прасак :smeh1:

То као да неко за себе каже да је Бог и онда треба доказати да није.Прекршени су канони и то је доцовљно теолошко оспоравање.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Августин рече

То као да неко за себе каже да је Бог и онда треба доказати да није.Прекршени су канони и то је доцовљно теолошко оспоравање.

Па није се још прогласио да је Бог. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, свештеник Александар рече

@Milan Nikolic Brate Milane ti si Jevrejin?

Па није ако му је само отац Јеврејин. А ако му је мајка онда јесте. Ваљда тако?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Августин рече

Па скоро кад каже да рађа Цркве.Ко ствара Цркву него Бог.

:D па то му ваља касти..

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ведран* рече

Где то?

То је књига је где се примат извлачи из историјског контекста и ставља на тријадолошки. А свакако се зна да је за Фанар, Цариград од Бога изабран да има тај примат.

У уводу на странама 3 и 4 књиге Заједница и другост, по оном твом знаном закључку Зизјуласове подметачине, спомиње се ово о смрти као једнако стварању, а Адамов пад као промашај надвладавања смрти.

Није чудо што се протеклих деценија толико одомаћило учење да постоји умирање од првобитног постојања. Шта се све изродило до сада, каквих све има теорија и дефиниција, то је спектар за којим чезне сам Холивуд. Знаш и сам и моје приче. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, свештеник Александар рече

@Milan Nikolic Brate Milane ti si Jevrejin?

Видиш оче мене пита шта сам имао да исповедим а Тебе као попа игнорише.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...