Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 часа, Bernard рече

Drago mi je da si me oslovio sa brate i nisi unapred osudio da se radujem (istina je potpuno suprotna) mogućem raskolu. I pored toga nemam nameru da učestvujem na ovoj temi iako sam par puta hteo nešto da napišem. A te kanone po kojima ste svi najpametniji menjajte što pre. Ali kako da ih menjate kad nemožete ni svi da se okupite. Svako dobro!

Бернард, ја мислим да си ти далеко коректнији од ове двојице. Најбоље би било да ми и ви причамо о фудбалу, послу, пецању и нек свако држи своје.

Колико се сећам никада ниси "братимио" са нама и то је коректно. 

Има један виц. Одлучи атеиста да постане верник.

Оде у Ватикан види тамо све под конац-једна команда један шеф, има и пара све у злату. Каже атеиста-ови су савршени. Добра вера.

Оде код Јевреја-види велико богатство, види да је то нека посебна изабрана екипа, народ над народима. Каже атеиста- ауу ови мора да су прави. Добра вера.

Оде код муслимана-тулумбе, баклаве, четри жене а у Рају- девице. Каже атесита ово је перфектно!

Оде код будиста, кад тамо само тишина и мантрање, нема секирације. Каже атеиста ови су скроз опуштени нема бриге. Сјајно.

Оде код православних кад тамо ови у свађи са овима, једни оговарају, други се свађају са владикама, владике оће да заглибе. Каже атеиста- Код ових идем, ово је права вера јер овима Бог мора помоћи!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Trifke управо виђех Францискову изјаву.

Био си у праву. :naklon:

• Радостан 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Ведран* рече

@Trifke управо виђех Францискову изјаву.

Био си у праву. :naklon:

Najzad si dosao do spoznaje da sam ja uvek u pravu. Toliko ti je vremena trebalo ali eto ja sam milostiv pa ti oprastam. :0205_whistling::1319_womens:1324_womens:0205_whistling:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Isusovo magare рече

Što ne znači da nisam tu..ako šutim..

E pa eto nama i magareta! :) pa gde si bre magare? Nema te nema pa se izgubis! ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Isusovo magare рече

Borim se sa Bogom,uzeo mi brata ovo ljeto pa se svađam s Njim!!!:catfight

E to je tesko ali mogla bi da se zahvalis Bogu sto si provela toliko vremena koliko si provela sa njime. I to je velika prednost koju mnogi nemaju. Bog nije bio duzan ni to da ti da. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

E to je tesko ali mogla bi da se zahvalis Bogu sto si provela toliko vremena koliko si provela sa njime. I to je velika prednost koju mnogi nemaju. Bog nije bio duzan ni to da ti da. 

Bog je čudan!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Bog je čudan!

Nije On cudan nego mi. Stalno mislimo kako nam Bog nesto duguje, kako On nesto mora, kako mi imamo pravo i td. A istina je nesto sasvim drugo! 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Isusovo magare рече

Bog je čudan!

Сећате ли се кад сте били мали, или да ли сада примећујете, када дете падне и повреди се да оно, готово неутешно, почне да плаче. Цео свет је за њега нестао у томе тренутку и не види крај своме болу. И шта родитељ или одрасли тада чини? Узима дете грли га и теши и љуби и говори му "проћи ће, проћи ће" и тако му даје потврду да је бол само за кратко време. Иако је за дете тада бескрајан. 

Лако је рећи, али можда је теже то истински и осетити, али исто то и Бог чини кроз цео наш живот. Теши нас и уверава "проћи ће". Јер је сваки, па и највећи бол земаљски, мањи од трена наспрам вечности. 

Моја сућут Магаре. Али проћи ће, и срешћете се опет већ за трен. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Оде код православних кад тамо ови у свађи са овима, једни оговарају, други се свађају са владикама, владике оће да заглибе. Каже атеиста- Код ових идем, ово је права вера јер овима Бог мора помоћи!

Pa je l' čudno da se nalazite tu gde se nalazite kao narod i država? 

Духовни проблеми српског народа

ОПАСНОСТИ МОНДИЈАЛИЗМА

Бежањем од сопствених корена и ступањем под барјак интернационализма, српски комунисти су хтели да скину са себе „љагу“ коју нису стекли неким својим чињењем или нечињењем или неком својом кривицом, већ рођењем. У сваком случају, комунистички интернационализам у српској средини ширио се попут заразе. Он је постао део једне снажне и опсењујуће идеологије, а потом и владајућег система. Постало је не само помодно већ и пожељно одрећи се сопствене нације и прогласити се интернационалистом. Зависно од става према идеји интернационализма у доброј мери била је и оцена о томе да ли је неко „напредан“ или „назадан“. „Напреднима“ је била обезбеђена каријера па је тако и својеврсном корупцијом јачала идеја интернационализма у српској средини на рачун Српства које је слабило.

ТРЕЋА ЈУГОСЛАВИЈА ИЛИ СРПСКА ДРЖАВА

Духовно јединство српског народа веома је разорено дугогодишњим милитантним комунистичким атеизмом. Један део народа се, под притиском, из опортунизма или уверења, приклонио званичној атеистичкој политици а други је остао привржен својој цркви и својој вери.

http://www.rastko.rs/istorija/delo/12886

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ведран* рече

Нећу да коментаришем твоју пристрасну интерпретацију и селективно представљање чињеница, али ћу рећи следеће. 

Да би неко могао да буде арбитар он не може да занемари оне над којима арбитрира. То се не зове више арбитража него насиље и разбојништво. А то не може да прође.

Izjava patrijarha koji je stajao na petrosu stene:

U intervju skopskom "Dnevniku", ruski patrijarh Aleksej je rekao, kako se navodi, da u pravoslavnom svetu ne postoji pravilo kako će neka crkva sticati autokefalnost.

http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=934

Šta ćete sad? Kako ćete rešiti problem u Ukrajni?

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bernard рече

U intervju skopskom "Dnevniku", ruski patrijarh Aleksej je rekao, kako se navodi, da u pravoslavnom svetu ne postoji pravilo kako će neka crkva sticati autokefalnost.

Не читаш шта сам писао. Рекао сам да је договорено још у припремама за Критски Сабор како се стиче аутокефалност. 

Али патријарх Вартоломеј се сада не придржава више тога договора. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Bernard рече

Што не значи свакако анархију и ломљење преко колена.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Bernard рече

Pa je l' čudno da se nalazite tu gde se nalazite kao narod i država? 

Ми се налазимо у рупи из које нас само Бог може извући. Запад није светан свог амбиса, јер увек постоји барбарски Исток који је рупа а запад није. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...