Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Ведран* рече

Иди читај сад шта душекорисно. Аркимандрит избачио Откривење Откровења.

пушти бре човека на миру доста му је обаљивање са једним генијем за вожњу за један дан... доста сваком дану свог спама.... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, o. Miroljub рече

Боже Господе, какве су ово изјаве: донели су одлуку, одлучили су, па онда нису хтели да се суоче са избором да одлуче, него се повукли?!? confused1

И како се дошло до тога да епархије и епархиоти СПЦ у Америци више не могу учествовати у Тајнама горенаведених јуриздикција? Одлуком (живим у Америци и ово сада пo први пут читам и сазнајем) или су се једноставно повукли из учешћа у светотајинском животу архиепископија и епархија које су у надлежности ЦП? :krstix:

Да. Ово није уопште јасно. Мислим све је ок, али овај део о "светотајинском животу" је мало онако богословски неписмен и у некој мери квари целу ствар. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

пушти бре човека на миру доста му је обаљивање са једним генијем за вожњу за један дан... доста сваком дану свог спама.... :smeh1:

a matematika? A? A!?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Он није чоек он је у Админ. 

Издржљиви су они, ко магарад. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, o. Miroljub рече

Па како су могли да се повуку из истог храма кад Велики Пост још није почео?

Ма нису могли да се усагласе ко ће да служи, а ко ће да гледа, па су се повукли да се не би повлачили. :D Или поразбијали једни другима главе. :((

Ја читам да је суштина то, али после то медијски некако треба објаснити, па су софистицирајући испали несофистицирани. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

Он није чоек он је у Админ. 

пре 9 минута, Милан Ракић рече

a matematika? A? A!?

не вреди ведране... ево видиш ракић упао у аритметичку јерес.. хоће математику... ако га не избавимо из администрације почеће геометријом да призива спамере, тролове и фанариоте на форум...

брже зови @Zoran Đurović да му нешто чита иначе ће морати после да истерује банове из њега :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

не вреди ведране... ево видиш ракић упао у аритметичку јерес.. хоће математику... ако га не избавимо из администрације почеће геометријом да призива спамере, тролове и фанариоте на форум...

Pa na ovo sasm misleo

http://nikodimbogosavljevic.com/matematika-nauka-palog-coveka

A sad vidim i da je OtkrOtkr Part III izašo. Lebe mekani

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Pa na ovo sasm misleo

http://nikodimbogosavljevic.com/matematika-nauka-palog-coveka

пратили смо пратили смо :))  ел видиш да на овој теми нико не употребљава бројеве или само ако баш баш мора... :) 

и сад си дошо ти, и знамо ко ти то шапнуо у мозак, и изговорио проклету табу реч на "м" и сада ће морати васцели форум да се моли за ову тему да не потпадне под анатему тамних сила из украјинских снова (јербо је онај тумач снова и сањалица тамо отишо да сања још) :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милан Ракић рече

Сам ти рекао да ја никад не причам напамет? А? Ел видиш сад? А? 

Према томе ...

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, o. Miroljub рече

Боже Господе, какве су ово изјаве: донели су одлуку, одлучили су, па онда нису хтели да се суоче са избором да одлуче, него се повукли?!? confused1

И како се дошло до тога да епархије и епархиоти СПЦ у Америци више не могу учествовати у Тајнама горенаведених јуриздикција? Одлуком (живим у Америци и ово сада пo први пут читам и сазнајем) или су се једноставно повукли из учешћа у светотајинском животу архиепископија и епархија које су у надлежности ЦП? :krstix:

Да, ово је сасвим неодговорно. Како неки епископ српски може самовољно да прекине општење са Фанаром? А и нису све епархије у Америци прекинуле то општење. Још је глупље што се прекида општење са Грцима са којима Руси нису прекинули општење. Овај потез ми је апсурдан. Нема никаквог оправдања.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

je uleteo kao nekada Bajro Župić bajo moj

(au, secam se jedan derbi ja gledo' uzivo, Piksi pravi dar - mar na terenu niko mu nista ne moze, ulazi Bajro i u jednom trenutku Piksi ima loptu i Bajro trci punim trkom dvadeset metara, ne gleda uopste loptu :smeh1:,...  tako je pokosio Piksija da je poleteo u vazduh kao pticica,...:D.... Bajro car.... :2hf007n: )

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

(au, secam se jedan derbi ja gledo' uzivo, Piksi pravi dar - mar na terenu niko mu nista ne moze, ulazi Bajro i u jednom trenutku Piksi ima loptu i Bajro trci punim trkom dvadeset metara, ne gleda uopste loptu :smeh1:,...  tako je pokosio Piksija da je poleteo u vazduh kao pticica,...:D.... Bajro car.... :2hf007n: )

Имала је и Звезда, истина бледе покушаје копирања Бајра у виду оног Бинића, ал` један је Бајро, легенда Југа

10407173_4666450156431_15509822543196489

А мсм да се и сећам тога. 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, farisejski.bukvojed рече

od Pirejskog Lava

Ја мислим да је 'лав' нешто метиљав. Много му је требало да се протегне, и мало мрзовољно рикне. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Да, ово је сасвим неодговорно. Како неки епископ српски може самовољно да прекине општење са Фанаром? А и нису све епархије у Америци прекинуле то општење. Још је глупље што се прекида општење са Грцима са којима Руси нису прекинули општење. Овај потез ми је апсурдан. Нема никаквог оправдања.

Људи понекад вуку ирационалне потезе јер су огорчени,увређени или шокирани нечијим поступцима.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ведран* рече

Ја мислим да је 'лав' нешто метиљав. Много му је требало да се протегне, и мало мрзовољно рикне. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...