Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Небојшу би ваљало каштигати по правилима Отаца...:))

Ma ok.

Nebojšin utisak, njegova stvar. Možda zaista i jeste tako, što će dobro doći svakako, kao i svaka kritika da se trudim i ispravljam.

Ali u konkretnom slučaju, mislim da nije, jer zaista, s obzirom na neke druge radove Manojlove, prvenstveno glede etnološkog nasleđa Srba u Hrvatskoj, pokušao sam na neki način bez obzira na, da kažem, disonancu u nastupu na temi, gde istina i mi negde pereterujemo, naročito u nekim komentarima glede još uvek kanonskih arhijereja; dakle, Manojlo je uleteo kao nekada Bajro Župić bajo moj. Sa obe noge u noge-ne na loptu.

Iz razloga gore pomenutog, pošto je, (naizgled) bio proskribovan-pokušao sam na neki način da ga "zaštitim", usput apelujući da ipak malo razmisli i spusti loptu. Ipak, ono što sam mislio da je naizgled, bilo je opravdano jer je pokazao, mislim barem tako, visok nedostatak spremnosti za razložnim dijalogom i nažalost, po njega-ukoliko mu je stalo, privremeno je udaljen. 

Msm, zašto da se tema pretvvori u spam

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Милан Ракић рече

Није баш тако, ајд и ти не прегони

Баш је онако како сам рекао. Немој да ме надобудно исправљаш. Ја иза својих речи стојим и имам потврду за оно што прчам. Ако сам негде погрешио исправићу се, али не причам напамет, тек да бих причао. 

Према томе staniiiiiii

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Баш је онако како сам рекао. Немој да ме надобудно исправљаш. Ја иза својих речи стојим и имам потврду за оно што прчам. Ако сам негде погрешио исправићу се, али не причам напамет, тек да бих причао. 

Према томе staniiiiiii

nije uopšte blo nadobudno, nego drugraski, te i u ovom kontekstu-ne pregoni

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Милан Ракић рече

Msm, zašto da se tema pretvvori u spam

било је тога доста и раније на теми али је имало и условно речено позитивну страну да се види каквим идејама и аргументима и начинима располажу и користе се присталице фанариотског деловања у украјини и по целом свету...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

nije uopšte blo nadobudno, nego drugraski, te i u ovom kontekstu-ne pregoni

Добро, како год да си рекао, ниси у праву. 

Будти знано. 

Ај, сад, слободан си. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

било је тога доста и раније на теми али је имало и условно речено позитивну страну да се види каквим идејама и аргументима располажу и користе се присталице фанариотског деловања у украјини и по целом свету...

Možda nisam tada pratio/ispratio, a i takve "slučajeve" su učesnici na temi vrv propmtno argumentacijom "udaljili" sa iste. Ovo mi danas privuklo pažnju, te eto...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Добро, како год да си рекао, ниси у праву. 

Будти знано. 

Ај, сад, слободан си. :D

:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, farisejski.bukvojed рече

1. B***

2. Z***

И само још да ти рекнем 'уважена Администрацијо' @Милан Ракић гледе титулације и ословљавања.

На форуму је канонски дозвољено тепање Владикама. 

Даклем, Барт и Зизи су по канонима свих васељенских форумских сабора, дозволети. Тако да ако може мој патријарх да је Деда, сас велико Д, може и њијов да је Барт сас велико Б. 

Да је Б мало то би можебити био канонски прекршај и кажњиво сас три дана бана. 

Даклем, Буквоједу је неканонски наметнута епитимија. 

Гледе искариота, јесте га прећерао, ту је винован, према томе, може и исподнети наложене му звездице. Но, имајући у виду љуцка права и слободе, и демокрацију, он може и то касти а да не исподноси ваше звездице. Вами пише у заглављу да су свачја писанија њијово думање, а не вашо. 

Пој!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

И само још да ти рекнем 'уважена Администрацијо' @Милан Ракић гледе титулације и ословљавања.

На форуму је канонски дозвољено тепање Владикама. 

Даклем, Барт и Зизи су по канонима свих васељенских форумских сабора, дозволети. Тако да ако може мој патријарх да је Деда, сас велико Д, може и њијов да је Барт сас велико Б. 

Даклем, Буквоједу је неканонски наметнута епитимија. 

Гледе искариота, јесте га прећерао, ту је винован, према томе, може и исподнети наложене му звездице. Но, имајући у виду љуцка права и слободе, и демокрацију, он може и то касти а да не исподноси ваше звездице. Вами пише у заглављу да су свачја писанија њијово думање, а не вашо. 

Пој!

U pravu si, izvinjivam se.

"Ponelo" me zbog Maksima :))).

Izvinjajem se još jedared, al se ne sećam istina, sem zapadnoameričanskog i pergamskog, kako su glasili ostali pokriveni zvezdicama - sličnim onim koje obilažaše ono crveno auto prekriveno štrasom iz sna one sestre što arhimandrija Nekodim podeli sa nami

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, farisejski.bukvojed рече

Neka udje u zapisnik da sam doticnom pod 3 napisao prezime koje si ozvedicio. Covek se preziva Gedza.

Дижем два прста у подржку. Што јес, јес. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

ал мени је 'дминистрација укинула вел'ка слова, ја имам разрешење да ги не пишем ич, а ко то зна схватиће на кога мислим и када кажем да је барт испао брт оним расколицима... ;) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ромејац рече

Вјерници Чикага због ПЦУ не могу заједно да обиљеже Недјељу православља

ÐÑеÑниÑи Чикага због ÐЦУ не Ð¼Ð¾Ð³Ñ Ð·Ð°Ñедно да обиÑеже ÐедÑеÑÑ Ð¿ÑавоÑлавÑа

У вези с украјинском црквеном кризом, Српска православна црква и Руска православна загранична црква у Чикагу донијеле су одлуку да се Недјеља православља празнује одвојено од Цркава које су под јурисдикцијом Фанара.

...

Због прекида евхаристијског општења између РПЦ и Константинопољске патријаршије, свештеномонаштво и вјерници Московске патријаршије, РПЦЗ и епархије Српске цркве у Америци више не могу учествовати у Тајнама парохија Грчке православне  архиепископије Америке, америчке Карпаторуске православне епархије САД и Украјинске православне цркве Сједињених Држава, које су у надлежности Фанара.

...

Он је наставио: «Пошто ово директно утиче на наше православно јединство у овој земљи, одлучено је да се не одржи свеправославна вечерња служба Недјеље православља у нашем саборном храму, него умјесто тога да се одслужи литургија за два наша српска православна деканата у Чикагу и околини, који се састоји од 19 парохија и три манастира. Нисмо жељели да се суочимо с избором да служимо или да не служимо заједно, па смо сматрали да је најбоље да се повучемо.»

Боже Господе, какве су ово изјаве: донели су одлуку, одлучили су, па онда нису хтели да се суоче са избором да одлуче, него се повукли?!? confused1

И како се дошло до тога да епархије и епархиоти СПЦ у Америци више не могу учествовати у Тајнама горенаведених јуриздикција? Одлуком (живим у Америци и ово сада пo први пут читам и сазнајем) или су се једноставно повукли из учешћа у светотајинском животу архиепископија и епархија које су у надлежности ЦП? :krstix:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

U pravu si, izvinjivam se.

"Ponelo" me zbog Maksima :))).

Izvinjajem se još jedared,

Прима ти се ови пут. Иди и не греши више илити, паз се у будуће да те не задеси какво зло. Немој да те носа тамо амо. Или да те воза у црвеном фићи по звездама.

Иди читај сад шта душекорисно. Аркимандрит избачио Откривење Откровења. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, o. Miroljub рече

Боже Господе, какве су ово изјаве: донели су одлуку, одлучили су, па онда нису хтели да се суоче са избором да одлуче, него се повукли?!? confused1

изгледа да нису хтели да се нађу у непријатној ситуацији ако би били у истом храму па су одлучили да се повуку :) ваљда... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

изгледа да нису хтели да се нађу у непријатној ситуацији ако би били у истом храму па су одлучили да се повуку :) ваљда... 

Па како су могли да се повуку из истог храма кад Велики Пост још није почео?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...