Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Zayron рече

Vaš istomišljenik! Pozdravi i ti njega! :) 

Лутер наш истомишљеник?

Требало је да скренеш лево код Албукеркија...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 25 минута, Јанко рече

Брате, на овој раскрсници има знакова и зна се ко где има првенство. Ту су и канони и Сабори и еклисиологија.

Drago mi je da si me oslovio sa brate i nisi unapred osudio da se radujem (istina je potpuno suprotna) mogućem raskolu. I pored toga nemam nameru da učestvujem na ovoj temi iako sam par puta hteo nešto da napišem. A te kanone po kojima ste svi najpametniji menjajte što pre. Ali kako da ih menjate kad nemožete ni svi da se okupite. Svako dobro!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bernard рече

Drago mi je da si me oslovio sa brate i nisi unapred osudio da se radujem (istina je potpuno suprotna) mogućem raskolu. I pored toga nemam nameru da učestvujem na ovoj temi iako sam par puta hteo nešto da napišem. A te kanone po kojima ste svi najpametniji menjajte što pre. Ali kako da ih menjate kad nemožete ni svi da se okupite. Svako dobro!

Поштено.

Поздрављам.

П.С.

По нашим канонима сви смо грешни. Закључно са Патријарсима. И има покора за свакога.

Нема најпаметнији.

Одатле полазимо.

;)

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Bernard рече

To su isti kanoni koji vaze i za vas jer su nastali pre ngo ste vi otisli u raskol. ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Milan Nikolic рече

Какве везе демократска странка има са овим?

И Војна Пошта и ХАХ без Х? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Лутер наш истомишљеник?

Требало је да скренеш лево код Албукеркија...

Naravno da jeste, to je istovremeno bila valjda i jedna od vrlo malo rijetkih stvari  u kojoj se slagao s vama, u stavu na primat rimskih papa i protivljenju se Rimu, u svemu ostalom već ne.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zayron рече

Naravno da jeste, to je istovremeno bila valjda i jedna od vrlo malo rijetkih stvari  u kojopj se slagao s vama, u stavu na primat rimskih papa i protivljenju se Rimu, u svemu ostalom već ne.

Ti nikako da prestanes da skreces sa teme i uz put da lupas ko maxim po diviziji. Zajrone opet te molim da prestanes. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Trifke рече

To sto si napisao je za RK visa atematika. 

Тачо тако. А, на жалост, то је зато што се, барем ови што с нама расправљају, уздају у организацију, структуру, хијерархију, власт, човека, и то једног, папу, који им је гарант. А не стоје на петросу (стени) вере на коме је Господ саздао Цркву своју.

Ни сви римокатолици нису такви као ових неколико. Ови као да су испали из Ватикана један. Заостали за временом чак и у својој Цркви. Заостају јер се десио и Ватикан два, и свашта још нешто.

И заиста је чудно да на овој теми више од саме теме мора да расправљамо с њима. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Trifke рече

Sto se mene tice, RK nije imala goreg Papu  u istoriji od vremena Bordzija od ovoga. Lupeta da sve prsti. Ako ih on ne rasturi niko nece. 

Садашњи папа Франческо је стручњак за маркетинг.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zayron рече

Naravno da jeste, to je istovremeno bila valjda i jedna od vrlo malo rijetkih stvari  u kojoj se slagao s vama, u stavu na primat rimskih papa i protivljenju se Rimu, u svemu ostalom već ne.

"Грешиш, овајјј, силно грешиш синко".

Ставу на примат да, био паметан монах, подвижник, читао Писма, тамо све лепо пише. И за кључеве и остало. Е сад што сте га извукли из манастира па за катедру - сами сте криви. Да га нисте дирали и саблажњавали ништа од овога не би било...

А за противљење... ми се никад нисмо противили Риму. Наша девиза је увек била Рим Римљанима. Управљајте својом кућом. А то што је Рим хтео да буде и у Цариграду и свуда - то је и дан данас проблем самог Рима...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, DrNeoCortex рече

Da li mogu modovi malo da urede temu? 

:))

Немој, части ти, њих да призиваш да нешто уређују. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...