Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Ivan Marković рече

Носилац светлости може бити Бог, могу бити свеци или анђели, па је тако један од тих светлоносаца био и сатана, док није пао и изгубио светлост.

Mozda je ovde problem Ivane, jer, znamo da Bog nije nosilac svetlosti kao i sveci i andjeli ?

Sta mislis o tome ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ајој, још гори је превод на српски.

Оригинал:Flammas eius Lucifer matutinus inveniat...

Зербише: Нека овај пламен Луцифера и даље гори...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Mozda je ovde problem Ivane, jer, znamo da Bog nije nosilac svestlosti kao i sveci i andjeli ?

Sta mislis o tome ?

Нисам разумео. Може конкретније?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

еротски

Геронтофилија ме не занима. Да су уместо оне мршавице што грли чичу приказали две расне плавуше, можда бих и обратио пажњу:)). Овако ме не занима...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече
пре 5 минута, Bokisd рече

Mozda je ovde problem Ivane, jer, znamo da Bog nije nosilac svestlosti kao i sveci i andjeli ?

Sta mislis o tome ?

Нисам разумео. Може конкретније?

Pa, Bog je sama svetlost i on prebiva u svecima i andjelima kao svetlost.

Sad, ako se misli da je Bog nosilac svetlosti u smislu da je on sama ta svetlost, onda je u redu.Ali, opet, znamo da RK nemaju pravilno shvatanje netvarne svetlosti, pa, je pitanje sta tacno misle kada kazu da je Hristos svetlonosac.

U tom nekom smislu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Sad, ako se misli da je Bog nosilac svetlosti u smislu da je on sama ta svetlost, onda je u redu.Ali, opet, znamo da RK nemaju pravilno shvatanje netvarne svetlosti, pa, je pitanje sta tacno misle kada kazu da je Hristos svetlonosac.

Да, схватам. Но РК неразумевање разлике између Суштине и Енергија не утиче ваљда на то да они мисле да је Бог светлост. Али овде је пре свега реч о неправилним преводима. Како било да било, светлоносац је овде Христос, не сатана.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ivan Marković рече

Та теологија.нет има везе са свиме сем са теологијом. За њих је и патер чист ортодоксни православни отачаствољубац.

Који патер?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Да, схватам. Но РК неразумевање разлике између Суштине и Енергија не утиче ваљда на то да они мисле да је Бог светлост. Али овде је пре свега реч о неправилним преводима. Како било да било, светлоносац је овде Христос, не сатана.

Da, jasno je da misle na Hristosa, bilo bi ludo da je obrnuto (samo, ipak, treba voditi racuna, znamo sta danas znaci ta rec)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Da, jasno je da misle na Hristosa, bilo bi ludo da je obrnuto (samo, ipak, treba voditi racuna, znamo sta danas znaci ta rec)

Па на латинском она не значи то. А они су певали на латинском. Додуше, тако им се олупава о главу тројезична јерес...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Ђура:)))

Пих! Па њега тамо не воле. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Па на латинском она не значи то. А они су певали на латинском. Додуше, тако им се олупава о главу тројезична јерес...

To, za one koji znaju latinski, .... za sve druge kontekst je malko' drugaciji,.... :smeh1:... pa, pogrese u razumevanju tacno sta i kako,....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

To, za one koji znaju latinski, .... za sve druge kontekst je malko' drugaciji,.... :smeh1:... pa, pogrese u razumevanju tacno sta i kako,....

Да то. Сами су криви за неспоразум. Али је безобразлук назови преводилаца што су овако искривили превод. Пошто је латински који сам ја гледао титлован прво на енглески, па потом на руски, контам да су неки суботари радили исти. По њима је папа антихрист.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Такви не треба да проповедају.

Као што ни наша баба С из певнице не треба да тумачи речи литургијског текста "осана в вишњи" јер га пева и разуме као "во сања, во вишњи"

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...