Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Нисам се ја јуче рукоположио па да изгубим мантију због брзања. Херцеговци су ме пре 2-3 месеца пријавили Пт Вартоломеју, тако да сујмам да би неки владика из СПЦ одбио да призна моје рашчињење, поготово што смо и даље у еухаристијском опћењу са Васељенском. Има времена да ја кажем своју.

Da skratimo pricu, vreme ce svakako da pokaze svoje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 часа, Milan Nikolic рече

5646148_h54673348jpg

"Толеранција, уздржаност и разумевање су кључ да се осигура да људи другачије верске припадности могу да живе и напредују заједно у миру. Позивамо црквене и владине званичнике да активно промовишу ове вредности ка успостављању аутокефалне Украјинске православне цркве", изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/3295232/pompeo-sad-podrzavaju-ukrajinsku-pravoslavnu-zajednicu.html

...

пре 27 минута, Вилер Текс рече

Америка је једина која треба да се уздржава и покаже разумевање да би људи другачијих верских припадности могли да мирно живе и напредују заједно (или једни поред других) у миру (мада може ли бити мира не Земљи? Не може, зна се шта је мир).

Где год је Америка угурала прсте пукла је свака толернација и мир. 

...

Sluge necastivog. Kratko i jasno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

. Да није било безумља Михајла Кируларија, можда бисмо и данас били у јединству са Римом. Бог га је за то свето дело наградио тако што га је удавио у мору. Што ти мислиш зашто он није у календару, а урадио је тако свету ствар?  

Раскол свакако није добра ствар али нема потребе тражити такве знаке. Неки светитељи су трагично настрадали па их поштујемо као светитеље.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Раскол свакако није добра ствар али нема потребе тражити такве знаке. Неки светитељи су трагично настрадали па их поштујемо као светитеље.

Па овај је трагично пострадао, а не поштујемо га као свеца. Интересантно је да су све вође васељенских сабора, који су осудили јереси, у календару. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Па овај је трагично пострадао, а не поштујемо га као свеца. Интересантно је да су све вође васељенских сабора, који су осудили јереси, у календару. 

Знам да га не поштујемо као свеца, али тако можеш да се зезнеш па за неког свеца који се на пример удавио у мору кажеш види удавио се јер је био велики грешник.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Знам да га не поштујемо као свеца, али тако можеш да се зезнеш па за неког свеца који се на пример удавио у мору кажеш види удавио се јер је био велики грешник.

Не, не могу. Имамо критеријуме. То је као кад би ми рекао да се ругам неком св. мученику као да га је Бог казнио. 

Подели на овим сајтовима

Што се тиче теме, ја критикујем Вартоломеја за ове потезе, али такође и Русе што нису дали Украјинцима аутокефалију 1992. Наравно, свештеници и народ ми ништа не сметају и сматрам да су у Цркви.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Не, не могу. Имамо критеријуме. То је као кад би ми рекао да се ругам неком св. мученику као да га је Бог казнио. 

Мислио сам док још не уђе у календар. Друго су мученици.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жика рече

Знам да га не поштујемо као свеца,

Има он и других, да не кажем грехова, многих огрешења  и према Истоку, да би био канонизован у светитеља.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Neka meni moje pameti, kad sam procitala ovaj tekst i ovo ushicenje papinom karizmom koje mami suze na oci, u tekstu u kome se Isus spomene dva puta onako radi reda  volela bih da mi je pamet jos kraca pa da vise ne gubim vreme da citam nesto slicno. 

https://www.vjeraidjela.com/povijesna-verifikacija-primata/

Шта фали овом папи?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Шта фали овом папи?

Miropomazanje i odricanje od svih jeresi.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ana čarnojević рече

Ma Žiko ne fali ništa, dobrica je, komentarisala sam instituciju primata i to u erminevtičkom kontekstu ovog teksta koji postavih. Meni je malo spuki toliko obožavanje jednog čoveka. Kad mi to radimo?

Нисам прочитао текст.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, ana čarnojević рече

Ma Žiko ne fali ništa, dobrica je, komentarisala sam instituciju primata i to u erminevtičkom kontekstu ovog teksta koji postavih. Meni je malo spuki toliko obožavanje jednog čoveka. Kad mi to radimo?

@Ведран* грешна ми душа, запати се овде ерминевтички контекст!:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...